14-10-07

Toeristen in Borgerhout

Een paar weken geleden moest ik naar de districtsraad en aangezien ik altijd goed op tijd wil zijn, arriveer ik wel eens dikwijls te vroeg op de plaats waar ik moet zijn. Meestal ga ik dan even een koffie drinken in een café ergens in de buurt. Dat deed ik toen dus ook…

Terwijl ik daar zat hoorde ik aan de tafel ernaast enkele mannen een vreemde taal spreken. Arabisch was het niet, bovendien dronken ze bier tijdens de ramadan, dus moslims waren het klaarblijkelijk niet.

Ik probeerde te raden uit welk land ze kwamen , maar dat bleek onmogelijk. Maar als mijn nieuwsgierigheid gewekt is, dan wil ik het ook weten. Dus bij de eerste gelegenheid die zich voordeed vroeg ik het aan één van die mannen die aan mijn tafeltje voorbijkwam toen hij terugkwam van het toilet. Hij antwoordde: “England. We come from England”. Ik reageerde nogal verbaasd, want Engels werd daar absoluut niet gesproken aan dat tafeltje. Hij had dus net zo goed kunnen zeggen dat hij een Waal of een Vlaming was, het klonk even ongeloofwaardig.

Na nog een paar vragen van mijn kant en argwanende blikken aan de tafel ernaast, kwam het er in zijn moeizaam Engels uit. “Albania” zei hij, “we are from Albania, we are tourists”.

Ik was gerustgesteld, want ik dacht al dat het vijf van de 1100 nieuwe vreemdelingen waren die zich alweer dit jaar in Borgerhout hadden gevestigd, maar niet dus… Het waren gewoon toeristen op het Moorkensplein in Borgerhout …

En heb ik al gezegd dat er ook dit jaar alweer 410 oude Borgerhoutenaren andere en betere oorden hebben opgezocht? Oorden die hen waarschijnlijk een beter 'thuisgevoel' geven.

15:42 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

ja, maar een oplossing is het niet, emigreren naar een andere stad of gemeente.
in feite zijn het egoïsten die hun autochtone medeburgers in de steek laten.
maar begrijpelijk is het wel, een betere toekomst zoeken voor je familie en kinderen.

Gepost door: fee | 14-10-07

vreemdelingen buiten ! Janice, als je zo tegen de komst van vreemdelingen bent, zou je dan niet beter eens het voorbeeld kunnen stellen door eerst zelf op te krassen ? dat Wordt dus 'hand in hand terug naar uw eigen land'. Of is de ene vreemdeling (lees: met VB-partijkaart) nu ook al beter dan de andere ?

Gepost door: yelloman | 15-10-07

yelloman De stonede idioot ,ik wist niet dat Laureyssens een vreemde naam was zoals achmed of mo uw leveranciers,pak nog een blowke en luister wat naar reggae,laat voor de rest de grote mensen gerust
Yello = lafaard
Man = voor u een utopie

Gepost door: lowieke staal | 15-10-07

Ik heb de gele man zijn webje eens bezocht...
Die drie Moslims verkleed als apen ( of is het omgekeerd ) zijn wel een treffend voorbeeld...geweld ! inderdaad denk maar aan die buschauffeur en onlangs nog de voetbaltrainer die blijkbaar zonder tastbare reden "zomaar" een supporter het gasthuis in sloeg ,groepsverkrachtingen ,pesten ,intimideren enz enz ...allemaal omdat zij ons "haten" en het "geweld" in hun gene zit ! het zijn onvervalste racisten , dat is de reden waarom Borgerhout een leegloop kent,elke plaats is beter om te wonen als er maar geen exotiekers in de geburen rondhangen ...en komt zo'ne gedrogeerde "yel" als tegenargument een beetje rommelen met de Nazi's van meer dan 60 jaar geleden...die yellow is van het langharig pubertijdstype ,de wereldverbeteraar ,in staat om met een spuitbus de gevels van VB secretariaten te gaan bekladden...Janice waarom zwiert ge die niet gewoon van uw web..want komt da manneke hier feitelijk doen ,hij heeft zelf een web waar hij zoveel commentaar en "haat" kan leveren als hij wil ! (begrijpelijk...als niemand zijne zever leest voelt hij zich verplicht ...)Hij kan hier misschien eens over nadenken....zonder ons zat heel die bruine troep nog in de woestijn geiten of ezels te melken...en wat krijgen we als dank !!!

Gepost door: Rene | 15-10-07

TOCH EVEN OPLETTEN MET TOERISTEN UIT ALBANIE... Er zijn ons al meer verrassingen uit Albaniê overkomen!
Mensen (meestal moslims) die maar al te goed weten hoe laf de overheid hier is tegenover zijn eigen mensen
maar hoe vrijgevig ze zijn voor alles wat volksvreemd is.
Toeristen of verkenners?
Binnen enkele maanden wordt het duidelijk!
Kosovaren hebben ons ook dat plezier willen doen.
Waar ze zijn neergestreken worden hun zegeningen duidelijk.
En als ze spreken , mag je best meeluisteren.
Wat ze zeggen heb je waarschijnlijk toch niet door!
HOE KUNNEN WIJ TOCH ZO DOM EN WERELDVREEMD ZIJN?

Gepost door: Jens | 15-10-07

Yelloman = lafaard?

Het past inderdaad bij jou. Jij die het goed vindt dat mensen hun 'thuis' moeten verlaten door de komst van vreemde culturen waarmee niet samen te leven valt.

Ik zou niet weten welk ander land het mijne zou kunnen zijn. Vlaanderen is het land van mijn voorvaderen, dus ik blijf waar ik ben.

Bovendien heb ik met die mannen een 'klapke' gedaan, dat is blijkbaar meer dan diegenen die zo 'pro' zijn, want die zeveren erover maar negeren ze voor de rest.Gepost door: Janice | 15-10-07

vreemdelingen Hier zie, De Yello! Is dat effe lang geleden! En nog altijd even zweterig links zie ik.

Nee Yello, de ene vreemdeling is de andere niet, dat moest ge nu toch al lang weten. Westerlingen mogen hier komen wonen, zigeuners en moslims niet. Is dat duidelijk genoeg?

Gepost door: Jef | 15-10-07

@Jancice voorvaderen ? je bent in het buitenland geboren en uw 2é echtgenoot is van joodse komaf. Voor mij geen probleem, ik vind het alleen van verregaande schijnheiligheid getuigen om artikels te schrijven over vreemdelingen die u storen enkel 'omdat ze vreemdeling zijn' terwijl je zelf ooit een vreemdelinge was (en volgens VB-criteria blijft). Je mag daar nog 100 uitlegjes aan breien, het blijft schijnheilig en laf.
met vriendelijke groeten.

Gepost door: yelloman | 15-10-07

Onnozel kieken Moet ik soms mijn identiteitskaart hier tonen?

Je vertelt hier drie dikke leugens. Ik ben in Gent geboren en mijn man, waar ik al 27 jaar mee getrouwd ben, is een rasechte Mortselaar. Je hebt wel dikke pech dat heel wat mensen, die hier lezen of schrijven, mij en mijn man kennen.
De derde leugen is dat ik iets tegen vreemdelingen heb. Dat klopt niet. Ik heb enkel iets tegen het islamiseren van Europa en jet onaangepast en vaak crimineel gedrag van vooral Marokkanen en daar zal ik mij met tegen blijven verzetten en blijven op hameren.

Als je nog wat onzin van 'de forumzot' overneemt, dan moet je het wel eerst even nachecken. Wat mij daar vooral bij opvalt is dat je wel een hele grote racist bent...ik vraag mij trouwens af of dat niet strafbaar is wat jij daar schrijft.

Gepost door: Janice | 16-10-07

Schijnheilig en laf?? Wat dat betreft, beste jongen, kijk je beter even in de spiegel, want anoniem leugens en laster verspreiden is volgens mij wel heel erg laf. En iemand aanvallen waarvan je denkt dat het een vreemdelinge is, is niet alleen racistisch in de ware zin van het woord, maar uitermate schijnheilig en zeer, zeer laag bij de grond.

Gepost door: Janice | 16-10-07

Terug in Italie Die Albanezen zijn al terug in Italie Janice:

"Bij een schietpartij in het justitiepaleis van de centraal-noordelijke Italiaanse plaats Reggio Emilia zijn drie doden en enkele gewonden gevallen. Dat hebben Italiaanse media gemeld. Volgens de nieuwszender Sky TG24 opende een man van Albanese afkomst het vuur op zijn echtgenote, familieleden en een advocaat toen zij wachtten op het begin van een zitting omtrent hun scheiding." (hln)

Gepost door: Jef | 17-10-07

spijtig voor die drie redelijk M, maar allen terug naar de zandbak,
we zullen de regeerders van vandaag volgend jaar zeker het cadeau geven dat ze verdienen,

Gepost door: carolus | 02-12-07

De commentaren zijn gesloten.