14-10-07

Verboden toespraak van Ehsan Jami

De Tunesische hervormer Lafif Lakhdar zei in het Franse islamdebat: ‘Deze assimilatie, die nodig is, betekent niet dat zij (de Europese moslims) hun geestelijke waarden of het beste van hun sociale waarden of hun geschiedenis moeten opgeven. Zij moeten alleen die tradities opgeven die in tegenspraak zijn met de waarden van de Internationale verklaring van de rechten van de mens en daar van afgeleide VN-verklaringen, zoals de Conventie ter uitbanning van de discriminatie van vrouwen en de conventies over kinderrechten en de bescherming van minderheden.’ In het verleden hebben we de fout gemaakt te veronderstellen dat mensen die met een fundamenteel ander waardestelsel in een niet-westers land zijn opgegroeid, pijnloos in Nederland hun plek zouden vinden. In elk Europees land is deze fout gemaakt en overal zijn de gevolgen dezelfde.

LEES HIER DE VOLLEDIGE TEKST

16:08 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

struisvogels Het is in Nederland dus al zo erg als hier. Je kan dan lid zijn van het sossen-clubje maar pas op als je iets vertelt wat ze niet graag horen.
Dat zijn dan diegenen die altijd opkwamen voor de gelijkheid tussen man en vrouw. Blijkbaar is dat standpunt dus niet meer van toepassing bij moslimvrouwen. Vroeger waren de sosjes ook de eersten om van leer te trekken tegen de katholieke kerk. Nu zitten ze met een godsdienst die een terugkeer naar de middeleeuwen voorstaat,
en dat is plots een multiculturele verrijking.
Hypocrieten. Ze snappen er ook niks van dat de gewone werkmens hun gezever kotsbeu is. Als je geconfronteerd wordt op je werkplek met moslimhardliners sta je in ons land machteloos, je kan alleen nog (in stilte) een vlaamse vloek afsteken, want als je zelfs nog maar een verveelde blik in hun richting stuurt ben je al een racist en riskeer je dat je zelf in de problemen komt.

Gepost door: Nico | 14-10-07

Hangjongeren Eergisteren op de NLe tv: een bekende gekleurde journalist (ik kan niet op z'n naam komen) gaat in Transvaal, een moslimnederzetting in Amsterdam, in gesprek met hangjongeren, de meesten ongeveer half zo groot als hijzelf. De obligate straathoekwerkers en andere mensen zijn erbij. Op een bepaald moment willen de volwassenen vd kinderen af, maar die blijven 'hangen', zoals hun naam het al aangeeft. Opeens krijgt de reporter een blik cola in zijn aangezicht geworpen, een vol blik welteverstaan. Een dikke bult boven zijn oog, maar hij vermant zich en weigert verzorging of om de reportage te onderbreken. Geen mens reageert op de belhamels. Zo gaat dat dus in NL: straffeloosheid is er troef, dank zij de hitsige linksigheid vd meeste NLers.

Engeland, Zweden, NL, Portugal en Belgie hebben een pluim gekregen: ze zijn het liefst voor moslimimmigranten. (Let op de naamsverandering: geen asielzoekers, illegalen, of gezinsherenigers meer, maar immigranten)

Gepost door: Jef | 15-10-07

De commentaren zijn gesloten.