16-10-07

Een lepeltje suiker of een hele pot.

”Vlaams kartel gunt Franstaligen lepel suiker”, schrijft Knack. ”Het kartel CD&V-N-VA gunt de Franstaligen een "lepel suiker" in het regeerakkoord om de pil inzake Brussel-Halle-Vilvoorde door te slikken.

Deze week zijn de oranje-blauwen aan de onderhandelingen begonnen over het communaitaire deel. Zoals iedereen weet heeft Pieter De Crem een stemming over de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde bewust laten voorbijgaan. Toen de Franstaligen weer eens waren opgestapt uit protest en enkel de Vlaamse onderhandelaars nog aanwezig waren, had De Crem de stemming kunnen laten doorgaan, maar heeft er bewust voor gekozen het niet te doen.

Waarschijnlijk wist hij dat de ‘pot suiker’ al klaar stond om de bittere pil over de spitsing van B-H-V voor de walen te verzachten.
Ik hoop alleen dat ze weer geen grondgebied gaan afstaan aan het imperialistische Brussel of Wallonië.

CD&V/NV-A willen dus onderhandelen inplaats van te stemmen. Dat wil zeggen – toegevingen doen – cadootjes uitdelen -, ook al vragen de Walen naar eigen zeggen niets.

Natuurlijk vragen de Walen niets, omdat ze in het verleden al meer kregen dan ze vroegen, en omdat ze weten dat er voor alles wat ze nog eventueel zouden vragen er vanaf nu ook van hun kant toegevingen moeten gedaan worden. Ook al gaat het over strikt Vlaamse aangelegenheden, ze willen over alles hun veto kunnen stellen.

Ik ben dus erg benieuwd wat die ‘lepel suiker’ zal inhouden. Ik vraag mij eveneens af waarom we een ‘lepel suiker’ moeten gebruiken wanneer we Wallonië tot ‘toegevingen’ kunnen dwingen door gewoon de geldkraan dicht te draaien.
Bart Dewever beweert nu dat die ‘lepel suiker’ niet wil zeggen dat er een ‘prijs’ dient betaald te worden, iedereen weet dat dit niet waar is en dat hij wel degelijk ‘onder de lat’ aan het kruipen is.De Wever zegt dat hij onderhandelingen verkiest boven een steming over de splitsing. (Daarom lieten ze een gouden kans voorbijgaan). En dat hij akkoord zal gaan met een staatshervorming ‘in fasen’.

Voor hem is het belangrijkste punt dat er een oplossing komt voor de verkiezingen van 2009 inzake B-H-V. Hoelang horen we dat al?

Bij CD&V gaat men ook akkoord met een lepel(tje) suiker voor de Franstaligen, zo bleek maandag uit verklaringen voor aanvang van het partijbureau. Volgens partijvoorzitter Jo Vandeurzen moet de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde ook aanvaardbaar zijn voor de Franstaligen.
Ik snap niet dat het toepassen van de wet niet aanvaardbaar is voor de Franstaligen. Ik snap ook niet dat Waalse politici hun veto kunnen stellen over Vlaamse aangelegenheden op Vlaams grondgebied. Maar ja, ’t zal wel aan mij liggen…

14:55 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

onmensen het ligt niet aan u Janice, ik snap dat ook allemaal niet.
de enige verklaring is dat die Franstaligen echte onmensen zijn zonder redelijkheid waar niet mee samen te leven is.

en we gaan dat weer allemaal laten gebeuren ja?
braafjes naar de slachtbank!
weer Vlaamse grond naar de (kloten) Walen!

ONVERWIJLD! NIET in een regering zonder staatshervorming, de kiezers van CD&V en NV-A zijn schandelijk bedrogen.
zo triomfantelijk ze met hun leeuwenvlaggetjes stonden te zwaaien na de klinkende verkiezingsoverwinning, zo beschaamd en beteuterd staan ze daar nu.

ARME ARME Vlamingen!
voor De Wever wenkt het ministerpostje, al de rest is van niets en geen belang.
2009: kiezen de Vlamingen EINDELIJK eens met verstand inplaats van zich telkens weer te laten rollen door die liegende schaamteloze bende gatlikkers en poenpakkers?

Gepost door: fee | 16-10-07

Laten wij, bedrogen en belogen Vlamingen, gewoon de lidkaart van de partijen die ons bedrogen én belogen hebben,terug zenden naar de respectievelijke afzenders, gegarandeerd dat ze zéér snel uit een ander vaatje zullen tappen.
Ik heb het reeds gedaan.
Méér dan 177 jaar worden, wij Vlamingen, belogen, bedrogen én bestolen, blijkbaar vinden sommige Vlamingen in Vlaanderen dat deze praktijk moet blijven bestaan, dat geven ze toch te kennen door de vlag uit te hangen, wie is dan laf tegenover zijn eigen gemeenschap?
Het waalse racaille is nu ook al van mening dat de Vlamingen ‘zwammen’ zijn!!! Je moet maar durven, nu weten we wel uit wat voor ordinair hout die Onkeltrut gebouwd is, dergelijk hout is rot en moet verwijderd worden, niemand wil nog iets met dat gedrocht te maken hebben, zij is een gevaar voor Vlaanderen maar zéér zeker voor Wallonië én Brusselallahbath, gelukkig zien de franstaligen dat ook.
Een dier in nood maakt rare sprongen !!!

Ondertussen gaan de Vlaamse volksverraders rustig verder met de uitverkoop van Vlaanderen want, de postjes beginnen te lonken. Neem nu de jassendraaier van NVA, om zijn eigen profijt te laten primeren verraad hij zijn hele achterban, als dat geen laffe daad is, ja, dan weet ik het niet meer.
De (C)rem heeft het jasje al zoveel keren gedraaid dat het te klein geworden is, hij weet niet meer hoe hij moet spartelen betreffende BHV, hoe hij het moet blokkeren dat er toch maar niet gestemd wordt, hoe laf kan een mens toch zijn als postjes lonken.
Wij Vlamingen gaan ons toch niet laten besodemieteren door 6 paardenkoppen en één geit! Of toch? Elke dag opnieuw moeten we die schijnheilige zigeunerin van cdh op TV een taaltje horen brabbelen, alhoewel geen enkele Vlaming interesse heeft in hetgeen die griet brabbelt.

Hetgeen wij Vlamingen willen zal ditmaal gebeuren, zonder toegevingen, zonder compensaties, zoniet, laten we alles in de soep draaien tot ze toegeven aan onze wil.
Onze eisen zijn én blijven:
Vlaanderen omvormen tot een onafhankelijke republiek.
In Vlaanderen géén faciliteiten.
Definitieve stop aan de leegroof van Vlaanderen. Transfers mogen maximum 0.4% bedragen en géén 7% zoals nu van ons gestolen wordt.
In Vlaanderen de Vlaamse normen, waarden, taal én cultuur laten primeren. Geen multicul gelul.
Stop aan het toenemend brutaal islamitisch geweld, die doctrine is in strijd met onze wetten én beschavingsnormen, moet dus verboden worden op ons grondgebied.
In Vlaanderen is er geen racisme maar wel een afgrijzen tegenover gewelddadige fanatici, los van kleur of ras. Wie onze normen, waarden, wetten en cultuur beschadigd, deze in gevaar brengt door brutaal geweld hoort hier niet thuis, allochtoon of autochtoon, maakt niets uit.

Er moeten geen gevangeniscellen bijgebouwd worden, 44.000€ per cel!!! Is dat een 5sterren-suite met marmeren badkamer? Zo een zoals de waalse/italiaanse er een heeft?
De criminelen van vreemde afkomst moeten het land uit gezet worden ipv op onze kosten in luxe en weelde hier te parasiteren, er zijn cellen genoeg maar teveel vreemde criminelen, dus, one way ticket, is véél goedkoper dan cellen bijbouwen.
Als het land van herkomst deze criminelen weigert terug op te nemen dan is er m.i. toch wel iets zeer ernstig mis met die criminelen.

Volksverraders die hun woord niet houden moeten weggejaagd worden, mogen nergens nog aan de bak komen, schijnheiligheid en laf gedrag zijn nu eenmaal verwerpelijk, én.....we hebben véél schijnheilige en laffe figuren op ons grondgebied rondlopen, sommigen hebben zichzelf benoemd op een lucratief postje, kwestie van poen te kunnen blijven scheppen, ook al zijn ze oerdom en is dat postje nutteloos én waardeloos.
Om de familie én vriendjes toch maar allemaal te kunnen voorzien van een overbodig postje gaan ze er nu nog wat bij creëren, waarom ook niet, de burger betaald toch de rekening.

Hoelang denken ze de Vlaming nog met zijn voeten te kunnen blijven spelen?
Nog even, de bom staat op ontploffen, het zal een knal worden van jewelste, wereldzenders zoals CNN zullen afzakken om er verslag van te maken, want het zal niet alleen een politieke ontploffing zijn, het zal ook een cultuur ontploffing zijn want de brutaliteit, het geweld, het moorden, de verkrachtingen, de verloedering en verpesting van onze leefwereld heeft catastrofale afmetingen bereikt, wij pikken het niet meer, teveel is teveel, én het is nu reeds veel te veel geworden.

Gepost door: Jean | 17-10-07

Pro-Vlaamse zelfklever tegen Bart De Wever Op de site van n-va staat een "Pro-belgische zelfklever tegen Bart De Wever".

http://www.n-va.be/programma/nieuws/blikvanger_archief.asp

De tekst van die zelfklever: separatisme buiten - voor belgië - tegen Bart De Wever.

Het is tijd voor een nieuwe versie van de zelfklever: een pro-Vlaamse zelfklever tegen Bart De Wever - Verraders buiten - voor Vlaanderen - tegen Bart De Wever.

Gepost door: expat | 17-10-07

Lef De franstaligen hebben nochtans lef, want ze hebben veel te verliezen: bij een splitsing zou het kunnen dat de provincie Luxemburg bij het Groothertogdom aansluit, en de Oostkantons weer bij Duitsland.

Gepost door: Jef | 17-10-07

Liesbet Als het Joëlle Milquet niet is die niet aan de onderhandelingen kan deelnemen omdat ze haar kinderen moet gaan troosten op vakantie, dan is het Bart De Wever wel die enkele dagen in het kraambed moet blijven liggen voor z'n 4e kleine, Liesbet. Harde stiel, die politiek.

Gepost door: Jef | 17-10-07

expat, zet elke link onder URL, dan hoeven we er enkel op te klikken

Gepost door: Janice | 18-10-07

URL Janice,
Dat heb ik gedaan, maar om een of andere reden lukt het niet. Sorry.

Gepost door: expat | 18-10-07

De commentaren zijn gesloten.