18-10-07

''Dit doet denken aan Hitler''

Zelfs Franstaligen vinden dat Onkelinx brug te ver gaat: ''Dit doet denken aan Hitler''
Publicatie: 18 oktober 2007

Steven Samyn en Wouter Verschelden
Het Nieuwsblad - 17 oktober 2007

Aftredend vicepremier Laurette Onkelinx (PS) heeft de Vlamingen afgelopen weekend vergeleken met "zwammen" die de federale staat uithollen. Die uitspraak valt niet in goede aarde, zelfs niet bij de Franstaligen. "Onaanvaardbaar en ongepast."

Laurette Onkelinx haalde afgelopen weekend op het PS-congres hard uit naar de Vlamingen, bijzonder hard. De ijzeren dame van de PS vergeleek de Vlamingen met zwammen. "De Vlamingen willen een staatshervorming", merkte Onkelinx op. "Wat ze niet kunnen binnenhalen in een grote onderhandelingsronde, doen ze stap voor stap in het geniep. Net zoals de zwammen die van binnenuit huizen aantasten tot ze onbewoonbaar zijn, proberen de Vlamingen de federale staat uit te hollen, was de boodschap."

Op de Vlaamse partijhoofdkwartieren werd met gefronste wenkbrauwen gereageerd op de uitlatingen. N-VA-voorzitter Bart De Wever vermoedt dat Onkelinx de uitspraken deed na het eten van hallicunogene paddestoelen. "Wij hopen dat de PS een andere toon zal vinden om oppositie te voeren. Dit is onaanvaardbaar."

"De uitspraak van Onkelinx getuigt van een vergaande vorm van groepsdenken, iets waar liberalen sowieso erg allergisch voor zijn. Dit draagt niet bij tot een open en sereen klimaat tussen de bevolkingsgroepen", merkt Open VLD-voorzitter Bart Somers op.

"Ongepast en hopelijk onbedoeld", stelt SP.A-fractieleider Dirk Van der Maelen."Logisch dat de PS uitspraken over zwammen doet, ze zijn als geen ander gespecialiseerd in de parasitologie. Maar ook mevrouw Onkelinx heeft recht op haar vijf seconden publieke verdwazing", zegt LDD-voorzitter Jean-Marie Dedecker.

"De reactie van Onkelinkx is er één van een dief die verbaasd opkijkt wanneer in Vlaanderen stemmen opgaan om die permanente roverspraktijken niet langer te dulden," aldus Vlaams Belang-woordvoerder Joris Van Hauthem.

"Dit is gewoon geen reactie waard", laat CD&V-woordvoerder Peter Poulussen weten. Zelfs voor heel wat Franstaligen gaat het om uitspraken die er niet een beetje, maar ver over zijn. "De nazi's behandelden de joden als kakkerlakken en de Hutu's omschreven de Tutsi's als ongedierte. Nu wordt een gemeenschap omschreven als zwammen. Een uitspraak die we eerder uit de mond van Hitler dan van Onkelinx hadden verwacht." aldus Destexhe. Onkelinx liet gisteren weten dat haar verwijzing naar zwammen sloeg op de strategie, en niet op de politici die ze uitvoeren.


(red). Nochtans is dit niet de eerste keer dat er dergelijke uitspraken werden gedaan, 1 miljoen Vlamingen uitschelden voor ‘mestkevers’ ligt in dezelfde lijn. De lijn van Hitler of de uitzendingen van de Rwandese radiozender ‘Mille Collines’.

12:43 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Opletten om hier niet in te trappen. Wij vlamingen moeten ons boven zulke onzin plaatsen en laten zien wie er echt verdraagzaam is. Als mensen zich laten opfokken door zulke infantiele praatjes zijn ze zeer dom.

Ik vind trouwens het gebruik van 'mesthoop' of mestkevers of zwarten/bruinen nogal wat erger dan haar vergelijkingen.

Gepost door: Den Amerikaan | 18-10-07

Inderdaad, dat is ook zo.

Gepost door: Janice | 18-10-07

heil kom laten we eerlijk zijn, heeft onkelinx niet gelijk? het is wel degelijk zo zoals ze het verteld, ik zie hier geen vuiltje aan de lucht, ook al sta ik niet aan de kant van onkelinx.
ze vergeet enkel te vermelden dat het de walen zelf wel zijn dat men de vlamingen zo ver heeft gedreven, men heeft een diesellocomotief aan de gang gebracht aan vlaamse zijde binnenin het kunstmatige belgië die niet meer is te stoppen nu dat hij vertrokken is. maar is deze niet in wezen reeds enkele jaren geleden al vertrokken?

Gepost door: watje | 18-10-07

moslima Niet vergeten dat Loret van de Petteflet een moslima is (moeder Algerijnse), en moslims bezigen nu eenmaal een bloemrijke taal. ("Als jullie ons proberen te verjagen uit Europa, zullen wij de aarde onder jullie voeten doen trillen")

Gepost door: Jef | 18-10-07

DIT DOET DENKEN AAN HITLER! Inderdaad, maar vergeten we niet meneer De Gucht, ons gezicht in het buitenland.
Over de uitspraken op de radio Mille Colonnes durft hij niets zeggen want hij spreekt zelf over mestkevers: 1 miljoen Vlamingen schofferen is zijn grootste plezier!
Hij is ERGER dan die zwarte madam, temeer omdat hij zelf pretendeert te behoren tot de Vlamingen.
Hij spreekt ook Nederlands, ttz met enige schaamte omwille van die mestkevers.
Waarom wordt dat toch niet duidelijker in de verf gezet: ok!
Wij moeten verdraagzaam zijn, maar als zo'n ongelikte beer het vanzelfsprekend vindt ELKE DAG een miljoen mensen DIEPGAAND te schofferen (hij blijft NOG STEEDS bij zijn typering!)
DAN IS HET NODIG DAT OOK HIJ AAN DE SCHANDPAAL WORDT GEZET!
Hij is ook behorend tot de club van open vld, degenen die de strategie van de pvv (pest voor vlaanderen, weet u nog wel)
wil perfectioneren!
ADOLF
LAURETTE
KAREL

één front!

En al wie nog openvld stemt, stemt hiermee in ?

Gepost door: Wim | 18-10-07

Extreemlinks Degucht is een extreemlinkse zak die eigenlijk bij spirit of groen! thuishoort, maar omwille vh postje bij de vld blijft. En die partij mee de dieperik in trekt.

Wat heb ik gehoord? Gaat Bettina Geysen een kopvod dragen?

Gepost door: Jef | 18-10-07

Oderokselstink heeft gelijk ! Dat was ook mijn eerste hersenreactie toen ik de topic las...en De Gucht dan met zijn uitspraken en Tobbax...Nu blijkt iedereen geschokt en Onkeldinks heeft gelijk Vlamingen zijn "zwammen" behalve die 1 miljoen die weten wat ze willen en niet met hun Vlaamse kl... laten spelen.

Gepost door: Rene | 18-10-07

en dat gedrocht stond aan het hoofd van Justitie het symbool van rechtvaardigheid....

Gepost door: Rene | 18-10-07

Hout Zwammen tasten alleen hout aan. Als het huis waarin franstaligen en vlamingen samenwonen van degelijke steen was gemaakt, ipv van hout, dan hadden zwammen geen kans gehad. Of kent ze het sprookje vd drie biggetjes niet? Ntl niet, madame is moslim.

Gepost door: Jef | 18-10-07

Geen reactie? Waar blijft de reactie van 't Centrum, of is dit geen racisme? Maar ja, 't zijn zelf Vlamingenhaters.

Gepost door: Gil | 18-10-07

Onckelincks Ja Laurette van Vlaams Algerijnse afkomst met een Vlaming als vader doet goed haar best haar routes te verloochenen

Gepost door: Temmerman | 19-10-07

Drugskoerier Haar 'roots' langs vaders kant verloochent ze niet, ze heeft pas nog geschreven dat haar vader een simpele vlaamse arbeider was (als ge een burgemeester zo kunt noemen). Maar van moeders kant zwijgt ze in alle talen, zoals ook de PS, de media, enz erover zwijgen. Niemand mag het blijkbaar weten. Toch schijnt het waar te zijn, bovendien trouwde ze met een moslim (een marokkaanse drugskoerier nog wel), en dat is toch een veeg teken.

Gepost door: Jef | 19-10-07

Haar moeder was een Tunesische, haar eerste man een criminele Algerijn die nog steeds op haar kabinet werkt.

Bovenaan in de rechterkolom klikken onder de naam: Laurette Onckelinx

Gepost door: Janice | 20-10-07

En Van Cauwenberge zij ooit dat de Franstalige cultuur superieur is tov de Nederlandse...Dat was behoorlijk erover en dom...

Gepost door: Tiberius | 21-10-07

Dat vonden de franstaligen vroeger allemaal(en waarschijnlijk nog). Leopold II noemde ons al 'inferieur' en 'witte negers'.

Gepost door: Janice | 22-10-07

De commentaren zijn gesloten.