19-10-07

Bloedige terroristische aanslag in Karachi

pxy_19806280_15143849_256Aanhangers Zia ul-Haq verantwoordelijk voor aanslag in Karachi

(Belga) De vroegere Pakistaanse eerste minister Benazir Bhutto heeft na de bloedige aanslag op haar karavaan met beschuldigende vinger naar de aanhangers van de voormalige militaire machthebber Zia ul-Haq gewezen. "Ik weet erg goed wie mij probeert te vermoorden", zei Bhutto aan het magazine Paris Match.

Het Franse weekblad publiceerde vrijdag het interview op zijn website. "Het zijn de aanhangers van het vroegere regime van generaal Zia die vandaag achter het extremisme en fanatisme steken." Diegenen die nog in de geheime dienst actief zijn, moeten ontslagen worden. "Ik vorm een gevaar voor hen, want als ik de democratie in het land wil herstellen, verliezen ze hun invloed." De Pakistaanse president Pervez Musharraf acht extremisten voor de zelfmoordaanslag op zijn tegenstandster Benazir Bhutto verantwoordelijk. De presidentiële woordvoerder Rashid Qureshi zei op de nieuwszender Dawn vrijdag dat "er geen twijfel over bestaat dat dit het werk is van misleide terroristen en extremisten".

Musharraf heeft de veiligheidsdiensten opgeroepen de aanslag zo snel mogelijk op te helderen en een eerste resultaat van het onderzoek binnen de 48 uur wereldkundig te maken. De president heeft met de ex-premier getelefoneerd en zijn rouwbeklag over de aanslag uitgedrukt.
Bij de aanslag, een van de zwaarste in de geschiedenis van het land, werden kort na middernacht meer dan 130 mensen gedood en meer dan 500 verwond.
(SIJ)

Misleide terroristen en extremisten???

Koran: (70)75. Verlangt gijlieden dan dat zij u geloven, terwijl er toch onder hen een groep is, die de woorden van Allah's gehoord hadden, maar deze vervolgens verdraaiden, nadat zij begrepen hadden, en dat terwijl ze beter wisten?

(73) 78. En onder hen zijn ongeleerden, die het Boek niet kennen, behalve enige leuzen, en die niet anders doen vermoeden.


De vraag is dan "wie heeft het Boek niet begrepen"??

15:07 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Nobelprijs Nu ook weer een islamitische knal in Manilla op de Filippijnen. Ik hoop dat Al Qaida ooit de nobelprijs voor het meest efficiente gebruik vd uitvinding van Alfred Nobel, het dynamiet, gaat krijgen.

Gepost door: Jef | 19-10-07

WAT BEN IK BLIJ! Weer een aanslag vandaag!
De godsdienst van de vrede zit niet stil!
En hier maar propaganda maken: alle politieke partijen (behalve die ene, maar die laten we opzij: ze is toch slecht).
Ook de Kerk doet haar duit in het zakje, zelfs ons Vorstenhuis...
ALLEEN VERDEDIGEN ZIJ DE VREEDZAME ISLAM (en natuurlijk dus ook de MOORDEN DIE ZIJ PLEEGDEN, PLEGEN en NOG ZULLEN PLEGEN!
Alleen..we gaan ze nog extra geld geven!
Moord er maar op los, we vinden jullie een aanwinst voor onze streken!

Waar is des vaderen fierheid gevaren?
Gelukkig zijn velen onzer vaderen al gestorven.Stel dat ze terugkwamen ZE KROPEN VAN PURE SCHAAMTE TERUG DE GROND IN!

Vervolg vanavond in het journaal OP ALLE POSTEN!

Gepost door: Jan | 19-10-07

Nobel En de dagelijkse islamitische knal ging vandaag weer af in Pakistan: 7 doden op een markt. Lang leve Alfred Nobel.

Gepost door: Jef | 20-10-07

De commentaren zijn gesloten.