19-10-07

Jan Leyers over de islam

18-10-2007 - Jan Leyers - LVB weblog

Op het niveau van het dagelijks leven zie ik niet het minste probleem: couscous of patatten, wat maakt het uit? (...) Maar ik stel mij wel de vraag waar we ideologisch en filosofisch een common ground kunnen vinden. Al vijfhonderd jaar cultiveert het Westen twijfel en zelfkritiek als bron van alle denken. Dat kom je in de moslimwereld zelden tegen. Mensen leven er onder een koepel van zekerheden en waarheden. (...)

In Egypte verkondigde de minister van Binnenlandse Zaken in de krant dat moslims die zich bekeren tot het christendom de dood verdienen. Kan jij je voorstellen dat Patrick Dewael in de gazet zou zeggen: alle christenen die moslim worden, moeten worden omgebracht? In Europa vind je duizenden boeken die vernietigend zijn over de paus en het christendom; ik daag je uit om in de moslimwereld één kritische tekst over de profeet te vinden. (...)

Lees de boeken van Tariq Ramadan, één van de bekendste Europese islamitische denkers. Hij heeft een gematigde reputatie, maar hij pleit wél voor de 'islamisering' van de wetenschap, en hij vindt dat we respect moeten hebben voor de Korangeleerden die het afbeelden van mensen als zondig beschouwen. Dan pas ik. Hoe kan je iemand au sérieux nemen die een probleem heeft met de hele westerse kunstgeschiedenis? (...)

Een Turkse schooldirecteur zei tegen mij: 'In Darwin en de evolutie geloven, maakt dat het leven aangenamer?' Ik weet zeker dat zo'n vraag nog nooit in één Europese aula is gesteld. Een wetenschapper is niet bekommerd om gezelligheid: hij wil feiten. (...)

Je zou kunnen zeggen: in Europa garandeert de grondwet de vrijheid van meningsuiting. Maar in de praktijk is er al censuur. Zelfs de mensen die vonden dat zo'n Mohammed-cartoon moest kunnen, voegden eraan toe: 'Maar ze waren wel flauw' - met andere woorden: 'Ik zou het toch niet gedaan hebben'. (...) En weet je waar ik bang van word? Ik hoor nauwelijks protest. Neem de zaak-Ehsan Jami. (...) Wouter Bos, partijgenoot en vicepremier, kant zich tégen Ehsan Jami, want 'hij provoceert te veel'. Dat pretendeert dan een socialist te zijn! Zou Wouter Bos destijds tegen Nietzsche hebben gezegd: 'Oei, 'God is dood', dat ga je toch niet in een boek zetten, want dat gaan de mensen choquerend vinden, hoor!' Als ik Bos op televisie zie, ben ik diep verlegen. Maar ik hoor verder weinig mensen piepen. (...)

Hier zeggen moslima's dat de hoofddoek een symbool is van hun godsdienst; daar beklemtonen ze dat het ze beschermt tegen de lusten van de mannen. Dat beledigt mij persoonlijk. Alsof ik een vrouw zonder boerka gelijk zou bespringen. (...)

Humo: "(...) Ben je niet bang dat je in de kaart speelt van het Vlaams Belang? (...)
Op dat gebied ben ik een voetbaltrainer: ga uit van je eigen sterkte, niet van de zwakte van de tegenstander. Ik kan alleen maar vertellen wat ik heb meegemaakt; als iemand mijn programma of boek misbruikt, is dat jammer. Je mag je niet op voorhand laten afschrikken door mensen met mogelijk kwade intenties, want dan doe je niks meer.


Jan Leyers, geïnterviewd door Griet Op de Beeck in Humo, 16 oktober 2007

15:22 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

GDVRDMM Rode Leyers zijn schillen zijn van zijn ogen gevallen maar hij houdt ze blijkbaar nog dicht. Dat zoiets in de homo staat is al verwonderlijk maar toch kunnen ze het niet laten om hun grote gelijk te poneren door af te geven op het Vlaams Belang. Kwetst de waarheid?

Gepost door: Duplo | 19-10-07

Ankara Jan snapt het niet. De waarheid zit in deze zin: Oost is Oost en West is West, en de twee zullen nooit samenkomen. Oosterse mensen zijn nu eenmaal anders als westerlingen, en hebben daarom baat bij een andere ideologie, strafwet, en politiek.

Jan stond verstomd toen een baardman hem vertelde dat vrouwen kopvodden moesten dragen, omdat ze andere mannen niet zouden verleiden. Maar als 1400 jaar islam nu overtuigend aangetoond heeft dat die maatregel voor de oosterse maatschappij de beste is? Wat als de vrouwen zo maar beginnen weglopen bij hun man, omdat ze op een andere verliefd zijn geworden (Cecile Sarkozy), of gewoon omdat ze zich vervelen?

In ieder geval, Oosterse vrouwen zijn er volledig mee akkoord. Op de universiteit van Ankara was 70% vd studentes akkoord dat een man zijn vrouw sloeg als ze ongehoorzaam was. Nu gij terug.

Gepost door: Jef | 19-10-07

Kultuurverskil Vir my as buitestaander was dit nog altyd vreemd dat die mense van Noordwes-Europa soveel verdraagsaamheid ("tolerantie") teenoor vyandiggesinde vreemdelinge in hul lande openbaar. Sou dit maar bloot die verskille in kultuur wees?
Waarom laat die Vlamine en Nederlanders toe dat Moslems hulle in hul eie lande "boelie", en dan niks daaroor sê, en niks daaraan doen nie?
Stel jou maar voor wat sou gebeur as Nederlanders (en Vlaminge) na 'n Moslemland gaan en presies dieselfde daar in die gasheerland sou doen!!! Die Moslems sou die vreemdelinge onmiddellik gestenig of onthoof het, maar 'n Moslem mag maar die inwoners van hul gasheerlande kritiseer, en die landswette oortree.
Wat gaan in die koppe van Wes-Europa se politieke leiers aan, dat hulle hierdie eensydige optrede nie kan raaksien, en ook nie daarteen wil/kan optree nie?!!!
Indien ek in die skoene van Mnre. Balkenende en Laterme was, sou ek 'n ultimatum aan die allochtone in daardie twee lande gestel het:"Julle maak soos ONS maak, of julle verlaat ons land." Waar kom hulle (die allochtone) vandaan om vir hul gasheer voor te skryf, maar as dieselfde gasheer in 'n moslemland as vreemdeling vertoef, dan word hy wéér deur die Moslems voorgeskryf. Is die Moslems dan baas oor die ganse wêreld?
Ek veroordeel die Moslems sowel as die Wes-Europieërs, want albei is verkeerd!!! Die Wes-Europieërs moet 'n bietjie wakker word en op hul regte staan, en nie "Ja, Baas" vir alles sê wat die Moslems hulle beveel nie.
Die Moslems, aan die ander kant, behoort meer respek vir ander volke en ander gelowe te openbaar. Hulle (die Moslems) mag maar baas speel in hul eie lande, maar indien hulle gaste in 'n vreemde land is, moet hulle daardie gasheerland se wette gehoorsaam, of hulle moet padgee. So maklik soos dit!!!

Peter Murray, stamgenoot in Suid-Afrika.

Gepost door: Peter Murray | 19-10-07

Orders Goed gezegd Peter. Dat vraagt Rechts in Europa zich ook al jarenlang af, waarom Links zo knielt voor de islam. En Links zijn niet alleen de socialisten, maar ook de centrumpartijen (christendemocraten), de liberalen, de Kerk, het Koningshuis, de vakbonden, nagenoeg alle verenigingen, enz enz.

De enige reden die ik mij kan voorstellen is van economische aard: in ruil voor olie, en in ruil voor lucratieve bestellingen uit de moslimwereld. Wij willen tenslotte ons oliegeld terug.

Gepost door: Jef | 19-10-07

Ontmoetingsavonden In NL en BE komen er 'ontmoetingsavonden voor moslims' las ik ergens vandaag. Om een huwelijkspartner te vinden dus. Zij komen die blijkbaar niet tegen op de gebruikelijke manier. Allez, 't is al goed dat ze ze niet in Marokko gaan zoeken. Anciaux zal al wel klaar staan met subsidies, want ongelovigen zijn niet toegelaten. ("Want moslims trouwen toch alleen maar met moslims") Eigen volk eerst.

Gepost door: Jef | 19-10-07

PETER MURRAY: DAT IS GESPROKEN! Dank voor je verfrissende bijdrage!
Indien wij hier maar enkele politiekers hadden die zo nuchter zouden reageren als jij, zouden we er heel wat op vooruit gaan.
Jullie hebben in Zuid-Afrika jullie les daar wel geleerd!En wat in Zimbabwe gebeurd is, is nog erger: een heel land wordt daar de grond ingeboord door een waanzinnige dictator.
En wij hier (West-Europa, dus ook België ) zijn zo LAF geweest onze ogen te sluiten voor alles wat bij jullie gebeurde nadat het NAC de mocht in handen kreeg.
Zuid-Afrika boycotten: dat was de leuze.
Maar hier beleven wij nu bijna hetzelfde, alleen zijn de verhoudingen anders.
Wij vormen nog altijd de grootste groep, maar in deze grootste groep zitten zoveel collaborateurs dat we HEEL ZWAK staan.
We zitten op een hellend vlak en schuiven de diepte in.
Toch bedankt voor je sympathie!
(En met een miljoen stemmen van één bepaalde partij wordt "omwille van de democratie" geen rekening gehouden!)

Gepost door: Jan | 19-10-07

toch raar !! in het TeVe blad van deze week "hoe kijkt een moslima naar "de weg naar Mekka ?" betrof een intervieuwke van een Turkse moslima die Leyers verweet de neiging te hebben om het negatieve over te belichten zoals het verjhaal van dat meisje die door haar broer in brand werd gestoken omdat zij toneel speelde ,want zo zegde onze moslima, dat was een "geestesgestoorde" ...best mogelijk maar dan zijn er veel geestesgestoorden onder de Moslims bv die Turk die zijn zuster vermoorde omwille van de familie-eer,moord op Van Goch en dergelijke akefietjes , de Taliban ,of zijn dat geen Moslims ? ....allemaal "een vijs" kwijt? ..zelfmoordenaars die willen neuken in het paradijs van Allah en liefst zo snel mogelijk,hebben die ,allemaal een "kwink"kwijt.
Ze noemt zichzelf een "gematigde" moslima (wat dat ook moge betekenen) .. volgens haar kunnen en mogen zij een min of meer "eigen mening" hebben...maar op het einde van dat intervieuwke staat te lezen "(de geintervieuwde wil anoniem blijven Yildiz is een fictieve naam) vondt ik toch een beetje raar !waarom anoniem ? ze sprak toch over vrije meningsuiting
Ik heb trouwens het boek van Jan Leyers gekocht .Het zou voor iedereen toch duidelijk moeten zijn, dat Moslims totaal verschillen van onze cultuur , dat er van integratie "totaal" geen sprake kan zijn.Ze aanvaarden enkel de wetten van Allah , als onze regering denkt dat zij dat kunnen veranderen! vergeet het,het zal voor de onze toekomst buigen of barsten zijn en wie gaat er buigen denk je ? we buigen wel voor onze Waalse broeders,we zijn een volk van nederige "ja" knikkers ,behalve dan de VB stemmers ...en daar mogen we fier op zijn ! Het ligt niet in de mentaliteit van de "echte" Vlaming om met onze "sjokedijzen" te laten spelen

Gepost door: Rene | 20-10-07

Volksaard Gisteren in de 4e aflevering een moslim die Jan bezweert dat het westen haar ideeën niet mag opdringen aan de moslims. Maar omgekeerd is dus niet alleen wél toegelaten,, het is zelfs de plicht vd moslis. Van superioriteitswaan gesproken. Mensen in mijn omgeving, die echt niet zo met de zaak begaan zijn als ik, reageerden als volgt: 'ongelooflijk hoe die moslims op ALLES een antwoord vinden in hun koran'. Enfin, als ze maar gelukkig zijn, mij kan het niet schelen.

Toch valt het mij telkens op dat, als Jan een christelijke gemeenschap bezoekt zoals nu weer de Koptische Christenen in Egypte, de mensen hartelijker schijnen, en de glimlach echter. De bisschop bv was een echte goedlachse vent. Zou dat iets met de godsdienst te maken hebben, of met de volksaard?

Gepost door: Jef | 20-10-07

in de weg naar Mekka vertelde die bisschop nog dat het bij "wet" verboden was om als moslim zich te bekeren tot het Christendom...wie zegde dat dergelijke Moslims zelfs de dood verdienen ??en dan liggen ze hier te lullen dat de Islaaaaaam een vredelievende ,verdraagzame godsdienst is ,voorbeelden genoeg van mensen die moeten onderduiken,die vrezen voor hun leven en die reeds werden afgemaakt...en dat willen die rode knalpotten maar niet begrijpen...hoe achterlijk kun je toch zijn !!! Ik zie die idioten nog lopen met dat spandoekske "stop Islam onverdraagzaamheid" en dat orkestje van Barman om alles nog eens extra te benadrukken .... bende onozele achterlijke blinden !!! Janssens duld geen racisme in zijn "A" wij moeten onze mond houden en pesthangjongeren laten begaan ,niemand durft nog tussenbeide komen als er bv een buschauffeur wordt bedacht met een "verrijking" en dan krijg je "prullen" zoals ne yellowman die het even komen vertellen !!

Gepost door: Rene | 20-10-07

Fritz Schramma In Keulen vond gisteren een meeting plaats voor de bewoners van de wijk Ehrenfeld, waar de grootste moskeet van DUI gepland is. Burgemeester Fritz Schramma vertelde dat tegenstanders 'geestesziek' waren, en dat 2/3 vd duitsers pro zijn. Daar was in de zaal echter niet veel van te merken: alleen de aanwezige turken waren pro. Het ging er naar het schijnt geanimeerd aan toe. Een 59-jarige duitse riep: "De turken zeggen dat ze duitsers zijn net zoals wij, maar hier naast mij hoor ik ze turks praten!", en een andere opgewonden duitserr: "Ze bidden in de moskeet, maar in hun zak hebben ze een mes!"

Het gaat prima met de integratie dus. Maar de duitsers gaan de islam geen strobreed in de weg leggen. De turken waren hun bondgenoten in WOI, en ze werken harder en zijn minder crimineel als Marokkanen. En DUI heeft veel inwoners nodig, want ze willen het machtigste land blijven in de EU. Wat hen op militaire wijze niet gelukt is, zijn ze nu op politiek en economisch vlak aan 't proberen: de baas worden in Europa.

Gepost door: Jef | 21-10-07

Wat was het objectief van Jan Leyers ? Volgens mij heeft zijn programma namelijk net ALLE vooroordelen bevestigd, voor zover dat vooroordelen waren, die er bestaan. Namelijk dat er wel degelijk moslims zijn die de godsdienst in het juiste perspectief kunnen plaatsen in hun dagelijkse leven maar dat de overgrote meerderheid enkel moslims aanvaarden die leven volgens de strikte koran regels.

Men geeft het zelfs toe, Moslims moeten alles terugvinden in de Koran, maw er kunnen geen ontdekkingen in de wetenschappen meer gebeuren want dat de koran bevat alle wijsheid en dus blijven ze dom.

Gepost door: Den Amerikaan | 21-10-07

SIOE En hoe zit dat met de nieuwe vereniging "Stop de islamisering van europa" die gisteren door 14 landen werd opgericht in het vlaams parlement (!), en waarbij ook FDW betrokken was?

Gepost door: Jef | 21-10-07

Is het niet zielig om vast te moeten stellen dat wie zich progressief noemt of noemde in feite de achterlijkheid zelve is of op zijn minst te laat wakker schijnt te worden? De progressieven zijn de verstarde conservatieven en de vernietigers uit behoudszucht en... uit angst voor de aangerichte ramp. Het ontstellende aan dit alles is dat zij, de grote rode smoelen, totnogtoe de macht hadden om hun destructieve planning op te leggen, er was geen ontkomen aan: geen rood geen brood en kritiek staat gelijk aan 'racisme', wat wil zeggen dat censuur de norm is.
Persoonlijk vindt ik Jan Leyers geloofwaardig als mens, wie nu jonger dan 50 is werd sowieso op zijn stasi's correct geïmpregneerd door politiek en onderwijs. Jan Leyers zal denken dat ie zijn steentje bijgedragen heeft en in feite is dat zo. Dat hij zich momenteel nog denkt te moeten verweren inzake raakpunten met het Vlaams Belang toont enkel de macht van de media aan en bevestigt de indoctrinatie die onze kinderen al jaren ondergaan in het onderwijs.
Toffe mens die Jan Leyers, alle eerlijke bijdragen om een van de grootste politieke dwalingen uit de geschiedenis van de georganizeerde, vrije maatschappij door te lichten zijn welkom en broodnodig. Van mij mag hij met een gerust geweten slapen. Het weze hem vergeven dat hij de hetze tegen het eigen volk met de pap ingelepeld kreeg maar toch zijn verstand gebruikt in dat rode, verzuurde en bedorven mierennest.

Gepost door: Jade | 21-10-07

Islam en de vrouw Bekijk eens die site...Tamelijk gruwelijk...
Waarom kan links niet inzien dat de islam onderdrukking betekend...Waarom is religie opium voor het volk behalve de islam?Waarom?Hoe vrij is "links " in de islamitische wereld?Ze hebben nog liever een Christelijke VBer dan een communistische PVDA atheïst en toch blijft extreel-links maar met de halve maan zwaaien en vinden ze elke kritiek op de islam "racistisch"...Zijn ze compleet idioot geworden...Als je echt links bent ben je tegen de islam,absoluut tegen...Islam is een klassemaatschappij,een onverdraagzame,repressieve samenleving...Maarja..islam is antikapitalistisch en tegen de USA dus dan is links pro-islam...Dwazen..Aanslagen tegen Amreika daar zoeken ze rechtvaardiging voor maar het VB,O dat zijn gevaarlijke fascisten natuurlijk....Pff,wie neemt dit links nog serieus..Dat is geen links meer maar schizofrenie.

Gepost door: Tiberius | 21-10-07

Vroeger heb ik RAWA gesteund. Destijds, toen de Taliban vrouwen verbood te werken voor de kost. Dat waren dan dokters, advocaten, leraressen enz..
Met als gevolg dat de vrouwen die niet getrouwd waren moesten leven van de kruimels die anderen hen toewierpen.
Deze organisatie werd verdergezet door een Afghaanse die gevlucht was naar de VS. De oprichtster van Rawa werd al vermoord eind jaren tachtig door communisten.

Ik heb gezien dat de meest gruwelijke foto's ondertussen al verwijderd werden.

Gepost door: Janice | 22-10-07

Janice,

Heeft u ooit iemand het weten opnemen tegen de Taliban, de groene, de sossen of alle andere 'democratische' partijen ?


Neen, een bende lafaards zijn het die andere volkeren wel steunen in hun onafhaneklijk streven, maar hier diezelfde EIGEN bevolking voor een bende vuile seperatisten uitmaakt.

Gepost door: Den Amerikaan | 22-10-07

Gezien in Onderweg naar Mekka... Een Moslima die oogschaduw ophad en Jan geen hand wou geven...Mag niet van de profeet...En vooral geen lusten opwekken bij mannen...En die oogschaduw dan??Het wekte mijn lust alvast behoorlijk op...Waarom je lichaamsvormen bedekken en dan make up op doen?Dat slaat nergens op.Hebben ze misschien ook nog stiekem een clitoris-piercing??Hoe achterlijk kunnen mensen zijn...Toch benieuwd of Jan Mekka binnen mag dat normaal gezien verboden terrein is voor ongelovige honden..(de wereld is van iedereen zeggen ze dan)

Gepost door: Tiberius | 23-10-07

Lustgevoelens door oogschaduw??? Mannen, hé!!!! Raar volkje..

Gepost door: Janice | 23-10-07

Waarom doen ze het anders op?

Gepost door: Tiberius | 23-10-07

@Rene; Een Amerikaanse journalist, Glenn Beck heeft daar ook eens goed zijn zegje over gedaan over die zogenaamde "gematigde moslims" . Hij noemt ze de "yes, but..muslims" en hij is net zoals velen onder ons 'sick and tired of them'
watch this: http://www.youtube.com/watch?v=KtG7-0mKG4c

Gepost door: Jasmijn | 31-10-07

Schotten het Noorden kwijt? In de 1e afdeling van de schotse competitie gaat iedere club een gebedsruimte inrichten voor moslimspelers.

Voor wanneer een gebedsruimte voor moslimtoeschouwers? En moet de rust niet samenvallen met een gebedstijdstip?

Schotten beweren altijd dat ze geen engelsen zijn, maar hoe komt het dan dat ze exact even idioot zijn?

Gepost door: Jef | 04-11-07

nog een interessante clip http://www.youtube.com/watch?v=maHSOB2RFm4

Gepost door: lowieke staal | 04-11-07

Naast URL zetten, dan hoeven we er enkel op te klikken.

Gepost door: Janice | 04-11-07

Baardman "Ik zal nooit een moslim veroordelen voor wat hij deed"

"Niet-moslims zijn schuldig, doordat ze niet in Allah geloven"

"Moslims moet ik beminnen, ongelovigen moet ik haten"

zegt de baardman.

En de Britten slikken dat allemaal, omdat ze er heilig van overuigd zijn dat de meerderheid der moslims dit niet onderschrijft. Afwachten maar. In Pakistan dachten ze ook dat baardmannen en hun discipelen slechts een minderheid waren.

Gepost door: Jef | 04-11-07

De commentaren zijn gesloten.