19-10-07

Kunstenaar bindt hond vast tot de dood erop volgt

c2357a90-4f40-4267-b578-83b656fbf3d6Een Costa Ricaanse kunstenaar krijgt enorm veel kritiek te verwerken omdat hij een hond gebruikte als onderdeel van een ‘kunst’tentoonstelling in Nicaragua. En terecht.
Nieuwe vormen van kunst uitvinden om ermee in de belangstelling te komen neemt werkelijk buitennissige en extreme vormen aan. Zou Anciaux geen spijt hebben dat hij die kerel niet heeft gesubsidieerd. Dat is toch echt weer iets voor links? Het is weer eens iets anders dan geweld en seks met de kak-plas en masturbeerscenes waar ze zoveel van houden.

Volgens sommige bronnen vond Guillermo “Habacuc” Vargas de hond op straat. Andere bronnen melden dat hij 2 kinderen betaalde om de hond te vangen.

De hond werd vervolgens vastgebonden en tot kunst verheven door hem te laten verhongeren. De kunstenaar zei tegen iedereen dat ze de hond niet mochten voeren. De hond stierf een marteldood in de kunstgallerij en niemand greep in.
"Hij noemt zichzelf een kunstenaar. Ik noem hem een gruwelijke dierenbeul," zeggen niet alleen dierenrechtenactivisten, maar elk weldenkend beschaafd mens.

14:42 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Bod Naar het schijnt heeft Jan Hoet een bod gedaan van 1 miljoen voor het kadaver.

Gepost door: Jef | 19-10-07

als de rode smartlappen ons maar niet verheven tot dat soort van kunstvorm....
maar goed die zogezegde kunstenaar weer een bewijs, er leven te veel "varkens" tussen ons

Gepost door: Rene | 20-10-07

Varkens doen zoiets niet.

Gepost door: Alex | 19-11-07

De commentaren zijn gesloten.