30-10-07

De Wever: CD&V begrijpt reactie N-VA-voorzitter niet

BRUSSEL 30/10 (BELGA) =
CD&V staat ten volle achter de terechte verontschuldigingen van Patrick Janssens voor de betrokkenheid van het Antwerpse stadsbestuur bij de jodenvervolging tijdens de Tweede Wereldoorlog. "Wij begrijpen daarom de reactie van de N-VA-voorzitter niet en hebben alle begrip voor de scherpe afwijzing ervan door de Joodse gemeenschap", stelt CD&V-voorzitter Jo Vandeurzen dinsdag in een persbericht.

De CD&V vindt de excuses van de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens ten aanzien van de joodse gemeenschap gepast. Zijn excuses zijn allerminst gratuit, aldus Vandeurzen. "Niet dat ze zo laat komen, maar dat de excuses nooit eerder werden gemaakt door een Antwerps burgemeester is het grootste probleem. Inmiddels blijkt immers dat de Antwerpse overheden,en met name vele politieagenten, in 1942 actief meewerkten aan razzia's en het arresteren van joden. In plaats van hun stadsgenoten te beschermen,droegen ze zo bij tot de deportatie en de dood van vele duizenden joden en werden ze een schakel in de gruwelijke jodenvervolging en -vernietiging door nazi-Duitsland", luidt het.

"Anders dan de N-VA-voorzitter verklaarde, is er ons inziens ook niets mis met verwijzingen naar de Holocaust in de strijd tegen extreemrechts. Integendeel", meent Vandeurzen.

Positief is alvast dat de N-VA-voorzitter zich inmiddels aansloot bij de verontschuldigingen uitgesproken door burgemeester Janssens en dat hijhet gesprek met de Joodse gemeenschap aangaat, besluit de CD&V-voorzitter.

/.SIJ/TVP

Verwijzen naar extreem rechts? Wie zou hij daarmee willen raken? Toch raar dat links geen enkele andere mening of politieke overtuiging duldt naast die van henzelf. Ik vraag mij af of Patrick Janssens wel beseft dat Hitler een socialist was die herhaaldelijk verklaarde dat hij enkel verachting voelde voor 'das Rechte Burgerblok' en dat de holocaust er is gekomen met medewerking en op aandringen van 'the moslim brotherhood'. Toevallig ook wel linkse kiezers in dit land...

13:54 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.