30-10-07

De Wever: PS veroordeelt uitspraken en vraagt standpunt CD&V

(BELGA)

De PS veroordeelt de uitspraken van Bart De Wever over de excuses van Antwerps burgemeester Patrick Janssens aan de joodse gemeenschap voor de rol van het plaatselijk bestuur bij de jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog.

De N-VA-voorzitter stelde maandag dat de Holocaust misbruikt wordt voor actuele redenen, het bestrijden van het Vlaams Belang. De PS vraagt daarom dat kartelpartner CD&V een duidelijk standpunt inneemt, wat intussen is gebeurd.

"De PS veroordeelt de tendentieuze verklaringen van Bart De Wever die een politiek misbruik ziet, terwijl elke burger van het land er in (in de excuses van Patrick Janssens) een diepmenselijk gebaar van erkenning ten opzichte van deze zwarte bladzijde in onze geschiedenis ziet", aldus de mededeling van de Franstalige socialisten.

De PS hekelt voorts "het amalgaam dat de N-VA-voorzitter maakt van de Shoah en de dramatische en onhoudbare toestand waarin de Palestijnen in de bezette gebieden leven"


./.BPE/AHO/JDV

Bezette gebieden?
KLIK HIER

13:47 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

de 'KLIK HIER' link werkt niet

Gepost door: fee | 30-10-07

Nu werkt het wel, er stond een haakje teveel...

Gepost door: Janice | 30-10-07

Bij mij werkte de klik wel! Ik zag de uiteenzetting en leerde (wat ik al wist) dat al de omringende landen uit zijn op de vernietiging van Israêl.
Daarom begrijp ik niet waarom er in Antwerpen een aantal Joden zijn die samenspannen met al degenen die Israël willen vernietigen. Bovendien ontstaat hier een nieuwe generatie die fanatiek de grote ellende van hun voorouders wil uitbuiten.
Hoeveel werd er sinds paars als "wiedergutmachung" uitbetaald?
Hoeveel zal Antwerpen nu betalen?
Wanneer biedt cd& v haar verontschuldigingen aan voor de houding van "haar" burgemeester in de oorlogsjaren?
Wanneer bieden de erfgenamen van de BSP hun verontschuldigingen aan voor de opname van die man in de opeenvolgende schepencolleges?
Idem voor de VLD met de zoon dezer?
Er moet nog heel wat gedaan worden!

Gepost door: William | 30-10-07

Inderdaad William. Ik begrijp evenmin dat de joodse gemeenschap niet beseft wie er uit is op de vernietiging van Israël. Herinneren ze zich de boycot tegen Israël niet meer? Toen moesten ze in Israël 'soupkitchens' in het leven roepen want de bevolking leed honger. En door wie was die boycot opgeroepen? Door links en dan vooral vanuit België. België wou toch eveneens hun president veroordelen en voor de rechtbank sleuren? Ik vraag me af wat een president verondersteld wordt te doen. Aan het imago van Israël voor het buitenland denken? Of moet hij denken en alles doen wat nodig is voor de veiligheid van zijn eigen volk.
Ik denk dat laatste...
Bovendien heb ik het zelf al meegemaakt dat socialisten (omdat ze er vanuit gaan dat het tegen iemand van het Vlaams Belang wel kan) zwaar tekeer gaan over joden. Natuurlijk laat ik hen niet doen. Maar wanneer je het achteraf aanklaagt, dan strijden ze het af en weten ze van niets, de hypocrieten.Gepost door: Janice | 30-10-07

VERSCHILLENDE KEREN sprak ik hierover met Louis Davids, de hoofdredacteur van het Belgisch Israëlitisch Weekblad. Toen ik hem pertinent enkele namen noemde o.a.Erdman (spa), Marinower (open?vld) zei hij me: dat zijn geen Joden meneer!
Zijn blad bestaat niet meer, maar werd vervangen door een ander waarvan we de hoofredakteur in actie zagen.
De grote fout die BDW maakte was ongetwijfeld dat hij niet op zijn knieën vergiffenis heeft gevraagd. Hij ware ook beter ingesmeerd met pek en pluimen naar de afspraak vertrokken, dan had hij een kleine kans gehad op verzoening...misschien.
Wat zal de kwaliteitskrant (zeggen ze zelf) DS geglunderd hebben toen ze het schrijfsel van BDW mochten publiceren.
En wie het journaal op RTBF vanavond heeft gezien begrijpt wellicht waar het echt om ging. Bovendien waren de historische beelden schitterend gemonteerd...
En laten vld, spa, spirit, cd& v en groen? al degenen maar blijven steunen en financieren die erop uit zijn om Israël te vernietigen...
De logica ontgaat me.

Gepost door: William | 30-10-07

De logica is dat ze hem willen zien verdwijnen. Bart Dewever is in de val getrapt. Een val die zijn tegenstrevers waarschijnlijk onbewust hebben gespannen, maar waarop ze sprongen als een haan op een kip. De perceptie die uitging van de woorden van Janssens liet niets aan de verbeelding over, ook al noemde hij geen namen. Maar de woorden van Bart De Wever werden zodanig in volgorde gerangschikt door de pers, dat de perceptie die daar vanuit ging een totaal ander beeld, of bedoeling gaf dan datgene waar Bart De Wever het over had.

Gepost door: Janice | 31-10-07

KAN DAT ZO MAAR? Er is zoveel tijd en geld gestoken in die galerij voor de voorhistorische monsters!
En nu loopt die Eyskens daar nog altijd rond!
En die moet ook zijn zegje doen...
OK, op de Grote Markt in Brussel liep er indertijd ook iemand rond, maar toen wist meneer Eyskens van niks!
Maar nu weet hij alles!
Als dat zo is, vertellen dan maar!
Over de kuiperijen van zijne papa in 1950, in 1960 en zo!
De zoon is de vader waard, dynastie noemen ze zoiets!

Gepost door: William | 31-10-07

De commentaren zijn gesloten.