30-10-07

Poetin vergelijkt Kosovo met toestand in België

De Russische president Vladimir Poetin heeftdonderdag opgeroepen tot "geduld" om een oplossing voor Kosovo te vinden"in het kader van het internationaal recht". Hij deed dat tijdens eenpersconferentie in Lissabon. Volgens Poetin moet separatisme nietgestimuleerd worden en hij verwees daarvoor naar de huidige toestand inBelgië.

Rusland ondersteunt de weigering van Servië om zijn Kosovaarseprovincie onafhankelijkheid te geven, in tegenstelling tot de EU. Poetinzegt dat hij daarmee enkel "het internationaal recht" verdedigt.

"Waarom de principes van het internationaal recht met de voeten tredenen het separatisme in Europa en de voormalige Sovjetunie stimuleren?", zozei hij. "Zijn er al niet genoeg problemen in Spanje, of in België?",waarmee hij verwees naar de separatistische aspiraties van de Basken enCatalanen in Spanje of van sommige Vlamingen in België.

Poetin gaf de persconferentie samen met de Portugese president CavacoSilva, die hij donderdagavond aan de vooravond van de EU-Ruslandtop inLissabon ontmoette.

De EU is het echter oneens met Poetin over zijn vergelijking tussen Kosovo en België.

De Europese Commissie wil geen parallellentussen Kosovo en België trekken.
"Kosovo is", aldus de woordvoerster vanUitbreidingscommissaris Olli Rehn, "een uniek geval en totaal verschillendvan andere landen, regio's of situaties."
De EU is het bijgevolg niet eensmet de Russische president Vladimir Poetin die vorige week op deEU-Ruslandtop in Mafra (Portugal) Kosovo met België vergeleek.

Ook Commissievoorzitter José Manuel Barroso zou in Mafra tijdens zijnontmoeting met Poetin heel nadrukkelijk het unieke van het geval-Kosovo inde verf hebben gezet. Volgens woordvoerder Amadeo Altafaj Tardio zou hijechter niet geprotesteerd hebben tegen de vergelijking die Poetin maakte"Zoiets gebeurt niet op zulke bijeenkomsten," aldus Amadeo Altafaj. .

Volgens de woordvoerder zou Commissievoorzitter Barroso echterduidelijk onderstreept hebben dat Kosovo een heel apart dossier is en datgeen enkel land of regio er zich op kan beroepen. Van haar kantonderstreepte de woordvoerster van Rehn dat de EU het unieke karakter vanKosovo systematisch op de vergaderingen van de troika verdedigt.

Maandag kwam de troika opnieuw in Wenen bijeen. Rusland, de VS en deEU werkten er aan een document dat ze eerstdaags met de vertegenwoordigersvan Servië en Kosovo willen bespreken. Op 10 december moet de troika haareindrapport aan de Veiligheidsraad van de Verenigde Natiesoverhandigen.


Dit kon men lezen in de media - Bron: (AFP en Belga).
Natuurlijk is Poetin niet zo meteen geneigd om Kosovo onafhankelijkheid te geven. Hij zit namelijk wel met een zeer vergelijkbaar probleem. Tsjetsjenië. Wanneer Servië, Kosovo moet opgeven omdat Albanezen het land hebben ingepalmd en de weinige Serviërs die er nog wonen het leven onmogelijk maken en ze verplicht in een soort enclave doen leven waarvan ze de grenzen niet kunnen overschrijden op gevaar van hun eigen leven, dan vraag ik mij af op welke grond de Albanese Kosovaren die onafhankelijkheid verdienen. Zou dat niet hetzelfde zijn als bijvoorbeeld Molenbeek de onafhankelijk te geven indien de inwijkelingen het daar zouden eisen?

Poetin haalt natuurlijk westerse separatisten en onafhankelijkheidsstrijders aan om niet te moeten spreken over zijn probleem binnen zijn eigen landsgrenzen. Indien er één land is waarmee geen enkele andere situatie kan vergeleken worden dan is die van België. Het wordt tijd dat de EU onze geschiedenis eens grondig gaat bestuderen vooraleer ze domme uitspraken doen../.GOS/(VRW)

22:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

POETIN MAG BLIJ ZIJN dat wij hier zoveel Kosovaren hier hebben opgevangen!
Ze kunnen hier wonen, steun ontvangen, kinderen naar school sturen en voor de rest DOEN WAT ZE WILLEN!
Daar moet ik toch geen tekeningske bij maken zeker!
Bovendien hangen zij ook het alleenzaligmakend geloof aan dat wacht om het ogenblik om ons -ALS DANK ONGETWIJFELD- van de kaart te vegen.
Alles heeft zijn tijd! Geduld! Dan kunt ge het zelf beleven.
Er niks over zeggen en ZEKER NIET GAAN BETOGEN OF ZO zoals op 11 september,
want dan zorgt ONZE minister van binnenlandse zaken er wel voor dat ge op een onmenselijke manier aangepakt wordt! er is nog politie in de reserve in de vurige stede!
NEEN! niet om gevangenissen te bewaken! Ze verrichten nuttiger werk!

Gepost door: Bert | 30-10-07

Over de Luikse politie stond vandaag een klein artikeltje in de krant.
Een commissaris werd op het matje geroepen wegens 'geweld' tegenover een vrouwelijke politiewerknemer...'t zit gewoon in hun genen. Tielemans wist wel wat hij deed door hen op ons af te sturen. De Turken daarentegen kregen vrij spel. En dat ging niet om een interviewke hier en daar...

Gepost door: Janice | 31-10-07

De nieuwe Kosovaren zijn ook bijna allemaal moslims, daar moet geen tekeningetje bij worden gemaakt zeker?

Gepost door: lowieke staal | 31-10-07

Wat betreft de gemene houding van de Luikse politie: WIE is er eigenlijk minister van binnenlandse zaken in België? een of andere waal? Een luikse politieagent?
NEEN! EEN OPEN?VLDer! De wael, maar VEEL ERGER DAN DE ERGSTE WAAL!
DAT IS DE MAN DIE ONS KAPOT WIL, MET EEN VENIJNIGE GLIMLACH OP ZIJN TRONIE!
JANICE, jij zal het wel weten, jij was erbij toen die furie losbrak!
En waar zit Vfstdt? Weer een boekje aan het schrijven? Werken aan zijn Europese carrière?

Gepost door: Bert | 31-10-07

Verhofstadt? Ofwel olijven aan het kweken ofwel zit hij weer bij zijn zoveelste minnares, zeker?

Gepost door: Janice | 31-10-07

EU Als Kosovo niet onafhankelijk mag worden, komt het automatisch bij de EU als Servie moest bijtreden, als eerste moslimland. Dat belooft. Een ex-oostblokland EN een moslimland. Maak uw koper dakgoot al maar met een ketting vast aan uw huis, want ze zijn in staat om ze 's nachts te komen losvijzen. Ze zijn weer een bende op het spoor die 350 (driehonderd vijftig) inbraken zou gepleegd hebben. Ik durf wedden dat er geen enkele bij is die Jan of Piet heet. En in Diest zijn ook weer Servische en Poolse koperdieven gevat, het houdt gewoon niet op. Ze zouden de treinen laten crashen voor een kilo koper. Onze justitie is gewoon veel te soft voor oosteuropeanen en moslims. Die hebben siberische gevangenissen en/of de sharia nodig.

Gepost door: Jef | 31-10-07

Yankees De Yankees zijn helemaal gek geworden. Ze zijn 'uiterst bedroefd' over de noodtoestand in Pakistan, en het is 'een zware slag voor de democratie'!

Soms heb ik er echt medelijden mee. Weten ze dan nog altijd niet dat meer democratie in een moslimland simpelweg meer islam betekent? En dat het westen de democratie in Algerije de nek heeft omgedraaid, om te verhinderen dat er meer islam kwam? De Yanks vechten tegen de fundamentele islam in Afghanistan, maar in Pakistan zouden ze willen dat de fundi's aan de macht kwamen. Leg dat maar eens uit...

De US zijn als een pitbull terrier: veel te weinig hersenen voor zoveel kracht.

Gepost door: Jef | 03-11-07

Poetin heeft natuurlijk gelijk De EU zegt dat beide niet vergelijkbaar zijn maar laten gemakshalve de argumenten daarvoor blijkbaar achter.

De EU heeft natuurlijk gelijk op 1 zaak, de vlamingen zijn namelijk het enige volk ter wereld dat om onafhankelijkheid vraagt binnen een natie dat een meerdereheid is.

Gepost door: Den Amerikaan | 04-11-07

KFOR Kfor, de UN-vredesmacht in Kosovo, houdt zich nog met andere zaken bezig. Vandaag ontdekte de duitse politie op een autobahnparking 22 iraakse moslims in een Kfor-truck die leeg terugreed naar Zweden. Ze hebben onmidellijk asiel aangevraagd in Duitsland. Iedereen gelukkig: de Irakezen, de Duitsers, en de Zweden. Want na een tijdje komen ze toch naar Uppsala. Weer 22 linkse kiezers erbij.

Gepost door: Jef | 06-11-07

De commentaren zijn gesloten.