05-11-07

Ik walg van diegenen die zich 'geen racist' noemen, maar het in feite wel zijn.

Voor Raoul, zakelijk manager van FC Brussels-speler Zola Matumona, is de hele zaak een storm in een glas water, een opgeklopte zaak en zou sterspeler Zola Matumona beter moeten weten. "Ik zie niet in waarom een contract verbroken moet worden omdat een bestuurder uitspraken deed die wij sterk veroordelen, maar die nu verkeerd geïnterpreteerd worden", doelt Raoul op de hele hetze van de voorbije dagen. Zola Matumona verbrak donderdag zijn contract bij Brussels, omdat hij racistische uitlatingen van voorzitter Vermeersch naar het hoofd geslingerd kreeg. Vermeersch bood gisteren op een persconferentie zijn excuses aan.

Volgens Raoul is er geen reden om het contract te verbreken. "Er hebben zich mensen mee bemoeid die zich ten onrechte als witte ridder voordoen. Daar walg ik van", zei Raoul ook nog. En gelijk heeft hij. Wat hoofdsponsor Kia betreft, gaat het waarschijnlijk om een kans die ze niet kunnen laten liggen aangezien ze tot nu toe hun factuur van juli nog niet betaald hebben, lijkt het er eerder op dat ze in geldnood zitten en hun verontwaardiging gespeeld is.

De advocaat die zichzelf benoemde tot verdediger van deze zaak had geld geroken. Laurent Denis is iemand die verstrikt zit in al louche zaakjes zoals met de Chinese weddingschappen e.d.

Kortom, iedereen die weer eens in het nieuws wou komen deed het door scherp uit te halen naar Vermeersch.

Is Vermeersch een racist? Pfff, valt moeilijk te zeggen, hij hoort tot die mensen die zwarten en andersgekleurden behandelen als kinderen of schoothondjes. Is dat racistisch? Misschien wel, want vaak vinden ze zichzelf beter of superieurder en dat verhullen ze in overdreven vriendelijkheid en uiten dat in speciale behandelingen voor buitenlanders met een andere kleur. Soms denk, ik dat ze hen liefst op schoot willen nemen om te aaien…

Dezelfde manier van ‘behandelen’ heb ik al eerder meegemaakt door socialisten die zichzelf ‘geen’ en ons ‘wel racisten’ noemen. Op een Marokkaans feest waarop ik was uitgenodigd, was ik aan het praten met een viertal Marokkanen. Er speelde muziek en een dikke socialistische matrone, opvallend gekleed en versierd met veel teveel goud, (het type dat je aantreft in Blankenberge of Benidorm), waggelde naar onze tafel toe, waar we in een druk en interessant gesprek verwikkeld waren en riep met (wat een verleidelijk stemmetje had moeten zijn): “Kom Mohammed, je moet dansen, jullie kunnen dat zo goed want dat ritme zit in jullie lijf.”

Wel…ik was verlegen in haar plaats. Ik durf hen wel te zeggen dat ze Nederlands moeten leren, zich moeten aanpassen, zich niet mogen nestelen in de hangmat van de sociale zekerheid en hun kinderen op een degelijke manier moeten opvoeden, maar dat vond ik nu echt racistisch. Dat stond voor mij gelijk met zeggen tegen mijn hond: “Kom, geef eens een mooi pootje?”

Mohammed had gezien dat ik waarschijnlijk wat raar zat te kijken en zei, dat ze dat elke dag meemaakten. Ik vroeg hem of hij zich niet beledigd voelde door die behandeling van mensen die menen hen te moeten beschermen en te bepamperen en hij zei dat ze dat gewoon waren niet voor vol te worden aanzien. Hij zei, dat ze veel meer respect hadden voor het (toen nog) Vlaams Blok, die eerlijk was en rechtuit zei wat hun op de lever ligt. Hij zei letterlijk, “Bij het Vlaams Blok weet je tenminste waaraan of waaraf”.

Wij zijn dan ook de enigen die ijveren voor gelijke behandeling, dat heb ik aan de andere kant nog nooit gehoord, laat staan gezien.

Dus is Vermeersch een racist? Ik weet het echt niet, maar al die ‘witte ridders, zoals Anciaux en consoorten duidelijk wel.
Ik hoorde gisteren nog vertellen door een vroegere partijgenoot van Anciaux, dat hij destijds nogal een spastich rechterhandje had en graag 60-jarige oldies zong… hoe kan je zo iemand ‘aux serieux’ nemen? Ik walg van die kerel met zijn waanzinnige blik…

00:31 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

idem voor mij,den donkere is een agitator,het soort dat face to face jammerend om hulp roept,dit soort wentelt zich ook in de sociale zekerheid,de meeste van die linkse meelopers krijgen op hun "leefloon" nog huursubsidie,bijdragen voor energie,en zo verder... ik heb het allemaal gezien toen ik in de sociale sector zat,hoe roder of groener de partijkaart hoe meer voordelen, wij moeten de basis aanpakken en de politiek benoemden verdrijven, de sociale riolen uitmesten van de "progressieve " profiteurs ,veel werk aan de winkel dus voor de 'bozen'links heeft zich als een sluipend gif alle belangrijke postjes toegeéigend,en de verdeelsleutel is natuurlijk het eigen volk en de nieuwkomers, onze oudjes en minderbegoeden vallen stevast uit de boot ,of worden op ellenlange wachtlijsten gezet, zij menen ook andersdenkenden te moeten straffen enkel omdat deze het niet eens zijn met dergelijke corruptie ,nepotisme, vriendjes en familie bevoordelen enz.....de lijst is lang,tijd om deze boel op te ruimen dus


Gepost door: lowieke staal | 05-11-07

Het is in ieder geval een onbeschofte klootzak. Het is niet de eerste keer dat hij onbeschoft uit de hoek komt, maar zolang het binnen de politieke correcte lijntjes lag was dat van onderschikt belang.

Ik vraag me trouwens waarom de VRT die man dan nog durft uitnodigen daar waar ze geen VB'ers uitnodigen in geen enkel programma buiten waar ze niet anders kunnen (mogen!)

Maar die idioot uitnodigen dat is natuurlijk geen probleem.

Gepost door: Den Amerikaan | 05-11-07

Bestuur 750 van de 1000 leden van Brussels voetbalclub zijn allochtoon, hoorde ik hem zeggen. Het is dus een wonder dat het volledige clubbestuur nog niet in handen is van moslims en negers.

Gepost door: Jef | 05-11-07

Alles is weer koek en ei. Hij heeft eieren (of was het een tros bananen?) voor zij geld gekozen.
Blijkbaar vond hij een ticketje retour Africa niet zo interessant.

Gepost door: Janice | 08-11-07

De commentaren zijn gesloten.