07-11-07

Je moet maar durven...

Flahaut_010618-D-2987S-093_screen
Onderstaand bericht werd mij doorgestuurd vanuit Zuid-Afrika. Zelfs daar vinden ze de uitspraken van de grootste sjoemelaar klein en laag bij de grond. Waarschijnlijk gaat Flahaut elke avond onder zijn bed kijken of een geen Vlaming onder ligt. Want de angst is groot.

Zou "Vlamingenfobie" niet strafbaar zijn bij het CGKR??

Internationaal netwerk

'Op een moment dat België aan een verlengde slaap bezig is, werkt Vlaanderen, steeds met één oog open, onverdroten verder aan zijn internationale netwerk.
Een interparlementaire werkgroep van vierentwintig leden is op dit moment op reis in Zuid-Afrika.
Wat me het meeste zorgen baart is de politieke strekking van die delegatie. Twee derde van de horde is van Vlaams Belang, een mager derde wordt opgevuld door CD&V en Open VLD. De ontwikkelingssamenwerking in het Noorden is stevig in handen van een machtig Vlaams nationalisme, dat niet ophoudt zijn invloed te vergroten.'

Vertaling André Flahaut (PS) op zijn weblog. www.andréflahaut


Bron: De Standaard

KLIK HIER andréflahaut


Et pendant ce temps ... à Johannesburg

A l'heure où la Belgique semble plongée dans un sommeil prolongé, la Flandre, ne dormant que d'un œil, continue de tisser sa toile de relations internationales.

Ainsi, un groupe interparlementaire "Vlaanderen-Zuid-Afrika" était en mission en Afrique du Sud dans le cadre de l’aide extérieure.

Et si cette délégation fut assez importante (24 participants), l’obédience politique de ses membres me paraît bien plus préoccupante.

Sur la kyrielle de parlementaires présents à ce voyage, plus de deux-tiers sont du parti nationaliste Vlaams Belang alors que le dernier tiers est maigrement partagé par le CD&V et l’Open-VLD.

La coopération au développement du nord du pays est bel et bien entre les mains du puissant nationalisme flamand qui ne cesse d’étendre son réseau.

A l’heure où la Belgique ne semble pas se réveiller, peut-on encore patiemment rêver d’unité ?


André Flahaut

23:52 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Flahaut moet zenne mond houden, heb nog nooit zo ne incompetente kerel meegemaakt. Zo een pummel had nooit aan het hoofd mogen komen van iets!

Gepost door: Marnick | 08-11-07

cordon doorbroken De Blokkers mogen content zijn, er is geschiedenis geschreven voor hen: het cordon sanitaire doorbroken. Vlaamse partijen halen het VB binnen om aldus met een meerderheid hun Franstalige landgenoten te boycotten...

'vijf minuten collectieve hysterie', dat kan nooit goed aflopen

Gepost door: donkerrood | 08-11-07

@ den donkere en het zal nog erger worden ,tijd voor de verdraagzamen om de "revolutie" te prediken lol lol

Gepost door: lowieke staal | 08-11-07

voor den hugo Meer dan 360 gewonden bij straatprotesten in Georgië
In Georgië zijn woensdag 360 mensen gewond geraakt toen de ordediensten een vreedzame betoging met traangas en geschut uit elkaar dreven. Tientallen mensen zijn opgepakt.

Terwijl mensenrechtenactivisten van ongeoorloofd geweld spreken, verdedigde minister-president Soera Noegajdeli het optreden als "gepast". De politie wou het al een week durende protest tegen president Saakasjvili beëindigen. Ondanks het gewelddadige optreden van de ordediensten, zetten duizenden aanhangers van de oppositie hun protest verder. Ze eisen het ontslag van de pro-westerse Georgische president Saakasjvili. Die gaat daarnaast ook enkele medewerkers van de Russische ambassade in Tbilisi uitwijzen. Saakasjvili ziet de hand van Rusland achter de betogingen van de Georgische oppositie. (TIP)

de communisten willen ook daar da macht terug goe nieuws

Gepost door: lowieke staal | 08-11-07

Cuba Als het een snoepreisje naar Cuba geweest was, hadden er wsl 3/4 linksen op het vliegtuig gezeten. Allez, het budget 'ontwikkelingshulp ZA' zal met deze reis toch ook al bijna opgesoupeerd zijn denk ik. En ja, waarom is de meerderheid eigenlijk VB?

In ieder geval, als ze eens iemand tekort komen om ginds wat te gaan zeveren op staatskosten, ik ben altijd kandidaat.

Gepost door: Jef | 08-11-07

Ik zie dat lowieke soms de gazet leest. Nu nog de 'juste' gazet. :)

Gepost door: donkerrood | 08-11-07

'Vlamingenfobie' is inderdaad strafbaar, 'VB-fobie' (en dat is toch heel wat anders) daarentegen mag beslist aangemoedigd worden. :)

Gepost door: donkerrood | 08-11-07

Laat nu net dàt de ENIGE reden zijn voor het cordon, Hugo! Vlamingenhaat - Vlamingenfobie en niets anders. In gang gestoken door de Walen en doorgedrukt door de grootste onnozelaar aller tijden. Jos Geysels met zijn vernijnig kopke.

Gepost door: Janice | 08-11-07

BHV Met dat BHV zit ik toch in mijn maag. Vlg De Donnéa (als ik mij niet vergis) maakt een splitsing voor geen enkele burger in dit land een verschil uit. Waarom hij er dan zo mordicus tegen is vergaten ze hem te vragen.

Maar ik ben zeker niet slimmer dan de gemiddelde vlaming, en ik snap het dus niet zo goed. Laat ons aannemen dat de hordes franstaligen die zich in de 35 gemeenten die HV uitmaken zijn komen vestigen, vooral uit wallonie en brussel afkomstig zijn. Die stemden vroeger op franstalige partijen, en doen het nu nog altijd, geen verschil dus. De verhouding 82/68 (vl/fr) in het federaal parlement blijft hetzelfde, en de verhouding 50/50 (vl/fr) van ministers en staatssecretarissen ook. Het enige verschil is dat vlaanderen meer inwoners krijgt, en wallonie/brussel minder. Goed dus voor ons, want zo krijgen we meer te zeggen.

Bovendien kunnen de vlamingen uit die 35 gemeenten nu ook voor vlaamse kopstukken in Brussel stemmen.

Als BHV gesplitst wordt, kunnen die franskiljons niet meer op de PS stemmen zeg maar, ze gaan dan denk ik op de SP-A moeten stemmen. Resulaat: PS wordt kleiner, SP-a groter in het parlement. Maar de verdeling 82/68 vl/fr blijft behouden. Het enige resultaat voor vlaanderen is dat de sp-a wint. Niet bepaald een rooskleurig vooruitzicht. Waar ben ik mis?

Gepost door: Jef | 08-11-07

Sien is glo! Ek was verheug toe ek die berig oor die 24 Vlaminge in Suid-Afrika gesien het. Daar is 'n Afrikaanse spreekwoord wat lui:"Sien is glo!"
Ek wonder hoeveel van die 24 Vlaminge was in 1970, 1980 en 1990 in Suid-Afrika. Diegene wat wel destyds op besoek in Suid-Afrika was, sal nou duidelik kan sien en persoonlik ervaar hoedat ons land binne 14 jaar van "democracy", van 'n Eerstewereldland na 'n Derdewereldland agteruitgegaan het.
In die Apartheids-era het niemand van honger gesterf nie; inflasie was tussen 1% en 5%; werkloosheid was tussen 0% en 5%; geweldsmisdaad was onbeduidend; Suid-Afrika was die rykste land in Afrika; weens die gesonde landboubeleid en hardwerkende Afrikaner (blanke) boere, was Suid-Afrika 'n uitvoerland wat voedsel aan feitlik die hele Afrika voorsien het (vandag is S-A 'n invoerland van voedsel).
Weens die buiteland se boikotaksies teen apartheid het die ou Suid-Afrika geen hulp vir ontwikkeling ontvang nie. Fondse vir ontwikkeling het van die blanke minderheid se belastinggeld gekom. Duisende skole, hospitale, universiteite en ander infrastruktuur vir die snel groeiende swart gemeenskap is met blanke geld opgerig. Geen volk ter wêreld het homself te na gekom ter wille van die opheffing van 'n vreemde volk, soos wat die Afrikaner teenoor sy ondankbare swart mede burgers nie. In ruil vir die groot opheffingswerk deur die Afrikanervolk (ook Boerevolk genoem) aan die swartes, oor 'n tydperk van 355 jaar, is daardie selfde skole deur swart jeugdiges geplunder en afgebrand.
In 'n land met sowat 50 miljoen inwoners, word daar deesdae gemiddeld 52 moorde in Suid-Afrika gepleeg; elke 10 sekondes word 'n vrou, of jong meisie, of baba, deur swart jeugdiges verkrag; elke week word 'n blanke agrariër deur swart jeugdiges vermoor; elke week vind daar 10 plaasaanvalle plaas (waar veral bejaardes gemartel en vermink word). Die lysie van misdaad is nimmereindigend!!!
Wanneer sulke verhale oorsee vertel word, word dit as propaganda afgemaak.
Gelukkig sal die 24 Vlaminge in ons land self kan oordeel of dit "valse propaganda deur 'n klomp blanke rassiste" is, en of dit waar is.
Ek hoop egter dat GEENEEN van daardie 24 Vlaminge die slagoffers van misdaad in Suid-Afrika sal wees nie. Ek wens vir hulle elkeen 'n heel aangename verblyf in ons mooi land toe! 'n Land van veel sonskyn, vollop wilde diere, pragtige natuurskoon, en gasvrye stamgenote!

Gepost door: Peter Murray | 08-11-07

Zien is Geloven Inderdaad, nu ge het zegt: in Apartheidstijden was er geen ontwikkelingshulp nodig! Het is zoals in Zimbabwe, de graanschuur van Afrika: toen de blanke boeren verdreven waren, begonnen de voedseltekorten.

Toch kan het allemaal niet zo dramatisch zijn als het voorgesteld wordt door de duizenden linkse ngo's: Afrika telt nu 7 x meer inwoners dan 70 jaar geleden, en voor bijna iedereen is er voedsel. Daarenboven lijken ze veel gelukkiger dan wij: ze dansen en ze zingen zonder ophouden. En dat voor minder dan 1 dollar per dag, als we de ngo's moeten geloven.

Gepost door: Jef | 08-11-07

Toch straf dat mensen die zo opkomen voor de democratie diezelfde democratie verwensen als het er op aankomt...

"vijf minuten collectieve hysterie', dat kan nooit goed aflopen"

Vijf minuten democratie dat noemt men hysterie.


Enne Hugo, VB-fobie dat is niet waar jij aan lijdt, jij lijdt aan VB-neid en democratie-fobie.

Gepost door: Den Amerikaan | 08-11-07

eh VB-nijd natuurlijk (met lange ij)

Gepost door: Den Amerikaan | 08-11-07

Vlaams imperialisme??? Hebt u dat ook gehoord?Spitsen van H-B-V is Vlaams imperialisme....Ik heb echt hard gelachen en kon het niet laten dit te maken;zie URL onderaan

Gepost door: Tiberius | 08-11-07

Mag ik dat hier gebruiken Tiberius?

Gepost door: Janice | 09-11-07

De president van Georgiê vraagt raad aan de burgemeester van Brussel! De president van Georgiê heeft meneer Thielemans gevraagd hoe een betoging uiteengeklopt moet worden.
Die heeft daar veel ervaring mee.
Zo zie je maar hoe een klein land iets te betekenen kan hebben in de wereld!
Alleen &&n probleem: hoe krijgen we die Luikse beesten in Georgië? Dat zal Flahaut moeten oplossen!
Wait & see!

Gepost door: Bert | 09-11-07

HET IMPERIALISME VAN JOS GEYSELS. De grote man van het cordon sanitaire.
De baas van boek.be
De eigenaar van 11.11.11.
De grote man die wil dat wij allemaal naar zijn pijpen zouden dansen.
BOYCOTTEN DAT KRAPUUL!
DONKERROOD HELP DE GEWONE BURGERS EN VECHT MEE TEGEN HET GROENE VERGIF!
VRAAG DESNOODS RAAD AAN DE DICHTSBIJZIJNDE IMAM:hij wordt door de staat betaald , hij is dus VERPLICHT u te helpen!

Gepost door: Bert | 09-11-07

De commentaren zijn gesloten.