11-11-07

Is het hopeloos?

Na de stemming over de splitsing van B-H-V was ik erg blij dat de Vlaamse Leeuw eindelijk zijn tanden eens had laten zien. Zoveel eensgezindheid hadden we aan Vlaamse kant nog nooit eerder meegemaakt. (Uitzonderingen niet te na gesproken, want Groen! Stemde anti-Vlaams).
Je zou toch mogen verwachten dat het Franstaligen aan het denken moet zetten. Willen ze hun toekomst en onze solidariteit tegenover hen gevrijwaard zien, dan zou je toch mogen veronderstellen dat ze wat toegeeflijker worden en de Vlaamse eisen niet zomaar van tafel vegen. Brussel-Halle en Vilvoorde liggen tenslotte nog altijd op Vlaams grondgebied en over een splitsing zou trouwens niet eens moeten gestemd worden.
Het is niet omdat de Franstaligen, dank zij de faciliteiten door de jaren heen de kans hebben gekregen om Vlaamse gemeenten te bezetten, dat ze ook hun rechten op Vlaams grondgebied kunnen doen gelden. Dat een burgemeester woedend opriep om de Vlaamse wetgeving niet te respecteren, zou al voldoende moeten zijn om hem hem zeker nooit te benoemen en zelfs uit zijn ambt te ontzetten.
Maar net het tegengestelde werd bereikt. De Franstalige arrogantie is groter dan ooit. Vlamingenhater Maingain sprak uitdagende taal KLIK HIER. De rest moest er niet voor onderdoen. De koning, bang voor zijn eigen toekomst en die van zijn kinderen en vele kleinkinderen, drong bij Leterme aan om zo snel mogelijk een federale regering te vormen en alle communautaire onderhandelingen over te laten aan een Raad van Wijzen. B-H-V zit al voor minstens vier maanden in de diepvries als Vlamingen zich weer eens op de kop laten zitten.
Er bestaat trouwens geen enkel ander land op deze aardkloot waar een minderheid al meer dan anderhalve eeuw haar wil kan opleggen aan een meerderheid zonder dat er een opstand komt of een burgeroorlog uit voortvloeit. Met Vlamingen kan alles. Je mag ze tergen – financieel leegzuigen – bespuwen, bespotten en beschimpen en dan nog zullen ze ‘dank u’ zeggen en een knieval doen.

De kritiek vanuit de CD&V/NV-A zelf werd echter onhoudbaar en de koning kon bij wijze van spreken ‘de pot op’, de communautaire onderhandelingen kunnen niet zomaar in de ijskast gestopt worden. De verkiezingsbeloften moeten worden nagekomen. Het volk wil het en bovendien zou dat weer een de zoveelste toegeving zijn aan Vlaamse kant. Een toegeving die de Franstaligen verwachten, omdat ze het altijd zo gewoon geweest zijn. Snappen doen ze het nog steeds niet..

Johan Van Deurzen en Bart De Wever begrijpen trouwens maar al te goed dat indien ze hun beloftes niet waarmaken, de enige echte Vlaamse onafhankelijkheidspartij, Vlaams Belang, bij de volgende verkiezingen de grote overwinnaar zal zijn. Wat de ‘poll’s ook mogen zeggen…
En ze weten dat er dan niet meer zal moeten onderhandeld worden, maar dat vanuit het Vlaams parlement de onafhankelijkheid van Vlaanderen (met Brussel) zal worden uitgeroepen. Dan kan er enkel nog, op een echte evenwaardige en democratische manier, worden onderhandeld van staat tot staat over de boedelverdeling.

CD&V vroeg een ‘gebaar’ van de Franstaligen en waarborgen over het tot stand komen van een staatshervorming. Wie echter de Franstalige kranten en televisieuitzendingen een beetje volgt, zal weten dat die kans zo goed als nihil is. De haat tegenover alles wat Vlaams is, is te groot.
(Knechten die bij een stemming gebruik maken van hun meerderheid…stel je voor…dit was nog nooit eerder gebeurd. Respectloos…werd er geroepen, door diegenen die nooit enig respect hebben getoond tegenover de meerderheid in dit land).

Is het volgende verhaal niet tekenend voor een Waal? Ark van Zoë wilde in Tjaad meer dan 100 kinderen het land uit smokkelen. Wezen vertelden ze, maar bij nader onderzoek bleken de kinderen wel nog ouders te hebben en werden er in Frankrijk al adoptieouders gevonden die al 2500 euro hadden betaald. Daarna kregen ze een brief waarin stond dat ze het kind moesten laten regulariseren vooraleer ze tot adoptie konden overgaan.
De kinderen werden echter onder valse aanwendsels bij hun ouders weggehaald. De Waalse piloot, Jacques Wilmart, werd net als de Fransen aangehouden. De Fransen werden door tussenkomst van Sarkozy vrijgelaten ‘wat ze ook mochten hebben gedaan”, maar de Waal bleef nog even zitten.
Sinds gisteren is ook hij terug in het land en het hele grapje kost de Belgische staat (betaald via defensie 36000 euro)…en wat doet die Waal bij zijn aankomst?? Hij roept op tot de eenheid van het land… Je moet maar durven!
Waar bemoeit die vent zich mee? Zou hij zich niet beter zorgen maken over de manier waarop hij dat bedrag kan terugbetalen aan de ‘Belgische’ belastingbetaler??


In de kranten spreekt men over mogelijke scenario’s, één ervan is een oranje-blauwe coalitie met Ecolo erbij, want dat is voor de zelfbenoemde democraten de enige optie.
Yves Desmet sprak vanmorgen in De Zevende Dag over ‘het volk heeft Oranje-Blauw gekozen’… MIS!! Het volk heeft blauw aan Vlaamse kant weggestemd. Ze hebben CD&V/NV-A en Vlaams Belang/VLOTT en LDD gekozen.

Wie niet wil inzien dat regeren met Franstaligen onmogelijk is geworden in dit land zal uiteraard ook niet willen inzien dat indien niemand in de Westraat uit deze impasse geraakt, het land de facto al gesplitst is. Daar zullen nieuwe verkiezingen weinig aan veranderen. Het wordt tijd om een overgangsregering op te richten om de boedelverdeling te bespreken en de zaakjes zoals de verdeling van de staatsschuld te regelen. En elke natie beheert voortaan haar eigen huishouden.

Eén toegift doen we graag, aangezien Wallonië zo graag een koning wil, mogen ze de hele poppenkast meenemen…

18:15 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

mensenhandel ? De enige reden, en die wordt angstvallig verzwegen in de europese media, voor de aanhouding van die mensen smokkellaars is dat het om kinderen van de islam gaat.
Stel je voor dat die dutskes terecht zouden komen bij holle bies.... Kan niet en voor een keer moet ik de mosselims gelijk geven.
De klucht heeft zijn best gedaan voor de overjaarse piloot, natuurlijk moet hij zijn zegske doen voor de camera.
Gelukkig voor mij kijk ik mooit naar de nul, of soms ongewild zoals vorige donderdag. Ik was op bezoek en daar stond de TV op nul, het ging over de koekenbeurs er was een geestschrijver, dat is dus iemand die een politieker in zijn geest binnenlaat om een boek te schrijven.
Hij moest algauw voor de nul zijne camera zeggen dat hij geen geest schrijver wil zijn van een Vlaams Belanger....
Ik dacht bij mezelf die mensen zijn verstandig genoeg om hun boek zelf te schrijven.

Gepost door: gilbert | 11-11-07

Wat een bedroevend niveau alweer extremisten kenmerken zich door te stellen 'wie niet voor ons is , is tegen ons'. In Iran of Saudi Arabië is het niet anders. Ook nu weer is het waarheidsgehalte van dit geklieder van dusdanig laag (is er een hoog?) Pallieterke-niveau. Groen! stemde niet tegen maar ONTHIELD zich. 'Details' hoor ik Janice tot hier denken, en ze heeft gelijk. Voor extremisten is de waarheid niet meer dan een detail. De 3.7% achteruitgang van het VB is dat ook, het zal pas reëel worden eens het postje op de tocht staat , en zoals de peilingen laten vermoedden zal dit niet zo heel lang meer op zich laten wachten. Of zit er een overstap naar LDD in ?

Gepost door: D.V. | 12-11-07

D.V. Niks extremistischer als de groenen, een zooitje marxisten en trotskisten die nog geloven in Mao , Stalin, Pol Pot , Castro, de grote "verlichte geesten" het flutpartijtje heeft zich weer eens van zijn smalste kant laten zien,de moraalridders die zo "verdraagzaam" zijn dat afwijkende meningen steevast beantwoordt worden met geweld (de antiglobale vernielers) en scheldpartijen(facisten ,mestkevers,krapuul, en ga zo maar verder......)hopelijk krijgt dit sujet een goed postje in de toekomstige moslimregering maar of daar ook kritiek mag ???,....

Gepost door: lowieke staal | 12-11-07

DV, de waarheid is nu eenmaal dat 'wie niet vóór het Vlaams Belang is, er tegen is' of had jij daar een andere mening over? Je mag mij gerust het tegendeel bewijzen.
Wie zich onthoudt op een belangrijke stemming, (waarbij elke Vlaamse partij voor de splitsing stemde) is ertegen. Onthouden is een flauw excuus. Aan de uitleg die erna gegeven werd klink duidelijk dat Groen! tegen de splitsing van B-H-V is en Ecolo niet voor het hoofd wou stoten.
De achteruitgang van het VB is een wens die al meermaals werd geuit en enkel af te leiden viel uit enkele poll's waaraan misschien amper 500 mensen hebben deelgenomen.
De verkiezing is de enige en echte poll, en voor zover ik weet zijn we er elke keer op vooruit gegaan, ondanks het computergesjoemel en de 'bereidwillige hulp in de kieshokjes' waarbij het handje van veel kiezers werd vastgehouden.

Wat de anderen er ook mogen over beweren, de cijfers liegen er niet om. Wij zijn nog steeds de tweede grootste partij. Ons uitschelden voor extreem rechts zal er niet veel aan verhelpen.

En eerst neerbuigend reageren op mijn, wat je zo dichterlijk omschrijft als 'geklieder', maar dan zeggen dat het een 'Pallieterke-niveau' heeft, is een tegenstellng van jewelste. In ieder geval bedankt voor het compliment.

En nee, overlopen naar LDD zit er niet in.

Gepost door: Janice | 12-11-07

De commentaren zijn gesloten.