12-11-07

Opkuis binnen het leger is nodig

Fratsen van Flahaut


Minister van Defensie André Flahaut (PS) gebruikt het militair domein van Elsenborn om vrienden uit zijn buurt ter wille te zijn.


Het wapenbedrijf Mecar mag er namelijk ongestoord munitie testen. Mecar stelt honderden mensen tewerk in een buurgemeente van Flahauts Nijvel. Het maakt deel uit van een Amerikaanse holding, en heeft het momenteel heel moeilijk, omdat zijn voornaamste klant Saudi-Arabië nieuwigheden vraagt voor munitie die het zou willen bestellen. Nieuwigheden waarmee geëxperimenteerd moet worden.

Maar het Waals Gewest heeft Mecar op enkele plaatsen al verboden zijn producten te testen. Sinds 2002 gebruikt het bedrijf regelmatig het domein van Elsenborn. Er was aanvankelijk niemand op de hoogte gesteld van de proeven. Pas in 2004 lekte het uit, nadat bekend was geraakt dat enkele Waalse munitiebedrijven voor hun tests zonder betaling gebruik maakten van militaire domeinen in Vlaanderen en Duitstalig België.

In 2005 plakte Flahaut een (belachelijk laag) bedrag van 50.000 euro per jaar op gebruik van een militair domein door een wapenbedrijf. In één moeite door gaf hij Mecar een vergunning tot 2020 voor tests in Elsenborn, zonder enige vorm van openbaar onderzoek of raadpleging van de bevolking. Dit jaar wilde hij die vergunning zelfs permanent maken, en de huur terugschroeven tot 1000 euro per jaar.

Buurtbewoners ontdekten dat er, ondanks de afspraken, zelfs geschoten werd met munitie met het gevaarlijke wolfraam, maar Flahaut wenste daar geen maatregelen aan te koppelen: hij is het gezeur van al die mensen die denken dat ze militair expert zijn, meer dan beu.

Het is ondertussen ook duidelijk geworden dat hij tijdens zijn laatste trip naar Congo liefst drie vliegtuigen van het leger inschakelde. En dat gewoon om er wat Sinterklaas te gaan spelen.

Flahaut heeft de principes van de oude PS-staat in het leger geïntroduceerd, is de mening van steeds meer hoge officieren. Hij heeft er wel voor gezorgd om pionnen te parachuteren in de organen die zijn beleid moeten controleren.

15:33 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Verveling Het probleem in het leger is de verveling: al 60 jaar geen tegenstander meer gezien, laat staan uitgeschakeld. Als compensatie mogen ze dan eens op uitstap naar Libanon of Kosovo, of zelfs eens naar Afghanistan vliegen, maar daar zijn ze na al die jaren nog altijd niet van het vliegveld afgeraakt, terwijl de ene na de andere hollander er sneuvelt tegen de taliban. Ge zou voor minder uw beroep vervloeken.

Gepost door: Jef | 12-11-07

Moslima humor! met deze cartoon hiero..

Gepost door: Tiberius | 13-11-07

T Niet slecht T, niet slecht.

Gepost door: Jef | 13-11-07

Vriendelijk bedankt Jef daarom hier nog ene...
(moslimas zijn mijn specialiteit toevallig)

Gepost door: Tiberius | 14-11-07

De commentaren zijn gesloten.