12-11-07

Terug naar of samenwerking met Nederland

In het nieuws van 13,00 uur vertelde de VRT dat amper 45% van de Nederlanders een terugkeer van Vlaanderen bij Nederland zagen zitten.
Nederland zelf zegt helemaal iets anders KLIK HIER en ziet een samenwerking of zelfs een terugkeer wel zitten.
Zoals Louis Tobback al eerder zei, zouden we meteen deel uitmaken van de G8 en binnen Europa, met bijna 23 miljoen Nederlandstalige inwoners, op slag meer te vertellen hebben.

Heel wat Vlamingen zien dat anders. Velen, zoals ik zelf, zien wel iets in een alliantie met Nederland, maar niet in een terugkeer. Want net als de Walen nu, heeft Noord-Nederland vroeger ook van het rijke Zuiden geprofiteerd en wie zegt dat ze dat niet opnieuw zouden doen. Bovendien zitten we dan terug met een koningshuis...

Ik zou echter graag weten wat de meeste Vlamingen hierover denken, dus graag uw mening hierover.

15:57 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Inderdaad! Hun koningshuis is niet veel beter dan het onze! Heb altijd wel sympathie gehad voor Beatrix...tot ik ze de laatste keer in België zag.
Ze bezochten Antwerpen en VERTIKTEN het om op het bacon van het stadhuis te komen omdat er hoogspanning was ontstaan omdat er briefjes met "REPUBLIEK VLAANDEREN" in het gezicht van Albert waren gegooid!
En als ik Maxima zag in een geanimeerd gesprek met "onze" Mattil, wist ik het zeker: zelfde soort!
En hoewel zij wel goed Nederlands spreken, achten zij zich tock ook hoogverheven boven het plebs.
Dus die koningin die alles in ijs kan doen veranderen waar ze voorbijkomt en die prins pils zijn geen goed vooruitzicht...
Het wordt dus maxima minimorum!

Gepost door: Bert | 12-11-07

Inderdaad! Hun koningshuis is niet veel beter dan het onze! Heb altijd wel sympathie gehad voor Beatrix...tot ik ze de laatste keer in België zag.
Ze bezochten Antwerpen en VERTIKTEN het om op het bacon van het stadhuis te komen omdat er hoogspanning was ontstaan omdat er briefjes met "REPUBLIEK VLAANDEREN" in het gezicht van Albert waren gegooid!
En als ik Maxima zag in een geanimeerd gesprek met "onze" Mattil, wist ik het zeker: zelfde soort!
En hoewel zij wel goed Nederlands spreken, achten zij zich tock ook hoogverheven boven het plebs.
Dus die koningin die alles in ijs kan doen veranderen waar ze voorbijkomt en die prins pils zijn geen goed vooruitzicht...
Het wordt dus maxima minimorum!

Gepost door: Bert | 12-11-07

HOLLANDSEN BUCHT Kezen hebben na de vrede van munster in 1648 alles gedaan om Vlaanderen economisch te boykoptten.
Nog steeds wordt Antwerpen zoveel mogelijk tegengewerkt door dien bucht.
Onvergeefelijk.
Wat we meer en meer in ons straatbeeld zien is gele kezenplaten. Ze werken en wonen hier maar hunne auto staat op naam van keesfamilie in holland, op die manier worden ze niet vervolgd bij overtredingen want de hollandse administratie werkt tegen. Andersom is het wel zo als ge een kezenboete oploopt krijgt ge hier de flikken aan uw deur.
Samenwereking? Laat me niet lachen.

Gepost door: gilbert | 12-11-07

Buren Liever goede buren dan geirriteerde huisgenoten. De cultuurverschillen zijn te groot. De hollanders doen niets liever dan belgenmoppen tappen. Ze vinden ons sympathiek zoals wij de negerkes sympathiek vinden, meer niet. En er zou weer geteld worden dat het een lieve lust was: hoe vaak een belg op de nationale tv? Wordt er niet gediscrimineerd in overheidsjobs? Waarom krijgen de hollanders alle mooie postjes, enz enz. Er was in 1830 blijkbaar een reden om niet samen te wonen, en die is er nu nog.

Gepost door: Jef | 12-11-07

Opportunistje Wel, eerlijk gezegd mogen ze mijn staatshoofd worden - die Oranjes. Maar dan zuiver protocolair. Maar HELEMAAL NIKS te zeggen (zoals de Canandezen met de Engelse Queen hebben gedaan). (Voor onze onafhankelijkheid hebben we al bijna 450 jaar langer moeten wachten dan zij en die geef ik NIET AF eens ze er is!!!!!)
Waarom dan hun queen? Kostenplaatje zeer laag houden. Elke euro zullen de ·Ollanders· dankbaar aanvaarden. Een bescheiden ambtswoning, mocht ze op bezoek komen,
Voor de rest, gene ·zever· met presidentverkiezingen, ·gepensioneerde· staatshoofden, dotaties enz.
Voor de rest: dat die ·van België· gaan werken, zoals hun andere ·?Waalse? landgenoten·. Met zo·n netwerk moet het niet moeilijk zijn om een jobbeke te vinden. Maar ja, dan moet ge wel alle dagen opstaan en een minimum aan kapaciteiten hebben...

Gepost door: Down under | 12-11-07

Wel Wij zijn gedurende jaren (180) geconditioneerd om tegen den Ollander te zijn!Dat is typisch het Belgische regime dat liever had dat Vlamingen naar Frankrijk keken ipv naar het noorden...Ze hebben ons jaren lang afgesneden van de Nederlandse culuur en ons daarmee achtergesteld tov Nederland..Ik ben voor een hereniging,absoluut;liever Amsterdam dan Brussel.Dan open ik hier onmiddellijk een coffeeshop!

Gepost door: Tiberius | 12-11-07

V.M.O. Ze bestaan nog blijkbaar,virtueel.
Dit vind ik dus echt erg.
Bezie die foto's eens; de Hitleriaanse odal,uniformen,graven van collaborateurs,de fascistengroet...En het ophemelen van hun gewelddaden en de Vlaamse collaboratie.Dit is er voor mij er over.Serieus erover.
Ik wil niet leven in een autoritaire samenleving waar iemand zonder zuiveren dietsche bloed een tweederangsburger is.Waar militairen elk ogenblik je deur kunnen instampen..Kunnen ze dat fascistenkliekje niet voorgoed begraven en eens realistisch wezen want nationaalsocialisme of fascisme komt NOOIT MEER terug en gelukkig maar...Zulke nazi organisaties deden meer kwaad voor Vlaanderen dan goed,weg ermee.

Gepost door: Tiberius | 13-11-07

België splitsen, geen verstandige zaak. Hebben jullie feitelijk er wel ooit aan gedacht hoe dat PRAKTISCH moet verlopen? Wat haalbaar is? Hoeveel dat allemaal gaat kosten? Wat de feitelijke gevolgen zijn op lange termijn? Wie wordt er allemaal beter van en vooral: wie betaalt de rekening weer?

Gepost door: donkerrood | 13-11-07

Wat dat gaat kosten? In elk geval minder dan wat Wallonië ons nu kost.

Lees het Warande Manifest, Hugo, dan weet je dat we er alleen maar beter van worden.

Gepost door: Janice | 13-11-07

Bestaat het VMO dan nog? Ik dacht dat dit niet meer bestond. In ieder geval ben ik daar eveneens tegen.Gepost door: Janice | 13-11-07

Geen huwelijk met Nederland maar een gezonde Lat- relatie

Gepost door: wim | 13-11-07

Monarchie in een Democratie is onbestaande. Samenwerking: OKé
Een land: NOOIT
Eerst af van de ellende en profitariaat in België en dan een nog groter profitariaat binnen halen! Hallo! wij zijn niet gek.
Monarchie met Democratie kan niet, dus, eerst die middeleeuwse folklore afschaffen en dan zien we wel verder.

Gepost door: Jean | 13-11-07

Leuk om te lezen Janice dat je gezond rechts bent en niet dat wat de VMO was..ze bestaan enkel nog virtueel want ze zijn verboden wegens privemilitie..Hoef ik je niet te vertellen denk ik..Eigenlijk vind ik van die paramilitairistische organisaties vreselijk beangstigend of het nu de VMO is de Hamas of de Rode Brigades....Maar goed,uiteindelijk was VMO het ergste wat er hier was aan Vlaamse zijde en dat was nog altijd geen CCC of IRA.

Gepost door: Tiberius | 14-11-07

177 jaar geleden lieten ze ons in de steek. nù samen voegen ? neen dank u wel !

Gepost door: jos | 14-11-07

Een geleidelijke hereniging met Nederland moet absoluut mogelijk zijn. Ik zeg wel "geleidelijk", want twee staten van vandaag op morgen zomaar samenvoegen is volgens mij om moeilijkheden vragen. Er moet dus over nagedacht worden.
Waarom Tiberius de VMO hier aanhaalt is me een raadsel. Dat de VMO hier in één adem wordt genoemd met Hamas en de Rode Brigades lijkt me verdacht veel op sfeerschepping. Laten we ernstig zijn: de VMO is toch niet te vergelijken met deze twee terreurgroepen! De VMO is ontstaan om weerwerk te bieden aan het geweld van rode en belgicistische knokploegen. Zonder de VMO hadden heel wat Vlaamsgezinde meetings gewoon niet kunnen doorgaan.En ze waren de eersten om te waarschuwen tegen een toevloed van immigranten, lang voor dat velen er zich van bewust waren dat dit een probleem ging worden. De VMO heeft het Vlaamsnationalisme mee terug op de kaart gezet! Stop dus met dat natrappen!

Gepost door: Wim | 14-11-07

Eenwording As ek dalk mag meedoen aan hierdie gesprek oor eenwording tussen Nederland en Vlaanderen; na my mening moet daar basies eers drie dinge gebeur.
(a) Raak ontslae van Wallonië; (b) Raak ontslae van die Koningshuis; (c) Hou 'n referendum onder Vlaminge. U moet stem oor eenwording, samewerking en totale onafhanklikheid.
Eers wanneer alle Vlaminge gestem het, kan die uitslag (indien dit nie ten gunste van onafhanklikheid is nie) aan die Nederlanders bekendgemaak word. Laat die "Ollanders" dan ook 'n referendum hou. Indien altwee lande ten gunste van eenwording is, dan moet dit so wees.
Ek voorsien egter ook 'n probleem met die Oranjes. Die tipiese Vlaming is geen "koningskneg". Vlaminge is Republikeine!!!

Gepost door: Peter Murray | 14-11-07

Limburg De gouverneur van Limburg, Steve Links, geeft het goede voorbeeld: Hollands en Belgisch Limburg terug één zoals (veel) vroeger. Hoe dat moet, weet geen hond. De hollandse Limburgers hebben zich toch mooi niks aangetrokken van de dominante walen in 1830, en zijn probleemloos overgestapt naar NL. Ook de helft van Luxemburg heeft zich niet laten doen zoals de vlamingen en hebben het Groothertogdom gesticht. Allemaal zonder bloedvergieten als ik mij nog goed herinner.

Gepost door: Jef | 14-11-07

Wel ik surf en ik vond toevallig die VMO site toen ik oude foto's zocht van Voerbetogingen....Ik val niemand aan.Ik beschuldigde zelfs niet eens iemand.En lees eens goed , ik vergelijk ze niet, integendeel..lees het eens opnieuw,je hebt het misbegrepen Wim.
Ik vind het leuk dat je hier kan communiceren met VB verkozenen,bij andere politiekers kan je dat niet en logisch dat ik kritisch ben,wees er blij mee.Als Vlamingen laks zijn en hun mond niet opentrekken is het niet goed en als ze mondig en assertief zijn ook niet?

Gepost door: Tiberius | 14-11-07

Tiberius, ik heb het al vaker gezegd. Ik hoor graag alle meningen, zelfs de meningen die totaal tegenover de mijne staan. Het zou maar een saaie bedoening zijn mocht iedereen er dezelfde ideeën op nahouden. Er kan trouwens maar alleen een debat ontstaan tussen verschillende meningen.

Enkel schelden, laster en persoonlijke aanvallen wis ik.

Gepost door: Janice | 15-11-07

Ik heb uw stukje over de VMO nog eens gelezen, maar ik ben toch niet overtuigd, Tiberius. Het baadt in een nogal "Blokwatch"-achtige sfeer en daarom wou ik even een ander klokje laten luiden.
Ik vraag me trouwens nog altijd af waarom je dit denigrerend stukje plaatst in een discussie over de eenheid van de Nederlanden.
Maar goed: het is ieders recht om van mening te verschillen over de VMO.

Gepost door: Wim | 15-11-07

"denigrerend??" Vroeger was VB Heel-Nederlands maar dat hebben ze opgegeven ,vooral omdat Nederland te "links" was(is?)...De vrije drugcultuur,de homobeweging,de Walletjes,de Hippies,de krakers enz waren niet echt te verenigen met met de rechtse VB standpunten...Nu is/was dit toevallig wel mijn goede reden om ons aan te sluiten bij Nederland...Vanwege die vrijheidscultuur...Helaas is dat dan alweer moeilijk te verenigen met een "open grenzen" beleid.En hebben we nu terug een rechtse stroming in NL die terug een repressievere samenleving wilt...Maar echt,moesten wij hier hier hetzelfde gedoogbeleid hebben dan begon ik een coffeeshop...Dat is hetzelfde als een café,alleen zonder harddrugs alcohol maar met softdrugs.
Nee ik ben geen blokwatcher paranoïde Wim,voor de blokwatchers ben ik een VBer,vreemd genoeg.Pfffff.Ik ben gewoon ik.Zonder hokje of etiket.

Gepost door: Tiberius | 17-11-07

Tiberius, bij het VB zijn er mensen met veel uiteenlopende meningen, dus ook orangisten. Wij promoten niet voor niets de 'vrije meningsuiting' als we het bij onze partij zelf zouden verbieden. Dan zou deze eis niet echt geloofwaardig overkomen, niet?

(Geloof trouwens nooit wat anderen over ons schrijven, maar lees of luister wat we zelf zeggen en doen).

Maar het groepje orangisten wordt kleiner naargelang het Vlaams belang groter wordt. Want niet alle Vlamingen willen één land vormen met Nederland waar men weliswaar dezelfde taal spreekt, maar verder nog steeds even arrogant is tegenover Vlamingen als Franstaligen hier bij ons.
Ik ben zelf voor een alliantie met Nederland op economisch gebied, maar niet voor een samenvoegen en daar heeft het Nederlandse drugsbeleid niets mee te maken. Als iemand zichzelf kapot wil blowen moet hij of zij dat zelf maar weten. Dealers die er grof geld mee verdienen en knderen aanzetten tot druggebruik moeten wel zwaar aangepakt worden. Daar heeft vooral het verschil in cultuur mee te maken, ook al moet daar eveneens een verschil gemaakt worden tussen 'Hollanders van boven de Moerdijk' en bijvoorbeeld Zeeuws-Vlaanderen, die eerder onze cultuur hebben.
Toch blijf ik ertegen. Zes miljoen Vlamingen is meer dan genoeg om een welvarend land in stand te houden. Er zijn landen met minder inwoners dan wij die het uitstekend doen en grote landen met heel veel inwoners waarvan de burgers niet eens in hun dagelijkse behoeften kunnen voorzien.

Gepost door: Janice | 17-11-07

Groot-Germaan of Groot-Nederlander? Het enige wat de mensen ECHT willen is werkzekerheid, veiligheid, behoud van de welvaart enz. De Belgische staat ontbinden is dat alles op losse schroeven zetten.

Hoezo Vlaanderen samenvoegen met Nederland? Nederland heeft het al laten horen: ze willen best Vlaanderen 'annexeren' (het woord is al gevallen) maar zonder voorwaarden. Bye bye Vlaamse Leeuwenvlag, 11 juli, IJzerbedevaart, Vlaamse Leeuwe hymne en meer van dattum. Groot-Nederlanders zitten vooral bij Voorpost die de oude harde kern van het VB vormen.

Anderzijds zijn er bij het VB ook nog steeds de Groot-Germanen, die het Dietse Volk willen aanhechten bij Duitsland. Net zoals hun iconen van de collaboratie (WO I en II) dat ook wensten, ik noem er maar een paar: C. Verschaeve, Dr. Borms, Staf de Clercq enz...

Eén ding is er positief aan de splitsing van België: het VB zal tegelijk mee tenonder gaan aan onderling gekrakeel: 'bij Nederland', 'onafhankelijk' of 'bij Duitsland', ze kunnen maar niet beslissen.... :/

Gepost door: donkerrood | 18-11-07

De Nederlanden Vlaanderen en Nederland één , ik denk dat dit toch niet werkbaar is . Wat 177 jaar uit mekaar gegroeid is komt nog moeilijk samen.De meeste Vlamingen vrezen de betuttelingsdrang van onze Noorderburen (misschien terecht ) De Nederlanders
kijken hooghartig en zuinigjes neer op onze bourgondische levenswijze.(misschien eveneens terecht)
Dus wel in goed nabuurschap samenwerking op ekonomisch , sociaal en kultureel vlak maar ook niets meer.

Gepost door: Theo | 21-11-07

Confederatie Liever een confederatie van onze 3 gewesten, naar zwitsres model. Daar hebben ze geen taalproblemen. Een goed interview van Vanhecke in Die Weltwoche:

Gepost door: Jef | 21-11-07

Jef, soms vraag ik mij af wanneer jij dat allemaal leest...

Maar Frank Vanhecke heeft gelijk. Het Zwitsers model zou perfect zijn hier bij ons.

Wat 'den donkere' daar allemaal brabbelt klopt niet. Ik mag toch wel zeggen dat ik als voorzitter van Borgerhout en districtsraadslid een hoop Vlaams Belangers ken, niet? En ik ken niemand die een annexatie bij Nederland ziet zitten. Er wordt enkel gesproken over een economische alliantie. Laat staan dat er nog in leven zijn die denken aan Dietsland...
Het enige wat je hoort is een Europa van Volkeren, en dat is niet zo'n slecht idee.

Gepost door: Janice | 22-11-07

Dat is trouwens zo'n beetje wat de marxistische prof Raymond Detrez zegt: "Met etnisch-homogene staten heb je rust op de Balkan" dat is zowat hetzelfde als: "Met een Europa van Volkeren heb je rust in Europa".

Gepost door: Janice | 22-11-07

Lieve Vlamingen wat is dat toch voor een angst om door de "Ollanders" overvleugeld te worden,het soort volk waar jullie blijkbaar zo'n hekel aan hebben heet Randstedeling en daar heeft een groot deel van de rest van Nederland ook geen liefdes relatie mee. Kijk eens een paar kilometer verder bv Twente/Friesland en Groningen, vrolijk volk en niet die ook door ons wat minder gewaardeerde grote bek!

Gepost door: Gerben | 19-12-07

VMO "Ze bestaan nog blijkbaar,virtueel.
Dit vind ik dus echt erg."

De VMO bestaat niet meer, jammer genoeg.
Maar op de webstek willen we wel de volledige correcte geschiedenis weergeven van de VMO. Het ontstaan, de leiders, de processen...of moet alles gewist worden wat niet past in het linkse plaatje...
We hebben nog een goed verhaal in petto voor onze webstek over de ontmoeting van Boudewijn en Happart op de autosnelweg. Diezelfde Happart die 2 dagen voordien met een betonblok een rijkswachter het hoofd insloeg in de Voer...maar daar bestaan officieel natuurlijk geen fotos over...en werd niets gezegd...alleen de rijkswachters van toen weten het wel.
Of moeten we een lijstje publiceren van "niet correcte belgen" van toen, die nu nog steeds het politieke "loge" klimaat bepalen...geen probleem, het komt nog wel.
Het zielige is dat sommigen de geschiedenis zoals ze was niet willen weten. En het is ook makkelijk nu standpunten in te nemen over situaties van jaren terug. Maar wees gerust, de tijd is nakend dat de standpunten zullen worden herzien.
Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt ze wel.

Ps een doordenkertje...waarom noemen de leden vh koningshuis zich nu Albert, Filip....Van België...hun achternaam is von Saksen Coburg...zouden ze beschaamd zijn om hun herkomst ?

Trouw Volks

Gepost door: webeheerder | 25-08-08

De commentaren zijn gesloten.