12-11-07

Vliegtuigpassagiers mogen Libië niet in

Niet dat ik er van wakker lig over wie er al dan niet Libië binnen mag, wat er allemaal in Europa binnen komt baart mij meer zorgen, maar om even het verschil aan te tonen tussen het 'onverdraagzame' westen en de tolerante moslimlanden...
172 passagiers van een vlucht uit Parijs naar Libië mogen van de Libische autoriteiten het vliegtuig niet uit omdat ze geen Arabische vertaling van hun paspoort hebben.


Ik durf te betwijfelen of Kadhaffi een in het Nederlands vertaald paspoort had toen hij zijn tenten kwam opslaan in Brussel. Waarschijnlijk niet. In Europa hoeven illegalen zelfs geen papieren te hebben, laat staan een uit het Arabisch in het Nederlands vertaald paspoort.

'De Libische autoriteiten willen dat alle paspoorten vertaald worden in het Arabisch, het gaat om een nieuwe wet die zondag van kracht is geworden', aldus een vertegenwoordiger van de luchtvaartmaatschappij.
Air Méditerrannée 'was niet op de hoogte' van die verandering in reglementering, voegde hij er aan toe. Hij betreurt dat de Libische autoriteiten de luchtvaartmaatschappij niet op voorhand hebben verwittigd.

De 172 passagiers zitten sinds 16 uur gisteren geblokkeerd in het vliegtuig op de tarmac in Sebha in het centrum van het land. Volgens Air Méditerrannée zullen ze binnenkort worden gerepatrieerd.

14:55 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Wraak Dit is de wraak van Kadhafi voor het vrijlaten vd Bulgaarse verpleegsters.

Gepost door: Jef | 12-11-07

De commentaren zijn gesloten.