13-11-07

Patrick Janssens - Beroep: dictator

Al meermaals werd opgemerkt dat Patrick Janssens over Antwerpen regeert als een dictator. Niet alleen vanuit de oppositie, maar zelfs uit eigen rangen klinkt regelmatig ongenoegen en wrevelige opmerkingen over de omhoog gevallen reclamejongen.
Gisteren was het op de gemeenteraad weer hetzelfde. Hij negeert doodleuk gemeenteraadsleden die hun werk naar behoren willen uitvoeren. Zoals het een socialistische dictator betaamt wil hij niet antwoorden op vragen uit de oppositie.
Gisteren kreeg hij het aan de stok met Bart Debie, waarna de voltallige VB-fractie de raad verliet. LEES HIER VERDER

16:02 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Flitsen Linkse mensen staan nu eenmaal boven de wet, dat weet iedereen. Alleen hun mening telt, en wat zij doen is altijd juist. De politie heeft, door hieraan zonder enig protest mee te werken, wel duidelijk gemaakt dat ze mensen genoeg hebben. Of hebben ze er het flitsen voor gelaten?

En wat te denken van die 600,000 euro die dat Marokkaans kind al gekost heeft aan de staat aan ziekenhuisfacturen? Door zijn grootmoe vanuit Marokko naar hier gebracht wegens buikpijn, en na 2,5 jaar nog altijd in de kliniek omdat zijn ouders zeggen dat ze voor hem niet kunnen zorgen in Marokko?

Gepost door: Jef | 13-11-07

Rasmussen Naast de kwestie (voor Fee)

In Denemarken lijkt rechts te gaan winnen. Overal waar nog met potlood gestemd wordt is Links kansloos.

Gepost door: Jef | 13-11-07

Zot van "A". Als het echt gebeurd is wat je hier meedeelt,
is het een grote schande!
Dat is HUN democratie!
In elk district zijn ze baas,
overal hebben ze het grote woord,
in China gaan ze de machthebbers proficiat wensen omdat ze een lik op stuk-beleid voeren met uitvoeren van doodvonnisssen, en hier moedigen en wakkeren ze de criminaliteit aan!
TROUWENS
die politieagenten die daar mogen meespelen in die film: als ik bel om iets te melden, zeggen ze me altijd: Meneer, we hebben te weinig volk!We kunnen niet overal zijn!Liegen die mannen of is dit hier onrechtmatig gebruik.Zijn die agenten voor hun medewerking betaald of hebben ze gratis gewerkt?
Het bedrag dat werd opgegeven was nogal laag...
ze zijn daar op het stadhuis van de eerste leugen ook niet gebarsten!
Goed dat Bart die zaak aan de orde stelt, maar er mogen blijkbaar geen vragen gesteld worden! Dat kost tijd en geld! Inderdaad! Maar zo werkt het systeem.
Tussen haakjes, heeft de Burgemeester zijn verontschuldiging al aangeboden of laten aanbieden aan die winkeliers die toen slachtoffer werden?
En werden de slachtoffers vergoed en werden de daders gestraft? WEERAL VRAGEN!!!!
Komt er ooit een antwoord op?

Gepost door: Bert | 13-11-07

naast de kwestie... van Jef beste Jef, op het blog van 'aanklacht'(zie link) vraagt men om artikels in te zenden. misschien iets voor u, daar kan u zelf bepalen wat het onderwerp is.
dit blog is van Janice en zij bepaalt welke onderwerpen hier aan bod komen. zij doet dat (denk ik) met de bedoeling de mensen te informeren over zaken die zij belangrijk vind. als reaguurders hebben wij enkel het recht (niet de plicht) te reageren op deze onderwerpen.
mensen die zelf onderwerpen willen aandragen kunnen beter een eigen blog starten of gastschrijver worden bij een bestaande blog.
en ik blijf er bij dat u niet moet jammeren over het aantal mensen dat hier komt reageren, doe uw ding en laat de mensen met rust, het zijn niet die enkele reageerders die een blog levend houden maar wel het grote aantal lezers, zij die de aangeboden informatie weten te waarderen maken het werk van de initiatiefneemster de moeite waard.

Gepost door: fee | 14-11-07

Ik herhaal het.... en zal het blijven herhalen,zolang de politie politiek afhankelijk is en blijft het een marionettenkorps..vandaag een socialist morgen een katholiek of een VLD-er en wie weet wat verder in de toekomst een Moslimmer....misschien minder erg dan ne Janssens !

Gepost door: Renes | 14-11-07

Quote of the century Jef - de beste ooit!!!!!!

Quote of the century. Een droom van een slogan. Saatchi & Saatchi hun natte droom.

"Overal waar nog met potlood gestemd wordt is Links kansloos"

Gepost door: Down under | 14-11-07

NIET MET POTLOOD STEMMEN! Ah, neen!
Als we terug met potlood stemmen, kan er geen grof geld meer verdiend worden met die computers!
Als we terug met potlood stemmen, kan er minder vervalst worden, kunnen er geen diskettes meer "verloren" gaan...
Voor de democratie -nieuwe stijl is het potlood uit den boze!
Hoe kunde nu met dubbel krijt schrijven met een potlood?

Gepost door: Bert | 14-11-07

Profeet De profeet Janmaat (Vrede zij met Hem) vertelde dat reeds in de jaren 90 op de hollandse tv: bij gebruik van stemcomputers zijn het de programmeurs die de uitslag bepalen. Het panel dat hem mocht aanvallen viel bijna van hun stoel van verontwaardiging. Maar hij had wel gelijk.

Gepost door: Jef | 14-11-07

al goed dat we in een democratisch land leven,waar met respect! rekening wordt gehouden met elke mening ,waar eerlijkheid de slogan is van onze "leiders" die zich elke dag opnieuw in het zweet werken om ons een beter leven en een goede toekomst te verzekeren....voor het volk en gekozen door het volk ,lees programmeurs ,want zoooo dom kan een volk toch niet zijn ,om te gaan stemmen voor "nen Janssens"

Gepost door: Rene | 14-11-07

VB en De Crem Interessant verslag...En foto,kijk zelf maar.

Gepost door: Tiberius | 14-11-07

Meestal kijken de mensen vol verbazing naar dergelijke foto's. Tenslotte is er een cordon, nietwaar?
Het gebeurt regelmatig 'achter de schermen'. In de grond zijn ze het met ons eens, 'maar ze mogen het niet zeggen' vertellen ze ons dan.
Ik heb zelfs ooit gehoord dat Lamine destijds onder tafel dook toen hij gezellig stond te babbelen met Vlaams Belang politici en er plots camera's opdoken.
Waarschijnlijk was De crem niet zo lenig of was er net geen tafel in de buurt...

Gepost door: Janice | 15-11-07

Weet je dat Annemans en Vogels het best met elkaar kunnen vinden als er geen camera's staan...Hoeveel show is er in de politiek?Voor sommigen is ideologie een produkt en zijn ze marchanten die het verkopen...

Gepost door: Tiberius | 17-11-07

Met de laatste verkiezingscampagne hebben Bart Debie en ikzelf ook een 'klapke' gedaan met Mie Vogels. Waarom niet, 't is niet omdat ze domme praat verkoopt op politiek vlak, dat het geen vriendelijk mens kan zijn, hé?

Gepost door: Janice | 17-11-07

Geeuw Het Vlaams Belang begint zo stilaan lichtjes slaapverwekkend doorzichtig te worden. De partij is er altijd als de kippen bij om zichzelf als martelaar voor te stellen. Dat was dan ook de strategie toen Bart Debie, zelfverklaard veiligheidsexpert, door het hof van beroep tot vier jaar cel werd veroordeeld wegens foltering van verdachten, het vervalsen van pv's, het uitvoeren van onwettige huiszoekingen en nog zo een paar kleinigheden, volgens het Belang onlosmakelijk verbonden met het begrip 'kordaat politieoptreden'.

De partij die vindt dat de wet niet streng genoeg kan worden toegepast, vindt tegelijk dat als een van de hunnen wordt veroordeeld, dat alleen het gevolg kan zijn van een politiek complot.
En o wee als je daar iets tegenin durft te brengen, zoals burgemeester Patrick Janssens (sp.a) deed. Ook al stipte de burgervader gewoon terecht aan dat politiemensen die zich schuldig maken aan dergelijke misdaden zelf de grootste bedreiging van de rechtsstaat en dus de democratie vormen.

Dat kan niet, want volgens het Belang is de vrijheid van meningsuiting exclusief voorbehouden aan hen die hun mening delen en dienen alle anderen hun mond te houden.

Dus werd de burgervader verweten de scheiding der machten niet te respecteren. Hoezo? Er is een arrest in beroep, waardoor de feiten ten gronde en definitief bewezen worden geacht. Het beroep bij het hof van cassatie van Bart Debie verandert daar geen ene moer aan omdat Cassatie zich enkel over mogelijke juridische vormfouten zal uitspreken. Dus waarom kan niet iedereen die definitieve juridische waarheid gebruiken? Omdat het niet mag van het Belang, daarom. Zij mogen alles, de politieke tegenstander niets.

Er zijn in de geschiedenis inderdaad regimes geweest waarbij die visie ook de officiële regeringspolitiek was. Maar in een parlementaire democratie zal het Belang toch moeten leren dat ze tegengesproken zullen en mogen worden en dat voor hen net dezelfde rechtsregels gelden als voor alle anderen.

Het citeren van een arrest van het hof van beroep, waarin vijftig pagina's lang omstandig gemotiveerd de schuld van Debie wordt aangetoond, is geen laster en eerroof maar een feitelijke vaststelling.

Trouwens, het feit dat het Belang deze rotte appel ondanks dat arrest nog altijd aan de borst blijft koesteren, zegt alles over het echte wezen van deze partij.

Yves Desmet
Politiek hoofdredacteur

Gepost door: Janice Laureyssens | 09-02-08

De commentaren zijn gesloten.