15-11-07

Nederlandse VVD wil immigratie beperken

In Nederland heeft de VVD (liberalen) scherpe plannen gelanceerd om de immigratie te beperken. De partij wil dat de overheid illegalen actief opspoort en uitzet. Ook het Vlaams Belang heeft dit probleem al meermaals aangekaart.

De Nederlandse plannen zijn geformuleerd door ex-defensieminister en Tweede Kamerlid Henk Kamp. In een vandaag gepresenteerde notitie noemt de VVD 'de opdringerige aanwezigheid van de islam in de openbare ruimte' niet gewenst. Hetzelfde geldt voor alle gezichtsbedekkende kleding, zoals een boerka. ''Nederland is geen islamitisch land en moet dat niet worden.''

De komst van asielzoekers en kansarme huwelijksmigranten uit vooral Turkije en Marokko moet drastisch worden tegengegaan, zegt de VVD verder.

Volgens de VVD zijn er in Nederland 75.000 tot 185.000 illegalen. Het uitzetbeleid beperkt zich nu tot illegalen die overlast veroorzaken of crimineel zijn, maar zelfs daarvan komt in de praktijk niet veel terecht, aldus Kamp. ''Zowel illegaal verblijf als het in staat stellen tot illegaal verblijf moet strafbaar worden gesteld,'' schrijft hij. Gemeenten of andere instanties die afgewezen asielzoekers en andere illegalen hulp bieden, moeten worden vervolgd.

Buitenlanders die naar Nederland komen om te trouwen met een neef of nicht, zijn wat de VVD betreft niet meer welkom. Een verplichte dna-test moet zo'n huwelijk voorkomen. De minimumleeftijd van een huwelijksimmigrant moet omhoog van 21 naar 24 jaar, wat gearrangeerde huwelijken moet tegengaan. Ook moet de aanvrager een waarborgsom van 7500 euro storten. Dat bedrag wordt na vijf jaar teruggestort als er geen beroep op de sociale dienst is gedaan.

In Borgerhout zijn alweer in de eerste helft van dit jaar 410 Borgerhoutenaars vertrokken en 1100 vreemdelingen kwamen zich hier vestigen. De kans dat dit Nederlandse voorstel ook bij ons navolging zal vinden is zeer klein, want zoals Indymedia het omschreef op haar website, ‘heeft links de verkiezingen gewonnen dank zij de nieuwe Belgen’ en machtsgeil als ze zijn, zullen ze niet snel iets veranderen. Dat de Vlamingen overwegend ‘rechts’ hebben gestemd bij de federale verkiezingen waar het vreemdelingenstemrecht niet kon misbruikt worden, deert hen niet. Patrick Janssens schreef in zijn rapport over het verlies van Sp.a, dat hij met vreugde vaststelde dat socialisten in alle grootsteden aan de macht bleven.

01:00 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

VLD Eerst gooien ze Wilders en Verdonk uit de partij, en dan gaan ze dezelfde rechtse richting op. Wie begrijpt schoolmeester Rutte nog? Zouden onze verdwaalde liberalen dat ook nog kunnen? Ze zullen dan wel eerst de volledige partijtop moeten vervangen denk ik.

Het zou interessant zijn om weten of die 410 Borgerhoutenaars die vertrokken zijn, autochtonen waren?

Gepost door: Jef | 15-11-07

Te Deum "de opdringerige aanwezigheid van de islam in de openbare ruimte' is niet gewenst.

Ik heb er nog aan gedacht toen ik de klokken hoorde tekeer gaan tijdens het Te Deum. Wat als op hetzelfde moment vlakbij de muezzin zijn luidsprekers inschakelt om de moslims in luid en klaaglijk arabisch tot het gebed te roepen? En goede afspraken maken is niet makkelijk, want de 5 gebedstijden van de moren veranderen iedere dag met de stand vd maan.

Gepost door: Jef | 15-11-07

Die 410 Borgerhoutenaars waren inderdaad Vlamingen.

Gepost door: Janice | 16-11-07

Het wordt HOOGtijd dat wij in Europa één lijn gaan trekken betreffende dat moslimverderf, wij MOETEN de Deense lijn trekken.
Als een vreemdeling een misdaad pleegt dan de HELE familie het land uit kieperen want wij zijn dat brutaal geweld kotsbeu.
Europa moet vrij van waanzin zijn, géén islamsmeerlapperij op ons grondgebied.
Hebben die Europese paria's daar een ander gedacht over, dan goed de namen noteren en deze bij de eerstvolgende verkiezingen politiek afmaken. Dat ze maar eens eerst hun eigen corrupte stal uitmesten in plaats van ons op te zadelen met racaille.

Gepost door: Jean | 16-11-07

Hans Wiegel De vroegere voorzitter vd VVD heeft gezegd dat de huidige top best opstapt, omdat zij Verdonk niet konden houden.

Onvoostelbaar dat Willy Declerq zoiets zou zeggen over de noodlottige open-vld top vier toch? Hollanders zeggen het als ze er zin in hebben. Een groot cultureel verschil met ons.

Gepost door: Jef | 21-11-07

De commentaren zijn gesloten.