19-11-07

Franstalige eigenaars verkopen hun vastgoed.

"Franstalige eigenaars van woonhuizen of appartementen in de faciliteitengemeenten overwegen hun vastgoed te verkopen sinds de communautaire problemen hun dagelijkse leven bemoeilijken. Anderzijds aarzelen kandidaat-kopers of -huurders sterk om zich in deze gemeenten te vestigen. Dat schrijft La Dernière Heure zaterdag."

Ik heb gehoord dat Molenbeek bij Marokko wil, of dat ze anders gaan verhuizen.
Vlamingen in Benidorm stellen al net dezelfde eisen. Benidorm moet bij Vlaanderen gevoegd worden of ze verkopen hun appartementjes.

16:50 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Loontje komt om zijn boontje! Hoe vlugger die verwaande omhooggevallen franstalige eikels ons Vlaanderenland verlaten hoe beter, hopelijk worden ze gevolgd door een nog verpestende bevolkingsgroep.
Eens zal Vlaanderen weer kunnen ademen en leven in rust en vrede, iets wat nu totaal onbestaande is geworden door het walgelijk misselijk links wanbeleid.
Loontje komt steeds om zijn boontje. Vroeger, nu én in de toekomst, niets blijft ongestraft.

Gepost door: Jean | 19-11-07

Heb het desbetreffend bericht in La Derniere Heure niet gelezen en zo'n vaart zal het (spijtig genoeg ) niet lopen . Dat er echter wel iets beweegt is zonder twijfel waar . Mijn zus die in Kraainem woont had me enkele weken geleden reeds verteld , dat er een zekere onrust onder de aldaar wonende franstaligen heerst .
Bij velen van die lui komt het laattijdig besef dat ze misschien toch beter zich hadden aangepast toen ze er jaren geleden neerstreken.In hun stoutste imperialistische dromen hadden ze zich nooit kunnen voorstellen dat Vlaanderen en de Vlamingen ook nog maar zouden fluisteren over splitsing en/of onafhankelijkheid.En dat ze als vreemden zouden kunnen beschouwd worden.Natuurlijk zal men hen (in geval van een onafhankelijk Vlaanderen) niet verjagen .De Vlamingen zijn daarvoor te beschaafd ? of te lamme-goedzakkig. Vlaanderen zal gewoon vragen (en eisen ) dat ze zich aanpassen en daarmee basta .
Dat de huidige politieke toestand toch bij franstaligen iets teweeg brengt is duidelijk.Ikzelf woon in Oostende en in het weekeinde van 11/11 was ik een ongewilde luisteraar van een franstalig gezelschap.Deze mensen uit Nivelles afkomstig konden zich in eerste instantie moeilijk neerleggen bij een afgescheiden Vlaanderen , zij waren immers hun kust kwijt (!!)nochtans was er een nauwelijks verholen bewondering voor die Vlaamse onderhandelaars die het been ditmaal wel stijfhielden.Uit hun gesprek bleek ook dat niet alleen de kloof tussen Vlamingen en franstaligen groot was maar evenzeer tussen Wallonie en de franstaligen uit Brussel. Zo zie je maar en om Jean te parafraseren "loontje komt om zijn boontje " of beter de kruik gaat zolang te water tot ze breekt.
En nu de andere zijde .Wist je dat er krachten ( in het Brusselse) gaande zijn die een grote instroom van franstaligen in de Brusselse randgemeenten ( en zelfs daarbuiten b.v. Tervuren,Oud-Heverlee , Dilbeek, Merchtem env ) stimuleren , kwestie van die gemeenten door het getal in te palmen.Alsof Vlaanderen ook maar één cm3 zal afstaan . Maar ja oude gewoontes zijn moeilijk af te leren. De franstaligen zullen hoe dan ook hun "kolonisators" mentaliteit toch moeten afzweren.
Theo

Gepost door: Maes Theo | 19-11-07

Mij verwondert de houding van de francofonen niet meer. Ik lees in hln dat bart de wever in het verlengde van bruno de wever vindt dat zowel de franstaligen als de vlamingen "taboes" moeten opgeven, nl. wij, de aanhechtingen van sommige gemeenten bij brussel! dat is diegene die de walen als een separatist aanzien! hoe rapper dit land uiteen valt hoe beter of die collabo's verkopen ons waar we bij staan!

Gepost door: jos | 19-11-07

franstalig daar is toch niets mis mee, dat ze oprotten die onwillige franstaligen.

als Vlamingen het been stijf houden krijgen ze meer respect van de Walen, dat leer ik uit het 'verslag' van Theo, en dat is maar normaal:"wie houdt er nu van zo'n bende meelopers?".

anderzijds: we zijn nog niet thuis! de collaborateurs aan Vlaamse kant smeden het ijzer!
uiteindelijk zullen Leterme en co buigen voor de postjes en wéér Vlaamse toegevingen doen die Vlaanderen verder onderwerpen aan Wallo-België, nog maar eens!

Gepost door: fee | 20-11-07

Franstalig terrorisme tégen Vlamingen. Beste Fee,
Leterme én die bende Vlaamse volks- én landverraders zijn nu iets aan bekokstoven, achterbaks uiteraard, en in het belang van de overbodige nutteloze niets voorstellende monarchie, om toch maar de "postjes" te kunnen innemen.Dat ze nog met die zwarte bitch van cdh praten is mij een raadsel, die griet stelt toch niets voor.
Dat Vlaanderen daarmee finaal naar de filistijnen gaat is hun laatste zorg.
Maar.......Vlaanderen zal uiteindelijk DE WINNAAR worden én blijven, wat er dan met de laffe volks- én landverraders te gebeuren staat hoeft geen tekeningske van gemaakt te worden, met pek en veren aan de schandpaal, want, laten we eerlijk blijven, het gedrag van dat zootje is om te kotsen.
Wij blijven bij onze eisen tot we ze bereikt hebben en deze zijn én blijven:
1- Vlaanderen onafhankelijk, (in één klap De Grote Staats(her)vorming.
2- Vlaanderen als republiek, gedaan met dat gigantisch profitariaat.
3- Geen transfers meer op de misdadige wijze zoals de 7% nu, maar max 0,4% solidariteit. De 12 miljard euro Vlaams belastingsgeld blijft in Vlaanderen, wordt geïnvesteerd in werkgelegenheid, veiligheid, gezondheid, vergrijzing én pensioenen.
4- Voor elke euro naar Brusselallahbath en/of Wallonië zal uitleg gegeven moeten worden waaraan deze uitgegeven wordt.
5- Op Vlaams géén faciliteiten, wie hier komt wonen ‘respecteert’ de Vlaamse normen, waarden, wetten, taal én cultuur, wij hebben géén boodschap aan al dat multicul-gelul.
6- Geen vreemdelingenstemrecht.
7- Geen goedkope uitdeling meer van de Vlaamse Nationaliteit, voorlopig nog de Belgische.
8- Hét kankergezwel, Brusselallahbath, moet weggesneden worden, is een vergif voor zowel Vlaanderen als voor Wallonië, nu worden 10.000.000 mensen gegijzeld voor de waanzin van 70.000 franstalige Vlamingenhaters wonende IN Vlaanderen!!! Hallo! Is daar nog iemand?
Met minder zijn wij niet tevreden, wij gaan én zullen dat doel bereiken, zeker weten.

Gepost door: Jean | 20-11-07

Hallo Vlaamse vrienden ,
Uit jullie reacties maak ik op dat jullie perfect weten wat jullie voor Vlaanderen eisen. Dat is goed zo ,er roert wat in Vlaanderen.Treffend toch dat jullie ook weten dat de grootste vijand van Vlaanderen de Vlaming zelf is ; de Vlaamse politiekers , onderhandelaars, commissarissen en tutti quanti die alhoewel ze Vlaanderen met hun lippen belijden toch maar "Belgisch " blijven handelen.Die collaborateurs die ,geloof het of niet, OOK DITMAAL hun slag zullen thuishalen.Er is INDERDAAD iets gaande achter de schermen , en geloof me het zal weer Vlaanderen zijn dat verliest. Maar zoals Jean zegt " we zullen ons doel bereiken" hoe dan ook.
Wat er de laatste weken gebeurd is , is onomkeerbaar . Het zal nooit meer worden zoals vroeger.Vlaanderen richt zich eindelijk op.
Maar , recent zei een politieker nog ( nochthans geen politieker uit Vl.Nat hoek zelfs niemand uit de "Vlaamse" CD&V achterban maar een bekende Spa-er )"Het ogenblik dat Vlaanderen onafhankelijk wordt ga je verbaasd staan kijken hoeveel Vlamingen er plots gaan bijkomen .Hoeveel "fervente" Belgische politiekers van nu "fervente" Vlaamse politiekers gaan worden .Kwestie van postjes , weet je wel.

Veel van die Belgische politiekers die nu kwistig geld aan nutteloze projekten schonken , die politiekers die gul de " Belgische nationaliteit" uitdeelden,de multikul omarmden zullen in de " Republiek Vlaanderen " dezelfden zijn".

Soms , wanneer ik de onderhandelingen en alles daarrond bezig zie , denk ik ; wil Vlaanderen wel scheiden? Heeft men in NVA-kringen angst ? Er bestaat bij geen enkele partij al een"blauwdruk" voor een onafhankelijk Vlaanderen.Indien morgen Vlaanderen plots op eigen benen komt te staan , wat dan ? Er is geen enkele voorbereiding , geen enkel plan.En komplete chaos is iets dat Vlaanderen op dat ogenblik best kan missen.Daarom denk ik dat geen enkele van de onderhandelaars en/of de blauw-oranje partijen ook maar rekening houden met een scenario van een splitsing.Alsof ze reeds weten dat er toch een Belgische oplossing uit de bus zal komen .
Neen we zijn er nog niet , zeer zeker niet , we moeten volhouden , de duizenden die ons zijn vooraf gegaan in de Vlaamse ontvoogdingsstrijd hebben er recht op.
Theo

Gepost door: Maes Theo | 20-11-07

Ik treed Theo Maes volkomen bij. Eens Vlaanderen onafhankelijk zullen we nog nooit zoveel vlamingen gezien hebben. Ze zullen het VB nog "rechts" voorbij steken. Huichelen is bij die "democraten" een 2de natuur. Er is maar één partij die onafhankelijkheid nastreeft en dat is het Vlaams Belang, de partij die jmdd wil "uitroken, uithongeren" zoals hij in hln verleden weekend liet optekenen!

Gepost door: jos | 20-11-07

Krachten Die 'krachten' die in het Brusselse werkzaam zijn, om zoveel mogelijk franstaligen te bewegen zich in vlaams brabant te vestigen zou een antwoord kunnen zijn op mijn vraag een tijdje geleden of er in die streken soms een fabriek staat waar franstaligen aan de lopende band bijgemaakt worden. 120 à 150,000 wonen er ondertussen al in vl br heb ik gelezen. Ze kunnen die machinaties dan wel goed geheim houden, want ik had er nog nooit van gehoord.

En Brussel IS vlaanderen, zegt Theo ergens, maar wie heeft er dan ooit een apart gewest van gemaakt?

Gepost door: Jef | 20-11-07

@theo het VB heeft wél een "blauwdruk" inclusief een grondwet voor een eventueel onafhankelijk Vlaanderen, maar over het VB mag natuurlijk niets dan slecht verkondigd worden.
allemaal racisten, fascisten en moslimhaters, bovendien niet democratisch (???)

Gepost door: fee | 20-11-07

EU Maar wat we niet mogen vergeten is de EU: Als Brussel de hoofdstad wordt van vlaanderen alleen is de kans groot dat de EU haar matten oprolt.

Omdat de linkse EU nu precies het omgekeerde nastreeft van wat nationalistische vlamingen willen, nl in ieder land een zo groot mogelijke mix van volkeren, religies, talen en culturen.

En dan hun hoofdkwartier houden in een monocultureel ééntalig rechts land, neen, dat geloof ik nooit.

Gepost door: Jef | 20-11-07

'Ik heb gehoord dat' het VB Borgerhout terug wil doen aansluiten bij Duitsland. 'k Vind dat geen goed idee. :O)

Gepost door: donkerrood | 21-11-07

@Jean: "Eens zal Vlaanderen weer kunnen ademen en leven in rust en vrede"

Dat zal alleen maar kunnen als het VB terug onder de kiesdrempel sukkelt. Want de haat die ze schijnbaar enkel tegen allochtonen en franstaligen heeft, richt zich ook tegen eigen volk.

Gepost door: donkerrood | 21-11-07

Donkerrood, wat ben jij een ongelooflijk mietje zeg! Is er nergens een forum voor jou beschikbaar voor mannen met rastakrollen of djemberammelaars.
Als je wil zoek ik eens mee.
Als er iemand haat zaait dan is het wel uw soort en niet de onze.

Gepost door: beire | 21-11-07

Beste fee,
Natuurlijk weet ik perfekt dat het VL Bel. een volledig ontwerp klaar heeft voor een onafhankelijk Vlaanderen. Hetzij volledig onafhankelijk hetzij in een confederaal bestel (zoals Zwitserland) Het werd zelfs als een soort van handleiding ,, aangeboden aan CD&v-NVA onderhandelaars.Maar dat ziet ge van hier dat die ook maar iets met die mestkevers ophebben , "cordon sanitaire " weet je wel!
Verder wel achter de rug voorstellen , ontwerpen en amandementen pikken van het VLaams Belang .
Voor mij is het Vb ook dé énige partij die voluit gaan voor een zelfstandig ,onafhanklijk Vlaanderen.Die op dit vlak niet de minste compromissen wil sluiten en zo hoort het .
Theo

Gepost door: Maes Theo | 21-11-07

Schijnheiligen komen zichzelf tegen! Zeker in de politiek. Beste Theo,
Ook dat is geweten dat er bij een Onafhankelijk Vlaanderen plotseling héél véél nieuwe Vlamingen zullen bijkomen,kwestie van postjesjagerij, helaas voor die overlopers, hun namen zijn geregistreerd en liggen vast. Nergens zullen die lafaards nog aan de bak komen, éénmaal lafaard altijd lafaard.
Nu mag Leterme, of die mislukte bisschop Van Rompuy, incl. die supergatlikkende waal, eender wat bekokstoven, het zal ze nooit lukken, hun achterbakse volkerenmoord op de Vlamingen, voor ons is er één gegeven wat éérst moet gerealiseerd worden vóór er verder gesproken en/of onderhandeld kan worden en dat is “DE GROTE STAATS(HER)VORMING” die voor Vlaanderen van enorm belang is, zowel voor werkgelegenheid, veiligheid, gezondheid, vergrijzing als voor de pensioenen, die staats(her)vorming MOET op termijn uitmonden (liever vandaag dan morgen) in het ontstaan van de Onafhankelijke Vrije Vlaamse Republiek.
Het kan toch niet dat Vlaanderen de Vlaamse bevolking in armoede dompelt om de Franstalige ‘vijand’ ter vriend te houden.
Zoals al meermaals vermeld: “ De franstaligen kunnen de pot op”, dat ze het zich maar zelf opsoppen, oprotten kunnen ze, ze hebben op een brutale schaamteloze manier 177 jaar geparasiteerd, met medewerking van die nutteloze anti-democratische instelling, op de Vlaamse uitbuiting, daaraan komt nu een einde, dat ze dat niet fijn vinden is nu onze laatste zorg, kappen met die handel.
Het is toch de reinste waanzin dat Leterme wél overlegt met racaille van cdh & fdf, twee clans Vlamingenhaters, maar dat hij de grootste partij in Vlaanderen die opkomt voor de Vlaamse belangen, -veiligheid, -welzijn en -welvaart links laat liggen, alhoewel die partij rechts is!!!
Ter verduidelijking: ik ben van géén enkele partij lid, partijen spreken mij niet aan, wél de standpunten/programma’s van partijen interesseren mij, als partijstandpunten overeen komen met mijn standpunten dan krijgt die partij mijn stem, zo eenvoudig is het.
Zeker als die standpunten gerespecteerd worden én blijven, nu lopen er teveel kleermakers rond, elke dag draaien ze de jas, als er nu iemand van het dak begint te blazen moeten we eerst zijn/haar voorgeschiedenis overlopen, bij sommigen is die nu al zeer lang, overal zijn ze al eens voorgekomen, zo iemand is voor mij totaal onbetrouwbaar, van zo iemand moet ik kokhalzen.
Mensen die in een bepaalde partij zijn buiten gesmeten ‘omdat ze bij hun standpunt bleven’ hebben wel mijn waardering, respect is iets anders, “dat moet men verdienen”.

Gepost door: Jean | 21-11-07

Beste mensen ,
Ik vraag me wel af , waarom negeren jullie het scheldproza van " donkerrood " niet ? Zijn grondige afkeer tegen Vlaanderen , Vlaamse zelfstandigheid , het VL Belang , of kort alles wat met Vlaanderen te maken heeft is haast een fobie aan het worden. Hij doet me denken aan mijn grootvader ; toen ik destijds vroeg waarom hij altijd voor de socialisten stemde antwoordde hij immer " omdat ik dat altijd heb gedaan " .Ik heb nooit getracht de lieve man te overtuigen , ten eerste geen enkel argument kon hem van gedacht doen veranderen , ten tweede hield ik te veel van hem.
De argumenten van "donkerrood" contra een Vlaamse Staat zijn niet eens nieuw noch steekhoudend . Men hoort dat soort cliches al te vaak in donkerrode middens en kringen van la Belgique !Ik sta open voor elke andere mening ,kan ook erkennen wanneer iemands standpunt goed is maar zure oprispingen "a la donkerrood" zijn aan mij niet besteed .
Dus negeren die man , hij is een karikatuur van zichzelf aan het worden.

Gepost door: Theo | 21-11-07

Yves Camille Désiré Leterme Yves Camille Désiré Leterme, né le 6 octobre 1960 à Wervik, de père wallon et de mère flamande, est parfaitement bilingue.

Dit is de echte reden waarom we dit keer niet toegeven aan de walen: Yves is immers zelf een halve waal. Of zelfs een beetje meer, gezien zijn wel erg franse voornamen. Een volbloed vlaming had al lang toegegeven.

En in de Standaard wordt herhaald wat een franskiljon hier ooit kwam vertellen: de franstaligen beschouwen niet alleen wallonie en brussel als hun eigendom, maar ook vlaanderen, en als wij het hier niet meer naar onze zin hebben, moeten we maar verhuizen. Te weinig vlamingen beseffen dat.

Gepost door: Jef | 25-11-07

vlaams/waals laat ik eerst maar melden dat ik een onafhankelijke republiek vlaanderen van harte zal toejuichen.vergeet echter niet dat jullie vlamingen zo'n 65% van de belgische bevolking uitmaken. zorg er dan tenminste voor om bij de verdeling van belgie een evenredig deel van het grondgebied te verkrijgen.
daarnaast moeten jullie maar met de fransen gaan onderhandelen over een ruil, frans-vlaanderen naar de onafhankelijke republiek vlaanderen en het restant van belgie (35%) naar frankrijk.
willen de walen echter een onverdeeld belgie behouden dan moeten ze maar massaal de franse taal overboord gooien en nederlands gaan leren en gebruiken als hun enige moedertaal.
lijkt me niet meer dan eerlijk. SUCCES.

Gepost door: ruurd | 30-12-07

De commentaren zijn gesloten.