20-11-07

Chavez werkt op de zenuwen.

De uitbarsting van de Spaanse koning Juan Carlos tegen de Venezolaanse president Hugo Chavez op een top vorige week, is in Spanje een ware hit geworden als beltoon voor mobiele telefoons.

"Por qué no te callas?", of vrij vertaald "Waarom hou je je kop niet?", was het antwoord van het Spaanse staatshoofd Juan Carlos aan Hugo Chavez op een top in Chili vorige week. Die voerde een hevige discussie met de Spaanse delegatie en noemde de Spaanse ex-premier Jose Maria Aznar een fascist. (In feite was hij een falangist).

Het zinnetje werd prompt in een ringtone gegoten en dat leverde succes op: de beltoon werd naar schatting al minstens 500.000 keer gedownload. In totaal goed voor een opbrengst van anderhalf miljoen euro, volgens de Spaanse krant El País.

Maar Chávez, de goede vriend van de Cubaanse dictator Castro, werkt wel eens meer op de zenuwen van anderen. Zelfs op die van de Saudische koning Abdallah.

De Saudische koning Abdallah reageerde nogal geërgerd op een voorstel van de Venezolaanse president, Hugo Chávez. Die had aan de vooravond van de derde top van staatshoofden en regeringsleiders van de OPEC gezegd dat het kartel zich niet louter met energiekwesties moet bezighouden. 'We moeten ons ook politieke en geopolitieke doelen stellen', luidde het.

Tijdens zijn eerste speech op de top in Riaad herhaalde Chávez zijn standpunt. 'De OPEC zou zich tot een actieve geopolitieke speler moeten ontpoppen.' Hij voegde eraan toe dat olie de oorzaak is van alle conflicten in de wereld. De Venezolaanse president verwees naar de Amerikaanse invasie in Irak in maart 2003. Ook in de 'Amerikaanse bedreigingen' aan het adres van Iran speelt olie volgens Chávez een belangrijke rol en niet de nucleaire dreiging. Hij waarschuwde de Amerikanen af te zien van een inval in Iran. 'Als de VS zo gek zijn Iran binnen te vallen, zal de olie niet 100 maar 200 dollar per vat kosten.'

De uitspraken van Chávez schoten de Saudische koning Abdallah in het verkeerde keelgat. 'Olie mag geen instrument voor conflicten worden.' De gastheer voor de top herinnerde eraan dat het oliekartel twee duidelijke doelstellingen heeft: de OPEC-lidstaten en de wereldeconomie beschermen en zich verzetten tegen onverwachte verstoringen van de olieprijs. Het is duidelijk dat de 3000 prinsjes die vanaf hun geboorte 30.000 dollar per dag ontvangen hun financiële toekomst niet in gevaar willen zien brengen door een linkse idioot als Chávez.

(Tussen haakjes. Naar verluidt pompt de VS zelf geen olie meer op en staat het leger Iran-paraat.)

18:29 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Rolls Het is een rare kwast die Chavez, zo hoog vd toren blazen omdat zijn land toevallig bovenop een oliemeer drijft, ge moet maar durven. Zonder olie was Venezuela wsl één der armste landen ter wereld. Ik heb nog nooit iets gezien waar 'Made in Venezuela' op stond. Niet eens in ons land heeft hun bedrijfsleven filialen en dat is toch hoogst uitzonderlijk.

Zoals een arabische oliesjeik eens treffend zei: 'Mijn grootvader verplaatste zich met een kameel, mijn vader met een Rolls, ikzelf met een Land Rover, mijn zoon met een Mercedes, en mijn kleinzoon zal dat terug met een kameel doen".

Onklopbaar in levenswijsheid, die moslims.

Gepost door: Jef | 20-11-07

carlos de spaanse koning die zijn troon kreeg van een Dictator zou beter zijn bakkes houden

Gepost door: carolus | 02-12-07

De commentaren zijn gesloten.