22-11-07

Cheb Khaled is welkom!

Blijkbaar zijn hier mensen die van de veronderstelling uitgaan dat het optreden van Cheb Khaled mij zou storen? Niets is minder waar.
Integendeel zelfs! Ik heb zelf in Algerije gewoond gedurende drie maanden en ik hoor die muziek zelf ook heel graag.
Ik probeerde van zodra ik het wist kaarten te bestellen, maar de kaarten waren reeds allemaal uitverkocht omdat het optreden al via niet officiële weg aan de Marokkaanse gemeenschap werd bekend gemaakt.

Waar stoor ik mij dus wel enorm aan en zal ik maandag op de districtsraad brengen? Het feit dat de subsidie aan de Roma nog met goedgekeurd worden terwijl alle kaarten al zijn uitverkocht vanaf de eerste dag dat het officieel bekend werd dat Khaled kwam optreden in de Roma.
Het persbericht werd gemaakt naar aanleiding van de uitspraken van Fatima Bali (Groen!) die zegt: “Het is een plezier om hiermee een grootheid te kunnen engageren voor de vele Marokkaanse jongeren uit Borgerhout en Antwerpen.” Dus met andere woorden, “eigen volk eerst” en dus liever Marokkaanse jongeren uit Antwerpen dan autochtone jongeren uit Borgerhout.

Bovendien zal er een enorme politiemacht op de been moeten gebracht worden om het publiek - en ook de zanger - te beschermen. Want blijkbaar denkt niemand aan de rellen in Rotterdam en Parijs na het optreden van deze beroemde zanger.

Het persbericht werd enigszins gewijzigd door de journalist zelf, maar wie de boodschap in het persbericht verkeerd wil interpreteren zal ik uiteraard niet kunnen overtuigen, zelfs niet telefonisch...dat laat ik dan voor eigen rekening van Van De Perre (journalist GvA).

Dat 80% van het publiek 'wit' zal zijn, durf ik te betwijfelen. Het is namelijk het 'wit' publiek dat vond dat ze gediscrimineerd werden omdat ze geen kaarten meer konden kopen.

12:26 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Originele persmededeling PERSMEDEDELING

Op 15 december ek. zal er een optreden plaatsvinden van gekende Algerijnse zanger Cheb Khaled in de Roma te Borgerhout.

Cheb Khaled ontvluchtte in 1986 het moslimgeweld in Algerije en verhuisde naar Parijs. Khaled is de koning van de populaire Arabische muziekstroming Raï, de dansbare muziek van Algerijnse origine. Khaled heeft inmiddels al 10 diamanten, platina en gouden platen op zijn naam staan.

De schepen van cultuur, Fatima Bali zegt dat de Roma graag meewerkt aan de uitbouw van een beter samenleven in Borgerhout en een betere verstandhouding tussen de verschillende bevolkingsgroepen. Dit was een unieke kans geweest om twee culturen samen te laten komen, want de zanger Cheb Khaled is ook in het Westen een graag gehoorde zanger en scoorde zeer goed met het liedje ‘Aïscha’.

Vlaamse jongeren zijn echter niet welkom.
Om de woorden van de Borgerhoutse schepen Fatima Bali (Groen!) even te herhalen: “Op 15 december zal de artiest met internationale faam in hartje Borgerhout op de planken staan. Het is voor ons een groot plezier om hiermee een grootheid te kunnen engageren voor de vele ‘Marokkaanse jongeren’ uit Borgerhout en Antwerpen.

Nog vooraleer de subsidie van 2500 euro voor dit optreden op de districtsraad is goedgekeurd zijn de kaarten echter al uitverkocht.
Het is duidelijk dat Vlaamse jongeren uit Borgerhout niet welkom zijn en er eerder de voorkeur wordt gegeven aan ‘eigen volk eerst’. Dat zijn voor de Groene schepen de Marokkaanse jongeren van binnen en buiten Borgerhout .

Gepost door: Janice | 22-11-07

Aischa Aisha, 862,000 downloads:

Gepost door: Jef | 22-11-07

cheb khaled is een kanker mongool ik haat hem ik haat frankrijk

Gepost door: nordin westenberg | 11-01-09

Waarom?

Gepost door: Janice | 12-01-09

!!! Heb respect jah ...

Gepost door: lina | 15-03-09

Is Doornroosje... ontwaakt, lieve Lina,???
We zijn nu 15/03/09 denk ik toch;, maar dat kan aan mij liggen wegens een verkeerde kalender.
Overigens, welkom als lezeres, hoe méér zielen, hoe meer vreugde.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 15-03-09

De commentaren zijn gesloten.