29-11-07

Marokkaanse lifter

Na de districtsraad van maandag, 26 november bracht ik een collega districtsraadslid even naar huis. Ik draaide mijn wagen via het Laar om terug naar de Turnhoutsebaan te rijden toen er plots iemand wild gesticulerend naast mijn auto opdook.
Een Marokkaanse man in een net maatpak vroeg of ik hem even aan het centraal station wou afzetten. Hij moest binnen de vier minuten zijn vrouw ophalen en haalde het niet meer te voet.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik eerst twijfelde, het was tenslotte al bijna middernacht, en ik mompelde iets van: “ik moet die kant niet uit…”. Maar uiteindelijk besloot ik om het er toch maar op te wagen.
Ik schatte hem rond de veertig en nieuwe Belgen op die leeftijd kan je niet meer catalogeren onder ‘jongeren’ die graag wat oefenen in kickboksen op autochtonen en bovendien zat mijn man naast mij die al meteen zei “stap maar in…”.
Toen hij achterin was ingestapt zei hij in perfect Nederlands dat hij niet op voorhand wist wie er in de auto zou zitten die hij tegenhield, maar dat hij zeer verbaasd was dat ‘witte’ mensen, “euh, ik bedoel mensen van hier” verduidelijkte hij, hem een lift gaven, want dat had hij nog nooit meegemaakt.
Raar, dacht ik, in een gemeente met zoveel ‘rode rakkers’ en geen Marokkaan een lift willen geven??

Plots zag hij echter mijn map Vlaams Belang liggen en ik vertelde hem dat ik voorzitter en districtsraadslid was voor het Vlaams Belang in Borgerhout.

Aanvankelijk was zijn verbazing nog groter, want wij werden altijd afgeschilderd als vreemdelingenhaters, zei hij, en hij kon nu vaststellen dat dit helemaal niet klopte.
Hij ging verder door te zeggen dat we trouwens op heel veel punten gelijk hadden en dat integratie een noodzaak was. Ik liet hem verder babbelen en hij vertelde ook dat de vele illegalen die we hier aantrokken de schuld was van de vreemdelingen die hier legaal woonden. Hij zei letterlijk, “Ze vertrekken met vakantie naar het thuisland in grote mooie auto’s, mooie kleren en hangen de dikke nek uit, want zij zijn de rijke Europeanen – Natuurlijk willen die anderen dat ook en ze proberen op om het even welke manier naar hier te komen…”.

Hij zei dat hij heel goed besefte dat hij hier kansen heeft gekregen die hij nooit in Marokko zou hebben gehad. Hij had gestudeerd en had nu een goede job, zei hij.

Ik had graag nog wat langer met hem gepraat, en hem gevraagd wat zijn gemeenschap kan doen aan de ‘ontwortelde jeugd’ die ons het dagelijkse leven zo zuur maakt.
Ik had nog zoveel willen vragen maar we arriveerden aan het Astridplein waar hij uitstapte en breed grijnzend en wuivend uit mijn achteruitkijkspiegel verdween.

12:46 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Is hij, of is hij niet? Die zei dus gewoon wat hij dacht dat jij graag zou horen. Hij had immers een lift nodig.
Of is het die ene op duizend die er voor uitkomt?

Gepost door: Soswatch | 29-11-07

Ik weet het niet natuurlijk. Hij zat al in de auto toen hij dat zei, dus hoefde het niet meer.

Toen hij zei dat hij verbaasd was dat 'witte' mensen hem een lift gaven, had hij die map nog niet gezien.

Gepost door: Janice | 30-11-07

EEN UIT DE DUIZEND... Uit uw prachtig verhaal wil ik toch één woord aanhalen, of als u me toestaat twee:

breed grijnzend

Ik heb het begrepen!
Zo werd er ook gegrijnsd als Guido De Moor dood was, zo grijnzen ze elke keer ze ons "stomme" belgen beet hebben!
Ja, ja!

Gepost door: Samuël | 30-11-07

Moeten we er dan van uitgaan dat er geen enkele 'goede mens' tussenzit?

Weet je wat mij vooral opvalt? Dat diegenen die hier geboren werden de ergste zijn en diegenen die naar hier zijn gekomen vaak anders en opener reageren. Dan denk ik bijvoorbeeld aan die Marokkaanse buschauffeur in Antwerpen, ik weet zijn naam niet meer. Hij ergert zich dood aan de Marokkaanse opvoeding van de kinderen hier en dat zelfs zeven- of achtjarigen 's nachts nog op straat lopen.

En ook bij ons in Borgerhout. De voorzitter van de districtsraad is een Algerijn die 16 jaar geleden naar hier kwam. Hij is op die korte tijd zeer goed geïntegreerd en is getrouwd met een Vlaamse.

Waar ik mij wel aan erger is dat hij genoeg stemmen had om in het districtscollege te zitten als schepen, maar dat die linksen onder elkaar hebben afgesproken om hem te misleiden en hem voorzitter van de raad te maken. Ze laten het uitschijnen als een belangrijke post, die hem echter financieel niets oplevert in tegenstelling tot wat het linkse bestuur binnenrijft. Hij mag dus ook niet mee beslissen noch stemmen. Hij zou waarschijnlijk een goede schepen voor integratie en cultuur geweest zijn, beter dan de domste van de klas die we nu hebben, want hij onderschat de problemen in Borgerhout geenszins in tegenstelling tot Bali.
Bovendien hebben ze hem daar onvoorbereid ingegooid zodat hij de enige voorzitter met souffleur mag genoemd worden, want alles wordt hem voorgezegd door de secretaris.
Als ik heel eerlijk moet zijn heb ik vaak medelijden met hem en voel ik enkel verachting voor de meerderheid die ons verketteren als racisten, maar veel, heel veel erger zijn dan de ergste bij ons.
Links doet zich anders voor dan ze zijn, wij zijn tenminste eerlijk en zeggen wat we denken, ook wanneer het goed is.

Gepost door: Janice | 30-11-07

Wees nu eens eerlijk Als FDW een oud islamitische vrouwtje een lelijke val ziet maken voor hem op de stoep,zou FDW niet onmiddellijk ter hulp schieten???Het gaat niet om de goedheid van Filip of de goedheid van onze Marokkaanse nieuwe Belgen...Het gaat om het systeem dat van de autochtonen een minderheid maakt in eigen land.Het gaat om een systeem dat goedkope arbeidskrachten gebruikt om de prijs van autochtone arbeiders te dempen.Het gaat om een systeem dat bewust migranten gebruikt om te verfransen.Het gaat om een systeem dat puur voor electoraal gewin de scheiding tussen kerk en staat wilt loslaten ten voordele van de islam,het gaat om een systeem waar enkel de rijken rijker worden van gastarbeid en de belastingbetaler onderhouden hen die naast de boot vallen,een systeem dat onze demografie volledig overhoop gooit,een systeem met een verzorgingsindustrie dat teert op gastarbeid,vluchtelingen,asielzoekers.Een systeem dat geen oog heeft voor de verzuchtingen van autochtonen maar voor moslims des te meer..Een systeem dat het toelaat dat Vlamingen een minderheid worden en discriminatie moeten ondergaan,op de werkvloer,in de volkswijken enz...zonder een CGKR...En dan nog extreemlinks die allochtonen als rode leger willen misbruiken om hun socialistische dictatuur te instaleren en alle VB ers tegen een muur te zetten,ondanks het feit dat allochtonen naar hier kwamen voor kapitalisme en niet voor communisme..Ik vind Ieren leuke mensen,Grieken,Walen,Koreanen,Zweden..maar moet ik ze daarom hier allemaal onderhouden?Verplicht want anders ben ik een racist?Marokkanen,hoe goed en leuk ze ook mogen zijn,we hebben er al genoeg in dit land.Er zijn maar 6 miljoen Vlamingen Marokkan met..30 miljoen..Zij zijn echt niet met uitsterven bedreigt.

Gepost door: Tiberius | 02-12-07

De commentaren zijn gesloten.