30-11-07

Een knuffel met de naam Mohammed.

beer16
Wanneer gaan westerlingen nu eens leren dat ze in die landen waar de naam Mohammed niet zomaar mag gebruikt worden niets te zoeken hebben? Ze hebben er gewoon de mentaliteit niet voor.
Een Britse lerares in Soedan die toeliet dat haar leerlingen een de naam 'Mohammed' kozen voor de teddybeer van de klas, is aangeklaagd voor het beledigen van de islam en het opwekken van haat.
Ze werd meteen aangehouden en opgesloten. Gillian Gibbons zou veroordeeld worden tot een gevangenisstraf en 40 zweepslagen.

Ze werd donderdag echter veroordeeld tot vijftien dagen cel, een uitwijzing en ze ontsnapt aan een geseling. Dus heeft ze al bij al nog veel geluk gehad want ze hadden haar net zo goedkunnen stenigen voor deze laster aan de profeet. Zo tolerant en verdraagzaam zijn ze daar.

Eén van de leerlingen aan de private Engelse school heeft haar gered. "Ze had me gevraagd hoe ik de teddybeer wilde noemen", zei de zevenjarige Mohammed aan journalisten in de Soedanese hoofdstad Khartoem. "Ik heb hem naar mijzelf genoemd".

01:07 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Dom Wreed en achterlijk !! spijtig genoeg snappen onze rode, groene ,blauwe enz Vlamingen nog altijd niet...dat hun cultuur niet de onze is ,stel je voor! zweepslagen voor een onozele teddy beer "Mohammed" te durven noemen..terwijl ze hier voor "moord" naar een voetbalmatchke mogen gaan kijken..en dan moogt je niet zeggen dat het middeleeuwers zijn ,enkel macht gekregen door hun "olie" anders zaten ze nog in de woestijn met hun geiten en ezels,terwijl ons westers denken de ruimte aan het veroveren is ,zitten onze achterlijke broeders te bladeren in hun duizend jaar oud boek
waar vermoedelijk in staat pakt alles af wat ge kunt gebruiken van de ongelovigen dan hoef je zelf niet na te denken over je toekomst.Spijtig dat mensen zoals "donkere-kloot" en dergelijken even achterlijk zijn !

Gepost door: Rene | 30-11-07

GEKWETST TOT IN HET DIEPST VAN MIJN HART! Iedereen die een beetje opvoeding heeft gehad, kent de geschiedenis van de teddybeer.
Het kwetst me dan ook tot in het diepste van mijn hart dat daar in Soedan iemand op het stomme idee komt
om zo'n lieflijke teddybeer "M....d" te noemen.
En nog erger is het dat die lerares dat ook toelaat! Zij moet daarvoor dus zwaar gestraft worden!Zo'n lieflijke teddybeer zo'n naam geven waaraan zo'n afschuwelijke dingen zijn verbonden:Voorwaar het moet zeer zwaar bestraft worden.
De geesten van jonge kinderen worden al genoeg vergiftigd!

Gepost door: Theodore | 30-11-07

Goe gezien T.Roosevelt,inderdaad je hebt gelijk ,het was een belediging voor die Teddy-beer..bijna even erg als zouden ze Janice "Vogels "noemen

Gepost door: Rene | 30-11-07

Doe me dat niet aan...

Gepost door: Janice | 30-11-07

HOERA! Ze spreken en schrijven nog eens over mij!
Eindelijk heeft de mensheid begrepen dat JONG-GROEN een roeping heeft in 2007!
Allemaal WELKOM op onze DOE dagen in Antwerp-Expo!
Lekker een stevig potje sex om alle verzuurde gedachten te verdrijven.
Joske Geysels zal handtekeningen uitdelen.
Esterella (Miss Belgium 1913) zal ook aanwezig zijn (net zoals bij de opening van het Falconplein, daar was ze ook niet).

Gepost door: Miemieke | 30-11-07

En waar schrijven ze dan wel over jou???

Gepost door: Janice | 30-11-07

Zie maar... ...René schrijft:
...bijna even erg als zouden ze Janice "Vogels" noemen.
Als ze mij nog maar noemen, ben ik al blij!

Zelfs in de schaduw van Janice blijf ik verfrissend jong...

Gepost door: Miemieke | 30-11-07

Miemieke Vogels noemen ze nogal eens gemakkelijk in het nieuws. Zeker nadat ze weer de één of andere stomme reactie weergeeft op bepaalde poltieke feiten waar ze geen snars van begrijpt.

Het enige wat ze goed snapt is "een bolleke Coninck"

Gepost door: Janice | 01-12-07

Stel je voor, die onnozelaars komen ginder massaal op straat en eisen nu de doodstraf voor de onderwijzeres die het aandrufde een knuffel Mohammed te noemen.
Dat zijn dan diegenen waarvoor wij onverdraagzaam genoemd worden omdat we ze liever buiten Europa willen houden.

Hebben jullie gisteren gekeken naar Jan Leyers in Saoedie-Arabië? Een hand afhakken voor een dief moet kunnen en we zouden het beter in ons land ook toepassen, zei hij. Awel, misschien heeft hij gelijk. Vrienden zijn net beroofd op de markt gisteren. Twee vrouwen (type zigeuners) liepen hem tegen het lijf en zijn portefeuille was foetsie.
Als die gepakt worden mogen ze voor mijn part al meteen emigreren naar Saoedie-Arabië, ze zullen daar wel leren met hun poten van andersmans gerief af te blijven. En als ze het niet kunnen zullen ze hun poten rap kwijt zijn.

Gepost door: Janice | 01-12-07

klopt Janice maar de grootste dieven zitten nog altijd in de Wetstraat...

Gepost door: Rene | 02-12-07

klopt Janice maar de grootste dieven zitten nog altijd in de Wetstraat...

Gepost door: Rene | 02-12-07

Opgezet spel? Heel deze affaire doet mij een beetje denken aan die zwarte ambtenar in st Niklaas, ik ben zijn naam al kwijt. Iedere Marokkaanse etter mag Mohammed genoemd worden, maar een onschuldig beertje niet. Een hetze wordt ontketend, met als climax een meute die, na het vrijdaggebed, de doodstraf eist. Die mensen bekeken die dat eisten? Geen van haat verwrongen gezichten zoals bv in Pakistan, geen overdreven wapenvertoon, hier en daar zelfs lachende gezichten.

Vervolgens komen twee moslimparlementairen uit de UK op het toneel: zij gaan de juf redden, en tonen hoe verdraagzaam de islam wel is.

Met alle Chinezen, maar niet met den dezen...

Gepost door: Jef | 08-12-07

De commentaren zijn gesloten.