03-12-07

Geef geen steun aan het Waalse 'non'.

Of er nu al dan niet een federale regering komt, België zal hoe dan ook onbestuurbaar blijven zolang Vlaamse politici niet toegeven aan de Waalse overheersing. Wij zijn waarschijnlijk het enige land te wereld waar de meerderheid al 177 jaar lang geregeerd en bestuurd wordt door een minderheid. Want ook al hebben we de laatste decennia Vlaamse eerste ministers gehad, het waren stuk voor stuk knechten van de Franstaligen, die Vlaanderen blokkeerden in haar vooruitgang en welvaart. Geen enkele kwam zijn verkiezingsbeloften na.
Om het met de woorden van Eyskens te zeggen: “Verkiezingsbeloften zijn als winden, die moet je zachtjes loslaten”. Dus verkiezingsbeloften zijn niet meer dan een scheet in een fles… als je die opent zijn ze weg.

Het gaat dan ook boven mijn petje dat de Vlaamse media en heel wat politici de standvastigheid van CD&V/NV-niet waarderen.
Natuurlijk zijn wij, het Vlaams Belang de enigen die een eigen Vlaamse staat nastreven, maar wij werden aan handen en voeten gebonden door de Vlaamse democratische knechten onder druk van de Waalse meester.

Wanneer echter een andere partij een grote staatshervorming nastreeft en niet toegeeft aan de buitensporige eisen van Franstaligen en ook vakbonden (die er zelf alleen maar beter van worden en niet de leden) dan begrijp ik niet dat Vlaanderen niet als één man achter hen staat en de druk op een levensnoodzakelijke staathervorming nog opvoert.

Ik heb eerder de indruk dat de onderhandelingen waarin CD&V/NV-A tot nu toe voet bij stuk hielden, door de media worden afgekraakt en als incompetente staatslieden worden afgeschilderd, met een verborgen bedoeling. Met de bedoeling dat ze het beu worden en opgeven, zodat er niets, maar dan ook totaal niets zal veranderen. Alles zal blijven zoals het altijd geweest is. Want de Walen hebben tot op heden nog steeds niet door wat een staatshervorming met meer bevoegdheden voor de aparte regio’s betekent. Voor hen staat dat gelijk met separatisme. En separatisme betekent voor hen geen centen meer uit Vlaanderen. Geen dagelijkse transfer van 30 miljoen per dag meer. Bedenk wat Vlaanderen met dat geld zou kunnen doen aan infrastructuur zoals bruggen en wegen, haven, spoorwegen, transport.
Aan sociale zekerheid. Want dat ons sociale zekerheid de beste ter wereld zou zijn is een grove leugen.
Ziekenzorg en terugbetaling van medicamenten (zodat mensen niet meer naar het buitenland moeten om alles terugbetaald te krijgen) – hogere pensioenen voor iedereen, gehandicaptenzorg, gespecialiseerde ziekenhuizen, afkickcentra voor drugverslaafden en nog veel meer.
Justitie, meer en betere gevangenissen en ernstige heropvoedinginstellingen voor criminele jongeren. Geen justitie waarbij Franstalige rechters kunnen beslissen over het lot van Vlamingen die voor de rechtbank moeten verschijnen.

Zekerheden voor bedrijven. De hoge bedrijfslasten, lasten op lonen, vennootschapsbelasting e.d. houden buitenlandse investeerders weg en binnenlandse bedrijven trekken naar goedkopere loonlanden (lees belastingslanden). Binnenlandse bedrijven trekken zelfs naar Wallonië omdat bedrijven daar een subsidie kunnen krijgen die gelijk staat aan de vennootschapsbelasting.
In Vlaanderen krijgen bedrijven dit niet. Ook successierechten op een familiebedrijf moeten de nabestaanden in Wallonië niet betalen en in Vlaanderen wel wanneer er geen 5 vaste werknemers in dienst zijn. Met één werknemer in dienst betaalt een werkgever in een familiebedrijf nog steeds 20% successierechten oplopend tot 5 werknemers om niets te moeten betalen. Wallonië wil dat niet splitsen omdat ze veel geld ontvangen uit Vlaamse bedrijven waarmee ze hun Waalse bedrijven subsidiëren. (Denk maar aan de subsidies van Ryanair).

Stond België in 2003 nog in de top 5 van de meest welvarende landen van Europa, dan zijn we amper een paar jaar later gezakt naar de 8ste plaats. Het gaat snel. We moeten dus dringend ons lot in eigen handen nemen. Want het kan anders, zonder Wallonië als blok aan ons been .


Bekijk de poll in de GvA over de boedelscheiding.
(Link geleend van SOSWATCH)

13:32 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.