04-12-07

Verhofstadt informateur??

Wie Verhofstadt terugroept om de boel op te lossen, moet wel heel erg in nood zijn. Ik dacht dat hij olijven wou gaan kweken in Toscane, maar blijkbaar zat hij de hele tijd aan de touwtjes te trekken van zijn marionet, Bart Somers.
Marionet en buikspreker van Verhofstadt, op zijn beurt weer marionet van Di Rupo… en we zijn weer vertrokken.

Somers die overigens vond dat het applaus dat Leterme kreeg in zijn home-town misplaatst was. Ik vind het veel erger dat een weggestemde premier door de koning wordt opgeroepen om het land (en zijn job) te redden. Hij beseft als geen ander dat het niet meer te redden is, tenzij we weer toegeven aan de Franstaligen natuurlijk! En dat is het scenario dat ons staat te wachten als we niet opletten. Teweinig mensen beseffen wat er op het spel staat. Een democratie waarin een minderheid altijd haar wil oplegt aan een meederheid is geen democratie meer. In ons land moet men niet de minderheden beschermen, maar de Vlaamse meerderheid, want zij zijn al 177 jaar het slachtoffer van uitbuiting.


Morgen meer, want vanavond ga ik naar de premiere van ‘Cyrano De Bergerac’ in de Stadschouwburg. Laat alvast uw mening horen over de nieuwe ‘informateur’.

LEES OOK WAT DE GUCHT, DE MAN DIE ALLES KAN - ZEGT
Vooral de commentaren zijn goed.


17:37 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

KORT EN GOED! Wie weet dat vhfstd de drijvende kracht is achter het levenswerk van meneer Jozef De Witte,
wie weet hoe hij zijn evenknie De Klucht bijtreedt als het gaat over de honderdduizenden "mestkevers"
dan is er van deze profeet uit de gemeenteraad van Gent (ja, daar zit hij ook! bij gebrek aan ander nuttig werk)-
eigenlijk niet zo veel te verwachten!
Hij heeft gedurende 8 jaar zijn beste best gedaan, hopend dat zijn opvolger de putten zou vullen
maar nu die opvolger ook een eigen dagorde heeft, lukt het niet!
Denk nu maar niet dat hij zijn eigen putten gaat vullen!
BESLUIT:
Niets nieuws onder de zon, en die is er ook al niet!

Gepost door: Erik | 04-12-07

och Janice ,ik heb nooit interesse gehad in politiek ,noch voor het VB noch voor andere partijen tot ik begon te beseffen dat Belgie geen democratie was... en een bepaalde partij werd uitgesloten, omdat zij duidelijk en eerlijk waren in hun standpunten , ons waarschuwden voor een bepaald gevaar o.a de Islaaaaaaam , het woord racisme was geboren en dergelijke partij diende vernietigd !! .Wat nu gebeurd in de hedendaagse politiek werd volgens mij reeds lang vastgelegd door de onbekende "echte" machtshebbers van dit zielig land...De Franstaligen blijven "non" zeggen en Verhofstadt treed op als redder des Fatherlands en de minder begaafde geesten of belanghebbenden in Belgie ...zijn de buitengewipte ex premier dankbaar voor zijn come back.. alles blijft bij het "oude" alles gaat zijn uitgestippeld gangetje ,in weze zal er niks veranderen.Het doek is gevallen over een theatherstukje.De eensgezindheid in Walonie is groot,want zij hebben behoefte aan Vlaamse eurootjes...daartegenover staat Vlaanderen met hun enorme verdeeldheid ,voor elk wat wils ,de ene partij kan het licht niet in de ogen zien van de andere ...er vliegt er ene buiten en hopla een nieuwe dwerg wordt geboren ,ditmaal een deftige rechtse "en" met gezond verstand die het allemaal eens gaat waar maken...en zo blijven we bezig zonder dat Belgie en hun geamuseerde machthebbers gevaar lopen .Het is goed dat er iets bestaat als VB geen gatlakkerij noch postjespakkers of eigenbelangers maar een partij recht voor de vuist waarin wij allen steun vinden... enkel en alleen het feit dat we tegen de schenen kunnen stampen van diegene die hun intellect gebruiken om hun medeburgers "uit te zuigen" ..is al een bestaansrecht op zichzelf...de zielepoten die nog steeds een groot deel van de Vlamingen vertegenwoordigen zullen wel bijdraaien...bij de ene komt het verstand vlugger dan bij de andere en sommigen moeten het eerst aan de lijve ondervinden alvorens hun ogen opengaan...Iedere dag maand jaar wordt het VB sterker ,die ene keer dat het iets minder was ...omdat Allah stemrecht kreeg dat was hun laatste troef!
Stel je voor alle Vlamingen in "een" partij dan zitten onze arrogante bloedzuigers op hun knieen ...Vive La Belge qui Rit

Gepost door: Rene | 05-12-07

"In ons land moet men niet de minderheden beschermen"

Oei, en wat doen we dan met het VB? Dat is toch ook een minderheid?

Gepost door: Hugo | 05-12-07

Mijn idee: de radicalen van N-Va en CDH eruit. De Groen en SP.a/SP erin samen met VLD/MR en CD&V, Verhofstadt premier. Dan hebben ze ineens hun 2/3 meerderheid om BHV er door te drukken, en krijgen we een echter sociaal programma mee. Geef toe, wie kan tegen deze formule bezwaar hebben?

Gepost door: Hugo | 05-12-07

Ik heb een ander voorstel, Hugo! Splitsen die boel - en zo snel mogelijk.

En de Vlaamse regering?

CDH (zonder oude Belgicistische krokodillen)-
NV-A - LDD EN VLAAMS BELANG/VLOTT - Ik wil er zelfs de liberalen nog bijlaten, maar dan moeten er wel eerst een paar van het toneel verdwijnen - Verhofstadt - De Gucht - De Wael en De Croo. Maar zeker geen sossen, rond die leggen we een cordon.

Meer moet dat niet zijn.

Gepost door: Janice | 05-12-07

Jouw formule is niet eens een meerderheid, laat staan een 2/3 meerderheid, nodig om een staatshervorming er door te drukken. Wanneer ga je nu eindelijk stoppen met dromen Janice en concrete voorstellen doen, die democratisch haalbaar zijn?

Gepost door: Hugo | 05-12-07

Hoe zal dat in zijn werk gaan? Vlaams Belang samen met een partij die hen wil uitroken? Laat de boel maar gewoon ontploffen, de belgicisten (tout le monde se sent belge, dixit jmdd) kunnen toch geen kant meer op.

Gepost door: jos | 05-12-07

Het werd tijd de regering veel psychiatrische klinieken bouwt en al die Vlaams Belangers daarin opbergt,gevaren zijn het voor het vaderland en de democratie. Er zouden dringend noodwetten moeten worden gemaakt omdat mogelijk te maken,voor het te laat is.

Gepost door: Barbara ( ABVV ) | 06-12-07

Een goede raad voor BARABAS Het "ABVV Barbara psychiatrisch hospitaal" voor hersenspoelingen en andere onderdrukkingsmiddelen voor andersdenkenden die zich van het juk van de rode "spasten" willen bevrijden...zover zijn we bijna lieve Barabas...en groene Geysels zal zeker het "peterschap" "en met veel genoegen" aanvaarden....Voor wanneer de volgende stap ? "de killing fields" voor alles wat naar VB ruikt....Het zal de rode dictators zeker lukken met de hulp van Allah...en gevaren voor democratie "Barabas" ?? welke democratie ? zoals rood iedereen uitsluit die een andere mening durft verkondigen...spring in den beerput Barabas samen met heel uwe rode groene spirit troep !!

Gepost door: Rene | 06-12-07

EN HET JAAR IS NOG NIET TEN EINDE! En Barbara (ABVV) schiet al de hoofdvogel af!
Hun collega's uit Cambodja, de rode uitvinders van de Killing Fields achterna!
PAS OP!
Ze zwanzen niet, ze menen het echt!
Uitroeien al hun tegenstanders!
Zie maar naar Gennez: al wie haar geen gelijk geeft maakt ze belachelijk!
Zelfs mensen in haar eigen partij nemen er aanstoot aan!
En met zo'n smoelwerk & dito paartdentanden is ze nog niet eens bekwaam om mee te lopen in de paardenkoers!
Ga daar mee naar de oorlog!
En dan nog wel
een heilige oorlog!
DIMMEN alsjeblief!

Gepost door: Frederik | 06-12-07

Nazi Barbara? Laat dat nu toch wel hetzelfde zijn wat Hitler en Stalin ook gedaan hebben zeker?

Typisch voor de belgische nationaal socialisten!!!

Gepost door: Janice | 06-12-07

Jos Ik heb het hier al ergens geschreven in de reacties. Maar toen Dedecker het zelf las wat de Waalse kranten schreven is hij naar het schijnt heel boos geworden, want ze hebben alles wat hij heeft gezegd verdraaid, zegt (iemand) van zijn partij.

Gepost door: Janice | 06-12-07

Hugo Hebben we in een eigen Vlaamse staat nog een 2/3 meerderheid nodig, Hugo????

Gepost door: Janice | 06-12-07

Je hebt wel een 2/3 meerderheid nodig om BHV te splitsen en een beperkte staatshervorming door te voeren. Dat is nu nèt het probleem, al heb je dat blijkbaar nog altijd niet door.

Gepost door: Hugo | 06-12-07

Domme Hugo Hugo,

De splitsing kan doorgevoerd kan worden met een gewone meerderheid in het federaal parlement, die de Vlaamse partijen samen hebben (88 van de 150 zetels), zouden de Franstalige partijen de goedkeuring van de wet enkele maanden kunnen blokkeren door het inroepen van belangenconflicten en de communautaire alarmbelprocedure.

Hier kan u wat juiste informatie lezen over meerderheden, misschien kan u uw site wat updaten....

http://users.telenet.be/nvagrootzwevegem/index_bestanden/Page371.htm

Dat neemt niet weg dat het uitroepen van onafhankelijkheid altijd kan gebeuren door 1 regio wel kan gebeuren, maar liefst in onderling overleg.

Diegenen die alle andere volkeren in europe steunden en steunen maar de vlamingen als fascisten afdoen zijn natuurlijk de grootste hypocrieten.

Ook niet vergeten dat de belgicisten van vandaag de seperatisten waren van 1830... Diezelfden die dan maar opeens ook het vlaams wilden verbieden...

Gepost door: Den Amerikaan | 06-12-07

Simplisme Volgens den A. is het allemaal simpel. Er was zelfs maar 5 minuten politieke moed voor nodig. We hebben dat soort separatisten al zes maanden aan de gang gezien en nog bakken ze er niks van. Eenzijdig de onafhankelijkheid uitroepen, van wat? Wat ga je nog overhebben als je dat doet? Wat ga je verliezen? Nee, liever rijke Belg dan arme Vlaming. Ik kies voor mijn portemonnee, welvaart en geluk. Dat ga ik nooit krijgen in een Vlaanderen dat eerst en vooral al een halve provincie zal verliezen en regelrecht op een bankroet afstevent. En voor mij zeker ook geen onafhankelijk VL dat bestuurd wordt door een stelletje racisten en extremisten.

Gepost door: Hugo | 07-12-07

Domme Hugo Wat is er Hugo, antwoord eerst is op mijn tegenreactie, heb je nu gelijk of ongelijk. Voor de rest ga ik met u niet in discussie, u weet mijn standpunten en al uw veronderstellingen zijn wat ze zijn, veronderstellingen. Er is geen ENKELE studie die ondersteund wat jij zegt. Er is geen ENKEL land slechter af geworden in Europe na hun onafhankelijkheid.

U vergeet nog steeds dat de belgicisten van vandaag de seperatisten waren van 1830. Maar dat begrijp je blijkbaar niet.

Ik heb nooit iets gezegd over 5 minuten moed of dat het makkelijk zou zijn. Wat ik echter wel zeg is dat het niet onmogelijk is. DAT is pas progressief zijn.

Gepost door: Den Amerikaan | 07-12-07

Stoemme Amerikaan Vermits ge toch niet in discussie gaat, antwoord ik ook maar lukraak wat me te binnen schiet en waar ik zin in heb. Uw populistische prietpraat interesseert alleen maar dommeriken, hopeloze gevallen en andere VB'rs. En inderdaad, er bestaan talloze studies die jouw VB-studies van aan den toog, met gemak onder tafel vegen. Doe eens een ernstige berekening, wat de onafhankelijkheid van VL het Vlaamsche Volk zou opleveren. Maar trek er wel eerst de mogelijke bonus vanuit Brussel en wellicht haar zes randgemeenten weer af, want daarvan ben je niet enkel de lasten kwijt maar ook de baten. Eens benieuwd of dan je rekenwerk nog klopt.

Ps: je hebt nog altijd niet geantwoord wat je met Brussel van plan bent (de hoofdstad van VL volgens het VB) wanneer bij een mogelijke splitsing Brussel weigert om zich te laten annexeren door VL. Doe eens een poging. :)

Gepost door: Hugo | 07-12-07

Wanneer ze weigeren bij Vlaanderen te blijven? Ik denk niet dat ze zullen weigeren. Ze zullen eieren voor hun geld kiezen, en die liggen in Vlaanderen.
Blijkbaar kom jij niet veel in contact met Brusselaars, Hugo.
Wij wel, en vooral met Brusselse zakenmensen. Franstaligen zijn daar momenteel heel hard Nederlands aan het leren...je weet maar nooit waar het goed voor is, schijnen ze te denken.

Doe niet of je de wijsheid in pacht hebt, Hugo. Er zijn knappere koppen dan dat kopke van jou die alles al uitgewerkt hebben.

Gepost door: Janice | 07-12-07

"Wanneer ze weigeren bij Vlaanderen te blijven?"

Ze -het Brussels Hoofdstedelijk Gewest- zijn niet bij Vlaanderen en ze zullen er dus ook niet naar toe gaan. Accepteer de feitelijke geschiedenis, misschien steek je er nog wat van op en kom je af met wat realistischer voorstellen.

Het Belgisch leger er op afsturen om Brussel manu militari in te lijven bij VL kon misschien nog slagen in 1302 maar die knots- en kloptactiek is echt achterhaald geworden.

Gepost door: Hugo | 07-12-07

Vergeet de slag bij Waterloo niet! Een communautaire veldslag...en niet zo lang geleden.

Gepost door: Janice | 08-12-07

De commentaren zijn gesloten.