05-12-07

Interessant artikel in De Tijd

Commentaar: Dertig zilverlingen

Dat koning Albert II de hulp van premier Guy Verhofstadt heeft gevraagd om de politieke knoop te ontwarren, is niet meer dan normaal. De ontslagnemende premier is zelf voor een stuk verantwoordelijk voor de communautaire impasse, omdat hij in de voorbije regeerperiode elke discussie over een verdere staatshervorming bewust uit de weg ging en de noodzaak een oplossing te vinden voor de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde met een juridisch spitsvondigheidje voor zich uitschoof.
Ook Verhofstadt kreeg de klus toen niet geklaard. De problemen werden dan maar in de koelkast gestopt. Maar daarmee waren ze natuurlijk niet weg. Dat is nu wel duidelijk geworden. LEES HIER VERDER

13:08 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

ANTI - DEMOCRATIE TEN TOP. Dit bewijst waar het gif in potten staat opgeslagen!

Gepost door: Jean | 05-12-07

Staatshervorming Toch verrassend dat het eerste wat Guy zei was dat het land dringend een staatshervorming nodig had. Dat had ik niet verwacht van zo'n belgicist. Nu zijn ook de allerlaatste unitaire instellingen aan het wankelen gegaan : Het Rode Kruis dat haar nationale voorzitster prinses Astrid verliest, en het bisdom Mechelen-Brussel, dat op vraag vd franstaligen gaat gesplitst worden, omdat er teveel geld naar de vlaamse afdeling vloeit(!)

Gepost door: Jef | 08-12-07

De commentaren zijn gesloten.