06-12-07

Kijk naar de VRT en je weet alles.

sint2Maar of het ook altijd juist is wat ze daar vertellen is zeer twijfelachtig.
Zo wist men gisteren in het nieuws te vertellen dat Sinterklaas van Turkse origine was en dat, indien hij nu n leven zou zijn, waarschijnlijk een moslim zou zijn geweest.

Aangezien veel mensen geloven wat ‘op tv’ verteld wordt, zouden ze best eens wat beter mogen omspringen met de geschiedkundige waarheid.
Want dat verhaal klopt langs geen kanten.

Sinterklaas werd ongeveer 270 jaar na Christus in aan de havenstad Patara geboren dat toen nog bij Griekenland behoorde.
Men noemde hem St. Nicolaus toen hij in 300 door het volk tot bisschop werd gekozen van Myra.

Hij werd christelijk opgevoed door zijn ouders die vroegtijdig stierven door een ziekte, en groeide verder op in het klooster Sion. Zijn ouders lieten hem een groot fortuin na waarmee hij zijn medemensen stiekem hielp.

Tijdens één van de grote christenvervolgingen onder keizer Gaius Galerius Valerius Maximianus (die benoemd werd door Diocletianus) werd Nicolaus ook gevangen genomen en zwaar mishandeld. Hij werd echter door zijn vriendelijheid ook tegenover zijn bewakers, niet gedood. (Daar groeide zijn lange baard).Toen Constantijn de macht greep en hij een visioen kreeg dat Christus hem zou helpen op zijn veroveringstochten, werd Constantijn christen en werd het Christendom de officiële godsdienst. Nicolaus en alle andere christenen werden toen vrijgelaten.

In 1087 werden zijn stoffelijke resten naar Bari in Zuid-Italië gebracht door enkele christeljke kooplieden nadat de Seldjoeken binnen vielen. Bari kwam vanaf 1503 tot diep in de 18de eeuw in Spaans bezit en zo komt sedert de 6de eeuw de goede Sint uit Spanje.
Het verhaal werd echter veweven met oude godsdiensten, zoals o.a. Wodan die met zijn paard ’s nachts over de daken vloog om te kijken of alles in orde was met de mensen, vandaar dat de Sint met zijn witte paard over de daken loopt.

De knecht ‘zwarte Piet’ heeft diverse verklaringen. Van een Moorse knecht tot zwart van het roet. Dat laatste is zelfs heel waarschijnlijk aangezien hij een ‘roe’ bijheeft dat schoorsteenvegers gebruikten om verstopte roetkanalen proper te maken. De roe aanziet men hier verkeerdelijk als een slagwapen voor stoute kindjes.

14:19 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Janice
zoals u wellicht weet collaboreert de vrt met het regime dat koste wat kost terug wil naar la belgique à papa. de laatste tijd valt het op dat ze alles wat naar turks of moslim ruikt ten hemel prijzen. maar dat ze nu al sinterklaas (straks nog christus?) voor de mohamedkar spannen is nieuw. de haat tegen eigen volk en cultuur moet wel heel diep zitten! of zou het de schrik (netjes gecalmoufleerd) zijn bij die bange grootsmoelen, die beetje bij beetje de bovenhand begint te halen?

Gepost door: jos | 06-12-07

Kijk naar Je kan de oorsprong over Sinterklaas verder uitgebreid lezen op www.wikipedi.org
Een prettige dag

Sinterklaas komt niet voor in de Bijbel

Gepost door: rafia | 06-12-07

Doet u zelf misschien aan censuur ??? De media durft inderdaad al eens een loopje met de waarheid nemen, maar op dit forum doet men dat blijkbaar ook. Men vertelde tijdens die uitzending enkel dat "Sinterklaas een bisschop uit Myra in het huidige Turkije was en dat als Sinterklaas VANDAAG in Turkije leefde, hij mogelijk een Moslim ZOU zijn". Ik mag aannemen dat uzelf niet meer in Sinterklaas geloofd, dus ik zie eerlijk gezegd weinig graten in die stelling. Daarna ging het over moslim-kindjes die Sinterklaas vieren. Als dat geen toonbeeld van integratie is ;o)

Gepost door: Kvk | 06-12-07

Kvk

U moet mij dan eens de relevantie uitleggen van dat verhaal van de VRT, is het de bedoeling om van onze cultuur zo veel mogelijk te verdringen of proberen 'aan te praten' aan anderen ?

Waarom is het feit dat moslim kinderen sinterklaas vieren een voorbeeld van integratie ? Is het omgekeerde dan ook waar namijlijk dat in antwerpen andere allochtonen liever bommetjes binnensmijten en ouders met messen bewerken tijdens zo een feestje ?

Als DAT toonbeelden zijn van integratie hoeft het niet voor mij. Laat ons beginnen om dezelfde taal te spreken en ons aan te passen aan onze cultuur en zeden. DAT zou een toonbeeld zijn van integratie.

Gepost door: Den Amerikaan | 06-12-07

Ach de BRT een barricade uit Mei 68 die ze zijn vergeten op te ruimen...Alhoewel weekblad HUMO me wel verwonderd de laatste tijd..Eerst een reportage over incest bij moslims,een enquete bij moslims met nogal angstwekkende resultaten plus een een interview met drie moslims die niet echt reclame maken voor hun zaak en laatst een gesprek met Urbanus die een beetje kritiek had op de politiek correcten en extreem links...Vreemd,die lopen niet meer in de politiek correcte pas...
Ahja...BRT zond het VB lied uit,zie url..Grappig.
Al vind ik Ziekenkas van de Strangers VEEL beter.

Gepost door: Tiberius | 07-12-07

VB ZINGT Hier dus,om op te Jumpen.

Gepost door: Tiberius | 07-12-07

Dit zal nog een staartje krijgen,dat beloven wij
met ons bloed en eer.
De tijd van dialoog is voorbij en wie niet horen wil moet maar eens goed voelen.
Zoals Marc Eyskens het zei katholieken en socialisten hebben dit land groot gemaakt, de welvaart,de sociale zekerheid.
Tijd om eens te voelen hoe het zonder de socialisten is.

Gepost door: Barbara ( ABVV ) | 07-12-07

Dat geeft een zalig gevoel barabas!Dat voel je toch?

Gepost door: mstkv | 07-12-07

Ik kan ook niet wachten Barbara, liever vandaag dan morgen ... maar dan wel verdwijnen, jullie hobby; het staken gaan beleven is geen (blijvende) oplossing!

Het zijn onze voorouders die Vlaanderen hebben grootgemaakt en niet de extreem linkse bewegingen.

Gepost door: Beire | 07-12-07

Ach Barbara Barbara toch, niemand die zal ontkennen dat de sossen veel voor de gewone werkman hebben gedaan. Zonder hun strijd (en de onze) hadden we vandaag de luxe niet gehad die we nu kennen.

Het probleem is de conservatieve houding van de vakbonden -niet in het minste de idiote top- die weigert om te evalueren en blijven vasthouden aan een systeem dat gebaseerd is op pijlers die het vandaag niet meer kunnen houden.

Indien we vandaag de laagste pensioenen hebben is dat dan de schul van het VB of van de sossen die al 20 jaar in de regering zitten ?

Indien we vandaag meer dan ooit moeten bijdragen voor een sociale zekerheid waar heel de wereld mag van genieten buiten diegenen in eigen land die genoeg geld hebbben, is dat dan de schuld van het VB ?

Indien er nog steeds zo velen leven met een maandelijks bedrag lager dan het minimloon, hoe kan je dan zeggen dat alles goed gaat ?

Ik ben al 20 jaar bij het BBTK, maar het discrimineren van VB mandatarissen op basis van drogredenen en het gratis dienstverlenen van diensten aan illegalen is er mij te veel aan. Zeker als diezelfde vakbond er geen ethish probleem mee heeft om moordenaars, pedofielen, verkrachters etc. WEL een lidkaart te geven ongeacht of ze nog hun straf moeten uitzitten of niet.

Nog geen dag in mijn leven gestaakt of 'gedopt' dus ik heb wel een beetje recht van spreken.

Gepost door: Den Amerikaan | 07-12-07

KVK, heb ik iets anders geschreven dan wat de VRT journalist heeft gezegd? Nee, ik schreef:
"Zo wist men gisteren in het nieuws te vertellen dat Sinterklaas van Turkse origine was en dat, indien hij nu in leven zou zijn, waarschijnlijk een moslim zou zijn geweest."

De stelling op zichzelf is al onzin. Ofwel zou hij bekeerd zijn tot moslim, maar dan kon hij moeilijk nog Sinterklaas, een bisschop uit Myra zijn.
Misschien moet je toch maar eens de geschiedenis leren over Turkije en de veroverde stukken aan de Middelandse zee.

En dat de school moslimkindjes mee Sinterklaas laat vieren kan ik alleen maar toejuichen. Dan zullen ze op latere leeftijd misschien wat toleranter zijn tegenover kinderen die Sinterklaasfeestjes vieren.

En of je nu al dan niet in Sinterklaas gelooft heeft met wat ik schreef totaal niets te maken. Maar blijkbaar heb jij daar een andere mening over? Het zij zo... ik maak mij daar echt niet druk om.


En Barbara. Wat jij schrijft is gewoon te dom om op te reageren maar ik probeer het toch maar.
Aan je naam te zien wil je je laten doorgaan als vrouw? Het zijn de socialisten geweest die het stemrecht voor vrouwen heel lang hebben tegengehouden. Nu zijn ze ook weer voor discriminatie en onderdrukking van de moslimvrouwen.

Ik ga niet ontkennen dat socialisten in het verleden goed werk hebben verricht, maar dat is ondertussen al lang, heel lang geleden. Nu zijn ze gewoon overbodig.
A pain in the ass!!!

En dreigen, mijn beste, heeft bij mij net het omgekeerde resultaat.
Wil je mij ook de keel oversnijden? Ga in de rij staan want er zijn nog wachtenden voor u.

Gepost door: Janice | 07-12-07

Janice... Maak je er inderdaad maar niet druk om. Ik denk dat de VRT gewoon een vlotte overgang wou tussen het onderwerp Sinterklaas en moslims. Dus misschien hadden ze voor één keer eens geen verborgen anti-rechts politiek statement.

En of u al dan niet in Sinterklaas gelooft, is wel degelijk van kapitaal belang. Mensen die nog in de Sint geloven, zouden mogelijk in verwarring kunnen gebracht worden door de stelling van een islamitische Sint. Mensen die niet meer geloven, weten inderdaad dat de Sint nooit moslim kon geweest zijn omdat hij leefde vóór het ontstaan van de Islam. Vandaar dat ik geen graten zag in die stelling. Excuus als ik u toch in verwarring gebracht heb. ;o)

PS: en VB is dé partij van de vrouwenemancipatie ???

Gepost door: Kvk | 07-12-07

Ja, de VB is de partij van de vrouwenemancipatie, wat ze er ook mogen van zeggen!!

Dacht je dat ik het er anders langer dan één dag zou uithouden indien het niet zo was? Dan ken je mij nog niet goed!

Gepost door: Janice | 08-12-07

Islam-sint? Het esentiele verschil tusssen een christelijke en een islamitische sint zou zijn geweest dat de eerste ALLE kinderen ter wereld geschenkjes had gegeven, de tweede UITSLUITEND moslimkinderen.

Want dit hebben alle islamitische liefdadigheidsinstellingen gemeen: ze zijn er alleen voor eigen gebruik. Ongelovigen kunnen stikken, want minderwaardig.

Gepost door: Jef | 08-12-07

Wat heb jij nu met dat al dan niet geloven in Sinterklaas? Geloof ik of hij elk jaar op 6 december over mijn dak loopt? Nee!

Geloof ik dat deze man echt bestaan heeft, ook al zijn de verhalen over hem soms wat uiteenlopend? Ja.

Daar zijn bewijzen voor.

Gepost door: Janice | 08-12-07

Allah "Mensen die niet meer geloven, weten inderdaad dat de Sint nooit moslim kon geweest zijn omdat hij leefde vóór het ontstaan van de Islam. "

Daarmee bewijst KvK dat hij, voor een Linkse toch, niet veel afweet vd islam. Want vlg de islam waren vele mensen VOOR Mohammed reeds moslim, oa Jezus. Dat werd ook aan Jan Leyers duidelijk gezegd in zijn reportage. Ook hij schrok daar aardig van. Islam betekent onderwerping aan Allah, dit is 'Het Alles'. En 'Het Alles' bestaat al sinds het begin der tijden, dus daarmee was iedereen moslim die niet in een andere god geloofde.

Gepost door: Jef | 08-12-07

Maar Barbara toch , of Frans , of Jessie of Hugo of hoe je ook mag heten .Onnodig onderaan je reactie ABVV te zetten .De hele terminologie van je betoog verraadt het socialistische gehalte .In mijn ganse carriere heb ik niets anders gekend van dat janhagel;kinderachtige bedreigingen halen het op gezonde discussie."Als ze niet van ons gedacht zijn kloppen we er op " Inderdaad hopelijk doen we het eens een hele tijd zonder de " socialisten ".Dan wordt gedurende tenminste toch die tijd geen geld langs deuren en vensters buitengesmeten. Enne , dit terzijde ; het goede werk dat de socialisten in het verleden hebben gedaan voor de "werkende mens " hebben ze al heel lang en degelijk verknoeid . ( Gedenk hun "houding" in talrijke sociale conflicten waar ze bedrijven lieten verkrotten en hele arbeidersgroepen meesleurden in hun dwaling en dat door hun kortzichtige en allesbehalve humane doelstellingen .( Boel Temse enz vergeten Barbara ?)Waarschijnlijk wel . Maar ja , dat past in jullie denkpatroon.

En , Janice , Dat keel oversnijden , moet je niet vrezen , toch niet van de sossen , Een kogel of dolk in de rug , of vergif dat is meer hun " modus operandi"

Gepost door: Theo | 08-12-07

Zou de VRT dit uitzenden? Zou de VRT het debat met Wilders uitzenden? Ik kijk al lang niet meer naar de VRT wegens geen objectieve melding en enkel en alleen berichten weergeven dat past in hun politiek correct denken.

Neem nu die rellen weer in Denemarken. Dit was n.a.v. van de arrestatie van enkele personen die een aanslag wilden plegen op de Deense cartoonnist. Was elke dag op het nieuws vorige week (NOS). Hier geen woord.

Zulke zenders verzwijgen zoveel ze kunnen.

Gepost door: Rudy | 19-02-08

De commentaren zijn gesloten.