10-12-07

Fons Van Dijck

In de weekendeditie van GvA vertelt eeen zelfbenoemde trendwatcher, Fons Van Dyck, dat het Vlaams Belang een gewone mainstream partij is geworden. Een partij die gewoon onderdeel uitmaakt van het establishment omdat ze is geëvolueerd naar een partij-in-maatpak en daar zou De Decker handig gebruik van gemaakt hebben om dat gat op te vullen.
Nonsens natuurlijk! Wij zijn nog altijd dezelfde rebellen zoals vroeger, de enige echte Vlaams separatistische partij die durft zeggen wat heel veel mensen denken. En indien we een gewone mainstream partij zijn geworden, waarom ligt er dan nog steeds een cordon rond ons? Waarom is het establishment dan zo bang van ons?
Het enige gat dat De Decker heeft gevonden is het cordon sanitaire, waar hij met quasi hetzelfde programma als het onze geen rekening hoeft mee te houden. Hij is niet diegene die wordt vervolgd en van wie men de centen wil afpakken.

De Decker zou nu meer ‘street credibility’ hebben dan van Filip Dewinter, Gerolf Annemans en Frank Vanhecke samen, zegt hij. Bovendien zou extreem rechts in de jaren tachtig groot zijn geworden omdat er angst en onzekerheid bestond bij de bevolking. Nu er bijna dagelijks mensen vermoord, verkracht of overvallen worden zijn de mensen volgens hem niet meer bang???
Er was toen veel werkloosheid en armoede, gaat hij verder, het vertrouwen van de comsument had een dieptepunt bereikt en Vlaams Blok liet het uitschijnen alsof de migranten onze jobs zouden komen afpakken,zegt hij. Als trendwatcher zou deze ‘strategische raadgever aan Sp.a en VLD ‘ toch wel beter moeten weten. Er is nog steeds veel armoede en werkloosheid en de koopkracht gaat dank zij de voorbije paarse knoeiboel, nog steeds achteruit.
Wij hebben er altijd voor gepleit dat zich beter niemand zou nestelen in de sociale hangmat, en zeker geen nieuwkomers die nooit enige bijdrage hebben geleverd aan een sociaal systeem dat door onze ouders en grootouders werd opgebouwd. Wij hebben ons terecht altijd en - nog steeds - geërgerd aan het feit dat ons land het OCMW speelt voor heel de wereld en ervoor gepleit dat diegenen die hier willen leven en wonen zich zouden aanpassen, ook op de werkvloer.

Zou die meneer de trendwatcher overigens niet beter eens kijken naar de verkiezingsresultaten van diegenen die zijn raad hebben opgevolgd? Sp.a en VLD? Waren dat nu niet net de grote verliezers bij de vorige verkiezingen??

Hij spreekt van een ‘nieuwe tijdgeest’ en neemt daarbij Patrick Janssens als voorbeeld die campagne voerde zonder het logo van zijn partij en ging ook nog de loftrompet afsteken over Steve Stevaert die volgens hem de ‘massa kon af leiden van het VB’. Waar woont die meneer de trendwatcher? Dank zij Stevaert hebben wij toen de verkiezingen grandioos gewonnen want iedereen was zijn ‘alles gratis in Limburg’ , waar de rest van de bevolking kon voor opdraaien, meer dan beu. En de dictatoriale trekjes van Janssens zijn de laatste tijd ook al meer dan eens in het verkeerde keelgat geschoten van diegenen die zo dom waren om voor hem te kiezen.

Maar het beste moet nog komen. Als machopartij zou het Vlaams Belang een gigantisch marketingprobleem hebben omdat ook onze partij steeds ‘vrouwelijker’ wordt, zegt hij. We zouden daardoor riskeren mannelijke kiezers te verliezen. Wel ik heb in de kranten al veel dwaze zever gelezen, maar dit overtreft toch alles. Het zijn net de vrouwen in onze partij die stemmentrekkers zijn, anders hadden we niet zoveel vrouwelijke mandatarissen. En ondanks die meneer op een discriminerende wijze denkt dat vrouwen enkel kunnen praten over kinderopvang en het evenwicht tussen werk en gezin, zou hij beter eens af en toe goed luisteren naar wat wij te vertellen hebben. Dat gaat over veel meer dan onze was en onze brei. Dat gaat over veiligheid, onze toekomst, onze economie, werkgelegenheid, migratie, integratie en opvoeding, onderwijs , justitie en vooral over het beheer van ons eigen Vlaams huishouden en budget.

12:26 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Het gat van Dedecker! Het enige gat dat Dedecker gevonden heeft is 'zijn eigen gat', hij zit er wat veel op en dan ontstaan 'aambeien', e'n mens gaat dan domme dingen zeggen van het krabben aan zijn gat.

Gepost door: Jean | 10-12-07

Mannelijke kiezers VB mannelijke stemmen verliezen omdat de partij 'vrouwelijker' wordt? Laat mij niet lachen!
Ik heb als mannelijke kiezer op een vrouwelijke kandidaad gestemd. Waarom? Niet omdat de kandidaad die mijn voorkeur geniet een vrouw is, maar omdat ik haar volgens mij mij de beste kandidaat acht. Geslacht speelt bij mij geen rol, ge kunt het of ge kunt het niet!

Gepost door: Metten | 10-12-07

Vwalla Metten, zo denk ik er ook over!

Gepost door: Danny | 10-12-07

MRAP "Wij hebben ons terecht altijd en - nog steeds - geërgerd aan het feit dat ons land het OCMW speelt voor heel de wereld "

Gisteren de uitzending 'Melting Pot' gezien op rtbf 'La Deux'. De naam alleen al! Belgie moet dus een mengelmoes van volkeren worden, zodat de tegenstelling vlamingen-franstaligen vanzelf verdwijnt, een ideaal dat trouwens door de linkse EU voor ieder land nagestreefd wordt.

En dan de deelnemers aan de discussie! Moderator een negerin, deelnemers enkele maghrebijnen en een extreemlinks sujet uit de MRAP stal, de franse CGKR. Die wist zowaar te vertellen dat de dna-test door Frankrijk en Belgie (?) ingevoerd om de verwantschap bij gezinshereniging aan te tonen, waardeloos is, omdat het niet nodig is dat de bende kinderen die men laat overkomen inderdaad uw eigen kinderen zijn! De emotionele band die men ermee heeft is veel belangrijker dan de evt biologische band, vlg de advocaat vd duivel! Iedereen mag dus zowat iedereen laten overkomen, hoe meer hoe liever, vlg het akelig ventje.

Het vertoon was zo afstotelijk dat ik nu definitief overtuigd ben: laat ons van die linkse kliek van franstaligen scheiden voor het te laat is.

Gepost door: Jef | 10-12-07

De commentaren zijn gesloten.