11-12-07

Begrafenisplechtigheid in Leuven

De Leuvense Sint-Pieterskerk zat deze voormiddag bomvol voor de begrafenisplechtigheid van agente Kitty Van Nieuwenhuysen. Buiten op de Grote Markt stonden nog enkele honderden agenten die geen plaats vonden in de kerk, want alles wat politiek nog eens in de schijnwerpers wou staan was aanwezig.

De jonge agente werd in de nacht van 3 op 4 december op de meest laffe manier neergeschoten door een criminelen . Er werden door de inbrekersbende niet minder dan 22 schoten gelost. Kitty werd dodelijk geraakt, haar collega Peter Vanstalle werd zwaargewond en wordt nog steeds verzorgd in het ziekenhuis.

Tijdens de plechtigheid kreeg de overleden agente het Burgerlijk Kruis voor moed en zelfopoffering. Ook de burgemeester van Beersel kreeg ‘de gouden medaille voor verdiensten’ in zijn gemeente.

(Ik vraag mij af, indien de rollen waren omgekeerd...zou de agente nu niet geschorst zijn en voor de rechter moeten verschijnen?)

Als ik bedenk hoe jong dat meisje nog was, en wat haar werd ontnomen door een bende dieven die uit waren op een auto en wat andere spullen, dan krijg ik, waarschijnlijk net als iedereen, een intriest gevoel van binnen. Maar tevens een gevoel van machteloze woede. Een gevoel dat nog wordt versterkt wanneer ik hoor dat de politie iedereen aanraadt om de komende weken geen geld meer af te halen aan bankautomaten na het invallen van de duisternis, omdat er dan criminelen op pad zijn… Is dat niet om te huilen? Is dat het toekomstbeeld van morgen?

De topman van de federale politie gaf uiting aan de woede bij de politie over het gebeuren. "Deze moord wordt door de politie en ver daarbuiten ervaren als een zware schok. Het is een laffe daad die het ganse politiekorps raakt."
De vader van Kitty Van Nieuwenhuysen bleef ondanks zijn immens verdriet zeer sereen. "Je gaf je jonge leven om anderen te helpen. Zo ben je altijd geweest", zei hij in zijn tussenkomst waarin hij afscheid nam van "ons klein Doefke".

14:24 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Snelbelg Tja, mensen uit andere culturen reageren nu eenmaal anders op politie dan wij, daar moeten we leren mee leven vlg Links nietwaar. Die vele kleuren, nationaliteiten, culturen en talen door mekaar, daar draait toch alles om bij Links? Want één zaak is zeker: dit waren geen belgen, tenzij ze al snelbelg waren verklaard door Patrick de Huichelaar ntl.

In Duitsland ook weer 2 schietpartijen in turkse cafés en restaurants vandaag, het gaat steeds beter.

Gepost door: Jef | 11-12-07

Gewoon volk "want alles wat politiek nog eens in de schijnwerpers wou staan was aanwezig."

Ik leid daaruit af dat er niet veel 'gewoon volk' aanwezig was. Uit de tv-beelden blijkt ook de overmacht aan politiemensen, al dan niet nog in opleiding.

De politie heeft veel krediet verloren bij de bevolking door hun over-enthousiaste flitsen, en hun onkunde om échte misdadigers te pakken (bende van Nijvel, Anick van Uytsel). En in Leuven komt daar nog eens het tergend bekeuren van de tienduizenden fietsers bovenop. Vele belgen mogen een paar honderd eurootjes per jaar ophoesten voor een belachelijke snelheidsovertreding of een kapot fietslicht. Het beboeten van kleine overtredingen lijkt wel een doel op zich te zijn geworden. Nu nog een middel om het geld op te krijgen.

Deze politie-agente zullen ze ook wel gepaaid hebben met het vooruitzicht dat ze het grootste deel van haar diensttijd mocht doorbrengen al zonnend in de berm, en al treiterend wandelend door de straten van Leuven. Tot blijkt dat bandieten ook wapens dragen.

Gepost door: Jef | 11-12-07

Indien een ooit hoopvolle, eerlijke, rustige, werkzame, leefbare en zichzelf bedruipende autonome maar solidaire maatschappij op enkele decennia omgewoeld wordt tot een moeras van naast- en op elkaar levende onuitgenodigde en onnuttige maar wél opportunistisch electoraal geïmporteerde terenden, waarvan ettelijke met godsdienstwaanzin en overbeschermde lange tenen, en wanneer welig tierende criminaliteit ruimte krijgt, de bovenhand krijgt, lonender wordt dan werken en zo dikwijls ongestraft blijft dat het een verlokking wordt voor crapuul uit alle windstreken... dan ligt dat maar aan één factor: het beleid of het gebrek daaraan.
Het is dan ook zonder twijfel en zonder excuses of verzachtende omstandigheden de volledige morele en lijfelijke verantwoordelijkheid mét medeplichtigheid van de opeenvolgende regeringen met vooral de kaviaar-socialisten op kop, om van een ooit voorbeeldig en verdraagzaam land de straffeloze place to be voor de meest gewetensloze criminelen van Europa en nog ver daarbuiten gemaakt te hebben.
Wie is er altijd al aan de macht geweest? Wie experimenteert al jàààren met levende (import)mensen? Wie lokt vreemden naar hier en laat de eigen ouderlingen die dit alles opgebouwd hebben verkommeren? Wie heeft er mee ingestemd om de grenzen open te smijten voor het goorste uitschot dat niet vraagt of het om iemands dochter gaat maar met oorlogstuig schiet om niet opgesloten te kunnen worden en daarna waarschijnlijk nog meer mensen te vermoorden?
Hoe zouden we zover geraakt, zo diep gezonken zijn? Alles onder de democratische goedkeurende instemming van de kiezer?.. of gedwongen de (criminele) overrompelling te aanvaarden op straffe van als 'racist', in scheinheilige wetten gegoten, vervolgd te worden, als boodschapper bedreigd?
Soort bij soort: wie hiermee akkoord ging de laatste decennia's is evengoed crapuul, op zijn minst mentaal, of gevaarlijk dom.
Oh Ja! Ondertussen houdt Lowie Tobback, de burgemeester van het ooit zo vriendelijke Leuven zich bezig met het opdracht geven aan zijn agenten om zo veel mogelijk studenten, te voet of per fiets, boetes aan te smeren van 150 Euro. Via de kinderen van de bevolking de ouders nog eens uitmelken.
Bah! dirty old socialist, verantwoordelijk voor een ontspoorde maatschappij, de vrije ruimte voor criminelen en de banalizering van en complete minachting voor slachtoffers. Bah!

Gepost door: Jade | 11-12-07

@simpele Jade: Je reactie is kompleet van de pot gerukt. Pure stemmingmakerij. JMTYYAlle politiecommentatoren zijn het erover eens: een schietpartij zoals deze komt hoogst zelden voor. Niet dat het voor de familie van deze agente een troost zal zijn, maar wel voor degenen (de agenten in het algemeen dus) die verder moeten met hun opdracht. Ga een week in de Bronx in New York wonen, en kom dan eens terug naar ons landje en stel het verschil vast. Bah ! Jade. Ik wordt kotsmisselijk van je gezwets. Zum Kotzen! Bah!

Gepost door: Polies | 11-12-07

POLIES = ZEVERAAR Poliers hoogst zelden voor ? meer dan je denkt !!
waarschijnlijk heb je een rood tintje en lichtgelovig in alles wat de rode ridders je voorschotelen...Ik moest onwillekeurig denken aan die juwelier die een dergelijke grappenmaker naar de verdoemenis schoot...hij werd veroordeeld en de familie van dat stuk vuilnis kreeg een schadevergoeding...Ik vraag me af indien ons slachtoffer ,onze agente dat krapuul zou hebben kapotgeschoten..indien een moslim ,volgens hun procedure...betoging ,brandstichting plundering enz enz .... maar het was maar een belg en een politie-agente bovendien , geen probleem....Polies ! ga eens een week in Molenbeek wonen...ge moet nog niet naar de Bronx gaan.

Gepost door: Rene | 12-12-07

Ongevoelig rechts ? Ik zou hierbij mijn medeleven willen betuigen met vrienden en familie van het slachtoffer. Hopelijk worden de daders snel gevat en correct gestraft. Het valt mij wel op dat ik blijkbaar de enige ben die enig medeleven betuigt. Geen enkele van deze rechts-denkende medeburgers vindt het blijkbaar nodig om dat in zijn reactie te zetten. Het enige wat men blijkbaar kan is onmiddellijk gefrustreerd op zoek gaan naar een zondebok. Als het maar de Walen, politici, allochtonen of politie zijn. Bijzonder triest...

PS: het is idd correct dat de meeste moorden in Belgie niet plaatsvinden in "het criminele milieu", maar vooral binnen familie- en vriendenkring plaatsvinden (de zgn. passionele drama's). Toch maar 2 keer nadenken voor we iedereen gaan bewapenen dus ?

Gepost door: Kvk | 12-12-07

De inhoudloze reactie(???) van 'polies' bewijst dat de verantwoordelijkheid voor de huidige sociale mesthopen, de verziekte, ontregelde maatschappij en de waanzinnig hoge en drieste criminaliteit niet door diegenen opgenomen wordt die ze veroorzaakt hebben. De verwijzing naar de Bronx is een zwaktegewauwel waarmee schuwkleppendragers zich verweren om te zeggen dat het ergens anders nog erger kan,... daar waar oh dubbele tongen! diezelfden naargelang de opportuniteit altijd beweren dat wij in het beste land ter wereld leven... Nou moe. Op welk gebied dan als de staat zijn kerntaken niet kan nakomen en warschuuwt voor het geld uit de muren halen in het donker en zonder sociale controle, voor god helpe het, 'Kleine' criminelen? Als politie, zwak uitgerust, op uitschot met oorlogswapens al geen indruk meer maakt, als crimineel crapuul tot in de verste uithoeken van gedrocht Europa weet dat de zones zo groot zijn dat de vluchtweg praktisch altijd vrij is, aan wie is deze maatschappij dan overgeleverd?
De burgers worden dagelijks om de oren geslagen met amechtige maar typische zinnetjes zoals: 'Van de daders ontbreekt elk spoor' of ' De daders konden ontkomen','... worden opgespoord', en alle varianten op de onmacht van het apparaat dat ons zou moeten beschermen.

Het is blijkbaar moeilijk om je eigen falen, met zoveel leed tot gevolg onder ogen te zien. En dan wordt er nog zovéél onder de mat geveegd, niet in statistieken opgenomen, feiten waar brave burgers levenslang een trauma aan overhouden. Schande en a-sociaal. Normale mensen zouden er wakker van liggen, deze regeringen echter niet.

En wat de reactie van Kvk betreft: Het kan zijn dat bij het huidige ritme aan onmenselijke gebeurtenissen en beleidsnalatigheden een mens op den duur al eens heftiger reageert en een menselijke toon overslaat. Een goede lezer begrijpt echter dat wie er iets aan wil doen en zijn kop niet in het zand steekt voor oorzaken en gevolgen, op zijn manier eer betoont aan alle slachtoffers van deze ontspoorde maatschappij, in de wil erop te wijzen en niet te zwijgen voor ontkenners en beschimpers. Opdat links en deze linkse non-regeringen ooit eens wakker worden. Het veralgemenen en het populisme is blijkbaar volledig naar links verschoven.

Gepost door: Jade | 12-12-07

Vaak worden, ten onrechte overigens, vergelijkingen gemaakt met de Verenigde Staten en landen in Europa. Vooral dan New York (alsof daar alleen maar misdaden begaan worden...),wordt meestal aangehaald, maar deze vergelijkingen gaan niet op.
Amerika is een immigratieland en daar huizen volkeren van over de hele wereld samen in één staat.

Europa, hoe graag men het hier ook wil, is dat niet. Europa is een continent van volkeren uit verschillende staten. En wanneer agressie van van het ene volk op het andere volk oogluikend wordt toegelaten dan is er iets mis. Men kan niet globaliseren en evenmin Europa steeds verder uitbreiden zonder de nodige maatregelen te nemen inzake veiligheid.

Als nu de politie al zegt dat 'ze bang zijn', mag de rest van de bevolking dat dan ook niet zijn? Mogen ze dan die angst verbaal te kennen geven zonder hiervoor uitgescholden te worden door betweters zoals jullie?

En Kvk, je had misschien je medeleven rechtstreeks kunnen kenbaar maken door een kaartje te sturen. Ik vrees dat dit hier niet echt gelezen wordt. Natuurlijk leven we allemaal mee met de getroffen familie. Maar het is niet door dat hier eventjes op een gemakkelijke en goedkope manier kenbaar te maken dat er iets aan die toestanden, die inderdaad nu nog uitzonderlijk zijn, maar de laatste jaren toch meer en meer voorvallen, zal veranderen.

Omdat je hier schijnbaar de slimmerik wil uithangen, zouden we misschien ook eens mogen vernemen hoe jij het zou aanpakken om dergelijke voorvallen tegen te houden?
Mag de politie deze 'Amerikaanse toestanden' dan ook aanpakken zoals de Amerikaanse politie dat doet? Of moeten die politieagenten dan voor de rechter worden gesleurd.

Gepost door: Janice | 12-12-07

Hulppaketje Op inbrekers en andere misdadigers (auto's in de fik steken bv) zou veel sneller moeten geschoten worden door politie of zelfs door eigenaars, met rubberkogels om te beginnen. Andere culturen vragen om een andere aanpak, niet alleen op gebied van pampers.

En zwaardere straffen, tot en met de doodstraf. En dat hoeft niet door een beul te gebeuren, maar door de man in kwestie zelf. Gisteren nog gedemonstreerd in een Mexicaanse gevangenis, waar een kannibaal zelfmoord pleegde in zijn cel. Dat is de officiele versie, maar de kunst ligt hem erin die zelfmoord uit te lokken. Door het gevangenisregime te verstrengen bv. Eenzame opsluiting heeft al veel opgelost. Door de man een 'hulppaketje' te verschaffen, bv scheermesjes, een kwaliteitstouw, slaappillen, of drugs. Mogelijkheden genoeg.

Gepost door: Jef | 12-12-07

Maar Janice toch... Heb ik ooit beweerd alle wijsheid in pacht te hebben ? Ook ik heb geen pasklare oplossingen voor de criminaliteit in onze samenleving. Ik stelde alleen vast dat sommige mensen op dit forum voornamelijk wild om zich heen schoppen tegen alles wat "niet rechts" is. Hierbij worden vaak oplossingen geformuleerd vanuit een soort onderbuik-gevoel. Ongetwijfeld een begrijpelijke reactie als men bang is van die "boze buitenwereld", maar men mag zich toch objectief afvragen of deze oplossingen de problemen effectief zullen doen verminderen ?
Amerikaanse politie klinkt misschien zeer aanlokkelijk... tot één van uw familieleden zich "toevallig in the line of fire" bevindt. Of "per ongeluk" van terrorisme wordt verdacht en zonder pardon afgeknald (cfr. Jean Charles de Menezes in de Londense subway). Ik ben daarom blij in een beschaafd land te leven waar de politie zich moet verantwoorden voor geloste schoten.
De wet Lejeune afschaffen ? Voor zware criminelen ben ik zonder meer akkoord, maar de Kamer van vervroegde invrijheidsstelling heeft al de mogelijkheid om hun vrijlating tegen te houden. Voor kleinere criminelen is het nut eerder twijfelachtig. Iemand zonder enig toekomstperspectief jarenlang tussen alle grote jongens houden is op zijn minst gezegd geen zinvolle benadering.
De doodstraf terug invoeren ? Er is nooit bewezen dat dit enig afschrikeffect uitoefent op mogelijke toekomstige criminelen. En nogmaals, de meeste moorden zijn passionele drama's in (vnl. autochtone) familie- en vriendenkring. Als het argument een soort "oog om oog, tand om tand" principe zou zijn, houdt wat mij betreft de discussie hier op.
Ik ben hoegenaamd geen tegenstander van rechts, maar dan wel fatsoenlijk rechts.

Gepost door: Kvk | 12-12-07

Eerst en vooral is dit geen forum, maar een blog, waar anderen eventueel ook hun mening kwijt kunnen.

De Zuid-Amerikaan die per vergissing werd doodgeschoten was in Engeland, niet in de VS. En Engeland is zoniet nog toleranter tegenover crimineel gespuis dan wij...

Ik was al vaker in de VS en voor zover ik weet is dat een beschaafd land, ook al is hun aanpak van criminelen ginder toch wel iets ernstiger dan hier en hebben ze daar nog respect, zelfs angst, voor de politie. Ik denk dat je er nog nooit geweest bent, anders zou je dat misschien niet zeggen.

Dat de meeste moorden passionele drama's zijn, daar ben ik het niet mee eens. Maar zelfs daar zijn de straffen veel te licht. Vind jij het misschien normaal dat een autochtone man zijn vrouw met tal van messteken ombrengt en dan vrijgesproken wordt dank zij een televisievedette als verdediger? Dat kan enkel in dit 'beschaafd' land.
Een land waar kinderverwaarlozing-mishandeling en moord het hoogst is een'beschaafd' noemen is om te lachen...

Er zijn trouwens ook heel wat 'eremoorden' die niet eens de krant halen. Een Turk die zijn vrouw heeft vermoord, omdat ze zich 'westers' heeft gekleed terwijl hij in Turkije verbleef stond bijvoorbeeld in geen enkele krant. Ook een passionele moord misschien?

Zoals altijd begin je weer met veronderstellingen, ik ben tegen de doodstraf en zeker niet tegen een 'oog om oog - tand om tand' maatschappij, maar ik vind een maatschappij waar de politie bang is voor criminelen en de bevolking na de duisternis niet meer veilig kan buitenkomen evenmin leefbaar. Geen wonder dat er tegenwoordig meer mensen wegtrekken dan dat er migranten en illegalen binnen komen.

Je laatste arrogante zin laat veronderstellen dat je mij dus niet 'fatsoenlijk' vindt, ik vraag mij af wat je dan hier op mijn blog komt doen.

Gepost door: Janice | 13-12-07

een deftige onder ons !! Kvk heeft de wijsheid niet in pacht en geen pasklare oplossingen dat is zowat het enigste waar ik het roerend mee eens ben...de rest is "deftige" lulkoek...Kvk moet me toch eens uitleggen wat het verschil is tussen "deftig" rechts en VB ... en hoe het komt dat de correcte politiek "deftige LDD die als toetje zelfs nog... beschikt over "gezond verstand" aan de ketting ligt ,voor zijn hondenkot... waar hij naar hartelust kan blaffen...Ik wordt misselijk van al die correct politieke "deftigaards" met hun hoge moraliteit ,hun menslievendheid en super verdraagzaamheid ,de bepampering van onze "alles moet kunnen" maatschappij Geen dicipline noch respect meer voor de waarden die mijn ouders hebben bijgebracht,geen eenheid meer onder de Vlamingen.Criminaliteit stijgt en wordt steeds brutaler ,wij moeten buigen voor vreemde culturen met achterlijke godsdienst ""MOETEN"" ze symphatiek vinden en beknuffelen anders zijn we racisten.Laat de vreemdelingeskes maar komen want ze betekenen "verrijking" Leve de multiKul (multicrimineel)...dat is het resultaat van een "DEFTIG" rood groen geel enz.. beleid..een grote "smoel" maar nog niet in staat om een regering te vormen...in mijn ogen nen hoop zielige kluchtzangers.Het wordt hoog tijd dat een sterke partij de leiding gaat nemen en lijnen trekt die dienen gevolgd...om nog te redden wat er te redden valt op een "deftige" maar """harde""" manier.
Kvk laten wij inderdaad alle discussie ophouden want ik steun het princiepe oog om oog enz... ben in bepaalde gevallen VOOR de doodstraf ... het is best mogelijk dat het geen afschrikkingseffect heeft maar de gangbare ideeen over "straffen" heeft eerder een aanmoedigingseffect..uitstapjes en voetbalmatchkes ,gedwongen rustkuren ,gastronomische keuken...natuurlijk zitten de gevangenissen hier overvol.Waar ik momenteel verblijf Thailand ,denkt men twee keer na !! als men uit de gevangenis komt ,want het is er niet zo aangenaam als in onze "DEFTIGE" (gevangenissen) penitaire luxe verblijfplaatsen...maar tja ! wij hebben nu eenmaal een DEFTIGE verdraagzame regering en we zijn een DEFTIG volk,krijg je een "boks" op je rechterwang biedt dan je linker aan ,zo laat je tenminste zien dat je "DEFTIG" bent (ik niet ik "boks terug)

Gepost door: Rene | 13-12-07

Janice ! Vooreerst oprechte excuses dat ik je blog “forum” heb durven noemen. Je antwoord schreeuwt evenwel om een reactie.

Ik ben inderdaad slechts 1 keer kortstondig in de VS geweest, dus mijn kennis is ongetwijfeld gekleurd door de perceptie ervan in onze media. Maar wees gerust, ik beschouw de VS nog altijd als een beschaafd land.
Ik ben wel al meerdere keren in Zuid-Amerika geweest. Toch ook een continent dat bekend staat om zijn hardhandige politie. Niettemin is het ook een continent met een enorm aantal moorden en bijzonder zware criminaliteit (en dát met zo weinig moslims, hoe is het toch mogelijk ?) In sommige wijken van Rio, Saõ Paulo, Caracas en Bogota is een ware wapenwedloop tussen politie en drugbendes aan de gang, waarbij meer dan eens onschuldige slachtoffers vallen. Maar die slachtoffers wonen slechts in een sloppenwijk natuurlijk. Dit is ongetwijfeld niet de samenleving waar jij en ik naartoe willen ? Daarom vind ik het een kortzichtige veronderstelling dat zwaar bewapende politie, die met scherp mag schieten bij het minste gevaar, de criminaliteit zou doen dalen. De kans is reëel dat ook de criminelen zich nog zwaarder gaan bewapenen.

Dat laatste stukje over de doodstraf en “fatsoenlijk rechts”was eigenlijk niet voor jou bestemd en betrof voornamelijk reacties als “Hulppakketje” (Excuus hiervoor, want tot nu toe lijk je mij best een fatsoenlijke dame ;o)

En dat ik op deze blog soms minder fatsoenlijke reacties lees, is des te meer een reden om eens een ander geluid te laten horen. Of is enkel jullie mening heilig en moet al de rest monddood gemaakt worden, zoals de linkerzijde dat doet ??? Want dat is misschien wel hetgeen mij nog het meeste stoort aan (extreem-)rechts. Dat zij zich even schuldig maken aan de zondes waarvan ze links betichten. Enkele voorbeelden...

Een partij als het VB mag alles en iedereen aanvallen, voornamelijk het establishment en de allochtonen. Maar oh wee als zij eens met de vinger gewezen worden of enkele kritische vragen voorgeschoteld krijgen. Dan is dat plots een kaakslag in het gezicht van 1 miljoen Vlamingen, ocharme...
Een andere stelling van VB is dat de traditionele partijen vol zakkenvullers en postjesjagers zitten. Uiteraard gaat dit voor een deel van de politici op. Maar de partij waar zich het grootste aantal opportunisten bevinden, is toch wel het VB zelf. Toegegeven, de partijtop is best intelligent en zeer gewiekst, maar de rest van de parlementariërs stelt - enkele uitzonderingen daar gelaten (bijv. Bart Laeremans) - bitter weinig voor. In aantal zetels was het VB - tot voor kort - de snelst groeiende partij. Anders dan bij de andere partijen hoefde je er dus niet jaren lang te zwoegen (of slijmen) om nog maar te mogen denken aan een kamerzitje. Iets meer verstand dan een Neanderthaler en genoeg brulvermogen - vooral over onze allochtone medemens - volstonden voor een toegangsticket tot de Kamer. De resultaten zijn er dan ook naar: in geen enkele partij zijn bepaalde parlementariërs zo vaak afwezig of dienen ze zo weinig wetsvoorstellen in. Of wat te denken van een Jan Mortelmans, die in de vorige legislatuur welgeteld 1 resolutie indiende (over de “bevordering van de biercultuur”) ? Of een Ortwin Depoortere, met als enige realisatie een vraag over de solden. Of Alexandra Colen, die vooral mocht uitblinken in het zwijgen om haar Kamerzetel te behouden. En ook deze luierikken vangen dus 4000 à 5000 euro per maand! Van zakkenvullerij gesproken.

Dat brengt mij bij de reactie van Rene, die stelt dat er geen eenheid meer is onder de Vlamingen. Een correcte analyse, en ongetwijfeld ten dele te wijten aan de jarenlange naïeve doofstomheid van links over samenlevingsproblemen. Maar evengoed is dit te wijten aan het VB zelf. Zolang deze partij bovenstaande profiteurs blijft beschermen en met haar opruiende discours de verschillende gemeenschappen in dit land tegen elkaar opzet, maakt ze een grondig en inhoudelijk debat over de multiculturele samenleving monddood. Het VB is er daardoor vooral in geslaagd om zichzelf buiten spel te zetten. En dat is spijtig, want deze partij brengt wel degelijk zinvolle punten aan.
Daarom tot slot nog deze goede raad, hoewel ik niet verwacht dat er rekening mee gehouden wordt: zolang het VB geen afstand neemt van hoger beschreven antipolitieke profiteurs en haar haatdragende discours, zal het nooit mee besturen. Tot spijt van wie het benijdt.

PS @ Rene: U heeft blijkbaar ervaring met het gevangeniswezen in zowel België als Thailand ? U heeft zich toch niet vergrepen aan zo’n mooi Thais meisje / jongen ? (Sorry, niet fatsoenlijk van mij... Oog om oog, tand om tand zeker ?)

Gepost door: Kvk | 13-12-07

Erin. Criminaliteit is wsl minder evenredig met de aanpak door politie en gerecht, dan met de aard vd genen vd mens. Verhuis zuidamerikanen of negers naar een westers land en ze blijven even crimineel, ook hun nazaten. Het is niet omdat een kat in een viswinkel geboren wordt dat ze een vis wordt.

Maar harder politie-optreden en fatsoenlijke straffen geven de slachtoffers en mijzelf het gevoel dat gerechtigheid is geschied, en dat kan ik apprecieren. Als ik zie dat in het gevang complete computerklassen alsook arabisch-turkse bibliotheken worden ingericht, naast alle andere faciliteiten, vraag ik mij af of binnenkort geen misdaden gaan begaan worden om ERIN te geraken.

Gepost door: Jef | 13-12-07

De commentaren zijn gesloten.