12-12-07

Franstaligen willen de eindtermen van een nieuwe staatshervorming kennen

Nu Guy Verhofstadt informateur is voor een interimregering, willen de Franstaligen graag de Vlaamse eindtermen van een nieuwe staatshervorming kennen.
'Dan moeten ze ook duidelijk maken waarom ze zo graag willen samenblijven', vindt professor Hendrik Vuye van de Universiteit Hasselt.

Zou het nu eindelijk in sommige Vlaamse kopkes doordringen dat Wallonië enkel wil samenblijven voor de jaarlijkse 11 miljard euro die ze niet willen missen? Deel 11 miljard euro eens door 365 dagen, dan weet u ook meteen dat dit samenblijven de Vlamingen 30.000.000 EURO (1.205.497.452 oude BEF) PER DAG kost.
LEES HIER VERDER

17:35 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Voeren Misschien nog een reden om apart te gaan wonen: de bevolkingsaangroei is groter aan franstalig-arabische dan aan NLs-talige kant, waardoor op lange termijn de franstaligen de meerderheid zouden kunnen vormen.

Wat ons dan te wachten staat hebben we kunnen zien in Voeren onder Happart en kunnen we nog altijd zien in de faciliteietengemeenten. Gedaan met alarmbelprocedures en bescherming van minderheden, de democratie wordt naar de letter toegepast, meerderheid = baas.

Gepost door: Jef | 12-12-07

Heel snel de Onafhankelijkheid van Vlaanderen uitroepen! Dat schrijven we nu al maaaaaaaanden lang, "Alles draait om de miljarden", als ze die niet "nodig hadden om te parasiteren" dan hadden de walen al hééééééél lang de onafhankelijkheid van Wallonië uitgeroepen.
Waarom denkt men anders dat de walen zo voor de Coburgers folklore is!!!!
Profiteurs beschermen zich, net zoals wolven, onderling.

Gepost door: Jean | 12-12-07

Vlaanderen onder EU slavernij Dat we geen regering hebben kan ons redden van de EU slavernij.
De politici willen B. overleveren aan de dictatuur van de EU. Alle macht naar de EU waar hun toekomstige goede baantjes liggen. En een belangrijk succes is daarvoor te halen bij de ondertekening van de Hernoemde Grondwet morgen 13 december in Lissabon.


Het lijkt er op alsof de overgave aan de EU een feit is. Maar dat is nog niet zo.
En er kan (gelukkig) nog wat mis gaan. Er is nog hoop!

Zo moeten op 13 december ALLE 27 opperhoofden in Lissabon kunnen tekenen.
En dat zal moeilijk zijn als B geen officieel opperhoofd heeft. Een demissionaire regering mag alleen maar lopende zaken afhandelen. En dit nieuwe contract is niet een lopende zaak.
Of ze het dan toch illegaal doen, is nog de vraag. Maar waarschijnlijk is dat juridisch niet juist, dus kans dat ze het niet durven.

En dat is juist goed dat we geen regering hebben op 13 december , dit kan het tekenen van de Hernoemde Grondwet in gevaar brengen.

Daarom moest alles in een stroomversnelling gaan en is verafstoot vlug aangesteld om te trachten op 13 december een grondwettelijke legale afvaardiging te kunnen sturen voor de ondertekening.Wat dus niet zal lukken.
Een weg gestemde politicus aanstellen met dit als enige doelstelling is echt grandioos, de man heeft toch niets te verliezen.
Dit als enige nog overgebleven truc gebruiken om B nog te redden toont de radeloosheid van de gevestigde politici en het koningshuis aan.

Liever een EU die over B regeert dan Vlaanderen onafhankelijk.

Als die Hernoemde Grondwet (dat onleesbare verdrag) er door komt, wordt het veel moeilijker om tot een onafhankelijk Vlaanderen te komen. Realiseer dat wel!

Gepost door: stradi | 12-12-07

Interim regering.....,? En na een paar maanden krijgen ze hun vast contract zeker...Wat een volksverlakkerij.

Gepost door: Tiberius | 13-12-07

Walen pesten op de Franstalige skynetpagina kunnen ze kiezen voor Vlaamse partijen...VB heeft een een procent meer dan cd&v...En om hen te pesten stemde ik VB,terwijl ik in het normale leven op PVDA stem natuurlijk,maar die stonden er niet bij...En LDD staat er niet bij,die kennen ze nog niet gelukkig.

Gepost door: Tiberius | 13-12-07

Plezante site die skynetpagina ...
je kan duizend keer voor een bepaalde partij stemmen als je zin en vooral tijd hebt ...
gewoon effe elke keer de cookies verwijderen ...
hahaha
en VLD aan kop voor de Walen - natuurlijk en vooral logisch hé - hun geldschieters

Gepost door: Johan | 13-12-07

Maar het percentage blijft de hele tijd hetzelfde:

Si vous deviez voter en Flandre, quel parti choisiriez-vous ? CD&V/N-VA 3%
sp.a-Spirit 8%
Open Vld 26%
Groen! 21%
Vlaams Belang 5%
Autre 2%
Blanc 5%
Je n'irais pas voter 30%
6173 personnes ont participé à ce sondage

Gepost door: Janice | 13-12-07

@Johan Zo weet je ook hoe ze aan die "100.000" handtekeningen gekomen zijn om de diefstal in 't leven te houden.
Want, laten we eerlijk zijn, welke Vlaming zou zijn handtekening geven om jaarlijks voor circa 5000€ bestolen te worden, om het profitariaat én een ondemocratische instelling, de monarchie, in 't leven te houden???? Ik ken er geen enkele, ik ken er wel zéér véél die willen dat die misdaad stopt.

Gepost door: Jean | 13-12-07

Ontwikkelingshulp Je moet eens de reactiepagina's van "le soir" bekeken. Pure racistische praat over Vlamingen. We zijn egoistisch, nazi's en hebben geen gevoel voor humor. Ben er echt niet goed van. Ik ben voorstander om die transfers te besteden aan ontwikkelingshulp (dan komen we direct aan 20 % BNP )

Gepost door: Anja | 13-12-07

De commentaren zijn gesloten.