13-12-07

'Inter Milan is belediging voor Islam'

image001S11-12-2007 - Stefan van Dijk – Fok

Een Turkse advocaat heeft een klacht ingediend bij de voetbalbond, omdat zijn club Fehnerbahçe onterecht heeft verloren. Tegen Inter Milan leden de Turken een nederlaag van 3-0 tijdens een Champions League wedstrijd. Dit deden de Italianen in een wit shirt met een rood kruis, dat volgens de advocaat de kruistochten symboliseert.
Oftewel: een belediging aan de Islam. Nou durf ik mezelf ervaringsdeskundige te noemen op het gebied van geloof en alle waanzin die daar bij hoort. En ik moet zeggen: dit is wel een interessant statement. Want op het eerste gezicht lijkt deze aanklacht de grootste onzin en eigenlijk op het tweede gezicht ook.

Zover ik weet zijn in Turkije ‘kerk en staat’ gescheiden, zoals het in een goede democratie hoort. Dus in zijn eigen land heeft de man juridisch weinig in te brengen. De FIFA en UEFA hanteren wellicht hun eigen wetten, maar daar heeft religie nooit een grotere rol gespeeld dan de Hand van God. Of zou dat gaan veranderen omdat ‘hun’ beste voetballer van de wereld en Europa – Kaká – overtuigd christen is?

Overigens, dat shirt moet refereren aan de kruistochten, maar die waren toch nog langer geleden dat dan Feyenoord landskampioen werd? Waar hebben we het dan over? Als je je na duizend jaar nóg beledigd voelt over iets, dan is dat wel érg heftig zeg. En kom ik bij het volgende feit: is een belediging dan hetzelfde als doping gebruiken? Zo van: Jij doet iets wat mij beledigt, dus als jij wint is dat ook ongeldig!

Wanneer ik een voetballer zou zijn en de tegenstander beledigt mijn God, zou mij dat alleen maar motiveren. Helemaal wanneer het islamieten zouden zijn, die de gelegenheid gebruiken om hun god te promoten. Of erger: spelers van Benin die met enge voodoo-poppetjes aan het klieren zijn. Oke oke, ik speel niet dagelijks tegen die gasten, maar je snapt wat ik bedoel. En als ik een Turk zou zijn, dan zou ik me helemaal gemotiveerd voelen door een belediging, want Turken hebben tenminste nog temperament. Je weet wel, datgene dat Oranje mist.

Ja, het is een mooie juridische grap van deze advocaat maar ik geef ‘m weinig kans. Wellicht kan hij een vergelijkbare rechtzaak beginnen tegen Galatasaray. Deze stadsgenoot speelt thuis altijd in ‘de hel’. Minimaal moet Fehnerbahçe één keer per seizoen in De Hel spelen. En dat is volgens mij écht een belediging voor de Islam. Ik wens ‘m veel succes.

13:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Das een goei !!! moette niet vragen wat voor achterlijke idioten er in dat land rondlopen en een groot ervan deel zit hier.Voor onze correcte politiekers ,geen probeem ...ze vinden dat zootje "geweeeeeeldig" en verdienen alle respect want zij doen niks anders dan ons verrijken...wat mij betreft gewoon een bende achterlijken (gelukkig niet allemaal) ze hebben verloren ,gewoon omdat ze niks kennen van voetbal

Gepost door: Rene | 13-12-07

Jij opletten wat hier allemaal schrijven bloeddiamantsmokkelaars...

Gepost door: Mohamed | 13-12-07

PvdA Daarom zijn moslims ook zo slecht in wiskunde: ze voelen zich geintimideerd door het + teken.

In Amsterdam gaat de gemeente (olv de PvdA) nagaan hoe het komt dat 59% vd leerlingen in het Bijzonder Onderwijs moslims zijn, veel meer dan de 'afspiegeling vd maatschappij' waarop moslims en linksen steeds aandringen als het hun goed uitkomt. Het vermoeden bestaat dat (te) veel moslims licht mentaal gehandicapt zijn, zegt wethouder Ascher (PvdA), door hun halstarrige gewoonte om 'binnen de familie' te trouwen, iets dat Mohammed moet hebben voorgedaan om zijn volgelingen achterlijk en dus hondstrouw te maken, vrees ik.

Gepost door: Jef | 13-12-07

Wel dat was het eerste wat mij opviel toen de spelers het plein opkwamen!Inter deed het echt om een beetje te provoceren vermoed ik en het is goed gelukt.Nja,maar goed dat de Israelische teams zich niet laten verleiden tot het dragen van de Davidsster terwijl ALLLE turkse clubs Turkse vlag op hun borst hebben...

Gepost door: Tiberius | 13-12-07

Den Mohhamed,waar heb ik....... die naam nog gehoord ????? 'tis ikke wete heel goete wat ikke schrijven ,beste Mohamed en bedankt voor de Arabic side ik heb hem bij mijn favorieten geplaatst..het eerste wat ik las "Moslims worden beledigd"...maar jullie zijn nogal rap beledigd he Mo... zelfs als jullie een voetbalmatchke verliezen...ik zie ook niet het verband met bloeddiamantsmokkelaars ??? Allee Mohamette totte ziense !!!

Gepost door: Rene | 13-12-07

Integratie 10 politie-agenten op de kerstmarkt in A., politiebegeleiding van huisartsen in Kortrijk, politiebewaking bij geldautomaten in Gent, geweldpleging op st niklaasfeestje in A., 'discriminatie' van de relschoppers in de horeca in Leuven, kerstversiering weg in justitiepaleis in Brussel, politiebewaking bij scholen in Berlijn, privébewaking voor Hirsi Ali, Wilders en Verdonk in NL, geen vloeistoffen meenemen in handbagage, ze geraken steeds meer geintegreerd, de lieve moslims.

Toch een klein lichtpuntje in de donkere spelonken van Links: in Zweden, samen met Engeland zonder twijfel het meest linkse land van Europa, werd vandaag voor de eerste keer een somalische 'asielzoeker' geweigerd, een 20-jarige alleenreizende neger, zoals we ze kennen van op de bootjes. Dat belooft.

Gepost door: Jef | 14-12-07

Wij zijn gelukzakken !! Wat Jef ! een arme Somalische asielzoeker terug buitengesmeten...geen nood ze zullen hem gesust hebben met een "handje" bananen en het adres gegeven van Belgie..als hij dan hier in een kerk kruipt kan hij rekenen op de steun van Mie Vogels en krijgt hij van Janssens de toelating om een protest fakkeloptocht te houden...intussen kan het OCMW alles in gereedheid brengen om hem alle steun te geven ...zou men armoe lijden om een mondje meer...dat de familie van die arme asielzoeker zich al klaar maakt voor de "grote familiehereniging" Bomma's Bompa's neven nichten ,zusters broeders enz enz (voorlopig nog geen ezels noch geiten)
Ik zou zeggen "Welkom" ...beseffen wij wel wat voor gelukzakken we zijn !! met die steeds maar bijkomende "verrijkingen""
Bij twijfel men wende zich tot het verzet van Hugo of donkerrood...die weten daar alles van

Gepost door: Rene | 15-12-07

jahilliyah Het is voor de mensheid essentieel om vanuit moreel oogpunt een nieuw normatief kader te formuleren! De islam is het enige systeem, dat deze normen en waarden en deze levenswijze bevat. Om de heerschappij over de wereld te krijgen, moeten wij iets naast de materiële vooruitgang te bieden hebben en deze andere eigenschap kan alleen de islam zijn. Met andere woorden, wij streven naar een alles overkoepelend islamitisch kalifaat - een nieuwe wereldorde onder het morele gezag van de ummah. De westerse wereld is reddeloos afgeleden naar een staat van jahilliyah (niet onderworpen aan Allah). Hoe kunnen we deze westerse opstandigheid tegen Allah's soevereiniteit effectief de kop in drukken?... [uit Mijlpalen. Fasen van het islamitisch bewustzijn, van Sayyid Qutb]

Gepost door: Jef | 15-12-07

De commentaren zijn gesloten.