16-12-07

Vlamingen krijgen minder pensioen dan Walen

Er is nog niets veranderd in dit land. In het boekje 'Waarom - Daarom' uit 1915 kon je al lezen dat Walen op de leeftijd van 50 jaar een pensioen kregen van 360 bef. per jaar, en Vlamingen op de leeftijd van 65 jaar kregen 65 bef. per jaar.


Vlaming krijgt minder pensioen dan Waal.

Met gemiddeld 1.006 euro krijgt een Vlaamse gepensioneerde 5,2 procent minder dan zijn Waalse en zelfs 8,2 procent minder dan zijn Brusselse collega, zo blijkt uit een onderzoek.

LEES HIER VERDER

14:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Vakbonden??? Zeg Janice, een vraagje. Waarom heeft het VB klacht neergelegd tegen de bonden omtrent de aanstaande sociale verkiezingen? Het VB is toch tegen de vakbondsorganisatie die ze het liefst zo snel mogelijk ziet verdwijnen? Steun jij die eis en waarom? Waarom zouden wij het mollenwerk van het VB moeten aanmoedigen? Waarom mag een vakbondsorganisatie geen leden weigeren?

Get, den Hugo, al jaaaaren lid van de socialistische vakbond

Gepost door: donkerrood | 16-12-07

Democratie a-la-carte Dat het geen zin heeft om leden buiten te gooien wordt bewezen door het feit dat het Vlaams Belang de rol heeft overgenomen van de socialisten en bewijst ondertussen de onbekwaamheid van haatzaaiend links over duizend heuvels heen om via overleg en dialoog, via luisterbereidheid een maatschappij tevreden te houden, te helpen.
Dat de vakbonden met hun ongeveer 2 miljoen leden slechts 100.000 handtekeningen kunnen inzamelen (allemaal écht?) bewijst dat zij 'het volk' niet meer vertegenwoordigen laat staan hun eigen leden, maar tot een elitair inteelt clubje verschrompeld zijn met hier en daar nog een paar misleidde, onschuldige idealisten.
Het koninkrijkje Belgie en de linkse eenzame zelfbevredigers ondergaan nu trouwens de gevolgen van het wetten diarree-delirium en het doolhof aan mogelijkheden dat zij zelf geschapen hebben. Waarom de driesten, de hautaine zelfgenoegzame overtreders niet met hun eigen, zelf gecreëerde middelen aanpakken?
Of mogen de democratische hefbomen door donkkerroden alleen gebruikt als het hun uitkomt? Straffeloosheid en willekeur omwille van het propagandistische gelijk? Goebbels zou er nog wat van kunnen geleerd hebben.

Gepost door: Jade | 16-12-07

En vooral, hoe zij zichzelf verrijken.

Een vakbondsorganisatie die het werk van de overheid overneemt, mag inderdaad geen leden weigeren. Anders moeten ze het uitbetalen (dat ze trouwens niet correct deden, maar veel geld in hun zak stopten) overlaten aan diegenen die het in de eerste plaats zouden moeten doen. De overheid.

Dat is wat binnenkort voor de rechtbank komt, Hugo. Betaal jij maar rustig verder. Zij zullen hun centen wel in het buitenland investeren.

Wij zijn trouwens niet tegen een vakbond, maar wel tegen een politiek verzuilde vakbond. Een vakbond moet er zijn voor alle werknemers, om het even welke politieke kleur.

Gepost door: Janice | 16-12-07

heb ik gelijk of niet ? Normaal he Janice dat de Walen meer pensioen krijgen dan de Vlamingen.De "Heersers" hebben steeds meer gekregen dan de "Knechten".Ik ken niet veel van politiek ,heb me daar nooit mee beziggehouden ,waarom zou ik ? kwestie van vertrouwen ,in diegene die daarvoor werden verkozen ,het intellect hadden met de nodige vorming om een land te leiden.Ik had traditionele rode symphatieen en vond het VB maar niks ...tot ik ondervond welk onrecht die bepaalde partij werd aangedaan en steeds maar liggen zeveren en linken leggen met Nazi's ondanks het feit dat noch die Hugo noch dat donkerrood aan de lijve heeft ondervonden wat fascisme inhoud ,bewijs daarvan is dat zij wel tollerant zijn tegenover een nieuwe vorm van onderdrukking "de Islam" ,want hun partij steunt de nieuwe orde (omwille van machtsbehoud) !! Wat zij ook niet begrijpen is dat de correcte politiekers er alle belang bij hebben het VB te blijven vervolgen.Waalse politiek is snugger ze doen me denken aan een tactiek die de Romeinen toepaste in hun bezette gebieden..ze gaven het ene dorp wat meer rechten dan het andere (waarom is Verhofstadt zo populair in Walonie?)...resultaat..de dorpen begonnen elkaar te bevechten en de romeinen bleven buiten schot .. de enorme verdeelheid onderling maakten ze dus zeer zwak .. VB doet niet mee aan die troep en dat is hun grote verdienste ,hun slaafjes krijgen "haat-voer" a volonte ,hun ogen moeten dicht blijven ,want slaafjes zoals een donkerrode en Hugo hebben ze nodig om hun lieve leventje verder te kunnen zetten.Ik heb medelijden met mensen die zich laten misbruiken en niet bij machte zijn zich te verzetten of zelfstandig na te denken

Gepost door: Rene | 17-12-07

Het gaat altijd om de centen Rene snapt er nog steeds niks van. Hij klutst alles door elkaar. Niet de Walen zijn onze heersers (geweest) maar de rijke upperclass die toevallig de franse taal bezigt om zich te onderscheiden van de Vlamingen toen dat nog arme onmondige werkslaven waren van diezelfde franstalige upperclass, die wel tot ons eigen volk behoren (meneer doktoor, de baron, de pastoor en de notaris). Wij zijn helemaal niet de knechten van de Walen en ook nooit geweest. In Wallonnië heerst precies dezelfde situatie, ook dar moeten het gewone volk al decennialang dansen op de tonen van diezelfde upperclass die ook bij ons nog steeds de plak zwaait, de prijzen bepalen, zeggen wie wel of niet mag werken en aan politiek doen enz. Politiekers doen precies wat de rijke van hen verwachten dat ze doen. Als je onafhankelijk Vlaanderen wilt, ga het dan aan de rijken vragen. Als ze in die onafhankelijkheid meer winst zien zitten, zullen ze geen seconde aarzelen om de Vlaams onafhankelijkheid uit te roepen.

Ook Adolf Hitler had nooit aan de macht geraakt, als hij niet de steun van de grote staalfabrieken van Krupp, of Buna, IBM, Mercedes Benz, enz...

Het draait allemaal en ALTIJD rond de centen, de dollars en de euro's. Heb je geld? Dan heb je de macht, en wij hebben maar te kauwen wat zij in onze mond stoppen. In het andere geval worden we uitgehongerd en doen we weer at ons gevraagd (geëist) wordt. Wil je financiële en materiële verbetering? Ga het geld dan halen waar het zit, bij de rijken, en niet bij de arme sukkelaars, en dan zijn we gelijk aan de gewone Waal, Brusselaar, Vlaming autochtoon of allochtoon. De hetze tegen de islam is maar een bliksemafleider. Het gevaar schuilt ergens anders.

Gepost door: donkerrood | 17-12-07

Donkerrood,

Een vakbond die geen probleem heeft om illegalen, veroordeelde misdadigers, pedofielen, moordenaars etc een lidkaart te geven (is dat niet tegen hun ethische normen ?) maar zonder pardon mensen buitensmijten omdat ze opkomen voor de verkeerde politieke partij is niet waard een vakbond genoemd te worden.

Blijkbaar zijn de sossen hun eigen geschiedenis en vervolgingen vergeten. Zij doen vandaag net datgene wat ze hebben bestreden tijdens Daens.

Een vakbond moet opkomen voor iedereen ongeacht hun kleur, religie of politieke kleur.

Het is trouwens verboden (discriminatiewet) om te discrimineren op basis van politieke overtuiging, blijkbaar iets wat de vakbonden schromelijk hebben vergeten.

Vakbonden zijn niet zomaar prove organisaties, maar wettelijke erkende organisaties met de werkgevers en de staat.
Wanneer je dus mensen verbied of uitsluit van zulke organisatie, sluit je ze dus uit van een vertegenwoordiging. Indien deze mensen een probleem hebben met de werkgever moeten ze het maar zelf oplossen. Niet erg fijntjes van diegenen die beweren op te komen voor iedereen, nietwaar.

Ik ben al 20 jaar bij het BBTK, maar de afschuwelijke discriminatie die ze selectief toepassen, daar waar ik verschillende roden ken die 'racistischer' zijn dan menig VB'er ook, daar heb ik toch wel problemen mee.

Je blijft ook vrij dom (sorry) door zomaar klakkeloos te beweren dat ze tegen vakbonden zijn. Hun programma over de vakbonden komt bijna letterlijk uit het burgermanifest van Verhofstadt.

Een bezoekje aan de website had je veel kunnen besparen.

Gepost door: Den Amerikaan | 17-12-07

Donkerrood,

Soms vraag ik me af of het zinvol is te reageren op zulke domme vooroordelen.

" Ga het geld dan halen waar het zit, bij de rijken"

Dat is ntauurlijk niet stigmatiseren of discriminerend. Zoalng de sossen iets zeggen kan het enkel politiek correct zijn.

Snap je zelf niet hoe belachelijk en conservatief dit klinkt. Wat is het verschil van jouw uitspraak met deze :

"Ga de criminelen dan halen waar het zitten, bij de allochtonen"

En vertel me waarom er een verschil is, tenslotte ga jij hier een bevolkingsgroep aanvallen zonder ook maar enig bewijs voor die stelling.

Stel dat ik arm ben en de lotto win, dan kom ik plots in 'jouw' categorie te liggen.

Hitler kwam idd op door steun van bepaalde groeperingen, hier waren dat andere bedrijven zoals "Augusta", je weet wel...
Hij had echter wel een sociaal geinspireerd programma met alle macht aan het volk. Als je opnieuw even een minuutje neemt om ZELF eens wat onderzoek te doen zal je hun programma kunnnen terugvinden. Leg het maar eens naast dat van jouw roodse rakkers.

Gepost door: Den Amerikaan | 17-12-07

Den A: "Een vakbond moet opkomen voor iedereen ongeacht hun kleur, religie of politieke kleur."

Dat idee van een eenheidsvakbond is niet nieuw. Ook collaborateurs tijdens WOII Edgar Delvo en Hendrik De Man hebben daar voor geijverd. We hebben gezien hoe het hen vergaan is.

Tenandere, als een vakbondsorganisatie voor iedereen moet opkomen, kan ik dat ook eisen van gelijk welke politieke partij. Die worden toch ook gefinancieerd met onze centen.

Overigens mogen VB'rs ook lid worden van gelik welke vakbond. Het wordt anders wanneer ze vakbondsafgevaardigde willen worden en hun eigen politieke origine voorop stellen aan wat de vakbond in haar statuten heeft gebeiteld staan. Vergelijk maar met de communistische PVDA die de grootste tegenstand ondervinden in de vakbondsorganisaties omdat ze aan ideologische belangenvermenging doen. Wat de PVDA al jaren probeert, wil ook het VB doen. Het gaat hem enkel over het verwerevn van de macht over de werkende klasse, niks meer niks minder. Ik persoonlijk vind dat zowel PVDA als het VB maar hun eigen vakbond moeten oprichten. Het verbaast me trouwens niet dat het VB dat nièt doet, alhoewel ze dozijnen vzw's tellen en andere organisaties onder verschillende dekmantels.

Gepost door: donkerrood | 17-12-07

Ik heb noch de tijd noch de zin om hier uitvoerig op in te gaan. IK ben al een week met verlof, en schrijf in mijn vrije tijd enkel aan Verzet.org. De discussieplatforms vind ik verloren tijd. Er zo af en toe eens een flinke sch**t laten, is het beste wat je van mij daar kan verwachten.

Maar toch even een goei boekentip meegeven:
"Wiens Belang?" Het Vlaams Belang over inkomen, werk, pensioenen (Norbert van Overloop)
Een korte bespreking vind je hier:
- http://www.verzet.org/content/view/641/69/
- http://www.blokwatch.be/content/view/845/39/lang,nl/

Ook dit: Wat u moeten weten over het economisch VB-congres...
http://www.blokwatch.be/content/category/4/112/148/lang,nl/

Gepost door: donkerrood | 17-12-07

Helaas donkerrood ben je weeral fout, fout, fout...

Ik zal ze allen onderuit halen.

"Dat idee van een eenheidsvakbond is niet nieuw. Ook collaborateurs tijdens WOII Edgar Delvo en Hendrik De Man hebben daar voor geijverd. We hebben gezien hoe het hen vergaan is. "

1) Wie spreekt er hier over een eenheidsvakbond ?


"Tenandere, als een vakbondsorganisatie voor iedereen moet opkomen, kan ik dat ook eisen van gelijk welke politieke partij. Die worden toch ook gefinancieerd met onze centen. "

1) Je kan eisen dat ze iedereen opnemen als lid, alleen dat bestaat reeds, je kan lid worden van welke politieke partij dan ook, zelfs bij verschillende tegelijkertijd.

2)Die worden niet gefinancierd door 'uw' centen aangezien elke partij gefinancierd wordt op basis van het aantal stemmen.
Ik betaal dus niet voor de sossen en omgekeerd betaalt u niet voor het VB

"Overigens mogen VB'rs ook lid worden van gelik welke vakbond. Het wordt anders wanneer ze vakbondsafgevaardigde willen worden en hun eigen politieke origine voorop stellen aan wat de vakbond in haar statuten heeft gebeiteld staan. "

1) Fout, en nog niet een beetje. Alle gewone vakbonds leden die zijn opgekomen op een lijst van het VB ongeacht of ze verkozen zijn of niet zijn uit de vakbond uitgesloten.
Misschien toch een beetje verbazing ???? (ga het maar na)

"Ik persoonlijk vind dat zowel PVDA als het VB maar hun eigen vakbond moeten oprichten."
Pure onzin, een politieke partij moet doen wat ze moet doen en een vakbond moet doen wat ze moet doen. Dat zijn tegenstrijdige belangen en mogen in principe niet met elkaar verstrengeld zijn.

Blijkbaar sta jij met 1 voet in de politiek en 1 voet in de vakbond. Je kan geen 2 bazen royaal zijn.

Het wordt tijd dat je jezelf beter informeert.

Gepost door: Den Amerikaan | 17-12-07

VB = BEAUTIFULL Politiekers doen precies wat de rijken van hen verwachten...zo sprak "donkerrood"(hij heeft gelijk)..en toevallig spreken die rijken allemaal frans... die rijken luisteren op hun beurd naar de superrijken en die zitten in de woestijn op hun kont en pompen de olie naar boven en toevalig zijn dat allemaal "WAHABIETEN" de meest fanatieke koranneukers,die er rondlopen ze proberen in Europa vaste voet te krijgen en onze politieke correcte idioten zoals rood groen ,noem maar op ,zijn hun hulpjes geworden,stap voor stap krijgen onze middeleeuwers alles wat hun hartje verlangt...moet ik nog verder gaan donkerrood slaafje of heb je het gesnopen !!!

Gepost door: Rene | 17-12-07

Donkerrrood,

"Ik heb noch de tijd noch de zin om hier uitvoerig op in te gaan. IK ben al een week met verlof, en schrijf in mijn vrije tijd enkel aan Verzet.org. De discussieplatforms vind ik verloren tijd. Er zo af en toe eens een flinke sch**t laten, is het beste wat je van mij daar kan verwachten. "

Het is erg dat je dan wel de tijd neemt om je shit 'dat zeg je zelf' te plaatsen, maar wanneer je eigen onzin wordt weerlegd door argumenten dat je dit soort onzin schrijft.

Doe het dan gewoon niet.

Als datgene wat je hier komt posten toch maar je scheten zijn, wat moet ik dan in godsnaam denken van die website ?

Is dat het niveau van 'je site' ? Ik weet dat er niemand naar je site komt, en dat je daarom alle fora afgaat om je stank te verspreiden. Dat je echter zo onozel bent om je naam te veranderen lijkt me toch wel van infantiel niveau, en om de de logica door te trekken zeg ik het nogmaals : je maakt je eigen website ten schande.

Gepost door: Den Amerikaan | 17-12-07

@Den A. :"Doe het dan gewoon niet."

Je hebt 100% gelijk, ik verdoe mijn tijd hier compleet. Amuseer je verder maar op 'jouw niveau' met Rene, Jef en Co. Salut.

Gepost door: donkerrood | 17-12-07

De'n Albino Hebben jullie nu nog niet door dat 'donkerrood' gewoon een ordinaire witte mol is met rode ogen!!! Dergelijk zootje heeft een naam, 'Albino'.
Gewoon steendood negeren en nooit op reageren dan zijn we snel van die achterlijke kwakzalver verlost.

Gepost door: Jean | 17-12-07

mr aan donkerrood: zie naar de status van de vroegere vakbond voorzitters zoals van miert!!!

Gepost door: methusalem | 17-12-07

De PVDA'er Van Overloop vergeet wel het allerbelangrijkste, namelijk dat er zonder werkgevers ook geen werknemers zijn.
Als we naar hem moeten luisteren staat iedereen straks aan de dop.

Gepost door: Janice | 17-12-07

Janice,

Inderdaad, dat blijken vele linkse sossen nog steeds niet door te hebben. Uiteraard niet allemaal, maar partijen zoals het PVDA dat in feite on economisch systeem ten gronde willen veranderen (een democratische eis trouwens) blijven een gevaar voor diezelfde maartschappij zonder dat ze het zelf begrijpen.

Zelfs 70 jaar van communisme hebben blijkbaar nog steeds geen bewijs geleverd dat het NIET WERKT. Ik bedoel maar hoe dom kan je blijven om te denken dat zoiets werkt.

Terug tot de essentie, zonder werkgevers geen werknemers, tenzij de werknemers eigenaar worden van het bedrijf... alleen welke kennis hebben ze om het bedrijf dan te leiden en wie gaat er dan wat verdienen ? Iedereen hetzelfde...

En om het even gortig te maken, in dezelfde stijl dat zij meestal gebruiken, voor wie denk je dat de ccc terroristen stemmen....

Gepost door: Den Amerikaan | 17-12-07

Pensioen Ik stel maar voor neem allen een gratis CreditCard voor iedereen mogelijk en het probleem is opgelost.
Zie www.gratiscreditcard.eu

Gepost door: Jan | 19-12-07

De commentaren zijn gesloten.