17-12-07

Kerstdecoratie verwijderd

Om de moslims die binnenkomen in het Paleis van Justitie niet te kwetsen, werden de decoraties en de slingers voor Kerst verwijderd.

(14/12/2007)
© DEMOULIN

BRUSSEL- Wat zich gisterennamiddag afspeelde in het Brusselse Justitiepaleis is gewoon onvoorstelbaar. Zelfs dubbel onvoorstelbaar. Maar wat is het meest schokkende ? Dat dit jaar de bediendes die achter hun bureau aan het onthaal zitten werden verzocht om de Kerstdecoraties te verwijderen die zich daarop bevonden ? Of dat deze zelfde werknemers dringend in het kantoor van hun directie werden ontboden als gevolg van onze aanwezigheid ? Of eerder als gevolg van onze vragen...

De aanleiding voor al deze commotie gisteren in het Justitiepaleis was dus... Kerstmis. Kerstmis en zijn slingers, Kerstmis en zijn kerstballen, Kerstmis en zijn lichtjes... Zoals ieder jaar waren ook nu de twee bureaus aan de ingang van het paleis zorgvuldig versierd. "Het was zeer mooi en ik wil er wel op wijzen dat er geen kruis of geen kerststalletje te zien was. Alleen gewone kerstversiering", legt men ons uit.

Maar voor de nieuwe verantwoordelijke van de deurwaarders die sinds één jaar in functie is, was dit reeds teveel. "Men heeft ons gevraagd om alles te verwijderen om een deel van de bevolking niet te schokken als ze het paleis betreden. We moesten neutraal blijven ten behoeve van de moslims." Alles wat nog rest is een piepklein kerstboompje... Uiteraard willen wij daar meer van weten. Wij zijn naar het paleis getogen. We verwachtten ons echter niet aan een dergelijk onthaal. 'Paniek' is het anige juiste woord. "Wij mogen daar niet met u over spreken. Wij riskeren onze job." Men laat ons vriendelijk verstaan dat we bij het hoofd van de griffie moeten zijn. Het wordt een kort bezoek. Van tussen twee deuren maakt de vrouw ons duidelijk dat ze ons niets te vertellen heeft en haar reactie niet hoeft te verantwoorden. Terug naar af, naar het onthaal. We zijn nog maar net terug beneden als de telefoon van de bediendes rinkelt : het verdict is gevallen. Hun chef wil hen onmiddellijk zien. De gevreesde reactie is werkelijkheid geworden !

"Als advocaat was ik diep geschokt toen ik de reden heb vernomen waarom de decoraties werden verwijderd"; vertrouwt Bernard Tieleman, die de versieringen de vorige dag had gezien, ons toe, . "Waar gaan we naartoe als dit wordt aanvaard ? Het is gewoon een schande. Hier niet op reageren is geen aanvaardbare optie. Er zijn grenzen. Of gaat men de kerstboom ook van de Grote Markt verwijderen ?" Ook op het parket, in het gebouw recht tegenover het justitiepaleis, heerst verbijstering. "Hoezo, geen kerstboom ? Kom nu, hier ben ik degene die hem heeft versierd !", verduidelijkt ons de bediende aan het onthaal, Atif, die daar zelf aan toevoegt dat hij Marokaan is...

Emmanuelle Praet
© La Dernière Heure 2007

12:43 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Kan ze noch rieken noch zien !! en dan te bedenken dat hun geestesgenoten in Saoudi door druk van het buitenland een vrouw hebben vrijgesproken die aanvankelijk veroordeeld was tot 200 zweepslagen en gevangenis omdat zijn slachtoffer werd van een groepsverkrachting !! en die achterlijke middeleeuwers die in Belgie genoeg zijn vertegenwoordigd worden op hun wenken bediend...wij geen kopvod ...jullie geen paaseieren of kerstversiering...natuurlijk Fatima daszekers Mohamed...verdraagzaamheid ,hoever kan dat nog gaan ??? he donkererode ?

Gepost door: Rene | 17-12-07

En ook deze link:

Gepost door: Janice | 17-12-07

En deze:

Gepost door: Janice | 17-12-07

goed zo elke dag groeit mijn haat , daar doen zowel onze alochtonen als (onze verkozenen)wreed hun best voor , maar dat is alleen maar goed voor ultra rechts

Gepost door: carolus | 17-12-07

Haat is nooit goed. Ik denk ook niet dat het verwijderen of verbieden van kerstversiering er is gekomen op vraag van de moslims zelf, maar het zijn de linkse politiek correcten die op deze manier het racisme (aan beide kanten) aanwakkeren.
Tenslotte teren zij daarop...

Gepost door: Janice | 17-12-07

wat ik enkele weken voorspeld heb aan mijn vrienden toen ik vernam dat er op stjans plein een kubus stond heb ik haar gezegd dat dit ons stond te wachten en het is nog einde niet wacht tot pasen

Gepost door: methusalem | 17-12-07

Mooi plaatje Ondertussen in Wenen...

Gepost door: Jef | 17-12-07

Dit verhaal is een hoax, de versiering wordt helemaal niet verwijderd.

http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleid=DMF14122007_077

In het vervolg een beetje meer research? :);)

Gepost door: Eric | 17-12-07

@Eric,

Een hoax die dan wel het nieuws heeft gehaald en waarop Onkelinckx een bericht heeft rondgestuurd, een bericht in een brusselse krant, geen VB krant...

Gepost door: Den Amerikaan | 17-12-07

En wat dan nog, als het bericht niet klopt, klopt het toch niet zeker?

Gepost door: Eric | 17-12-07

kloppen of niet, in ieder geval het is een eis dat alle symbolen die gelinkt worden aan " katholiek" moesten verdwijnen omwille van een "werkreglement" die.. vod van hunne kop te nemen ...om dat ene maatregeltje stond de hele media in rep en roer..De groene kikkers eisten zelfs "verontschuldigingen" van de Janssens..... Onze geliefde moslima's waren serieus in hun k...gebeten......maar ik heb nooit ,ook maar "een" woord van protest gehoord ,onder welke vorm dan ook ,van onze bepamperde middeleeuwse bevolkingsgroep ,tegen het onnoemelijk onrecht beschreven in hunne duizendjarige koran ,zoals die tot 200 zweepslagen veroordeelde verkrachte vrouw of de steniging ,nog altijd toepasselijk in bepaalde Arabische (zogezegde beschaafde) landen zoals Iran...ze houden allemaal hun grote smikkel..dat is dan ook de reden waarom ik niet geloof in een "gematigde" Islam....ze trekken allemaal aan een zeel...

Gepost door: Rene | 17-12-07

Eric,

Er staat in jouw link nergens dat het niet waar of een hoax is, noch dat de berichtgeving foutief is. Onkelinckx heeft enkel gezegd dat het niet kan of mag gebeuren.

Net zoals de meeste progressieve moslims trouwens die niet alleen beseffen dat kerstversiering niets met de katholieken wel met de culturele achergrond van het westen.

Gepost door: Den Amerikaan | 17-12-07

Paardenstront Waar rook is, is vuur, zei de boer, en hij warmde zijn handen aan een paardenstront. La Dernière Heure zou zich niet naar het Justitiepaleis hebben begeven als er niets van waar was, en onze moslima van justitie had niet persoonlijk en supersnel tussengekomen als er geen gevaar dreigde voor de goede naam van haar achterban de moslims.

Maar voor mij mag de versiering het ganse jaar door blijven hangen. Het is als een voorbode van het luxeleventje dat moslims en oosteuropeanen wacht in de gevangenis.

Gepost door: Jef | 17-12-07

Beste Eric, dacht je misschien dat ik zelf naar Brussel zou rijden om te zien of het wel waar is wat in de kranten staat? Ik moet zeggen dat ik dat neerbuigende toontje van jou wel grondig beu word.

Aanvankelijk was het helemaal geen hoax, maar werd het na tal van protesten afgedaan als een hoax en sprak men enkel nog over de kerstbomen buiten.

Ik heb echter vanavond gehoord dat ook de kerstversiering binnen terug mocht geplaatst worden nadat er tal van protesten waren binnen gekomen. (Want daar ging het oorspronkelijk over en Franstalige protesten wegen altijd wel een beetje zwaarder door dan Vlaamse).

Buiten hangen er geen kerstballen en slingers aan de bomen.

Ik had districtsraad en kon dus niet eerder reageren.

Gepost door: Janice | 17-12-07

kerstdecoratie uit het justitiepaleis verwijdert Het begon allemaal in West-Vlaanderen waar een moslim tercht stond in een gerechtshof aldaar (vermoedelijk Veurne) er hing een kruis op in de zaal en toen zij dit merkten protesteerden ze bij de minister van justitie (Verwilgen?) en deze liet daarop alle kruisbeelden verwijderen uit de gerechtshoven -omwille van de zogenaamde neutraliteit- (die daar reeds eeuwen lang hingen ten andere). Het linkse bewind (parijen),zijn op dit ogenblik echte collaborateurs met de moslims en dus stellen zij alles in het werk om moslims hier ter wille te zijn, daarom moest ook de kerstversiering uit het justitiepaleis weg! Een regelrechte schande! Moslims hebben geen respecht voor niet-moslims (die ze met het zwaard moeten bestrijden en dat ook daadwerkelijk doen -zie Soedan waar moslims de bewoners in de kristelijke gebieden gewoon uitmoorden!- Binnen een paar jaar hebben ze door hun geboorteaanwas in gans Europa de macht en valt Europa in hun handen, een Europa dat ze uiteindelijk niet met de wapens konden veroveren zal nu in hun handen vallen als een rijpe appel en zullen wij kristenen gedwongen worden om te leven onder hun regels! SP, Vld, CD&V, Spirit en alle franstalige partijen ( bekijk de kiezerslijsten eens wat daar opstaat aan aantal allochtonen )liggen op hun buik voor de moslims! Wet na wet wordt in hun voordeel angepast! Een instituut als dat voor anti-racisme is gewoon een instrument om met overheidsgeld processen te voeren tegen al wie hier niet meedweept met de linkse wil om dit land te onderwerpen aan de wensen van moslims! Dag na dag zien wij de uitspattingen van de voortschreidende islamisering van dit land en tevens in gans West Europa!
In Duitsland bvb mogen de banken geen spaarvarken meer gebruiken als symbool voor het sparen om de moslims niet voor het hoofd te stoten en ze doen dat dan ook!

Gepost door: eddy | 18-12-07

Dat klopt, Eddy! Het begon allemaal met een moslimbandiet in West-Vlaanderen...maar het zijn tenslotte de Europeanen zelf die dit alles aanmoedigen en toelaten.

Gepost door: Janice | 19-12-07

De commentaren zijn gesloten.