19-12-07

Democratie op z'n belgisch

CDH zegt ja tegen interimregering

De Standaard schrijft: Het partijbureau van het CDH zette vannacht unaniem het licht op groen voor regeringsdeelname. Dat CDH toch over de brug gehaald kon worden is te danken aan een compromis: een CDH-vakbondsbaas mag minister worden. Vrijdag zou een interimregering van CD&V, Open VLD, PS, MR en CDH de eed kunnen afleggen.

In een regering met Open VLD (18 verkozenen) en CD&V (30 verkozenen,waarvan een aantal N-Va-ers die je normaal niet moet meerekenen), krijg je dus 48 verkozenen aan Vlaamse kant.
MR (23 verkozenen), PS (20) en CDH (10),dus 53 verkozenen aan Waalse kant, dan kan je moeilijk spreken van eencommunautair evenwicht als je weet dat 60 % van de Belgen Vlamingen zijn ! Er zou wel dringend iets mogen gedaan worden aan de in de grondwet vastgeankerde sleutel voor de stemmenverdeling.

In de oppositie krijgen we aan Vlaamse kant VB (17 verkozenen),SP.a-spirit (14), Groen! (4) en LDD (5), dus 40 in totaal (en daarmoeten dan eigenlijk de N-Va-ers nog bij), aan Waalse kant Ecolo (8verkozenen) en FN (1), dus er zitten slechts 9 Waalse verkozenen in deoppositie!!

Dit is democratie op zijn Belgisch, onderhandeld door een groot Vlaamsstaatsman die al 8 jaar premierschap achter de kiezen heeft...

13:08 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

om in dit kloteland te kunnen regeren moet je de verkiezing verliezen. met dank voor de tussenkomst van leterme bij vhst! en een kus voor yves van madam non voor de ministerpost en het erbij sleuren van de ps en een goed bestuur voor "de mensen" ! met de groeten en een kruiske van pater leterminus !

Gepost door: jos | 19-12-07

Flahaut Dat alle franstalige partijen in de regering gingen zitten, had ik hier al lang geleden voorspeld, ecolo uitgezonderd dan. Aan vlaamse kant zat ik er compleet naast, ik had immers gedacht aan de sossen. Maar we hebben één troost: Flahaut en Onkelinx zijn er terug bij.

En Vhfstdt weg met Pasen? Nog niet eens als er een klok op zijn kop valt. Want, niet vergeten: voorlopige oplossingen duren het langst. Denk aan de faciliteiten.

Gepost door: Jef | 19-12-07

Pieter De Crem krijgt landsverdediging en Onckelinx krijgt pensioenen (dan kan ze de Walen nog wat meer geven).

Gepost door: Janice | 20-12-07

Sociale zekerheid in Waalse handen, dat belooft!!!

Gepost door: Janice | 22-12-07

De commentaren zijn gesloten.