19-12-07

Vakbonden proberen het land te destabiliseren

Sommige politici en vooral de vakbonden en de media proberen de mensen wijs te maken dat de inflatie en de dalende koopkracht te wijten is aan de crisis in het vormen van een federale regering.
Onzin natuurlijk.
De recessie bestaat niet alleen in België, maar laat zich voelen over de hele wereld.
Met een beschuldigende vinger wijzen naar het uitblijven van een federale regering in verband met de dalende koopkracht, is hetzelfde als met een beschuldigende vinger wijzen naar de vervuilende autogebruiker die het zelfs klaarspeelt om door zijn CO2 uitstoot niet alleen de aarde, maar ook Venus op te warmen.

Hier voelen wij de recessie nog niet eens zo heel erg. Net zo min als dat we voelen dat er geen federale regering is.
De euro is een sterk beestje. De enigen die zich ongerust maken is de koninklijke familie en zij (vooral links) die zich graag in de pluche willen nestelen.

De koopkracht is bij ons niet gedaald. De koopkracht daalde trouwens al veel vroeger door de komst van de euro waardoor de meeste producten twee- to drie maal zo duur werden dan ervoor. Maar de lonen stegen mee, en wanneer de lonen stijgen, stijgen ook de loonkosten en wordt de rest uiteraard ook weer duurder.

Bovendien is de huidige recessie al een hele tijd bezig. Banken, zoals o.a. Fortis hebben belegd in de de Amerikaanse immobiliënmarkt die plots ineen is gestort en dat geeft zijn weerslag op de beurs.

De prijsstijgingen die we krijgen liggen ook niet aan het ontbreken van een regering, maar aan de stijging van grondprijzen die we moeten invoeren uit het buitenland. En wat veel erger is, de bedrijven voeren nauwelijks uit en denken veel te nationaal. Het beste voorbeeld is dat hier vorig jaar in Zeebrugge het grootste containerschip ter wereld aanmeerde volgeladen met goederen uit China en dat schip toen leeg is teruggevaren.
(Het ergende mij trouwens altijd al, dat het fluitjesbier Heineken over de hele wereld bekend is, en ons bier, toch wel het beste bier ter wereld, nergens bekend is). En zo gaat het met veel zaken, onze export heeft niet veel te betekenen omdat onze producten te duur zijn door de hoge kosten.

Wat de vakbonden doen is het land destabiliseren omdat ze hun zin niet krijgen. Ze willen zeggenschap in de politiek zoals ze het al jaren gewend zijn. En daarbij zijn ze niet bepaald democratisch, want ze houden absoluut geen rekening met de wil van de kiezer en willen de socialisten erbij, die van de kiezer toch wel een serieus pak slaag hebben gekregen bij de laatste verkiezingen.
Zelfs het ACV wil liever de koppige Leterme eruit en de socialisten erin, omdat ze blijkbaar tot nu toe weinig vat op hem hebben.
(Of hij zal buigen of barsten valt nog af te wachten, ik vrees echter dat hij zal buigen...)

De media, niet gehinderd door enige objectiviteit, steunen de vakbonden. Maar wat kun je anders verwachten van dat zootje die tot baron of barones gebombardeerd werden en op die manier levenslang schatplichtigen aan het Hof werden en bovendien gesubsidieerd worden door de staat.

Vandaag hoorden we weer via de staatszender dat er minder kerstgeschenken gekocht werden dan andere jaren. Dat zou kunnen, ik ga dit jaar ook niet op zoek naar prullen maar geef een mooi verpakt envelopje met een strik erop. Dat ze zelf maar iets gaan kopen of een weekendtrip maken. Ik heb geen zin om daar dagenlang te lopen zoeken naar geschenkjes die ze ofwel al hebben of helemaal niet willen hebben.

De koopkracht daalt, zeggen ze dan, maar anderzijds werden er nog nooit zoveel skivakanties geboekt als dit jaar.

De koopkracht daalt helemaal niet en zolang zelfs steuntrekkers het nog kunnen klaarspelen om een eigen huis te bezitten, tweemaal per jaar op reis te gaan, en zich alle luxe te veroorloven die de werkende bevolking ook heeft, dan leven we hier nog steeds in luilekkerland.

Als we in de Europese top tien willen staan inplaats van op de 27ste plaats zoals nu, dan moeten we het dringend over een andere boeg gooien en niet bang zijn om mensen aan het werk te zetten, zelfs als er specialisten nodig zijn uit het buitenland of buitenlanders hier (verplicht) moeten omgeschoold worden.

Zonder Wallonië als blok aan ons Vlaams economisch been, zouden we er uiteraard ook een pak beter voorstaan. Want al zegt men dat het sinds 2000 op economisch gebied in Wallonië iets beter gaat (alhoewel daar nog geen bewijzen voor op tafel gelegd werden) dan ervoor en wil men ons weer eens wat wijsmaken door te stellen dat onze economische welvaart in Vlaanderen minder stijgt dan over de taalgrens, dan is dat weer eens de waarheid geweld aandoen. Wanneer men in een leeg glas 2 cl. water doet, dan valt dat op, wanneer men dat in een vol glas giet niet. Dat is het verschil.

04:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Keukens De koopkracht daalt? Gisteren nog een advertentie gezien voor 'showroom-keukens'. Alles moet weg! Van 10 tot 30,000 euro aub! Een buitenkans!

Er is één troost: de ervaring heeft mij geleerd: hoe duurder de keuken, hoe onbekwamer de kok.

Gepost door: Jef | 19-12-07

Nu hebben de vakbonden wat ze willen...een mannetje in de regering!!

Ja, keukens zijn duur, ik heb ook een nieuwe gekocht enkele maanden geleden, ik kan alleen het instellen van die oven maar niet onder de knie krijgen. De afwasmachine had ik anders meteen door...

Gepost door: Janice | 20-12-07

De commentaren zijn gesloten.