20-12-07

Zuid-Afrika kiest misdadiger als president.

1361071+s(120!x120!)


Vorige maand begon in Zuid-Afrika een zeer belangrijk congres. Ruim vierduizend afgevaardigden van de oppermachtige regeringspartij ANC zijn in het noorden op de Universiteit van Limpopo bij de stad Polokwane bijeen gekomen om, onder meer, een nieuwe president te kiezen. De twee belangrijkste kanshebbers waren de huidige president Thabo Mbeki en de misdadiger Jacob Zuma.

47940-aHet werd de misdadiger Jacob Zuma.

Volgens onderzoeksjournalist Peter Siebelt heeft Zuid-Afrika onder de huidige president Mbeki een ononderbroken groei doorgemaakt. Naar verwachting in 2007 opnieuw met 5%. Leefde in 2001 nog 51,4 procent van de Zuid-Afrikanen onder de armoedegrens, in 2006 was dat percentage gedaald tot 43,2 procent. Desondanks krijgt Mbeki het verwijt dat het wegwerken van de economische achterstanden niet snel genoeg gaat. De belangrijkste sfeermakers tegen Mbeki zijn de jarenlang door Nederland (en ook door Louis Michel) ondersteunde vakbeweging Cosatu en de jeugd- en vrouwenliga’s van het ANC, invloedrijke organisaties die Zuma steunen.

anctoday_l


Nu Zuma tot ANC-president werd verkozen is hij de komende vijf jaar de machtigste man van het land. Gezien de invloed van het ANC wordt hij dan zo goed als zeker ook president van Zuid-Afrika bij de landelijke verkiezingen in 2009.

Voor velen een huiveringwekkend scenario. Zij vinden Zuma corrupt en volgens hen schuwt hij geen enkel middel om zijn doel te behalen. Wie de media heeft gevolgd heeft kunnen lezen dat Zuma een aantal malen terecht heeft gestaan. In 2005 werd hij aangeklaagd voor de verkrachting van de met HIV besmette Fezeka Kuzwayo, een dochter van zijn overleden vriend. Aan de rechter gaf Zuma toe sex met haar te hebben gehad, wetend dat ze besmet was met HIV. Welke kwaliteiten de man heeft blijkt uit een van zijn uitspraken voor de rechter. Om besmetting tegen te gaan gebruikte hij geen condoom maar ‘een warme douche’, aldus Zuma. Uiteindelijk ging Zuma vrijuit maar voor het slachtoffer zag het er anders uit. Na haar aanklacht werd zij dermate zwaar bedreigd dat zij en haar moeder Zuid-Afrika ontvluchtte en met hulp van het Nederlandse Aids Fonds in Nederland politiek asiel vroeg en kreeg.

In 2004 was Zuma betrokken bij een omvangrijk corruptieschandaal. Hij werd aangeklaagd omdat hij 500 duizend rand smeergeld zou hebben aangenomen, alles in ruil voor bemiddeling bij grote wapenorders. Inmiddels is bekend geworden - en zijn er bewijzen - dat het om 4,07 miljoen rand (400 duizend euro) ging. Zijn financieel adviseur werd tot 15 jaar celstraf veroordeeld omdat hij steekpenningen voor Zuma had geregeld. Algemeen werd verwacht dat een veroordeling van zijn adviseur onvermijdelijk zou leiden tot een veroordeling van Zuma. Maar de praktijk was anders, Zuma werd vrijgesproken.

In de aanloop naar het huidige partijcongres waren deze schandalen weer volop in het nieuws. Maar zéér opmerkelijk is dat bijna de gehele internationale media zweeg - en nog steeds zwijgt - over een vele malen grotere schandvlek uit Zuma’s verleden. Zelfs in biografieën over Zuma op bekende internetsites als Wikipedia is er geen woord over te lezen. Namelijk over zijn directe en indirecte verantwoordelijkheid voor het martelen en executeren van gevangen. Nota bene mensen uit zijn eigen gelederen. Misdaden die plaatsvonden in de kampen van de gewapende tak van het ANC, in landen als Angola, Tanzania, Uganda of Zambia.

In de oorlog tegen het voormalige apartheidsregiem werd Zuma in 1987 benoemd tot hoofd van de contra inlichtingendienst van het ANC. Hij was verantwoordelijk voor het opsporen van spionnen of vijandelijke agenten binnen de organisatie. Daarbij werd geen enkel middel geschuwd om inlichtingen te verzamelen (reeds eerder heb ik een aantal methoden daarvan beschreven*). Gevangen werden overgoten met kokend water, opgesloten in metalen containers die vervolgens in de brandende zon werden gezet, mishandeld met stukken gesmolten plastic en bij één gevangen werden zelfs spijkers in het hoofd geslagen.

Alhoewel deze ‘oorlogs’misdaden al jaren in binnen en buitenland bekend waren kwam de grote ophef pas nadat op 13 januari 1993 een rapport verscheen van de Douglas Commissie. De Commissie noemde Zuma als een van ANC leiders die verantwoordelijk was voor het martelen en executeren van gevangen. Daarna volgden er nog vele onderzoeken en getuigenverklaringen en werd Zuma herhaaldelijk – ook in allerhande dagbladen – als medeplichtige genoemd. Maar binnen enkele maanden verdween zijn naam in dit verband al weer snel uit de media.

Terug naar de huidige toestand.
Tijdens het congres overstemden de Zuma-aanhangers de overige ANC-leden. Massaal zongen ze Zuma’s lijflied: ‘Awulethe Umshini Wami’, geef me mijn mitrailleur terug. Het lied verwijst naar Zuma’s verleden bij de gewapende tak van het ANC. Deze man dreigt Mbeki van de troon te stoten. Zijn opmars zorgt voor de nodige onrust op de internationale markten. Buitenlandse investeerders zijn bang voor hem. Anderen menen dat het politieke klimaat dreigt af te glijden naar een stammenstrijd tussen Zulu en Xhosa. Ook voor de blanke Zuidafrikaner ziet de toekomst er somber uit. Met Zuma aan de macht is de tijd zo goed als rijp voor Zimbabwaanse toestanden.

Aartsbisschop Tutu waarschuwde deze week nog dat Zuid-Afrika geen leider moet kiezen “voor wie we ons moeten schamen”. Tutu weet waarover hij spreekt want in 1990 werd hij uitvoerig geïnformeerd door zeven ANC-slachtoffers uit de kampen.

‘Ik zeg al twee maanden dat geen van deze twee kandidaten onze partij zou moeten leiden’, aldus Pallo Jordan, minister van Kunst en Cultuur. ‘We hebben een leider van een nieuwe generatie nodig.’ Jordan was zelf een slachtoffer van de kampen en werd zonder argumentatie zes weken opgesloten.


De Nederlandse Peter Siebelt is één van de beste onderzoeksjournalisten en internationaal deskundige op het gebied van politiek activisme en terrorisme in Europa.

01:30 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Heu Wat misdadigers betreft hoeft bilziek of de Eu niet onder te doen. Alles staat tegenwoordig in functie van de witteboordencriminaliteit.
Als die graaiers niet worden verkozen worden ze dan toch gekatapulteerd, door de loge en het hof, in een nieuwe regering. Zolang het maar tegen de Vlamingen is.

Vervang Zuma door Verhofstadt en wapens door Slangen en niemand zal de fout ontdekken.

Gepost door: Duplo Duplex | 20-12-07

Ik hoop dat Zuma niet teveel "non"zegt tegen de Nederlandssprekende Zuid Afrikanen.alhoewel ik denk dat het niet zo erg zal worden als in Belgie er zijn immers geen Socialisten of Ps-isten

Gepost door: Rene | 20-12-07

@ Rene "er zijn immers geen socialisten of ps-isten"???
wat is ANC/SACP denk je? een fusie tussen gerecycleerde communisten die nog in de jaren dertig leven in hun gedachten (ANC), die op hun beurt een coalitie aangegaan zijn met communisten pur sang (SACP)!

Gepost door: 8265 | 20-12-07

Jabob Zuma en Guy Vhfstdt: EEN POT NAT! Het is wel duidelijk dat de overwinnaar van de verkiezingen in Zuid-Afrika en
de verliezer van de verkiezingen KRAK HETZELFDE ZIJN!
Ze hebben allebei bloed aan hun handen!
Vhfstdt heeft loopjongens, Kabila en Kagame: die doen het in zijn plaats!
Vhfstdt heeft het "Centrum" en nu zit die vervloekte Dupont weer in de regering: misselijkmakend creatuur dat -indien hij tijdens de euforie van de "bevrijding" had geleefd- zeker duizenden slachtoffers zou gemaakt hebben!
Uitgerekend op het offerfeest van al degenen die onze cultuur komen verrijken
worden wij met z'n allen geofferd voor ons vaderland belgië, een vaderland dat eigenlijk alleen maar bestaat om ons te beroven!
Wie dit tegenspreekt
is ziende blind!
Spijtig genoeg zijn er zovelen
want anders zouden ze wel wat minder stemmen halen!

WACHTWOORD VOOR DE VERKIEZINGEN:

bewijs je land een dienst, ga niet meer stemmen!
an moeten ze de uitslag niet meer vervalsen
en
kunnen ze
SCHAAMTELOOS
doorgaan met het spelletje waar ze nu mee bezig zijn!

Gepost door: Guy | 20-12-07

Interessante site Verschiet je niet van de foto's...Onthoofdde Christelijke kinderen in Maleisië...De Jihad.
Weeral iets wat we niet mogen weten hier in Europa ter bescherming van de arme moslims die anders gestigmatiseerd worden...

Gepost door: Tiberius | 20-12-07

we kunnen inderdaad spreken van "arme Moslims" zij weten niet beter...hun fanatisme kregen ze mee met hun papfles...ze zijn wat de Christenen vroeger waren ,een horde idioten gemakkelijk manipuleerbaar en een hulpje om macht te verroveren , dat schijnen onze correcten maar niet te willen begrijpen.De opmars van die vervloekte godsdienst kun je in de hele wereld terugvinden ,kan het niet met het woord dan maar met geweld...voor het geweld zorgen het clubje van de O-Sama's de overige atriburen worden geleverd door de onnoemelijk rijke Olie-sheiks,geld genoeg en waar geld zit ,zit de macht...die twee tesamen zullen er wel voor zorgen dat we een "fijne" toekomst tegemoet gaan en dan te bedenken dat politieke vleugel van de "seuten-Kajotsters" onder leiding van Mie Vogels ,begrip heeft en pleit voor "verdraagzaamheid"...Politiek is een smerige verborgen agenda opgesteld door persoonlijke belanghebbers en te volgen door ja-knikkers ,anders lig je eruit !

Gepost door: Rene | 20-12-07

Rene, je schreef: "Ik hoop dat Zuma niet teveel "non" zegt tegen de Nederlandssprekende Zuid Afrikanen.alhoewel ik denk dat het niet zo erg zal worden als in Belgie er zijn immers geen Socialisten of Ps-isten".

Het is daar veel erger, of heb je nog niet gehoord over de 'Plaasmoorden'? De blanke Afrikaanse boer wordt daar systematisch uitgemoord. En er verschenen al meer dan eens artikels en leuzen in de ANC kranten, dat ze alle blanken gaan uitmoorden van zodra Nelson Mandela komt te overlijden.
Misschien kan mijn vriend Peter Murray hier wel een paar links zetten.

Gepost door: Janice | 20-12-07

Mugabe De negers eisen het continent op voor zichzelf. Alle blanken buiten, Mugabe is een held, China de grote vriend. Alleen de arabieren houden er nog stand, doordat ze de zwarten keihard aanpakken (Sudan).

Onze grondstoffen mogen we er nog halen, en onze ngo's kunnen afrika nog steeds goed gebruiken als voorwendsel om zichzelf te verrijken ("iedere 15 sec sterft een kind bij gebrek aan drinkbaar water, danku voor uw gift").

Gepost door: Jef | 20-12-07

Ik kreeg net deze mail toegestuurd. Als Mandela sterft, wordt Zuid-Afrika, (de graanschuur van Afrika) een tweede Zimbabwe.

Gepost door: Janice | 20-12-07

Tuurlijk Janice dat besef ik ook wel.. dat zinnetje was ironisch bedoeld...wat ik wel vaststel of ben weer verkeerd...als blanken hun leiderschap opgeven in de landen die ze als kolonie bestuurden ...raakt dat land snel in verval en chaos, moorden plunderingen enz enz.(de Congo bv)
Als onze Zuma werkelijk president wordt is de ramp voor dat land niet te overzien..Vele volkeren hebben hun wilde pluimen of middeleeuwse gedachten nog niet verloren...zoals de Saoudi's "te snel rijk geworden ,terwijl het maar gewone geitenmelkers waren die leefden volgens eeuwenoude teksten en wetten...en nu proberen ze met hun "geld" de wereld te domineren...geef een achterlijke of ne geestesgestoorde een pak geld en de fantasie overtreft de werkelijkheid

Gepost door: Rene | 21-12-07

Het strafste is echter dat mensen die uit Zuid-Afrika willen vertrekken, uit angst voor hun leven, nergens asiel krijgen.

Gepost door: Janice | 22-12-07

Plaasmoorde Op Google Search is daar 250 websites wat handel oor "plaasmoorde". Skryf eenvoudig die woord Plaasmoorde in die search-ruimte en kliek op search.
Daar is selfs 'n webwerf deur 'n Belgiese wat die verhaal in Frans vertaal het.
Natuurlik is daar meer as een weergawe van wat plaasmoorde is, wat dit beteken, wat die geskiedenis daarvan is, en wat die motiewe is, maar lesers moet maar self besluit wie is reg, en wie is verkeerd.
Politici se vertolking is gewoonlik so dat hul saak nie daardeur negatief geraak word nie. So sal 'n woordvoerder van die ANC byvoorbeeld sê dat plaasmoorde dikwels "oordrewe", "leuens", of "regse propaganda" is. Die polisie, wat staatsamptenare is, mag niks daaroor sê nie. Wanneer 'n hoë polisie-amptenaar om kommentaar genader word, sal hy gewoonlik weier om kommentaar te lewer, of hy sal die taal van sy ANC-base praat.
Agri-S.A., en die TLU (Transvaalse Landbou-unie) hou hul eie rekords - deels omdat die regering soveel oor die onderwerp lieg, en deels omdat die TLU die beste organisasie of liggaam is om 'n professionele en deskundige opname van plaasmoorde te maak.
Die TLU het ook webwerwe (websites) waar geloofwaardige inligting bekom kan word.
Die regering se "amptelike" siening is dat slegs sowat 5% van alle plaasmoorde "polities" van aard is, en die res (95%) is gepleeg deur "arm swart jeugdiges wat honger is."
Die TLU se bevindinge is feitlik presies die teenoorgestelde. In 95% van gevalle is daar niks op die plaas gesteel nie; is die boer en sy vrou vir ure lank in hul plaaswoning ingewag (met ander woorde, daar was genoeg tyd om voedsel te steel en so vinnig moontlik pad te gee, maar die moordenaars kruip in die woning weg en wag totdat die eienaar tuis kom); is slagspreuke soos:"Kill the farmer, kill the Boer", "We will kill all whites", "From now on, this land belongs to black people only" geskree voordat die eienaars vermoor is. Dit is veral op Sondae, wanneer die boer en sy gesin kerk toe gaan, wanneer die moordenaars by die plaaswoning inbreek en dan daar sit en wag totdat die gesin van die kerk af terugkeer, voordat die moorde gepleeg word.
In 1980 het Suid-Afrika meer as 80 000 boere (agrariërs) besit, en voedselprodukte is na 50% van Afrika uitgevoer. Ook Europa het by die invoer van veral sagte vrugte uit Suid-Afrika gebaat, totdat anti-apartheidgroepe oorsee begin het om Suid-Afrikaanse produkte te boikot - soos byvoorbeeld Outspan Oranges (lemoene).
In die jaar 2008 is daar slegs sowat 18 000 blanke boere in Suid-Afrika oor. Die paar honderd swart boere wat intussen deur die ANC-regering gehelp is om blanke grond gratis (of teen 'n belaglike prys) te bekom, kon nog nie produktief raak nie. Die meeste van hulle het hul plase verlaat en woon in dorpe en stede, terwyl die kosbare grond verwaarloos. Spogwonings wat die blanke boere veel geld gekos het, word deur die swart boere gebruik om hul kleinvee daarin aan te hou, terwyl houtbalke en houtvloere as vuurmaakhout gebruik word.
Een van die grootste sitrusplase ter wêreld - Zebedela - is sowat 10 jaar gelede aan swart boere oorgedra. Miljoene Euro's se sitrusvrugte is jaarliks na Europa uitgevoer, maar vandag lewer dié spoglandgoed geen enkele vruggie aan die oorsese mark nie.
'n Bekende filosoof het eendag gesê:"Daar sal 'n tyd kom dat dit 'n oortreding sal wees om die waarheid te praat. Diegene wat weier om 'politiek korrek' te wees, sal met die dood gestraf word."
Dit, liewe vriende van Vlaandere, is die rede waarom u so weinig oor die werklike gebeure in Suider Afrika weet. Die internasionale politiek weier om aan u die waarheid te vertel, maar verkondig liewer hul eie "waarheid", sodat hul doel van wereldoorheersing makliker bereik kan word.
Aangesien die Boerevolk 'n intelligente, hardwerkende, suksesvolle volk van Europese herkoms is, is die Boerevolk (Afrikaaners) vir die "politiek korrektes" 'n steen in die weg na wereldoorheersing. Daarom sal die blanke in Afrika, en veral die Afrikaaner van Suid-Afrika, altyd 'n ongewilde mens bly, en altyd verdag gemaak word.
Die feit dat sowat 30% van Suid-Afrika se blanke bevolking reeds oorsee woon, en dat tienduisende blankes reeds die afgelope 14 jaar vermoor is, gee aan die vyande van die blankes genoeg rede om met hul veragtelike metodes voort te gaan.

Gepost door: Peter Murray | 28-12-07

De commentaren zijn gesloten.