24-12-07

Brandweermannen weigeren uit te rukken!

Dit is geen verzonnen verhaal, maar waar gebeurde feiten die mij werden medegedeeld door een franstalige brandweerman ergens in het Brusselse. Om begrijpelijke redenen wenst deze persoon anoniem te blijven.

In Brussel hebben brandweerlieden geprotesteerd tegen het gedrag van hun moslimcollega’s. Wanneer ze worden opgeroepen om uit te rukken weigeren moslimbrandweermannen mee te gaan wanneer het net het uur van het gebed is. Dat gaat vóór op het redden van levens en het blussen van branden.

Ook de dagelijkse karweien, waaronder het schoonmaken van de toiletten, weigeren ze te verrichten omdat dit ‘beneden hun waardigheid’ ligt om WC’s van ongelovigen te reinigen.
Van 'racisme' kan hierbij natuurlijk geen sprake zijn...

Werden ze ontslagen? Nee natuurlijk niet! Ze kregen enkel een berisping en werden overgeplaatst naar een andere kazerne. De brandweerman zei, “is het dan te verwonderen dat de overgrote meerderheid van de brandweermannen zogezegd ‘racist’ worden? En ik zeg wel ‘zogezegd’ racist’ enkel in de betekenis dat men tegenwoordig aan het woord heeft gegeven.”

Ik zou wel graag willen weten wat men zou gedaan hebben mochten de werkweigeraars autochtonen geweest zijn. Zouden ze er ook van af komen met een berisping en een overplaatsing?

02:24 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Volgens mij heeft de "janssens" de weg al vrijgemaakt voor de aanwerving van Ali-Baba en zijn veertig "pompiers" want posters of kalenders met schaars geklede westerse "hoeren" zijn voortaan "verboden" om onze Moslim-broeders brandweermannen (als ze niet moeten bidden) niet te ontstemmen....In ieder geval plezant als ge de hulpdiensten verwittigd dat je "kot" in de fik staat en je krijgt te horen "even geduld" we komen van zodra onze bruine broeders hun gebedje hebben opgezegd en hun bidmatje hebben opgerolt..probeer intussen iets met een emmer water !!.......

En voor al mijn gelijkdenkenden een zalig kerstfeest !!!
en voor mijn andersdenkenden " een gezellig "suikerfeest" en moge Allah het licht in je ogen laten schijnen zodat je blind blijft voor zijn fanatieke ondeugende fratsen !!

Gepost door: Rene | 24-12-07

Verhaaltjes 'van horen zeggen' zijn niet eens de moeite waard om op te reageren. Zo kan ik er wel honderden uit mijn duim zuigen. Niet ernstig!

Gepost door: platzak | 24-12-07

ER WAS EENS ...(ne platzak) tuurlijk "platzak" al die verhaaltjes die de ronde doen over Moslims..zoals handen afhakken bij diefstal,zweepslagen voor een pintje of bij een slachtoffer van een verkrachting,steniging,bomaanslagen ,heb je dat verhaaltje al gehoord over die aanslag op de Twin Towers ,wie kan daar nu geloof aan hechten..dat waren allemaal getruckeerde beelden om die Allah gastjes in een slecht daglicht te plaatsen..of die rellen in Parijs door Moslim "jongeren"(lees krapuul) of dat doodschoppen van die taxichauffeur allemaal Moslims raar he ...zo kunt ge een sprookjesboek vol schrijven over hun vrolijke fratsen-verhaaltjes,inderdaad dat zijn allemaal maar story's en zo ken ik er veel ,das allemaal niet waar dat heeft VB allemaal uitgevonden om haat te zaaien...ik denk dat je ook maar een "verhaaltje" bent platzak...je bent te vergelijken met roodkapje "platzak" die in de boze wolf haar grootmoeder zag en die stoute wolf ,peuzelde dat mooi onschuldig naief platzakmeisje met liefde op !!
Heel dat circus kun je onder "een" noemer plaatsen " MOSLIMS " onder te verdelen in twee soorten ,de fundamentalisten en de rest die meegzogen worden en wel MOETEN luisteren...die story al gehoord van die Egyptische minister ,hij verklaarde openlijk dat iedere Allah-afvallige de dood verdiende ....ge zou voor minder je kont dichtknijpen,platzak....maar dat is folklore ,sprookjes ,vertelselkens je hebt gelijk platzak !t'is allemaal maar van "horen zeggen"

Gepost door: Renes | 24-12-07

Ik had het over dat verhaaltje over de brandweermannen, jij begint weer de hele gazet voor te lezen. Slaap jij nog wel goed? :)

Ps: hoe gaat het in Thaïland, jouw nieuwe heimat? Ik hoor op het nieuws dat op 2/3 van het grondgebied de staat van beleg werd afgekondigd. Als rechts daar wint kan je inpakken: je eigen theorie in de praktijk ondervinden. Dat zal een hele ervaring voor je worden. :)

Gepost door: platzak | 24-12-07

Het is geen 'verhaaltje' maar een getuigenis van brandweermannen en dus collega's. Ik hoef geen verhaaltjes uit te vinden, er gebeurt al meer dan genoeg om over te schrijven. Als ik fictie wil schrijven, dan begin ik wel met een boek.

Gepost door: Janice | 24-12-07

Zo kan ik het ook.

Dit is geen verzonnen verhaal, maar waar gebeurde feiten die mij werden medegedeeld door de vriend van de broer van de man van de vrouw van de zus van de tante van de nonkel van Filip de Winter, ergens in het Antwerpse. Om begrijpelijke redenen wenst deze persoon anoniem te blijven.

Nu zou ik een beschamend verhaal kunnen verzinnen over De Winter, maar dat doe ik toch maar niet. U kunt dat blijkbaar wel, dus zo gewenst kunt u er zelf (nog) eentje verzinnen.

Om maar te zeggen: ik geloof geen FOAF-verhaaltjes (Friend Of A Friend). Dit ruikt naar een broodjeaapverhaal.

Gepost door: Hendrik | 24-12-07

@Rene

Niet 'van horen zeggen' is bijvoorbeeld dit: "Een 46-jarige verpleger in een rusthuis in het Belgische Gent heeft bekend dat hij vier bewoners heeft gedood. Hij diende de bejaarden een overdosis insuline toe. Zij waren geen diabetespatiënten."

Als je al niet van 'fijn stof' kapot gaat, zal het eigen volk er later wel voor zorgen om de laatste spuit toe te dienen.

Moet ik nu een heksenjacht tegen Vlaamse verplegers beginnen, of zal ik nog effe wachten Rene? :P

Gepost door: platzak | 24-12-07

Kan dat misdadig gedrag getolereerd blijven? Hetgeen de bevolking wéét, de politiek ontkent, en de vakbonden verloochenen is dat wij met die toestanden die ons opgedrongen worden, tégen onze wil, er enkel ELLENDE - ELLENDE én nogmaals ELLENDE aan over houden.
Moslims hebben nu eenmaal voor niets respect behalve voor hun waanzin hun opgelegd door een kinderverkrachter en een fictief wezen.
Waar ze geen moeite mee hebben is het slachten van schapen op een barbaarse wijze, hun dochters vermoorden als die tot inzicht gekomen zijn betreffende die waanzin, dergelijke wansmakelijke praktijken gebeuren met de glimlach.
Wat een walgelijke barbaarse praktijken, degoutant dat zoiets getolereerd wordt in onze westerse cultuur.

Gepost door: Jean | 24-12-07

Speciaal voor meneer platzak en een zekere Hendrik. Jullie houden er wel een speciale manier van denken op na.
Al wat jullie niet zint ,is uitgevonden.
Gisteren was er op Nederland 2 een goed programma over de weldaden van de communistische leider Lenin. Ik dacht dat die in de schaduw stond van zijn opvolger Stalin, maar hij was blijkbaar van hetzelfde kaliber. Waarschijnlijk ook allemaal "verhaaltjes"?
Communisten, hun afkooksel de sossen en het groen vergif: zij zijn de nieuwe missionarissen van de islam. Zij brengen ons de godsdienst die de vrede waarborgt tot in lengte van dagen.
Meneer platzak: ik veronderstel dat je communist bent en ik begrijp dan dat je zo spreekt (of moet spreken).
Maar meneer Hendrik: dat jij zo collaboratorisch te werk gaat om je medeburgers hier aan te vallen, dat begrijp ik niet!
Ik ben nog te jong en heb de oorlog niet meegemaakt: toen waren er ook mensen die heulden met de bezetter. Maar nu is dat heulen met de horden die ons overweldigen zelfs georganiseerd van staatswege.
En onze koning heeft zelfs zijn dochter teruggetrokken uit het Rode Kruis: wij zullen verstoken blijkven van alle hulp!
Tenzij meneer platzak de rode halve maan vraagt om ons uit de nood te helpen, maar zijn epistels hier gelezen hebbend, vrees ik dat hij dat NOOIT zal doen!

Gepost door: Guy de vierde | 24-12-07

@Guy

Abuus Guy, ik ben een sympathisant van Patrick Janssen, die fijne man en zijn toffe partij, die het Vlaams Belang tijdens de voorbije gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen een optater bezorgde waar ze nog steeds niet van bekomen zijn.

De SP.a werd opnieuw de grootste partij van 't Stad. Het VB verloor voor het eerst in haar thuisbastion en moest 2 gemeenteraadzetels inleveren aan het vlottje van Hugo Coveliers. Je kent'm wel, die wandelende reclame voor Colgate tandpasta. :)

Gepost door: platzak | 24-12-07

Beste Jean: barbaarse praktijken worden in het westen NIET getolereerd. Thuisslachten is al lang verboden, kinderverkrachting ook, dochters vermoorden ook, en de overtreders worden (bijna) altijd gepakt en bestraft.

Daarentegen wordt het recht op geloven in een fictief wezen, door onze grondwet gewaarborgd. Als je dat recht ook wilt verbieden, steek je kerstboom dan NU in brand.

Ps: het verhaaltje dat Janice ons bracht is NEP, 'van horen zeggen', als je dàt zomaar klakkeloos gelooft, zonder bron, zonder namen, zonder het geringste detail, is er serieus wat mis in je bovenkamer.

Vraagje: bent u voor de vrije leningsuiting, ook als die mening kompleet tegengesteld is aan de uwe?

Gepost door: platzak | 24-12-07

Platte...laat die heksenjacht op verplegers maar zitten,je hebt al werk genoeg met je "heksen"jacht op VB
en.....
staat van beleg in Thailand ??? wat bewijst dat je inderdaad vatbaar bent voor "sprookjes"als die maar door de correcte media worden "verteld"
Er zijn gisteren verkiezingen geweest...mijn vrouw heeft gekozen voor "Thai's belang" vroeger "Thai's Blok" maar die partij werd verboden omdat ze de zakken van links dichtnaaiden.Hier gaat alles zijn normaal gangetje,dus maak je niet ongerust over mij !!alleen met die warmte is het moeilijk om in kerststemming te geraken !!
en die barbaarse praktijken zoals thuisslachten verboden ??? maar hier en daar zetten ze toch maar een container voor den slachtafval !! daar zul je nooit iets van horen want dat past niet in het lijntje van de rode smartlappen...

Gepost door: Rene | 24-12-07

Waar denk je dat journalisten hun 'verhaaltjes' halen? Ook van horen zeggen, Hugo. En vaak iegen ze erop los dat het een lieve lust is. Ik hoef niet te liegen, ik schrijf wat ik hoor en zie en wat mij aan de bron wordt medegedeeld.
Het werd mij dus verteld door de brandweermannen zelf en niet zoals straffe Hendrik het hier eens even komt uitleggen, op de manier die vooral De Morgen hanteert.
Die mannen werken daar en hebben mee geprotesteerd. Het is trouwens niet de eerste keer dat dergelijke gevallen gemeld worden.
Hoe achterlijk moet je wel niet zijn om te denken dat in de kranten alleen maar de waarheid staat?
Ik weet trouwens niet wat die moordenaar erbij komt doen die oude mensen met insuline inspoot, maar het bewijst nogmaals dat de misdaad in dit land abnormaal hoog is en het soms maar bij toeval ontdekt wordt.
Vooral in rusthuizen zou er meer toezicht moeten zijn, een paar jaren geleden werden de oudjes in de fik gestoken in een bejaardentehuis.

Ach ja, nu weet ik het. Dat was natuurlijk minder erg, want de brandstichtster was een Marokkaanse.

Zie je nu zelf niet hoe idioot jullie zijn?Gepost door: Janice | 24-12-07

Ik geloof je verhaal nog steeds niet. Maar ach, het is nu eenmaal een feit dat het VB de burger met veel graagte een rad voor de ogen draait.

Mensen die niet zo achterlijk zijn om daar in te trappen, worden dan als 'idioot' bestempeld. Ach al die onverdraagzaamheid en dat racisme gaat nog eens leiden tot oorlog, vrees ik zo ...

Vooruit, laat die reacties in de trant van "Hendrik, jij achterlijk, linkse, rode, sossistische, domme, idioot. Moslims zijn slecht en als moslims er niet meer zijn, dan groeit er geld aan de bomen, is de lucht altijd blauw, schijnt de zon altijd ... Dan zijn er geen problemen meer in de wereld, dat heeft mijn goeroe Filip De Winter mij zelf verteld (of ik heb het gehoord van enkele imaginaire brandweermannetjes)" maar komen.

Adios, mij zie je hier niet meer. Ik vraag mij tenslotte nog af waarvoor ik het meeste schrik moet hebben: militante moslims of militante Vlaams Belang(ers/stemmers).

Gepost door: Hendrik | 24-12-07

@ Platzak


Je hebt uiteraard recht op je individuele overtuiging. Uit wat je hier brengt is dat meer "tegen" iets zijn, in casu rechts beleid en bij uitbreiding de partij Vlaams Belang, maar op wat je vóórstaat is het nog wachten.
Het verhaal van Janice hoef je niet te geloven. De clerus geloofde indertijd ook de wetenschap niet toen die met bewijzen kwam dat de aarde niet plat, maar rond is. Wat je echter niet mag, is een ander jouw "waarheid" opdringen. Het door Janice gebrachte verhaal heeft geen enkele grond om verzonnen te zijn, 'om de brave moslims in een slecht daglicht te stellen' zeker of zo? Zelfs al was het maar 'een verhaal', het illustreert ten volle tot wat een botsing van culturen kan leiden. Als je, behalve eens een pita te gaan eten, wat meer tijd doorbrengt met islamieten, én open staat voor hun cultuur(die voortspruit uit hun islamitische geloof), zal je op momenten verstomd staan hoe ze soms denken. Dan is Janice's verhaal nog niks. Bekijk ook eens de reeks van Jan Leyers, liefst in nuchtere toestand. Voorbeelden genoeg om je fantasie-ideaal van een 'verrijkende multiculturele samenleving' onderuit te halen. Tenzij je natuurlijk wil voldoen aan de spreuk: wat baten kaars en bril, ...
O ja, en als je een verhaal wil uitvinden over Filip Dewinter, doe maar. Je zal het niet veel 'vuiler' kunnen maken als wat de media al geprobeerd hebben, maar kom, je krijgt het voordeel van de twijfel. Of neem eens een andere reïncarnatie van de duivel onder vuur, Freddy Van Gaever bvb. Die is ook verkozene van de Klu-Klux-clan, toch?

Gepost door: Wienieke | 24-12-07

Wienieke: "maar op wat je vóórstaat is het nog wachten"

Goede vraag, maar moeilijk om in drie woorden te beantwoorden. Hier alvast een begin van antwoord: het Europees Verdrag tot bescherming van de Rechten van de Mens en de Fundamentele Vrijheden:
http://users.skynet.be/historia/EVRM.htm


Ps: het was Hendrik die voorstelde om net zoals het fictieve verhaal van Janice, zelf wat uit te schrijven

Ps2: een verhaal is niet meer fictief van zodra de feiten bewezen zijn. Waar is de bron? Namen van de betrokkenen? Zijn er getuigen? Plaats, datum van het delict? enz... Tot zolang is het pure stemmingmakerij.

Gepost door: platzak | 24-12-07

@Hendrik
"Adios, mij zie je hier niet meer. Ik vraag mij tenslotte nog af waarvoor ik het meeste schrik moet hebben: militante moslims of militante Vlaams Belang(ers/stemmers)."

Gekke vraag, ga eens na hoeveel aanslagen er zijn gepleegd door extreem links, moslims en extreem rechts in europa na WO2. Dat zou al genoeg moeten zeggen.

@Platzak
Gek dat die verhaaltjes wel alleen juist zijn als ze vanuit links komen of de moslims. Ik geef je 3 recente voorbeelden.

1) De witte mars in Antwerpen waarbij een marokaanse moeder uit verdriet een dader moet hebben en dat dan maar vind in het VB. Uitgezonden door alle media zonder ook maar enige objectieve commentaar.

2) Meisje dat door neonazi's hakenkruisen in het lichaam was gekerfd. Overgenomen door menig krant en met de nodige commentaren.
Nu blijkt dat het meisje alles heeft verzonnen.

3) Extreem rechtse aanslag gepland door een paar havlve gare militairen. Ongeveer 1 jaar oud, na 2 jaar intensief onderzoek zit er momenteel nog 1 vast. Er zouden containers vol wapens zijn gevonden, ooit 1 wapen gezien in de media.

Op zich geef ik je gelijk dat iets moet bewezen zijn, alleen DIT IS EEN BLOG. Wil je een 'objectief' nieuwsbericht ga dan naar de "politiek correcte" kranten en nieuwsuitzendingen. Die hun uitzendingen zijn altijd WAAR tenzij ze onderbroken worden...

Bovendien kunnen en mogen sommige mensen niet de waarheid meer zeggen zonder als racist te worden bestempeld. Zelfs Urbanus is vandaag een racist volgens sommige journalisten.

Voor de rest wens ik iedereen een goede kerst, ongeacht hoe u over mij denkt.

Gepost door: den amerikaan | 24-12-07

@ alle lezers en Janice DE KOGEL IS DOOR DE MOSKEE!

(heb de uitdrukking al aangepast)

platzak is een sympathisant van Patrick Janssen die "fijne man en zijn toffe partij".
(vroeger dacht ik dat hij Patrick Janssens heette, maar dat blijkt ook al een leugen.)

NU WE DIT WETEN IS HET NIET MEER NODIG TE REAGEREN OP AL WAT DIE platzak UITKRAAMT!
AL WAT HIJ SCHRIJFT ISROOD OF GEEN BROOD

ALLE GEPENSIONEERDEN PROFITEURS

ISLAM ALLEENZALIGMAKEND

VUILE BELGEN ALLEMAAL RASSISTEN

WIE DE ACHTERWEGSKES NIET KENT IS STOM

ANTWERPEN IS DE VEILIGSTE STAD TER WERELD

2007 eindigt mooier dan het begonnen is.
Ik denk dat de koning geen kersttoespraak meer durft te houden!

Gepost door: Guy de vierde | 24-12-07

@Den A.: "Zelfs Urbanus is vandaag een racist volgens sommige journalisten. "

Het feit dat de Prijs van de Vrijheid 2007 van de rechts-liberale denktank Nova Civitas uitgaat naar Urbain Servranckx, alias Urbanus, is al veelzeggend genoeg. (DS van 16.12.2007)

Stichters van N.S. zijn ondermeer ex-Verdinaso en stichter van VVP Lode Claes en ook Gerad Bodifiéee die recht, december 2006, door de Holebifederatie bedacht met de "Homofobieprijs". Andere drijvende krachten en/of bestuurleden van N.S. zijn Hugo Coveliers en vooral Boudewijn Bouckaert, thans LDD, en voordien voorstander van coalitie met het VB. Objectieve vereniging zei u?

Gepost door: platzak | 24-12-07

CORRECTIE

@Den A.: "Zelfs Urbanus is vandaag een racist volgens sommige journalisten. "

Het feit dat de Prijs van de Vrijheid 2007 van de rechts-liberale denktank Nova Civitas uitgaat naar Urbain Servranckx, alias Urbanus, is al veelzeggend genoeg. (DS van 16.12.2007)

Stichters van N.C. zijn ondermeer ex-Verdinaso en stichter van VVP Lode Claes en ook Gerard Bodifiée die recent, december 2006, door de Holebifederatie bedacht werd met de "Homofobieprijs".

Andere drijvende krachten en/of bestuurleden van N.C. zijn Hugo Coveliers en vooral Boudewijn Bouckaert, thans LDD, en voordien voorstander van coalitie met het VB.

Objectieve vereniging zei u?

Gepost door: platzak | 24-12-07

@Pater de vierde: "vroeger dacht ik dat hij Patrick Janssens heette"

Sorry voor de ontbrekende laatste 's', u heeft me betrapt op een grove fout. You got me! :P

Gepost door: platzak | 24-12-07

brandweer ik hoop dat de voorspellingen van nostredamus nooit zullen uitkomen want dan zal ik werkelijk blij zijn dat ik niet meer op deze wereld zal ik ben nu 80 en zoals hij voorspelde zal in 2040 europa onder de voeten gelopen worden en dat geloof mij wens en wil ik niet meer maken

Gepost door: methusalem | 24-12-07

@methu: "ik ben nu 80 en zoals hij voorspelde zal in 2040 europa onder de voeten gelopen worden en dat geloof mij wens en wil ik niet meer maken"

U zal dit ook niet meer meemaken want in 2040 zou u dan 113 jaar oud zijn, en een reeds demente persoon zoals u NU al bent, zal zich nu al niet meer herinneren dat u hier ooit iets heeft geschreven, laat staan dat u het langer dan vandaag zal overleven. :)))))

Gepost door: platzak | 24-12-07

Platzak, Hendrik of Hugo...één en dezelfde.
NU is het genoeg geweest. Je schept er een waar genoegen in om elk forum, elke blog dat enigszins rechts georiënteerd is te bezoedelen met je haatproza en de mensen uit te schelden.

Wie denk je wel dat je bent? Moet ik hier uit de doeken doen wie je bent? Ben je vergeten wat je mij allemaal verteld hebt over je eigen familie?

Nee, ik doe het niet, zo ben ik niet in tegenstelling tot jezelf. Maar elke keer dat je hier nog komt aanwaaien onder een andere alias dan wis ik het.

Je kunt de mensen niet ongestraft blijven uitschelden voor leugenaars, achterlijken of dementen. Ik ben het meer dan beu! Ofwel discussieer je op een gewone manier. Ofwel blijf je hier weg. En anders zorg ik er wel voor dat je hier weg blijft.
Het is niet omdat je geen opvoeding hebt gekregen dat je niet zou weten wanneer het om een belediging gaat of een argument dat geschikt is voor een normale discussie.

Ik hoef hier helemaal geen namen te noemen om mijn beweringen te staven. Wanneer ik mijn woord geef aan iemand dan hou ik mij daar ook aan.

Als je absoluut wilt weten om welke kazerne in Brussel het gaat, dan rij je er maar naartoe en bezoek je ze allemaal. Zoveel zijn het er nu ook weer niet. Voor jou klinkt het misschien vreemd, maar ik ben nog iemand voor wie een gegeven woord heilig is.

Einde discussie.

Gepost door: Janice | 24-12-07

Eindelijk Beste Janice,hopelijk hebben bepaalde "individuen" het nu wel begrepen. Deze, steeds aangename, blog is in de laatste dagen verworden tot een platte, intrieste, linkse scheldmuurkrant. Maar bedenk, een slecht jaarseinde kan een véél beter nieuw jaar brengen.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 24-12-07

FEITEN? Voor plat en andere zakken die in het zelfde bedje ziek zijn een verzameling vraagjes en feiten waar ze efkens zoet mee zijn.
Het is ook nog op hun hoogstaand niveau geschreven, maar dat doet niets ter zake.
Smullen maar tweezakjes.

http://www.hetvrijevolk.com/files/docs/verachting.pdf

Gepost door: stradi | 26-12-07

Jozef uit Brussel. Hoe is het mogelijk dat men niets meer mag rapporteren of er moet door "weldenkenden" aan getwijfeld worden.
Moeten wij ze rechtstreeks met de brandweerman in verbinding stellen???

Gepost door: roelandt jozef | 26-12-07

Ontdek hier alle tips om je impact op het klimaat te verminderen: http://reduce.wwf.be/nl/home.aspx" target='_blank'>Klimaat actie!

Positief naar 2008: we doèn er zèlf wat aan. Alle beetjes helpen. ;)

Gepost door: wit zeehondje | 27-12-07

Klimaat actie! Ontdek hier alle tips om je impact op het klimaat te verminderen: Klimaat actie!

Positief naar 2008: we doèn er zèlf wat aan. Alle beetjes helpen. ;)

Gepost door: wit zeehondje | 27-12-07

moslim aan platzak/ JE BENT GEEN LETTER Waard

Gepost door: methusalem | 27-12-07

De commentaren zijn gesloten.