24-12-07

Sois Belge et tais-toi

Na de geslaagde koninklijke staatsgreep besteeg Verhofstadt vandaag het parlementaire halfrond als een held. Want hij had de eer en de glorie van Belgique à papa gered. Luc Van Der Kelen in het Laatste Nieuws is uitzinnig van vreugde en begreep niet dat het applaus zeer gematigd was.
In feite waren het enkel de Franstaligen die applaudisseerden, want zij hebben hun slag binnengehaald en de Vlamingen weerom op hun plaats gezet. Ik denk dat Van Der kelen een adelijk plaatsje ambieert, wat wat hij dit weekend in zijn column schreef is een schande voor Vlaanderen.

De verliezers van de verkiezingen matigen zich een air van overwinnaars aan.

De Gught vond het bijzonder onbeleefd dat Verhofstadt geen applaus kreeg op alle banken, want tenslotte, zei hij, had Verhofstadt toch klaargespeeld wat Leterme in geen 200 dagen had klaargespeeld. Niet moeilijk natuurlijk. Verhofstadt is niet alleen ‘onder de lat’ gekropen, hij heeft eerst nog een put moeten graven om er zo laag mogelijk onder te kunnen en bovendien een meerderheid van Franstaligen aangesteld in een land met een Vlaamse meerderheid aan kiezers.

Als Leterme en Dewever niet zolang voet bij stuk hadden gehouden, dan hadden we ook na de verkiezingen al meteen een regering gehad die in niets scheelde met de vorige regering en waar zelfs over een staatshervorming niet zou gedacht worden. Nu werd er tenminste al over gepraat…

De eedaflegging was al helemaal een grap. Of eerder om te huilen. Het kleinzoontje van wijlen De Clerck deed het zowaar in de drie landstalen, waarbij hij na zijn Franse eedaflegging een staande ovatie kreeg van alle Franstalige parlementairen. Van zo’n Vlaamse vod hadden ze al altijd gedroomd. Daar kunnen ze eens lekker de vloer mee aandweilen in het parlement.

Toen de koning bij Leterme kwam zei hij op een vriendelijk, neerbuigend toontje, zoals alleen een koninklijk lid dat kan, “Maar dat is toch ook een goeie job die je nu hebt gekregen, hé? De begroting, dat doe je toch graag en dat kan je je toch goed, niet?”

Ik heb nog nooit iemand gekend die al die vernederingen met een glimlach in ontvangst neemt, maar Leterme kan het blijkbaar wel.

Ik hoop dat Bart Dewever zijn conclusies hieruit trekt, want ik denk niet dat de paashaas veel verandering in de situatie zal brengen. Als deze regering het zolang volhoudt natuurlijk.

In ieder geval heeft Gerolf Annemans de hele klucht vandaag allemaal heel goed onder woorden gebracht in het parlement. Laat ons hopen dat ze dan ook allemaal goed geluisterd hebben. Maar de doorsnee Vlaming is weer allang content. Geef hem brood en spelen en je hoort hem niet meer. Dat ze door de Franstalige bourgeoisie zo lang dom werden gehouden loont blijkbaar nog tot op de dag van vandaag.

01:12 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Viva Verhofstadt III Die '5 minuten politieke moed' die moest opgebracht worden om BHV te splitsen, zorgde er wel voor dat het land 194 dagen zonder regering was. Leterme heeft alvast bewezen geen regering bijeen te krijgen en niet opgewassen te zijn voor de taak als premier. Binnen 3 maanden kan het spelletje weer opnieuw beginnen. Ik hoop dat Verhofstadt daartegen een nieuw wit (geen bruin of zwart) konijn uit zijn hoed kan schudden, om het land bijeen te houden, want geef toe: wie wil er nu - Vlaamse onafhankelijkheid? Behalve dan een handvol nostalgieke vendelzwaaiende extremisten dan. Moesten de twijfelaar en de voorstanders het werkelijke kostenplaatje kennen dat een Vlaamse Staat zou kosten, en hoe diep ze daar in hun eigen portemonnee zouden moeten tasten, 99% van de Vlamingen ging opnieuw voluit voor het behoud van de Belgische staat.

Persoonlijk maak ik me om andere dingen zorgen zoals bijvoorbeeld de luchtvervuiling van de laatste dagen: "fijn stof" veroorzaakte dat er maar 90 per uur op de wegen mocht gereden worden, iets waar 1/3 van de automobilisten hun frak aanveegden.

Wetenschappers en dokters verklaarden op het TV-journaal dat 'fijn stof' elk jaar aan 600 extra overlijdens in België kosten. Op langere termijn wordt het leven van elke Belg met minstens één jaar ingekort. Euh, Janiceke.. hoeveel Belgen sneuvelen er weer jaarlijks onder de terreur van moslimaanslagen? NUL? Of waren het er meer?

Gepost door: platzak | 24-12-07

Voor de volledigheid: 'fijn stof' (=de sluipende killer) doodt niet enkel allochtonen, moslims, socialisten en andere democraten maar ook: Vlaams Belangers, N_VA'rs, andere bange witte Belgen, Voorposters, leden van Stormfront en Blood & Honour. Ook immams, rabbijnen, pastoors en kardinalen gaan voor de bijl, kortom: iedereen heeft prijs. We delen allen in de geneugten - maar betalen ook voor de smeerlapperijen - die de comsumptiemaatschappij ons hebben gebracht. Maar daar liggen nationalisten en andere extremisten geen dag wakker van. Volksgezondheid behoort nu eenmaal niet tot hun 'core-business'.

Gepost door: platzak | 24-12-07

De automobilisten die er 'hunne frak aan veegden", Hugo, waren vooral Nederlanders en Duitsers. Dat waren zowat de enigen die de brave Vlamingen die zich aan de voorgeschreven snelheid hielden, voorbij staken. En ik kan het weten want ik zat de laatste dagen nogal veel op de baan.

Ik vraag mij af of jij wel goed beseft wat het betekent dat in een 'zogenaamd' democratisch land, de koning ingrijpt en een premier aanstelt, die door de kiezer werd weggestemd.

Zo'n regering had Leterme ook kunnen samen stellen natuurlijk. Kruipen en toegeven is voor sommigen blijkbaar niet erg moeilijk.

En wat die hoge kosten betreft zit je er weer naast. Een staatshervorming kost geen geld, maar jij snapt het blijkbaar al evenmin als de franstalige bourgeoisie.

Gepost door: Janice | 24-12-07

Kijk Janice, als je geen meerderheid in stemmen haalt, moèt je wel op zoek gaan naar coaltiepartners om een meerderheid te vinden die wetten kan aanmaken. Zoiets noemen ze een compromis aangaan waarbij inderdaad - zoals in het gemiddelde huwelijk ook het geval is - beide partijen moeten inbinden. Het VB heeft daar geen ervaring mee, want ze hebben nooit coalities kùnnen vormen omdat ze geen meerderheid hebben en geen enkele andere partij hen die meerderheid wil leveren. Zo zit de democratische besluitvorming in elkaar: iedereen mag kiezen met wie en onder welke bepaalde voorwaarden een coalitie wordt aangegaan. Als je het met dat principe niet eens bent, dan ben je ook geen democraat.

Denk nu niet dat ik akkoord ben met Verhofstadt III. De start is al fout door ecologisten en de SP.a uit de regering te houden. Dat gaat ze nog zuur opbreken.

Een positieve zaak vind ik wel de aannstelling van een Minister van Klimaat: de Waalse socialist Paul Magnette, die voordien al minister van Gezondheid was in de Waalse regering. Toch iemand die hopelijk begrepen heeft dat er andere prioriteiten zijn dan bijvoorbeeld moslims en vreemdelingen criminaliseren en republieken uitroepen.Gepost door: platzak | 24-12-07

ACH ZO! De Gucht vond het bijzonder onbeleefd! Als een superdesuper-onbeschofterik als De Gucht het onbeleefd vind, dan is het wel erg geweest!
Dat venijn die ervoor zorgde dat de gedachtenis van de moedige strijders van de Boerenkrijg (lang geleden, o ja!)
onder de mat werd geveegd.
De man die ervoor hielp zorgen dat het museum dat er ooit zou komen (en dat heel wat geld heeft gekost) NIET gebruikt wordt, de man die spuwde op de nagedachtenis van moedige mannen in hun verzet tegen de Franse barbarij,
hij vond het dus bijzonder onbeleefd...
Zouden schoften dan toch gevoelens hebben?
Het wordt hoog tijd dat moedige mannen als een Dutroux bevoorbeeld ook eens in het licht van de schijnwerper worden gesteld. Als de bedenkingen van De Gucht worden aangehaald, dan wil ik Dutroux ook wel eens horen.
Hij vind misschien de ouders van de kinderen die hij vermoordde ook wel een beetje onbeschoft...
Mensen, waar gaan we naartoe?

2008 moet nog beginnen
en we hebben het beste al gehad!

Gepost door: Crede | 24-12-07

MIJN KEUZE IS DUIDELIJK! Akkoord met wat platzak hier schrijft!
De nagel op de kop!
Ik zou niet graag sterven door dat fijn stof.Het is een verschrikkelijke dood!
Liever nog word ik doodgestampt op de bus door een lieverdje dat daarna mag gaan genieten van alles waar ik nooit recht op heb gehad, ook al heb ik mijn hele leven gewerkt.
Fijn stof= moord.
Doodgestampt worden op de bus: dat is echt tof!
Leve de verdraagzaamheid in onze Sinjorenstad!

Gepost door: Yves | 24-12-07

@Yves: Uw interpretatie van wat die arme buschauffeur is overkomen, ruikt wat aangebrand. De man werd niet doodgeschopt, maar overleed aan een hartstilstand als gevolg van de opwinding die het incident veroorzaakte. Bij rechtspraak worden alle argumenten in rekening gebracht alsook het verleden van zowel dader als slachtoffer. Dat heeft in het voordeel van de dader gespeeld en je kan inderdaad discuteren omtrent de zwaarte van de straf. Maar het was zeker nooit de bedoeling geweest van de dader om de buschauffeur te vermoorden.

1 Vraagje: zou u zichzelf in het algemeen als een verdraagzaam persoon omschrijven, of werkt die selectief?

2 Vraagje: Wat is uw mening omtrent het sluipende gevaar van 'fijn stof'?

Gepost door: platzak | 24-12-07

@platzak Een verdraagzaam persoon kan niet verdraagzaam zijn als zijn verdraagzaamheid selectief is.Dwz ik ben niet alleen verdraagzaam tov moslims, maar ook tegenover heidenen en zelfs tegenover christenen en joden! Ook tegenover (het zal u een gruwel zijn!) homo's en hoeren.(dwz alle Westerse vrouwen, hoe ze ook gekleed zijn!)
Ik ben zelfs verdraagzaam tegenover mensen die anderen om het leven brengen, maar vind wel dat als er een rechtspraak zou zijn (wat in België niet meer het geval is, tenminste toch geen eerlijke en rechtvaardige rechtspraak) misdadigers moeten gestraft worden.

Wat betreft fijn stof: ik bezit geen auto en vervuil zo weinig mogelijk.Dat belet niet dat ik alle dagen zie sluikstorten tot voor mijn deur!
Tot vier keer per dag (geen drukfout! 4 keer!) wordt door Manus dat sluikstort opgehaald en wordt er weer bijgestort!
Ik weet dat auto's heel wat vervuiling bijbrengen en ook de industrie.
Bovendien weet ik dat de nieuwe industrielanden( vooral China) ook heel wat vervuiling meebrengen!
Ben gebruiker van het openbaar vervoer en BETAAL daar ook voor(dit is niet vanzelfsprekend in deze tijd). Heb dat trouwens altijd gedaan.

Heb nog wel een opmerking over je "versie": de buschauffeur die vermoord werd, was eigenlijk een machinist die (dom van hem, maar dat was ZIJN keuze) ging werken.
Dat bij de bepaling van de straf alle argumenten in rekening worden gebracht, weet ik. Toch denk ik dat het geen misdaad van M. De Moor was dat hij heel zijn leven gewerkt heeft, dat hij met de bus reed, dat hij zijn hele leven zijn belastingen betaald heeft, dat hij om een beetje rust op de bus vroeg (ook al was hij een vuile Belg!)
en hoe zat het met de daders?
Bovendien werd er nogal gegoocheld met de doodsoorzaak!

Gepost door: Yves | 24-12-07

Beste platzak ,
Ook ik ben een verdraagzaam persoon , alleen een beetje minder verdraagzaam als de waarheid een ietsiepiet verwrongen wordt . Ik weet , jij bent zeker ook verdraagzaam (dat blijkt uit AL je reacties ) maar alleen als men jouw mening deelt .Wat ik ook niet wist is , dat er naast De Moor als TREINCHAUFFEUR nog een andere BUSCHAUFFEUR gedood werd , hmm.
Jij neemt klakkeloos de terminologie van de verdediging over .Een moord als een busincident verwoorden zegt al genoeg .De Moor overleden aan een hartstilstand ? Als treinbestuurder was De Moor het onderwerp van strenge medische kontroles . De man had er recent een achter de rug . Een zwak hart of problemen zouden misschien wel aan het licht zijn gekomen . Maar ja . Redouan ; de dader , na de eerste schermutselingen (?) hees zich met beide handen omhoog aan de bovenstang van de bus en stootte met enorme kracht beide voeten tegen hoofd en bovenlijf van De Moor .
Zo een trap brengt iemand in shock met meestal de dood tot gevolg . De symptonen echter zijn die van hartstilstand . Zelfs de wetsdokter verklaarde terzake het fijne onderscheid tussen "doodstamp " en hartstilstand niet altijd even duidelijk te analiseren is ; Iets waar de verdediging onmiddellijk is opgesprongen met het gekende gevolg. Hoe jij dit busincident ook omschrijft en verzacht en het is niet omdat een rechter een ander oordeel velt dat het daarom geen moord is .

Vertel me eens , platzak , waar komt die fobie van jou vandaan voor "fijn stof " Volgens jou zouden we onmiddellijk drastische regels moeten uitvaardigen , alle vervuilende chauffeurs den bak in .Zie je voor je ogen al tonnen en tonnen stof liggen ? En dat allemaal de schuld van de ANDEREN .
Eerst was er de vervuiling van de bodem , later de opwarming van de aarde , nu het fijne "dodende stof " Serieus blijven he .

En van democratie heb jij blijkbaar ook geen kaas gegeten. Een koning die een staatsgreep op zijn eigen land pleegt , een premier door kiezers afgestraft leidt het land !! Democratie?
Een minderheid (groen!) en (spa) als een meerderheid voorstellen.Democratie ? Een belangrijk deel van de bevolking die niet eens meetelt .Democratie ? (DEMOS = volk )
Wat zit ik hier te epistelen , 't zal toch geen zin hebben , maar ja ik ben verdraagzaam .

Gepost door: Theo | 24-12-07

Je vergat de zure regen nog, Theo

Gepost door: Janice | 24-12-07

hugo de platzak plattezak is weer op dreef, de media heeft hem het onnozele hoofdeke op hol gebracht.
terwijl we ons zorgen maken om de vergrijzing ( we worden alsmaar ouder)denkt de stumpert dat hij zal kreperen van 't stof. ach, de media, ze is er voor de goedgelovigen.
terwijl het meeste fijn stof in Walenland is te vinden mogen de auto's daar lustig blijven door tuffen, en terwijl de zware industrie de grote leverancier is van dat fijn vergif worden weer de automobilisten geviseerd. dat het allemaal weer wat extra geld uit de Vlaamse zakken steelt is misschien een bijkomstigheid platzakske? of misschien toch de hoofdreden?
denke denke denke...

een bus (of trein) chauffeur die sterft aan aan hartstilstand na dodelijke schoppen? de dood niet gewild door de dader?
een kerel die leert boksen bij Danielle Somers is geen onschuldig manneke, en weet wel hoe je iemand moet dood schoppen, maar dat ziet de heer platzak liever over 't lompe hoofd hé.

mensen als die platte, om van te gruwelen !

Gepost door: fee | 25-12-07

zwak hart of geen zwak hart hadden die bruine prullen hun gedragen zoals "beschaafde"mensen had de Moor nog onder ons geweest...en dat fijn stof ,honderd jaar worden we toch niet met of zonder fijn stof..maar mensen zoals "platzak" zijn veel erger dan "fijn"stof...zij tonen begrip voor het grof bruin stof en helpen de weg openmaken voor nog meer grof bruin stof en hun "kattekwaad".. beste "Platzak" ik ben in tegenstelling tot mijn geestesgenoten NIET (meer) verdraagzaam , als ge ziet wat de politiek correcte verdraagzaamheid van onze maatschappij gemaakt heeft...dat bruin grof stof beschouw ik NIET tot mijn gelijken noch mijn evennaasten want tenslotte ben "ik" in hun ogen maar ne vuile ongelovige Vlaming die zich maar niet wil onderwerpen aan de wil van Allah en aan de rode dictatuur...
Vrede op aarde aan alle mensen van goede wil
en de rest kan wat mij betreft "de bomen in"
dag "platte"

Gepost door: Rene | 25-12-07

Onder de lat door @Janice: "Ik hoop dat Bart Dewever zijn conclusies hieruit trekt"

In dat opzicht moet ik Karel De Gucht gelijk geven: "Dewever zal op zijn buik de lat onderdoor moeten", of moeten opstappen. Dat zie ik er wel van komen, want een radicale staatshervorming komt er zeker niet in deze legislatuur (dus ook niet na Pasen).

De splitsing van BHV zal er wèl komen, maar dat zal niet gratis zijn. De prijs kan zijn (want ze hebben op zeker ogenblik toch de SP.a-stemmen nodig):
- geen splitsing van de sociale zekerheid
- overheveling van enkele faciliteitengemeenten bij Brussel + benoeming van de drie franstalige verkozen burgemeesters
- afschaffing van de faciliteiten aan beide zijden van de taalgrens
- meer autonomie voor de gewesten en dat dan in het bijzonder voor het Gewest Brussel

Een interessant bericht uit het buitenland: Nepal schaft de monarchie af. Blijkbaar kan dat daar erg simpel. Misschien ook bij ons nà de volgende federale verkiezingen? Who knows?

In elk geval moeten we verder met onze Belgische toestanden. 194 dagen is schandalig veel te lang geweest.

Enfin, ik moet weer verder want ik ben weer aan een zwaar hoofdstuk begonnen voor Verzet.org namelijk over de Spaanse Burgeroorlog en de rol van Belgen en Joden daarin.

Straks komt mijn broer, en dan heb ik weer een leuk feestje in het vooruitzicht. Tot later misschien.

Gepost door: platzak | 25-12-07

De commentaren zijn gesloten.