27-12-07

Het fascistisch clubje van AFF

Het lijkt er wel op alsof het extreem links fascistisch clubje achter elke hoek een nazi zoekt. Misschien zouden ze beter eens in het eigen huis kijken, het zit er vol van.
Waarom maakt iemand er zijn levenswerk van om mensen die een andere mening hebben dan zijzelf te besmeuren en te belasteren? Voor mijn part heeft ieder recht op zijn eigen mening en overtuiging…maar hou het een beetje fatsoenlijk!
Maar fatsoen, dat is nu net iets wat ze bij links absoluut niet kennen.

Alles wat ter rechter zijde gezegd of geschreven wordt trekken ze in twijfel, (vooral wanneer het niet past in het haatplaatje dat ze over mij, als Vlaams Belangster, willen ophangen). Of ze verdraaien gewoon je woorden, zodat datgene wat er in feite gezegd werd, een totaal andere betekenis krijgt. Ze kunnen liegen als geen ander. Wat je bijvoorbeeld op AFF leest grenst vaak aan het ongelooflijke. Ik vraag mij af hoe die mensen leven, hoe kan iemand constant als zuurpruim vol haat door het leven gaan…
Ik snap het niet, maar dat zal wel zijn omdat ik ‘dom’ ben (volgens AFF toch…).

Ieder diertje zijn pleziertje natuurlijk. Normaal schrijf ik nooit iets over een ander blog, ik lees ze zelfs nooit, maar dit werd onder mijn aandacht gebracht. En ik moet zeggen, amaai...'t is de moeite...
Hebben die gasten nu echt niets anders te doen?
Ik weet in ieder geval dat alles wat ik schrijf de waarheid is. Ik zou niet weten welk voordeel ik er kan bij hebben om verhaaltjes uit mijn duim te zuigen. Ik ben niet van plan om nog mee te doen aan de verkiezingen ofzo… Niet omdat ik niet van politiek hou, maar omdat ik een leeftijd heb bereikt waar je het wat rustiger aan wilt gaan doen. Ik wil ondertussen bruggen bouwen in Borgerhout met mensen die hetzelfde willen, ook al behoren ze tot een andere cultuur.
Je wordt trouwens niet uitgenodigd op Marokkaanse of Turkse feesten wanneer je een ‘racist’ bent.

Ik zei het al eerder, indien ik zo goed was in fictie, dan schreef ik een boek in plaats van een blog.

Hier op mijn blog is het trouwens net hetzelfde. Wat ik, schreef over die brandweerman is de waarheid. Jozef weet het, want hij kent die brandweerman ook. Moet die man zijn identiteit kenbaar maken wanneer hij weet dat er dan represailles volgen? Nee toch?
Wat ik schreef over de Sint-Niklase Van Bellingen was ook de waarheid. Hij werd het slachtoffer van de socialistische burgemeester Willockx. Hoor je daar nog iets over sedert ik dit naar buiten bracht? Nee, ze hebben het stilletjes laten doodbloeden…

In feite heb ik medelijden met hen, ik kan zelfs niet boos worden wanneer ik lees dat ze weer eens een laaghartige aanval lanceren. Ik ben het volkomen eens met de Franse socialist Lévy, die zegt: "'Voor mij is de opkomst van extreem-links een van de grootste bedreigingen...". Ik wil daar zelfs nog iets aan toevoegen, het is een even grote bedreiging als de opkomst van het toenmalige nazisme!!!! Chruchill zei het 60 jaar geleden ook al: "Wat nu rechts is zal binnen 30 jaar links zijn".

Deze keer gaat het bij AFF weer over een lokaal Vlaams Belang krantje dat we bussen in Borgerhout tussen kerst- en Nieuwjaar vanwege een eindejaarsactie.

AFF valt over een zin in een tekst die ik schreef waarin ik het linkse stemgedrag verantwoordelijk stel voor de parallelle samenleving in Borgerhout. Ze verwijten mij zelf in nieuw Borgerhout te wonen, terwijl ik schreef dat net het stemgedrag van de 'linksstemmers' uit nieuw Borgerhout, met hun ‘zonder haat plakkaatje’ voor het raam, diegenen zijn die de parallelle samenleving in stand houden.
Verketter rechts met hun kritiek op de samenleving, blijf uit mijn buurt en laat ons verder met rust… Dat is hun boodschap.

Maar AFF, zoals we van hen gewoon zijn, verdraait weeral eens de feiten en beschuldigen diegenen die pleiten voor integratie.

Ze beseffen nog steeds niet dat integratie de eerste en meest dringende noodzaak is voor de huidige allochtone jongeren, om hen hier een toekomst en welvaart te garanderen. Links houdt hen liever ‘kansloos’ en wil blijkbaar die stemmen niet verliezen. Alles wat niet in het linkse kraampje past wordt afgedaan als leugen of uitvindsel. Natuurlijk met de nodige scheldwoorden aan mijn- (en het VB) adres erbij. Op deze blog wis ik die uiteraard. Dat heeft niets meer te maken met 'vrije meningsuiting' - De vrije meningsuiting houdt op waar laster en schelden begint.

Die Marokkaanse lifter die ik heb meegenomen vorige maand wordt hier in de reacties ook afgedaan als 'verzinsel'.
Waarschijnlijk moet ik in het vervolg van elke lifter die ik meeneem eerst de identiteitskaart vragen?

't Ja...een paar maanden daarvoor heb ik een paar jonge gasten meegenomen van de scouts (ofzoiets) met die blauwe hemdjes aan. Ze moesten op eigen kracht op een bepaald punt geraken waar ze op kamp gingen. Vlak na de zomer heb ik nog iemand meegenomen, die zijn auto in de garage moest terughalen en een week later iemand die autostop deed in Sint- Niklaas en naar de Nationalestraat moest, waar hij woont. Naar het schijnt is hij een bekende sportwandelaar en doet hij vaak lange trips tevoet. (Zijn naam heb ik geweten, maar ben het ondertussen alweer vergeten). En zelfs indien ik het wist…met welk recht zou ik dat hier mogen bekend maken? Omdat er een paar zijn die betwisten of ik hier al dan niet de waarheid schrijf?
Om maar te zeggen... Ik heb het niet nodig om te liegen en ik neem wel eens vaker lifters mee...
Raar dat dit voor links zo abnormaal lijkt, zouden het misschien 'bange blanke mannen' zijn???

Wel, ook al denken sommige 'linksen' mij te kennen, dat doen ze zeer zeker niet! Ik ben socialer dan de meest fervente socialist en ik hou van mensen, ook al is ‘houden van mensen’ iets wat zij absoluut niet kunnen begrijpen.

Acht jaar lang heb ik op vrijwillige basis geholpen in rusthuizen. De mensen helpen met eten, met rolstoelen rijden bij uitstappen… ze wisten dat ze op mij konden rekenen. Een telefoontje en ik was er. Ik ben ermee gestopt toen ik met politiek begon. Maar heb ik daar ooit één linkse ontmoet? Wat denk je???

Mijn minachting voor links wordt werkelijk van dag tot dag groter, en dat ligt zeker niet aan mijn 'goede wil'.

16:36 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Rotte appels Niks van aantrekken Janice, het aff is een van de armen van de octopus (met klemtoon op pus) die de gevestigde orde in leven houdt. Een samenzwerig Clubje die stilaan zijn macht ziet ontglippen. Daarom is het nu tijd om op de man (vrouw) te spelen uit gebrek aan argumenten. Dit is maar verbaal, 11/9 te brussel is wat ze meer zouden willen zien.
Het systeem is in handen van een elitaire bovenlaag, die hebben gezorgd dat hun macht is gewaarborgd door een netwerk van afhankelijke banen, zoals de asielzoekers industrie, de tsunami van subsidies aan allerhande aan hen ge- en verbonden clubjes, aff en konsoorten, controleurs, inspecteurs, begeleiders en alsof dat niet genoeg is, een schier onuitroeibaar leger van ambtenaren, met overal op strategische posities hun vazallen die de kudde vermanen of commanderend toebrallen dat ze het beste met het volk voorhebben, het zijn de vette spinnen in de kunstig gesponnen gestructureerde webben, die altijd tekort en nimmer genoeg hebben.
Hun val komt eraan en zal hard zijn.
Ondanks de kerstsfeer doet het goed dit even van mij af te zetten en dat doet goed.
Mijn echtgenote, ik en de kinderen wensen je een gelukkig jaar in een nieuw land dat Vlaanderen zal heten en waar dat schorremorrie ook zal moeten werken.

Gepost door: stradi | 27-12-07

Stradi je hebt dat goed gezegd.
Te lui om voor hunne kost te werken moeten ze zich
onder de hoge bescherming van de zakbonden afzetten tegen onze partij.
Puur zelfbehoud.
Janice bedankt voor al het mooie werk, en wens ook alle Vlaamse vrienden een voorspoedig nieuw jaar.
Hopelijk gaat verafstoot met zijn bende bedriegers rap op zijne bek en krijgt ons Vlaanderen eindelijk zelfbestuur.
De kotsovaren wel, waarom wij niet?

Gepost door: gilbert | 27-12-07

Bedankt, ik wens jullie ook het allerbeste. En wees gerust, zolang deze blog gelezen wordt blijf ik schrijven. Het zijn natuurlijk niet allemaal fans, maar tussen de 4098 die vandaag deze blog al bezocht hebben zullen er toch wel een heel deel mensen tussen zitten van goede wil die de linkse praatjes al lang niet meer geloven.

Gepost door: Janice | 27-12-07

De moed niet opgeven lieve Janice,Uw blog is zéker geloofwaardig. Zoals ik, onlangs, schreef zijn er steeds kwaadaardige individuen die pogen hun gal hier kwijt te geraken.Maar ja, van rooie rakkers kan men niets beter verwachten.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 27-12-07

bevrijding het is natuurlijk gemakkelijk van mij om te zeggen dat je er je niets moet van aantrekken. ergens kwetst zulke vuile praat toch altijd wel een beetje, of het nu van links crapuul komt of niet.

trek je op aan de vele lezers van je blog die het wel goed met je menen en die graag je teksten komen lezen, met of zonder reactie.

hopelijk komt de tijd, dat wij Vlaanderen kunnen bevrijden van dat linkse fascisme, al zal het wel zo zijn dat het aantal Vlamingen bij een gebeurlijke onafhankelijkheid plots onverklaarbaar zal toenemen.

je toegewijde lezer.

Gepost door: fee | 27-12-07

Janice,
Hoewel ik heel graag en vaak geniet van uw schrijfsels, toch dit.

Wat je schrijft is meestendeels terecht, maar ik volg je niet helemaal, ik verklaar me nader. Je fulmineert op tegenstanders van rechts denken, hoewel die niet alleen nodig zijn, maar ook de vrijheid hebben van de links-ideologische overtuiging. Het zou helemaal verkeerd zijn het eigen grote gelijk als alleenzaligmakend in te schatten, net de fout die ideologisch overtuigden helaas al te vaak maken, en hen afsluit van wat er rondom gebeurt.

Daarbij verwar je links, en diegenen die onder die vlag pretenderen te vallen. Links als ideologie is in geen geval die van mij, maar ik kom er heel weinig tegen die ook wéten wat links is, ernaar handelen, én eventueel politiek wat betekenen. Met andere woorden, de donkerroods, platzak, hugo, enz enz, zijn verzuurd(cfr. Stevaert), tegen wat hun mening niet is, tegen uit verveling, tegen omdat het te koud of te warm is... Maar geen van die sujetten is ooit verder gekomen dan wat gescheld en afbreken, zonder één, ééntje maar, degelijk alternatief ter tafel te brengen. Dan heb je het niet over links, maar over individuen waar je geen 5 minuten in dezelfde kamer mee kan blijven. Zij misbruiken ten volle de term links, omdat de media hen daar kritiekloos in volgt. Maar iemand die wéét wat links is, en die overtuiging verdedigt, kan best een heel aardig en aangenaam persoon zijn(uit ervaring). Die respecteren je in je denken, ook al gaat hun idee daar lijnrecht tegenin.

Verwar ook de term "sociaal" niet met enig kenmerk van een socialist. Onder het beleid van de "socialisten" in Vlaanderen én Wallonië is de armoede aanzienlijk toegenomen. Daar ligt "sociaal" zijn mijlenver van af. Wellicht komt dat woord ook voor op het lijstje, van de door de politiek correcte(maar voor de rest veelal compleet de bal misslaande) klasse verkrachte en verbrandde woorden....

Gepost door: Wienieke | 27-12-07

Dat klopt, Wienieke, maar ik fulmineer niet tegen links op zich, maar tegen de mensen die pretenderen links te vertegenwoordigen en inplaats van met onderbouwde argumenten te discussieren, steeds weer vervallen in platte aanvallen en scheldtirades. Mensen die het zowaar nodig vinden een blog te openen, met niets dan persoonlijke aanvallen waar de haat afdruipt. Niet over een politiek standpunt, niet over programmapunten, maar over elke persoon die de rechterzijde vertegenwoordigt.
Hoe kan iemand daar respect voor opbrengen? Ik heb honderd keer meer respect en sympathie voor iemand zoals Tiberius, die weliswaar zegt nooit voor het VB te zullen stemmen, maar die vragen stelt en reacties geeft zonder aan te vallen en gemeen te worden.
Indien ik geen begrip zou hebben voor andere meningen, zou ik bijvoorbeeld ook niet het interview met Lévy hier geplaatst hebben.
Ik heb hier trouwens al meer dan eens geschreven dat, indien iedereen er dezelfde mening zou op nahouden, het maar een saaie bedoening zou worden. Maar een andere mening, een andere overtuiging hoeft niet te resulteren in persoonlijke aanvallen, leugens, laster en verdraaingen van woorden.
Ik probeer mij daar in ieder geval van te onthouden.

Gepost door: Janice | 28-12-07

(ge)dode duitsers op de site van het AFF lees ik dat zij een brief hebben geschreven aan de burgemeester van Lommel, dit in verband met het leggen van bloemen op Duitse graven.

bij mijn weten waren die Duitsers mensen en waarom zou het leggen van bloemen op het graf van een mens moeten verboden worden, zelfs al is die mens een Duitser?

het lijkt mij dat de Aff, haatdragende verzuurde pezewevers zijn, die beter het onkruid in hun eigen tuintje zouden wieden.

wat de Duitsers gedaan hebben is heel erg maar niet al die Duitse soldaten waren fascisten, het waren gewoon mensen die deden wat hun werd opgedragen. misschien is dat verkeerd maar het is wel begrijpelijk, de wereld is nu eenmaal vol van meelopers en ja-knikkers. vergeving is voor die bende van het Aff blijkbaar iets onbekends.

verder hebben de Aff-ers het o.a. over Sofie De Winter. volgens mij is de dochter van Filip een braaf en onschuldig meisje, waarom dan dat wicht er bij betrekken?

het is duidelijk, die bende van het Aff, die deugen niet

Gepost door: fee | 28-12-07

Ik zou het zo'n beetje kunnen vergelijken...Toen ik voor de eerste maal mijn plannen bekend maakte om Thailand eens te bezoeken,op aanraden van mijn familie ,die het land al eerder hadden bezocht,werden de wenkbrauwen gefronst en er verscheen een klein glimlachje.Het is niet moeilijk te achterhalen waarom...en nu zijn er bepaalde individuen die mij een "viezerik" noemen,gewoon omdat Thailand wordt gelinkt aan sex,pedofilie en al dat leuks.Men denk er niet verder over na ... Zo vergaat het ook met VB ...automatisch wanneer VB ter sprake komt, ben je racist ,vreemdelingenhater,een nazi of tenminste een Duitsgezinde , je wordt in een hoekje geduwd belachelijk gemaakt ,vernederd...Het is de macht van de meerderheid tegenover een minderheid.DE mensen hebben nu eenmaal leedvermaak ,ze kunnen er niet genoeg van krijgen roddelblaadjes en publicaties zoals dat van AFF ..Blokwatch indertijd ,mooie bliksemafleiders die de werkelijkheid ,de gevaren, een beetje afleiden en mensen kunnen of proberen te overtuigen dat "ZIJ" de besten zijn, waar niks op te zeggen valt.Zij zijn de tijd vergeten dat de pastoor vanop zijn kansel opriep, niet voor de socialisten te stemmen want dat was "doodzonde"...maar ze waren niet te stuiten en het socialisme heeft de "gewone" man uit de goot geholpen en zijn welvaart ter harte genomen...maar dat zijn lang vervlogen tijden... nu teren zij als parasieten op die weldaad van vroeger..Zo gaat het ook met VB ze staan in de beginjaren van het socialisme maar zullen hoe dan ook samen met de ons omringende landen sleutelen aan de problemen die we nu kennen! tot welzijn en veiligheid van iedereen ! en cultuurgedragsregeltjes die de onze niet zijn terugdringen ..... of de machtsgeile "verdraagzame " tegenstanders en haatdragers, dat nu graag hebben of niet ...dus Janice laat ze maar doen ..hoe meer "drek" ze verspreiden hoe groter het bewijs dat zij zich wat "onbehaaglijk" voelen en de hete adem van VB in hun nek. Wat mij wel opvalt is dat de "kerk" zich volledig afzijdig houdt de moskeeen schieten als paddestoelen uit de grond ,ik denk dat zij niet durven reageren ,geen standpunt durven innemen maar als schoothondjes de correcte politiek "moeten" volgen uit wiens hand ze moeten eten.
Het is mijn overtuiging dat VB een rechtvaardige strijd voert ,hun leiders en spreekbuizen zijn moedige mensen die zich niet laten inbinden door macht en geld,zoals een EnVeeAA ,Spirit en dergelijke "prullentjes" grijze muizen die de grote "kat" terwille zijn anders worden ze opgepeuzeld
Ik wens VB een prachtig politiek 2008 toe ,zijn leden en symphatisanten een gezellig warm nieuw jaar... een 2008 waarin al hun wensen waarheid worden....en Janice moge ...je mooiste dag van 2007 je slechtste zijn in 2008...

Voor de andersdenkenden zoals donkerrood ,hun typetje is wens ik dat hij in 2008 eens eindelijk gaat beseffen dat Nazi's "al meer dan 60 jaar verdwenen zijn en dat hij gelijkenissen moge ontdekken met nieuwe vormen van onderdrukking waarmee onze huidige maatschappij te kampen heeft met enkel maar andere duidingsnamen zoals extremisme ,fundamentalisme ,fanatisme ,terrorisme en dergelijke "ismen"..en het brochurke geschreven door Hitler "mein Kampf" vol met ideologie en leefregeltjes nu vervangen werd door dat ander brochurke "Koran"

Gepost door: Rene | 28-12-07

Janice Als je toch zo zeker bent van uw gelijk, waarom verwijder je dan reacties ? Censureren is verslavend, het begint met scheldtirades te verwijderen en voor je het weet wis je elke kritische noot. In dat stadium is Janice nu verzeild, alle scherpe kritiek krijgt een 'delete'. gelukkig voor Janice is men bij LDD ook niet te vies van censuur, geef een seintje wanneer het zover is.

Gepost door: D.V. | 28-12-07

en DV hoe zit dat met de censuur bij de rode smartlappen en dergelijke,vertel ons eens !!

Gepost door: Rene | 28-12-07

@J.: "Je wordt trouwens niet uitgenodigd op Marokkaanse of Turkse feesten wanneer je een ‘racist’ bent."

Spreek je uit ondervinding? :)


Gepost door: Redouane | 28-12-07

VB = profiteurs Vooreerst een Zalige Kerst en een voorspoedig 2008 aan iedereen, zonder onderscheid. Toch wens ik opnieuw enkele kritische noten te plaatsen bij sommige reacties hier. Ik mag toch hopen dat kritiek en andere meningen hier welkom zijn ? Of is enkel jullie mening heilig en moet al de rest monddood gemaakt worden, zoals de linkerzijde dat doet ???

Want dat is dus hetgeen mij nog het meest stoort aan (extreem-)rechts. Dat zij zich even schuldig maken aan de zondes waarvan ze links betichten. Enkele voorbeelden...

Een partij als het VB mag alles en iedereen aanvallen, voornamelijk het establishment en de allochtonen. Maar oh wee als zij eens met de vinger gewezen worden of enkele kritische vragen voorgeschoteld krijgen. Dan is dat plots een kaakslag in het gezicht van 1 miljoen Vlamingen, ocharme...

Een andere stelling van VB is dat de traditionele partijen vol zakkenvullers en postjesjagers zitten. Uiteraard gaat dit voor een deel van de politici op. Maar de partij waar zich het grootste aantal opportunisten bevinden, is toch wel het VB zelf. Toegegeven, de partijtop is best intelligent en zeer gewiekst, maar de rest van de parlementariërs stelt - enkele uitzonderingen daar gelaten (bijv. Bart Laeremans) - bitter weinig voor. In aantal zetels was het VB - tot voor kort - de snelst groeiende partij. Anders dan bij de andere partijen hoefde je er dus niet jaren lang te zwoegen (of slijmen) om nog maar te mogen denken aan een kamerzitje. Iets meer verstand dan een Neanderthaler en genoeg brulvermogen - vooral over onze allochtone medemens - volstonden voor een toegangsticket tot de Kamer. De resultaten zijn er dan ook naar: in geen enkele partij zijn bepaalde parlementariërs zo vaak afwezig of dienen ze zo weinig wetsvoorstellen in. Of wat te denken van een Jan Mortelmans, die in de vorige legislatuur welgeteld 1 resolutie indiende (over de “bevordering van de biercultuur”) ? Of een Ortwin Depoortere, met als enige realisatie een vraag over de solden. Of Alexandra Colen, die vooral mocht uitblinken in het zwijgen om haar Kamerzetel te behouden. En ook deze luierikken vangen dus 4000 à 5000 euro per maand! Van zakkenvullerij gesproken.

Het enige wat ik met zekerheid vaststel op zowel linkse als rechtse blogs, is dat de Vlamingen een hopeloos verdeeld volk zijn. Dit is ongetwijfeld ten dele te wijten aan de jarenlange naïeve doofstomheid van links over samenlevingsproblemen. Maar evengoed is dit te wijten aan het VB zelf. Zolang deze partij bovenstaande profiteurs blijft beschermen en met haar opruiende discours de verschillende gemeenschappen in dit land tegen elkaar opzet, maakt ze een grondig en inhoudelijk debat over de multiculturele samenleving monddood. Het VB is er daardoor vooral in geslaagd om zichzelf buiten spel te zetten. En dat is spijtig, want deze partij brengt wel degelijk zinvolle punten aan.

Daarom tot slot nog deze goede raad, hoewel ik niet verwacht dat er rekening mee gehouden wordt: zolang het VB geen afstand neemt van hoger beschreven antipolitieke profiteurs en haar haatdragende discours, zal het nooit mee besturen. Tot spijt van wie het benijdt.

PS: ik wens mij uitdrukkelijk te distantieren van scheldtirades, aan welke zijde van het politieke spectrum dan ook (bijv. Rene en Donkerrood) ;o)

Gepost door: Kvk | 28-12-07

Rene: "..dat hij in 2008 eens eindelijk gaat beseffen dat Nazi's al meer dan 60 jaar verdwenen zijn"
Fee: "wat de Duitsers gedaan hebben is heel erg maar niet al die Duitse soldaten waren fascisten, het waren gewoon mensen die deden wat hun werd opgedragen. misschien is dat verkeerd maar het is wel begrijpelijk, de wereld is nu eenmaal vol van meelopers en ja-knikkers. vergeving is voor die bende"

Voor we de Duitsers en hun helpers collaborateurs kunnen vergeven of vergeten moeten we ook wéten wat er is gebeurd en wat ze hebben uitgespookt. Veel daarvan blijft geheim.

Vier weken geleden (en geen 40 jaar!!) werd het Nazi-archief dat zich in Bad-Arolsen bevind, na zestig jaar van geheimhouding eindelijk openbaar gemaakt. Dat archief bevat onder meer de administratie van concentratie- en werkkampen, transportlijsten en lijsten van omgekomenen.

Als dat allemaal door historici kan geïnventariseerd en onderzocht werd, kunnen we nog eens klappen.

Bron:

Gepost door: donkerrood | 28-12-07

Die rode narren van AFF nemen zichzelf heel serieus, iemand moet het toch doen. Velen zullen het niet zijn indien men zich herinnert hoe de gauchistische allochtonfiele en xenofiele Poco
partijtjes electoraal op hun rood bakkes werden
geklopt en er zelfs geen enkele ectoplasma Spiritist nog in de Kamer mag zetelen, het minpartijtje heeft zelfs slecht 1 (speciaal verstevigde) zetel in de Senaat meer !

PS. IK EET VARKENSVLEES EN DAAR BEN IK FIER OP !

Gepost door: Sossenkanibaal | 28-12-07

Beste KvK ik denk dat jou kritiek van toespassing kan zijn op elke partij...het is een kwestie van keuze maken..Voor mij is prioriteit nr 1 de voortwoekerende Islam-kanker en de hypocriete bepampering die ze geniet...ze doen er alles aan om ze toch maar niet te kwetsen of te ontstemmen , je vreemd beginnen voelen in je eigen streek ,de onveiligheid ....er zijn toch O zoveel voorbeelden...VB is de enige partij die vraagt en eist dat ze zich moeten aanpassen aan ons en niet andersom...Politiek gezien ,ik lees vrijwel iedere dag de nationale webstek van VB en heb nog nooit iets gelezen dat mij tegen de borst stuit !
Toch raar dat slecht "een" bevolkingsgroep steeds maar "de" aandacht krijgt....hoe zou dat komen ?

Gepost door: Rene | 28-12-07

Donkere...dat Nazi-archief zopas ontdekt !!! moet voor jou het mooiste kerstgeschenk geweest zijn dat je je maar kunt voorstellen en nu maar wachten op de publikatie ervan ,zodat je alles kunt overschrijven ten behoeve van je verzet ...dan vingerwijzingen en beschuldigingen uiten naar de hedendaagse VB-er of "den Duitsch" hoe slecht ze wel zijn!! Ik ben niet zo fanatiek beste donkere..Ik besef ten volle dat er goede Duitsers "waren en zijn" ....genoeg toffe Islamieten , die helemaal niet akkoord gaan met de huidige gang van zaken in hun leefwereld ,maar uiteindelijk evenveel angst kennen als wij voor religieuse pestdragers...Het is die laatste groep van fanatiek uitschot.. dat met alle middelen moet worden bestreden.... en niet meer "den Duitsche Nazi" die nog enkel de geschiedenisboekjes vullen...

Gepost door: Rene | 28-12-07

Beste donkerrood
Voor je ironisch doet over de reacties van Rene en de Fee moet je wel ALLES vertellen en niet de Morgen klakkeloos citeren . Vier week geleden werd niet HET Nazi-archief openbaar gemaakt maar een klein deel ervan . Dit voor jou apart : een groot deel van Nazi-archieven bevond zich destijds in sovjet-handen.En werd druppelsgewijs openbaar gemaakt door de communisten naargelang het in hun kraam paste .
Over het recent openbaren van het Bad-Arolsen archief sarcastisch doen is wel een beetje verkeerd , wanneer worden de geheime (belgische)archieven openbaar gemaakt ? (Over de dood van Albert 1 , de koningskwesties , de tweeslachtige houding van Koning Albert gedurende de eerste WO ?, enz)
Inderdaad ,Rene heeft gelijk : de Nazi's zijn al 60 jaar verdwenen en ze telkens te pas en te onpas te voorschijn toveren is een verschijnsel dat alleen in één bepaalde hoek te zoeken is .
Ook de Fee heeft overschot van gelijk , de meeste Duitsers deden wat hun was opgedragen , het zou me verwonderen moest jij in dergelijke situatie de moed zou hebben een bevel te negeren of tegen de regels ingaan. De mannen van het gebroken geweer waren wel goed in woorden maar daden ? Ho maar!
Jawel , achteraf kunnen we misschien eens klappen , alleen vrees ik dat er niet veel te klappen valt , mocht blijken dat de "inventarisatie" de verkeerde(rode!) richting uitgaat .

Gepost door: Theo | 28-12-07

Beste Kvk,

Ook een voorspoedig 2008 voor jou en je familie.
Welkom met je kritiek en je eigen mening . Dat geeft "pit" aan de discussie.
Het is waar dat het VB in het algemeen en sommige VB-mandatarissen in het bijzonder , lange tenen hebben . Verwonderlijk is dat niet , als je dikwijls frontaal aangevallen wordt , sta je altijd een beetje scherper .En aanval is dan de beste verdediging.
Dat het VB andere partijen beschuldigt van zakkenvullerij en/of postjesjagerij is feitelijk niets meer dan de waarheid , zelfs als leek is dat duidelijk .De grote vetpotten om in te graaien zitten tenslotte niet bij het VB.
Geheel akkoord met jou dat er vb-mandatarissen zijn die zelfs hun zetel in het parlement niet warmhouden , ook dit gebeurt in andere partijen met meer vertegenwoordigers ; Dit praat je argument niet goed .Er zijn luie VB-politici .

Waar ik echter in het geheel niet akkoord mee ben is het feit dat je het Vlaams Belang zelf opportunisme aanraadt; ze moet afstand nemen van "antipolitieke profiteurs" en "haatdragend discours" dus haar politieke standpunten milderen of zelfs afzwakken ? Dus zelf een opportunistische partij worden en politiek korrekt ? Neen bedankt , het is juist door het onwrikbaar volhouden aan haar standpunten dat ik achter het VB blijf staan .

Wat ik echter ook betreur, samen met jou , is de hopeloze verdeeldheid binnen de Vlaamse Politieke beweging ;Het is juist is die verdeeldheid dat de kracht zit van de tegenstander.
Mvg

Gepost door: Theo | 28-12-07

Inderdaad Redouane, ik word wel eens vaker uitgenodigd. Vind je dat raar misschien? En kan je mij misschien ook even uitleggen waarom je dat raar vindt?

En Theo, dat heb je heel goed verwoord, maar of ze willen begrijpen is een ander verhaal.

Gepost door: Janice | 28-12-07

Ik probeer het te snappen... Omdat het 'links leugenaarsclubje' AFF ons Janice - onterecht natuurlijk - van leugentjes beticht, is ze voortaan geen verkiezingskandidaat meer? Awel mersie. Bedankt, kiezers.

Bedankt ook VB, voor het jarenlange en onwankelbare vertrouwen. Want het is niet altijd makkelijk geweest, er waren zelfs moeilijke tijden, telkens als ons Janice haar mondje even niet in bedwang kon houden, en haar partij voor schut zette met hysterische uithalen richting jan en alleman, dwaze fotosessies op de kist van de voorzitter, of met door mensen van slechte wil als 'leugentjes' bestempelde stijlfiguren.

Politiek is perceptie, dat weet Janice ook, maar toch is de top van Vlaanderens grootste haar altijd blijven steunen, of het nu in Stekene was of in Borgerhout. Soms tegen heug en meug het gegniffel vanuit eigen rangen erbij nemend. Omdat ze het waard was. Tot vandaag.

Vandaag heeft ons Janice het VB niet meer nodig. Ze heeft al op tal van Turkse en Marokkaanse feesten (wat is er eigenlijk mis met een Vlaams feest?) aan den lijve ondervonden dat het inktzwarte en donkerbruine VB een 'Vlaams blok' aan haar been is, en ons Janice wil iets anders. En niet zo maar iets: "Bruggen bouwen naar mensen die hetzelfde denken". Wat moeten wij, door den Belziek veroordeelde Vlaminkskes, ons daarbij voorstellen? Een job in de wegenbouw? Bij de genietroepen? Een 'open, brede, rechtse volksbeweging naast het VB'? De tijd zal het leren. Ik zou, als ik ons Janice was, in de tussentijd toch niet te dicht bij die àndere blauwe hemdjes, die van Voorpost, komen staan op de Ijzerbedevaart. Er zijn er daar al voor minder met een blauw oog van thuis gekomen, en die Vermeulen is naar 't schijnt nogal steil in de gelijkheidsleer: haar vrouwelijke charmes zullen haar daar dus niet redden. Want het is waar wat ze zeggen: van je eigen volk moet je 't hebben. Desondanks wens ik, een koppige ezel, maar met het verstand van een paard, ons Janice het allerbeste.
Veel geluk, Janice. En wees voorzichtig.

Gepost door: jongvlaanderen | 28-12-07

Wie zegt dat uitgenodigd worden voor een Turks of Marokkaans feest bewijst dat je geen racist bent? Zijn er dan geen Marokkaanse racisten? Ik las hier nochtans iets over Blood an Honour Marokko, niet zo lang geleden.

Serieus: het is niet omdat je in je functie van lokaal verkozene van een bepaalde vereniging een uitnodiging ontvangt (bijvoorbeeld omdat je, als je er géén krijgt, direct een klacht wegens 'politieke discriminatie' indient), dat jouw ideeën automatisch gelijk lopen of zelfs maar verenigbaar zijn met die van de vereniging in kwestie. Of steekt het VB ook alleen maar foldertjes in de bus bij gelijkgezinden? Als ik de lezersbrief die het AFF citeert, mag geloven, in elk geval niet.

Gepost door: G.T. | 28-12-07

Janice heeft groot gelijk dat ze die Marokaan een lift naar het station gaf. Als ze niet uit zichzelf vertrekken, moeten we ze een handje helpen. Het spoor heeft zijn nut daarvoor al bewezen. In plaats van kritiek te geven zou je beter haar voorbeeld volgen.

Gepost door: Vlaming | 28-12-07

Nope Theo, dat was niet wat ik bedoelde. Ik reageer gewoon op het cliché "het is 60 jaar geleden, dus hou er over op".

De oorlog is voorbij, dat klopt, maar het onderzoek loopt nog. Moèt nog blijven verder gaan, vermits er nog altijd zaken geheim zijn gebleven of express verborgen werden gehouden. Waarom dat dit onderzoek ook nog moet worden verder gezet, behoudens zijn historische waarde, is uit waarschuwing. De oorlog is over, maar het gedachtegoed nog springlevend. Telkens er meer materiaal vrijkomt hebben negationisten minder over om te ontkennen. Wordt aldus het gevaar van het gedachtegoed, die tevens de munitie is van hedendaags rechts (=de erfgenamen van de colaboratie) telkens opnieuw in de kijker gezet.

Gepost door: donkerrood | 28-12-07

donkerrood ,
Akkoord het is 60 jaar geleden , hou er meeop , dat is het wat ik bedoelde.Dat de oorlog over is dat is juist en het gedachtengoed springlevend ? Maar wie houdt het in leven , toch diegenen die er te pas en te onpas mee op de proppen komen . Men mag tegenwoordig niet voor een conservatieve of , indien je wilt een Vlaamse verzuchting uitkomen of je krijgt onmiddellijk de stempel van nazi of Hitler onder je neus geduwd .Dat verdraag ik nooit ! Ik ben geboren nà de oorlog ( waarschijnlijk jij ook ) maar toch krijg ik vrijveel het scheldwoord van facist of erger nog nazist opgekleeft . Vergeet niet , beste vriend , nazi's waren OOK socialisten weliswaar nationaal socialisten maar toch socialisten , en dat is het laatste wat ik wil zijn ; een socialist .Dat het gedachtengoed van toen de munitie van hedendaags rechts is , allez serieus blijven he . En waarom is voor jou rechts de erfgenamen van de collaboratie , rechts is slecht en links is onbezoedeld rein , dat gelooft ge toch zelf niet .Vergeten de collaboratie van links met het Naziregime in '40.?
Als rechts zijn betekent , ;vasthouden aan de traditionele waarden en vrijheden , als rechts betekent ; vlaams zijn en er durven voor uitkomen , als rechts zijn betekent ; opteren voor de vrijheid van mijn volk , voor de vrije meningsuiting ; ja dan , donkerrood , ben ik rechts en ik ben er fier op . grtjs

Gepost door: Theo | 28-12-07

Hey Theo, als ik jou zo bezig hoor, weet ik dat we nog lang moeten blijven herhalen wat er meer dan 60 jaar geleden is gebeurd. De ideologie van toen leeft in jouw verder, niks nieuws onder de zon. Het is je allemaal al voorgedaan.

Omtrent rechts en de betekenis ervan. Toevallig zag ik vandaag op het net een youtube met een pleidooi van Filip Dewinter voor een 'wit Europa'. Als Filip dan zegt: 'pas je aan dan mag je blijven' ben ik wel geneigd hem niet ernstig te nemen. Heb ik gelijk?

Jouw volk? Daar hoor ik dan al niet bij, want ik ben een socialist, geen SP.a of PS-type, maar terug naar de 'basics'. Jouw socialisme is een giller. Socialisme enkel voor eigen wit volk, is geen socialisme maar een aanfluiting ervan. Jouw volk, mijn volk, is zelfs niet meer hetzelfde als toen ik kind was. Er is veel ander volk, andere culturen en andere waarden bijgekomen. En die gaan niet meer weg. Leer er maar alvast mee leven.

Als jij in de tijd moest leven wanneer ik geboren werd, en wat jij nu als èchte originele 'Vlaamse waarden' kapittelt, en toèn de waarden waren, je sloeg je hoofd tegen de muur. Waar jij je nu zon passioneel aan vasthoudt, zou mijn grootmoeder zich razend om maken. Waarden zijn niet statisch, die evolueren. Gelukkig maar.

Ik heb de grenzen zien vervagen, oplossen, internet, de aarde is terug plat geworden, milieuproblemen zijn systeemproblemen geworden van de ganse aardkloot en niet van een enkel land en zelfs niet eens van een werelddeel, het hangt allemaal samen. Wat ze in de buurlanden doen heeft onmiddellijk effect op ons. Het heeft dan ook helemaal geen zin om nieuwe grenzen (separatisme) te creëren. En zeker niet dat soort separatisme dat enkel tot doel heeft om minder productieven of sociaal zwakkeren af te stoten en dat enkel om er zelf financieel en materieel beter van te worden. Niet echt 'socialistisch' dus. Wèl nationalistisch-socialistisch, en dan snap je wel wat ik daar mee bedoel.

Vrije meningsuiting? Hopelijk heb je 't nu niet over het Vlaams Belang, want dan zit je wel echt bij de verkeerde partij. Vraag maar aan de zovele overlopers van de partij, en vooral waarom ze het zijn opgestapt.

Gepost door: donkerrood | 28-12-07

PRACHTIG! Het was ontroerend te horen hoe meneer Van Miert in Pakistan onderzoek deed naar het werk van mevrouw Bhutto.
Hoe hij bij haar mocht logeren!
Hoe verontwaardigd hij was nu ze vermoord werd!
Nochtans hadden de sossen geen probleem met de moord op Pim Fortuyn!
Bovendien was supersos Melkert (what's in a name?) een van de aanstokers van het geweld.
Legendarisch zijn de beelden van Fortuyn vs Melkert op tv.
Wat er in Pakistan gebeurde, was een drama maar ik begrijp niet als dat hier gebeurt, men er heel wat lichtvaardiger overheen gaat! Dan is het "uitgelokt" of zo.
Bovendien kon Van Miert ook eens een boekje open gedaan hebben over wat politiekers hier allemaal bekokstoven...(daar is SOS Piet maar een kleuter bij!)
Met alle repect voor Mevr Bhutto!

Gepost door: Albert | 28-12-07

Dat hebt je nu eens goed gezegd donkere...Theo staat sprakeloos , met zijn rug tegen de muur en bekomt van uw machtig pleidooi.
Jij hoort niet meer bij "ons" volk je bent verrijkt en je geniet van bijgekomen cultuur,bij het merendeel van jouw nieuw volk spreken ze amper je taal,spuwen op varkenvlees en de meest moedigen onder hen gaan een opleiding volgen in Afghanistan, om hun strijd tegen ongelovigen voor te bereiden. Moet ik daar samen met jou fier op zijn ...donkere ???

Inderdaad de aarde is plat geworden de communicatie onder de verschillende werelddelen is enorm ..... ze weten "nu" allemaal waar ze moeten zijn, waar het goed is ... waar er wat te rapen valt ,want dank zij, enkel maar de studie van hunne "Koran" zijn ze alleen maar in staat hun geit te melken.

Waarden zijn niet statisch maar evolueren ,gelukkig maar....tuurlijk evolueren die, maar daar hebben we de Koran niet voor nodig.
Jouw probleem donkere je hebt veel gemeen met "groen" dat "seuten kajotserpartijtje" die zien de wereld zoals hij zou moeten zijn...maar zo is het niet...Alle mensen, zijn gelijk ,das grote onzin ! zet honden van verschillende rassen samen in een groot kot ... een beetje later zit het er bovenarms op.. en wordt het een gevecht op leven en dood omwille van de "heerschappij" dat is bij de mensen niet anders ... momenteel gaat onze politieke hond op zijn rug liggen en toont zijn buik aan Allah-hond ten teken van onderwerping...en dat donkere is nu iets dat ik niet kan verdragen...in mijn ogen lafaarden...Ga wonen in Marokko ! waar je je volop kunt verrijken het verschil met Antwerpen zal binnen afzienbare tijd ,niet zo groot meer zijn...en probeer op jou beurd in uw nieuw vaderland ...de mensen daar te verrijken met een goede pint bv... of heerlijke varkenslapjes , voer de bikini in enz enz ...op die manier zul je misschien toch merken dat we niet hetzelfde soort van mensen zijn !

Gepost door: Rene | 29-12-07

Het "verzet" van onze "Hugo" is niet meer of minder dan een beetje "verzet" je weet wel ,ontspanning !

Gepost door: Rene | 29-12-07

Je lijkt een beetje gedesinformeerd te zijn Rene, want wat je zegt klopt aan geen kanten. 'Mijn' nieuw volk, ons vernieuwd volk sinds de voorbije eeuw, daarvan vormen Marokkanen èn moslims maar een minderheid van. In België zijn ongeveer 200 origines, in Antwerpen 150 origines. Dat is in elk land van de Europese Unie hetzelfde. Je kan op het feit dat een blank België of een blank Europa niet (meer) bestaat, eeuwig blijven doorkankeren (wat je al flink onder de knie hebt) maar er is geen terugweg: ze zijn er en ze blijven er. Wen er maar aan. De volgende generaties (vernieuwde) Belgen en Europeanen (in alle kleuren van de regenboog) zullen content zijn dat jouw soort en mentaliteit gelukkig met uitsterven bedreigd is. Kanker gerust verder, je doet het alleen jezelf aan.

Gepost door: donkerrood | 29-12-07

tuurlijk donkere !! Volledig akkoord ...Antwerpen is een havenstad en wij hebben door de eeuwen heen leren leven met verschillende nationaliteiten,nooit echt problemen...tot de komst van de Islamieten die stillaan in bepaalde wijken de meerderheid vormen en hun willentjes opdringen , het dramatische is ....de correcte politiekers geven steun a volonte ,waarom ..ik zou het niet weten,durven wij protesteren tegen deze gang van zaken worden wij uitgescholden voor racisten ,een woord dat vele jaren geleden enkel terug te vinden was in een woordenboek....Ik had nooit problemen met die andere 150 origines ook als politie-inspecteur te Antwerpen viel dat mee ,slechts een bevolkingsgroep gaf echt overlast op allerlei vlak..ge moogt eens raden dewelke !!

Gepost door: Rene | 29-12-07

Je bent andermaal slecht geïnformeerd Rene. Het is niet die ene bevolkingsgroep van Marokkanen en/of moslims die overlast veroorzaken maar een zeer kleine minderheid binnen die groep. Pak die minderheid aan maar vereenzelvig niet de ganse bevolkingsgroep met de criminaliteiten van dat kleine deel onder hen, waar ze overigens zèlf, samen met 'ons' autochtonen, mee het slachtoffer van zijn en hun handen vol aan hebben.

Gepost door: donkerrood | 29-12-07

tuurlijk donkere 2 !! weer akkoord Donkere... maar ze houden hun jeugd niet in de hand van opvoeding trekken ze zich niks aan ....is de oudste zoon een boef dan zal de rest in zijn spoor stappen ...is het daarentegen een goeie dan worden de andere ook OK..al meegemaakt dat de zoon wegens diefstal door zijn ouders en familie wordt verstoten ,de straat op en trek uwe plan !!...al bij een echtelijke twist geweten ,waarbij telkens de vrouw uiteraard een goe pak vet had gekregen..haar famillie erbijgeroepen ! mama en papa Mohamed ..niks aan te doen ..hare vent was den baas...heb al imans erbij geroepen die net hetzelfde zegden....heb je ooit al weten protesteren tegen het moordend geweld van hun boeders Moslims ?? Hoe komt het dat die aanvankelijk NL Moslimjongen die zijn geloof heeft afgezworen moet vrezen voor zijn leven ?? en dat zijn enkele regeltjes waarom ik de Moslims niet echt symphatiek vind en liever hun hielen zien dan hun gezicht.Kan jij het goedvinden dat ze de appartheid invoeren ,zoals met hun zwemuurtjes.Vindt je niet dat zij zich moeten aanpassen aan onze levensstijl en wij niet aan die van hun ??.....De slechte minderheid van Moslims slaagt erin de meerderheid van Moslims naar hun hand te zetten en hioerbij komt de koran soms goed van pas

Gepost door: Rene | 29-12-07

@Kvk

Knappe bijdrage, ik meen me te herinneren dat we je nogal eens gezien hebben op andere fora en daar gaf je ook dit soort van knappe tegenargumenten.

Je speelt niet op de man, haalt er geen 60 jaar geschiedenis bij etc.. het getuigt van klasse om dit te doen en ik hoop je hier nog vaak te zien om een goede discussie te houden.

Rene,
Donkerrood is hier niet om te discuteren, dat zou je moeten weten.
Hij is in zijn haat en fantatieke strijd vergeten waar het om gaat. 60 jaar geleden is voor vrede getekend. Er zijn langs beide kanten afschuwelijke zajen gebeurt, oa de aanval op Dresden.
Je kan geen vrede hebben zonder vergeving, hoe erg dat ook is en voor sommige slachtoffers absoluut -verstaanbaar- onaanvaardbaar is. Hugo blijft in het verleden leven alsof de oorlog gisteren was gedaan. Wanneer is het dan wel gedaan ? Binnen 100 of 200 jaar ? Moeten we dan ook nog de spaanse oorlog, Napoleon etc onderzoeken en hun wandaden, waarom niet, wanneer hebben we de spanjaarden en hun collaborateurs vergeven ?

Het is duidelijk dat 'den duits' niet bestond, net zoals de 'spleetoog' niet bestond, het was de vijand maar niet elke duitser en niet elke Jap was dezelfde mening toegedaan. Getuige zijn menig duitser die in "opstand" kwam en de joden hielp.

Er is genoeg gestraft wat mij betreft, iemand kan niet vrij opkomen voor verdraagzaamheid en tegelijk haat zaaien en dat is wat hij doet.

En wat betreft de archieven, het is correct dat de Russen veel hebben meegenomen. Ik vraag me echter af waarom de Walen net alle archieven hebben vernietigd over hun verleden met den duits...

Gepost door: den amerikaan | 29-12-07

@Jong Vlaanderen Bruggen bouwen betekent dat je eens eindelijk moet beseffen dat vreemdelingen die hier legaal verblijven niet meer zullen vertrekken.

Het enige wat je dan kunt doen is proberen ze te 'bekeren' door te integreren en bruggen te bouwen samen met mensen die al geïntegreerd zijn en willen meewerken om het extremisme en de criminaliteit bij vooral moslims tegen te gaan. Wanneer we daar niet in slagen, (en eerlijk gezegd betwijfel ik dat het zal lukken maar ik zie geen andere oplossing), dan ziet onze toekomst, en vooral die van onze kinderen en kleinkinderen (en ik heb er toch al vijf ondertussen) er heel slecht uit.
We moeten absoluut de islamisering tegen houden en dat doe je niet door te staan roepen en mij hier uit te schelden, maar dat doe je door eventueel in het hol van de leeuw te gaan en te proberen de mensen te overtuigen dat het zowel in hun als ons voordeel is om aan de integratie mee te werken.

Praten helpt daarbij en ja, daarvoor werd ik al eens uitgenodigd deel te nemen aan gesprekken hierover. En met succes. Eén iemand verhuisde ondertussen naar Duffel en stuurde zijn kinderen naar een katholieke school. Zijn kinderen kunnen geen Arabisch meer en spreken ook thuis uitsluitend Nederlands.

De reden dat ik verhuisde naar Borgerhout is geen toeval. Als je in een gemeente terecht komt waar 49% van de bevolking parallell leeft naast een andere gemeenschap, dan leef je op een vulkaan die elk moment kan uitbarsten. Bovendien is de criminaliteit er enorm hoog.

Dat de top mij de 'hand boven het hoofd houdt' heeft dus waarschijnlijk andere redenen dan diegene die jij aanhaalt...

Wanneer ik zie dat je schrijft over 'hysterische uitvallen naar andere VB leden', dan meen ik mij te herinneren dat die aanvallen voornamelijk uit een groep kwam die zich door mijn snel opkomend succes bedreigd voelden en bang waren hun postje eventueel te verliezen. Nochtans was het mij nooit om postjes te doen, anders had ik net als iemand anders heel Vlaanderen volgeplakt - maar dat zal je wel niet geloven... who cares! Ik werk op mijn manier en blijkbaar bevalt het heel wat mensen. Zelfs nu, na de eerste editie van ons lokaal krantje, kreeg ik heel wat mails en werden er leuke briefjes in mijn brievenbus gedropt.

Dat ik na deze zes jaar niet meer mee doe aan de verkiezingen heeft niets te maken met het Vlaams Belang dat ik altijd door dik en dun zal steunen, maar omdat ik het zielig vindt dat mensen op hogere leeftijd nog een mandaat bekleden. En ja, hoe erg ik het zelf ook vind, en al zie ik er jonger uit dan ik ben, op mijn identiteitskaart staat tenslotte mijn echte leeftijd en die zegt dat het tijd wordt om alles wat kalmer aan te gaan doen.

En alhoewel vrouwen wel het voorrecht hebben een beetje wispelturig te mogen zijn, (dus wie weet...) moet daar echt niets anders achter gezocht worden.
Ik ben gewoon veel te laat met politiek begonnen...

Gepost door: Janice | 29-12-07

Tuurlijk Amerikaan zo is het en niet anders.Ik heb jouw postings steeds aanzien als een Oase in de woenstijn van onbegrip...feiten zijn wat ze zijn..maar ik kan geen Duitser die in hetzelfde jaar geboren is als ik "1944" op zijn gezicht slaan omdat zijn vaders of grootvader soldaat was.Evenmin kan ik een Moslim het leven lastig maken omdat hij Moslim is ,dat werd met zijn geboorte meegegeven..maar zoals Janice schrijft het Moslim"fanatisme" moet met alle middelen bestreden worden en dat heeft niks te maken met racisme of wat dan ook..Onze ouders grootouders hebben er voor gezorgd dat we voor meer dan 60 jaar in vrede konden leven ,we dreigen dat terug te verliezen door eeuwenoude leefregeltjes die ze ons willen opleggen en menen de monopolie te hebben in de waarheid ,wel die hebben wij ook ...ieder zijn waarheid en dat ze ons verder met rust laten....

Gepost door: Rene | 29-12-07

Praten helpt misschien, maar liegen niet meer, Janice. Zeker als je mensen (bewust) verkeerd citeert terwijl de juiste versie van hun woorden gewoon boven je tekst staat.

Verder is je apologie weinig reactie waard, omdat ze, behalve van zelfbeklag, -verheerlijking en -verschoning, ook bol staat van de tegenstrijdigheden, non sequiturs en loze beweringen. Zoals gewoonlijk, moet ik er helaas aan toevoegen. Zo ben je volgens jezelf verhuisd naar Borgerhout omdàt het een "vulkaan" in het "hol van de leeuw" is, die "elk moment kan uitbarsten". Is dat de werkwijze of het taalgebruik van iemand die werkelijk integratie nastreeft? Jezelf profileren als een Jeanne D'Arc die zich zelfopofferend tussen de barbaren gooit om het avondland te redden, of als een Pater Damiaan die tussen de leproosjes gaat wonen om hen in de Here in te wijden? Ik denk het niet, Janice. Het is een hautain neerkijken op mensen. Een paternalistisch, koloniaal en achterhaald 'beschavingsideaal' waaruit superioriteitswaan en minachting spreken. Hetzelfde geldt voor alle leugens en paniekzaaierij over allochtonen, moslims en hun thuislanden die je hier spuit. De eerste stap naar het 'bruggen bouwen' dat jij zegt na te streven is immers dat je de eigenheid van diegene aan de andere kant erkent en respecteert. En dat doe jij niet. Daar is dit blog al jaren getuige van.

Het is natuurlijk mogelijk, dat ik me daarin vergis: dat ik iets over het hoofd heb gezien. Want zoals geweten, hanteer je een heel 'eigen' werkelijkheidsbeleving en dito logica. En vanzelfsprekend hoéf jij ons niet te vertellen waarom je de eer aan jezelf houdt. Die van Get Ready hebben van de rechter indertijd ten slotte ook toestemming gekregen om vol te houden dat ze géén homo's waren.
Het ga je goed, Janice. Waar dan ook.

Gepost door: jongvlaanderen | 29-12-07

@Den A.: "Hugo blijft in het verleden leven alsof de oorlog gisteren was gedaan. Wanneer is het dan wel gedaan ? Binnen 100 of 200 jaar ? Moeten we dan ook nog de spaanse oorlog, Napoleon etc onderzoeken en hun wandaden, waarom niet, wanneer hebben we de spanjaarden en hun collaborateurs vergeven ?"

Jij haalt een paar zaken door elkaar. De geschiedenis bestuderen en erover schrijven (op Verzet.org) is niet hetzelfde als in het verleden leven. Het klopt natuurlijk dat de geschiedenis zich nooit herhaald maar mensen doen dat wèl natuurlijk. Of die herhaling werkelijk plaatsheeft, hoeft je maar even terug te kijken in de geschiedenis en dan klopt het plaatje weer. Elk jaar verschijnen er werdlwijd duizenden geschiedenisboeken waarvan vele honderden ook in het Nederlands te verkrijgen zijn. Geschiedenis is de voorbije tien jaar erg 'in'. Zijn dat dan ook allemaal mensen die in het verleden leven?

Toen enkele weken geleden voor het eerst het gezicht van de Egyptische farao Toetanchamon werd onthuld voor het grote publiek, werd ik eveneens wil enthousiast, omdat dit natuurlijk belangrijk historisch nieuws was. Maar de politiek/geschiedkundige relevantie voor de geschiedenis in het algemeen en van die voor België en Vlaanderen in het bijzonder is nulkommanul. Toetanchamon leefde 3.350 jaar geleden en da 's ver weg.

Maar de geschiedenis van het Duitse nationaal-socialisme, het Italiaanse fascisme, de falangisten van Franco, de Pijlkruizers in Hongarije enz. tot en met VNV, Rex, Verdinaso enz. is nauwelijks enkele decennia geleden en compleet relevant tot op heden, vermits al die stromingen nog tot op heden verder boeren. Sommigen noodgedwongen onder een andere naam.

Ps: Artikels over de Spaanse oorlog, ttz de Spaanse Burgeroorlog (1936-1939) en de rol van Belgen en Joden in dit conflict, ben ik op dit ogenblik aan het voorbereiden. Ook dat loopt tot op heden verder door en verbanden met hedendaags rechts (groepen en/of personen) worden ook dan weer duidelijk verklaard. De appel rol nooit ver weg van de boom.

Gepost door: donkerrood | 29-12-07

@Rene: "De slechte minderheid van Moslims slaagt erin de meerderheid van Moslims naar hun hand te zetten en hioerbij komt de koran soms goed van pas"

Jij draait het gewoon om, uit pure boosaardigheid. Van wat jij beweert is geen enkel bewijs voorhanden. Dat is pure leugen en stemmingmakerij. Voor jou is de criminaliteit van een minderheid het ideale excuus - de stok om te slaan - om vanuit zuiver racistisch oogpunt de ganse groep te demoniseren en criminaliseren met het enige doel: een vreemdelingenvrij Blank Belgie, Vlaanderen en zoals jouw idool Filip Dewinter al sprak: een "Wit Europa" heruit te vinden.

Als je gewoon zou zeggen: "ik ben racist en ik ben er fier op", zou het de discussie aanzienlijk vereenvoudigen en wat mij betreft: totaal overbodig en zinloos maken. Want jij, op je 63ste levensjaar, zal nooit meer kùnnen veranderen. Daarvoor ben je te oud voor.

Gepost door: donkerrood | 29-12-07

Leve de Linkse nestbevuilers. Weg met ons blanken
! ANDERMANS VOLK EERST, EIGEN VOLK KAN VERREKKEN
Bertje Bleitbakkes, krijgen we nu ook geen subsdies en rap wat want in 2009 stampt Rechts u er met uw bleitsmoelkloten uit via het stemhokje ??? Ik weiger varkensvlees te eten omdat ik Links ben en andermans' spijswetten wil verplichten om de ethnische meerderheid te kloten, pesten,judassen en te couilloneren. Geen Vrijheid van Meningsuiting voor rechtse mensen, leve de Liga voor de rechten van de LINKSE mens.

Gepost door: Rood-Kloot AFF (=Algemeen Foefeleirs Front) | 29-12-07

arre lap ! probeer iets te doen voor de mensen en ge krijgt uwe bak vol...Bart wensen ze achter de tralies...voor FDW zijn doodsbedreigingen een normaal verschijnsel...met een vergrootglas zitten ze erop en owee als ze iets kunnen vinden...is dat politiek ?...Zo te lezen "jonk" van Vlaanderen " trekt Janice op niks het is een leugenaar,zelfbeklag,verheerlijking ,verschoning...is er dan niks goed bij Janice....en wees eens kritisch voor jezelf...wat voor "iets" ben jij feitelijk ??? de wijsheid zelve ??

Gepost door: Rene | 29-12-07

@donkerkloot, is de Islam een mensenras? Hoe kan iemand die iets onvriendelijks over Mohamedanen
zegt, zoals ge u INBEELDT dat Rene dat zou doen, dan een "racist" zijn ? Gauchisten beelden zich in dat iedereen die hun mening niet deelt een....
"racist" zou zijn.

Gepost door: Donkerzwart | 29-12-07

DE slechte minderheid van Moslims slaagt erin de meerderheid naar hun hand te zetten....en daarvoor zou er geen enkel bewijs zijn....jij als deskundige wat de nazi's betrof......

De nazi's waren in de beginne ook een minderheid die slaagden erin binnen een paar jaar den blanke bange Duitser mee te sleuren en heel de wereld in vuur en vlam te zetten.....maar ik weet niet of daar wel bewijzen voor zijn ! zomin als voor de moslims
(pertang die bommetjes die elke dag ontploffen in Irak , doen het niet slecht)

Gepost door: Rene | 29-12-07

Donkerrood ,
Rene heeft toch wel gelijk zeker , door je reactie ben ik in een grondige staat van afonie (sprakeloosheid) beland door je gefundeerd pleidooi , wat een leerrijk betoog, wat een "open mind". Ik kan onmogelijk concurreren met je heerlijk logica .Ik buig me dan ook ootmoedig voor je meesterlijke eloquentie .

Gepost door: Theo | 29-12-07

en die bommetjes in Irak ontploffen enkel maar om hun geloofsgenoten te overtuigen dat zij de meest vredelievenden volgelingen van "den Mohamed" zijn ,maar dat is natuurlijk ook moeilijk te bewijzen he donkerroodje !!

Gepost door: Rene | 29-12-07

Ziezo, einde discussie, de doos met argumenten van Rene en Co is leeg. Wat er dan opvolgt is wat gebral van de laagste soort en dat door èn uitsluitend anonieme gebruikers, anders zouden ze niet durven. Ik hou het hier voor bekeken. Tot een andere keer in een andere draad. Doei!

Gepost door: donkerrood | 29-12-07

Jong Vlaanderen moet eens duidelijk leren lezen wat er staat. Al die zever over bekeringsdrang, tegenstrijdigheden (omdat jij het toevallig niet begrijpt) tot zelfbeklag etc... is flauwe kul en zeker geen ernstige reactie op mijn antwoord.

Je gooit trouwens wel het één en ander door elkaar - ik vraag mij trouwens ook af waar je een 'apologie' meent te ontdekken. Dat is al te gek, want ik zou niet weten waarom en al zeker niet tegenover jou.
Voor zover ik kan zien in je vorige tekst viel je mij aan omdat ik mij bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen niet meer verkiesbaar wil stellen. Ik zou 'ondankbaar' zijn tegenover het VB enz...
Over tegenstrijdigheden gesproken...dan moet je zelf maar eens je eerste en je tweede reactie herlezen. Daar knoop je kop noch staart aan.

Nu stoor je je weer over het feit dat ik naar allochtone feesten en debatten ging waarop ik uitgenodigd werd. Of omdat ik dit het 'hol van de leeuw' noemde? Of omdat ik schreef dat een samenleving waarvan 49% moslim is een vulkaan is die elk moment tot uitbarsting kan komen?

Weet je wat jouw probleem is? Je snapt het verschil niet tussen 'tegen andere nationaliteiten' zijn of 'tegen de islam' zijn. Ik ben anti-islam... en dat zal zo blijven want de islam is geen religie als een ander.
Ik heb het al meer dan eens gezegd, de islam houdt op waar Europa begint. Maar ik heb dus absoluut niets tegen andere nationaliteiten.
Dat wil dus zeggen, dat ik niets tegen een Marokkaan, Algerijn of om het even wat ben, zolang ze zich maar integreren, ja zelfs assimileren.

De reacties die ik in mijn brievenbus en e-mail kreeg over deze lokale krant zijn heel positief, ook van niet-leden (behalve dan de aanhang van het anti-fascistisch front op hun blog) en daar ging het oorspronkelijk over en dat is het enige wat telt.

Als je nog meer wilt weten, je kent mijn e-mailadres... Maar iemand aanvallen vanuit de anonimiteit is natuurlijk veel plezanter, niet?

Gepost door: Janice | 29-12-07

Je wil dus dat Marokkanen en Algerijnen zich 'assimileren'. En tegelijk hou je vol dat je schrijft dat je niks tegen andere nationaliteiten hebt. Bedankt, Janice. Beter dan dat kon je mijn analyse niet illustreren. En duidelijker kon je niet maken waar bij jouw 'nieuwe missie' het schoentje wringt.

Dat je op de boodschapper schiet, vergeef ik je graag: het is blijkbaar jouw manier van 'bekeren', zoals kibbelen jouw manier is van 'praten'. Ik wens je er heel, heel veel succes mee.
Alle goeds, Janice.

Gepost door: jongvlaanderen | 29-12-07

Wat nationaliteiten betreft: Wat jammer dat autochtone Belgen/Vlamingen er collectief geen dubbele nationaliteit op na mogen houden, hij of zij zouden zich dan ook kunnen beroepen op het meest opportunistische en meest lucratieve deel.Ook overwinnigen op sportief gebied zouden dan een keuze van vlag kunnen inhouden, bijv. Belgische tricolore/Vlaams, of Monaco/Belgisch en niet enkel Marokkaans.
Eigenaardig toch hoe men aan linker kant een hekel heeft aan zogenaamde nationaliteiten terwijl zij hetzelfde als referentiepunt eventueel in het dubbel nemen om positief te discrimineren, hypocriet geldend als verzachtende achtergrond en ongelijke (juridische) maatstaven hanterend, om niet dezelfde naleving van de voor iedereen geldende wetten als billijk te beschouwen. Daarbij denken we ook aan 'kleine criminaliteit' die vroeger voor iedereen gelijk was en onverbiddelijk vervolgd werd en zonder uitzondering gesanctionneerd, en de gelijkheid man/vrouw,en het rituele onverdoofd slachten om maar enkele gesubsidieerde verschillen te noemen
Wat de argumentatie van dat linkse, door de staat overbeschermde en zichzelf onaantastbare soort bedienden van de overheid betreft...zij leveren zelf het bewijs dat zij uit domheid/onmacht/wanbeleid, enkel kunnen referen naar het verleden terwijl de toekomst bewijsbaar onder hun fascisme de vernieling in gaat. De ene identiteit moet uitgeroeid worden 'met alle middelen' om de andere(n) op straffe van... beaat te kunnen bewonderen en cash te belonen voor niet eens diensten, enkel voor de aanwezigheid, legaal of niet.
Om het kort te houden: ziekelijk blijven refereren naar het verleden is een bewijs dat het beleid de pedalen kwijt is.

Beste wensen aan mensen zoals Janice en verstandige inzenders die weerwerk bieden tegen het gevaarlijk fanatisme van hysterisch links dat allengs had moeten toegeven dat het experiment met levende mensen uit de hand gelopen is. Merci Janice en anderen.

Gepost door: Jade | 29-12-07

Janice,
Men kan MET mekaar praten , maar ook naast mekaar praten , dat is volgens mij het euvel van jongvlaanderen.Hij/zij praat duidelijk naast de zaak .Het is een hutsekluts van argumenten om jouw betoog te pareren . Alleen snap ik er niets van .Jongvlaanderen haalt er gewoon zaken bij die alleen maar dienen om te verwarren , terwijl het eigenlijke punt niet eens wordt beantwoordt.jongvlaanderen is het echt zo moeilijk de draagkracht te begrijpen van de woorden "assimileren " en/of "integreren" ,zo moeilijk moet dat voor jou niet zijn , jij die zelfs (verkeerdelijk) goochelt met het woord apologie .
Laat er je slaap niet voor ,Janice ,in discussie gaan is mekaar een eindje tegemoet komen ,maar blijkbaar is die stap voor jongvlaanderen nog te veel .

Gepost door: Theo | 29-12-07

Als ik de eerste reactie van Jongvlaanderen lees, dan lijkt het of er bij de volgende reacties een totaal andere persoon aan de andere kant zit. Een eerder extreem linkse persoon, want hij is verdomd goed in het verdraaien van woorden en wil mij absoluut horen zeggen dat ik een racist ben.
Wel...pech jongen. Ik maak geen onderscheid in mensen, jullie doen dat wel. Ik heb geen interesse in de huidskleur, maar wel in wat eronder zit.

Die laatste reactie van jongvlaanderen is dus inderdaad totaal naast de kwestie zoals Theo al zei.

Mijn moeder moest ook integreren toen ze als vierjarig kind naar hier kwam. En dat geldt zowel voor Algerijnen, Marokkanen of om het even welke andere nationaliteit.
Toen ik in Noord-Afrika verbleef, moest ik mij ook aanpassen en ik was niet eens van plan er te blijven wonen. Het is gewoon een kwestie van respect voor de cultuur waarin je wordt opgenomen. En dat 'worden opgenomen' moet je ginder wel met een dikke korrel zout nemen...

Indien je andere vraag misschien zou zijn of ik ginder al dan niet een hoofddoek droeg?
Nee, want niemand droeg dat toen, enkel de plattelandsvrouwen droegen dertig jaar geleden een hoofddoek.

Gepost door: Janice | 29-12-07

Inderdaad donkere...einde discussie.want een degelijk antwoord geven op mijn posting van 29/12 ..15u13 kun je niet...het zijn feiten,niet te weerleggen ... hou je verder maar bezig met het bestrijden van de Nazi,s das veiliger dan tegenwind geven aan het Islamfundamentalisme ,de eerste groep bestaat niet meer de tweede is volop in ontwikkeling..je kunt het gerust beschouwen als een "VerZet(je) ..................


Janice ,ik zou het in jouw plaats beneden mijn waardigheid vinden, repliek te geven op de postings van wat zich "jong Vlaanderen" noemt,wie dat ook moge zijn. Het is belangrijker van jezelf te weten wie of wat je bent.Individuen zoals JV zijn te vergelijke met een Jos Geysels de "een" geworden fanaticus in staat om Christus opnieuw,en met veel genoegen, aan zijn kruis te nagelen..dat zijn de rotte appels in de maatschappij.Het verschil ... wij wensen dialoog om onze standpunten te kunnen verduidelijken en hebben bepaalde eisen tegenover toestanden die een reeele dreiging vormen...de tegenpartij heeft een NAZI-mentaliteit ,je bent voor of tegen ons,indien tegen ! zullen we alles doen om te "vergruizen" belachelijk te maken,vernederen enz...en vermits de "massa" gemakkelijk te manipuleren is, volgen zij blindeling hun grote voorbeelden ,want ze zijn onfeilbaar in hun denken en handelen ..."Jong Vl" is daar een levend product van.Ze zullen in de toekomst zwaar gestraft worden omwille van hun fanatieke domme houding, als zij hun vrijheid kwijt raken door die vervloekte Islaaaaaaaaam en in angst moeten leven..Spanje en Engeland hadden al prijs. Wij uiteraard ook ,zullen delen in die vrolijke nieuwe toestanden...maar wij hebben tenminste gepoogd er iets aan te doen voor onze kinderen en kleinkinderen ,maar het zal de laatste groep zijn die de vrijheid terug zal moeten herwinnen zoals Nostradamus het al eeuwen geleden voorspelde.....vergeet niet Janice , je dwingt respect af bij heeeeel veel mensen laat je dus niet van de wijs brengen door dat niemandalletje dat zich "Dom Vlaanderen" noemt....heu ik bedoel Jong Vlaanderen

Gepost door: Rene | 30-12-07

vraag het eens aan de bijbel als voor Janice alle volkeren gelijk zijn en ze naar eigen zeggen geen raciste is, waarom noemt ze dan een feest van allochtonen 'het hol van de leeuw' ? Janice zou ook het best nog eens een bijbel ter hand nemen, dan zou ze misschien wat minder door de mand vallen bij het Islam-bashen. alvast enkele citaten uit de zoveel betere bijbel :

3 Leviticus 20:2
‘Zeg tegen de Israëlieten: “Wanneer een Israëliet of een vreemdeling die in Israël woont een van zijn kinderen aan Moloch offert, moet hij ter dood gebracht worden; het volk moet hem stenigen.

5 Numeri 15:35
De HEER zei tegen Mozes: ‘Die man moet gedood worden. De hele gemeenschap moet hem buiten het kamp stenigen.

7 Deuteronomium 13:10-11
U moet hem ter dood brengen; samen met uw volksgenoten moet u hem stenigen tot de dood erop volgt, en zelf moet u de eerste steen werpen. Dat is zijn straf, want hij heeft geprobeerd u te vervreemden van de HEER, uw God, die u uit de slavernij in Egypte heeft bevrijd.

8 Deuteronomium 17:5
dan moet u de man of vrouw die zich zo misdragen heeft de stad uit brengen en buiten de poort stenigen tot de dood erop volgt.

1 Genesis 38:24
Ongeveer drie maanden later kwam men Juda vertellen dat Tamar, zijn schoondochter, zich als een hoer had gedragen en daardoor zwanger was. ‘Breng haar de stad uit,’ zei Juda, ‘ze moet verbrand worden.’

2 Leviticus 20:14
Wie met een vrouw trouwt en ook met haar moeder, begaat een schanddaad. Hij en beide vrouwen moeten worden verbrand, want dergelijke schanddaden mogen bij jullie niet voorkomen.

3 Leviticus 21:9
Als de dochter van een priester zich door hoererij ontwijdt, ontwijdt ze haar vader en moet ze worden verbrand.

enz.. Voor elke lijfstraf in de Koran vindt je er 5 in de Bijbel.

Gepost door: D.V. | 30-12-07

DV snapt het nie goe Klopt mijne beste DV maar wij leven niet meer volgens den bijbel...wij zijn intussen BESCHAAFD en leven niet meer in den tijd van Leviticus maar in de 21 eeuw......Maar wie leeft er nog wel ...volgens die andere Bijbel ..de Koran ???? ...en het hol van de leeuw mijne beste DV is ...als mens met moderne opvattingen in gezelschap komt met, Koran aanbidders die nog altijd niet beseffen dat de tijden veranderd zijn maar wel meegenieten als het hun past !!
In welke tijd leef jij ?? nog altijd volgens die bijbel ??? stenig jij ook nog vrouwen ?

Gepost door: Rene | 30-12-07

Stenigen Hehe, Rene verwoordt hier precies hoe moslimofoben een loopje nemen met de waarheid. Als zij willen wijzen op het gevaar dat van moslims zou uitgaan, worden er telkens weer citaten uit de koran bijgehaald om hun gelijk kracht bij te zetten. Hier gaan ze er ook automatisch van uit dat je die citaten ook echt letterlijk behoort te nemen.

Wanneer er dan iemand zoals D.V. op wijst dat de Bijbel van de christenen al evenzo (en misschien wel meer) gewelddadige en bezwerende formules bevat die in aantal en gruwelijkheid zeker niet moeten onderdoen voor wat er in de Koran staat, heet het opeens: "ja maar wij prakizeren niet meer". Rene heeft het dan wellicht over zichzelf gehad en gaat er vanuit dat elke christen de Bijbel niet letterlijk [meer] zou nemen. Het tegendeel is waar: er bestaan vele christelijke èn katholieke sekten in België die van Bijbelstudie hun leven maken. Zeg bv tegen een Getuigen van Jehovah dat je 't allemaal niet zo letterlijk moet nemen en een storm van verontwaardiging barst over je uit.

Nee Rene, je moslimofobie is nooit geloofwaardig geweest en geef toe, het wordt nu wel héél erg doorzichtig.

Maar ik geef toe: ik ken geen enkele situatie in ons land waarbij een christen of katholiek mensen is beginnen stenigen als strafmaat maar... ik ken ook geen enkele moslim die dat in België heeft toegepast.

Ps: een oud Vlaams gezegde (?): "Wie zonder zonden is werpe de eerste steen" (komt ook uit de Bijbel)

Gepost door: donkerrood | 30-12-07

Donkerrood, DV,

In uw haat kent u zelfs het verschil niet tussen het oude en nieuwe testament. Als u er niets van kent onthoud u dan van stompzinnig commentaat. Ik heb u dat nogal gezegd ga uw zaken eerst na vooraleer u iets post, het maakt u misschien geloofwaardiger.

Gepost door: den amerikaan | 30-12-07

Donkerrood,

"ik ken ook geen enkele moslim die dat in België heeft toegepast. "

Vrouwenbesnijdenis, verplichte hoofddoeken dragen met geweld, vrouwen met korte rokken beledigen voor hoeren, verplichte uithuwelijking (lees het nieuws vandaag), eermoorden.

Klopt, dat gebeurt allemaal niet meer...

Gepost door: den amerikaan | 30-12-07

@Donkerrood

Ik heb het jouw al meermaals gezegd maar duidelijk zonder resultaat. Ik heb je al verschillende keren onderuitgehaald waar je
totaal verkeerde info geeft of zelfs compleet de mist ingaat omdat je er niets van afweet. De manier waarop je bepaalde discussies aangaat of ging getuigt van laag en infantiel niveau. De enige zaken waar je iets van kent is van WO2 en dan nog.

Dit is jouw probleem, je maakt je eigen website ongeloofwaardig door de meest onzinnige zaken te schrijven die je door wat onderzoek zo kan weerleggen. Waarom zou ik al de rest dan moeten geloven.

Het is zoals Al Gore die beweert dat de zeespiegel 7 meter zal stijgen, terwijl de meest pessimistisch rapporten een stijging van 70 cm geven.... Waarom zou ik dan de rest geloven.

Een goede raad, onthoud je van discussies als je de beweringen die je maakt niet kan bewijzen. Het maakt jou geloofwaardiger alsoook je website. Beledigen van mensen die niet met je akkoord zijn, vooroordelen, monddood proberen te maken van politieke tegenstanders zijn fascistische taktieken en horen hier niet thuis.

Jij LEEFT in het verleden, dat getuigen jouw bijdragen elke keer weer, het gaat niet over geschiedenis en vergeving of verdraagzaamheid, het gaat bij jouw over haat en wraak.

Ik ben op 1 zaak akkoord, leer uit de geschiedenis, wat jij met VB kiezers en hun mandatarissen doet is wat Hitler met de joden deed, maar blijkbaar leer je er niet van.

Het is op het ziekelijke af en dat is spijtig voor jezelf.


Gepost door: den amerikaan | 30-12-07

@Den A.: zoals reeds gezegd, weiger ik met jou in discussie te gaan, zolang je dat anoniem doet en zolang je dat op een weblog doet. Ik heb daar zo mijn redenen voor. Je zal wel begrijpen waarom ik dat zeg. Have a nice day.

Gepost door: donkerrood | 30-12-07

Donkerrood,

En ik zeg het je nog maar eens, ik heb te veel te verliezen om het niet annoniem te doen. Echter, ik respecteer zelf de anonimiteit en misbruik ze niet om anderen onnodig te beledigen.

Ik heb niets te verbergen in mijn discussies met niemand, jij blijkbaar wel, so be it.

Het lijkt me ook stompzinnig om jezelf 20 aliassn aan te meten om dan van anderen te vragen de anonimiteit op te geven.

Zeg me eens, wat maakt jouw nerveus aan mijn anonimiteit en wat maakt dat belangrijker dan mijn inhoudelijke argumenten ?

Zoals je al eens verteld hebt, jouw doel is iedereen monddood te maken. Ik heb ook net mijn email adres nagekeken en er is nog steeds niets binnengekomen van jouw hand.

Ik wens je in tegenstelling to jezelf toch wel een gezond en minder hatelijk 2008. Ik hoop oprecht dat er een dag komt dat je die haat en wraak neigingen kan laten varen.

Hierbij nog wat stof tot nadenken
http://www.whatthewestneedstoknow.com/

en eentje die je kan linken aan je verzet.org over de moslim waffen SS en de huidige islam in het oosten.
http://www.tellthechildrenthetruth.com/

Gepost door: den amerikaan | 30-12-07

@Den A. : eerst dit: "ik heb te veel te verliezen om het niet annoniem te doen", en dan weer zo: "Ik heb niets te verbergen in mijn discussies"

Kan je zelf nog volgen? :)

En dan jij over mij: "infantiel niveau", "op het ziekelijke af", "fascistische taktieken" enz.

Is dit jouw manier om een 'inhoudelijke discussie' uit te lokken?

Ps: Je houdt me toch op de hoogte wanneer je van plan bent om me te beledigen hé? :)

Gepost door: donkerrood | 30-12-07

Den A: blijkbaar wist jij niet dat zowel het OT als het NT samen de Bijbel vormen. Hier een link waar je hopelijk een beetje uit kan leren:

De Bijbel God's Woord:

Gepost door: donkerrood | 30-12-07

10 op 10 voor rene . Ik snal alleen niet waarom mensen zoals D.V. met gemak de gebreken en/of tekortkomingen van anderen nodig hebben om misdaden en geweldplegingen goed te praten .
DV , een beetje realiteitsbessef graag ! Bij mijn weten is er in onze westerse landen of zelfs Gods land Israel een enkele "hoer " gestenigd of verband . Men zou nogal werk hebben . Dit terwijl in de naam van de "koran " ik weet niet hoevele "ere-moorden" en "familiewraak" beoefend werd en wordt .
Kijk maar naar Irak ; waar onze moslimbroeders een echte dodelijke wedstrijd houden , wie de enige en echte islamieten zijn .

Gepost door: Theo | 30-12-07

@Donkerrood,

Je blijft zo gemakkelijk onderuit te halen. Leer het verschil tussen het oude en nieuwe testament, daar waar de huidige christenen vooral het nieuwe testament volgen dat veel vreedzamer is dan het meer 'agressieve' oude testement.

Geef ons de verschillen eens tussen de koran en het nieuwe testament en dan kunnen we verder praten.

PS: ik hoef geen lessen van iemand die 20 aliassen gebruikt in anonimiteit. Ik doe het publiek onder een alias en als je dat niet aanstaat reageer dan niet op mij.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Nieuwe_Testament
De reden waarom de tweede helft van de Bijbel het Nieuwe Testament wordt genoemd (het woord testament betekent 'verbond' of 'convenant') is omdat er volgens het christelijk geloof sprake is van een nieuw verbond: God heeft door Jezus Christus een nieuw verbond gesloten met de mensheid. Was het oude verbond uit het Oude Testament nog beperkt tot het volk van Israël, het NieuwTestamentische verbond geldt voor iedereen die gelooft dat Jezus Christus de Messias, de Verlosser is van de zonde, de duivel en de dood. Op grond hiervan beschouwen (orthodoxe) christenen het Nieuwe Testament dan ook als het Woord van God."

Gepost door: den amerikaan | 30-12-07

@Den A; :"De reden waarom de tweede helft van de Bijbel het Nieuwe Testament wordt genoemd"

Goed, je hebt al ontdekt dat het NT een onderdeel is van de Bijbel. Ik heb trouwens nooit over het OT of het NT gesproken, maar altijd over de Bijbel als geheel (even terugscrollen A.).

Een vergelijking maken tussen en NT en de Koran is dan ook niet relevant in deze discussie. Ik heb ook geen tijd (en ook niet veel zin als atheïst) om mij in de Bijbel te verdiepen om een verdere vergelijking met de Koran (of de Torah enz.) te maken. Ik dank hiermee alvast DV die de moeite heeft gedaan om al enkele overeenkomsten aan te tonen.

Het klopt dat ik vele aliassen gebruik. Ik heb je al uitgelegd waarom. Na 12 jaar internetten heb ik mij de woede en frustratie van heel wat VB'rs, neonazi's e.a. op de nek gehaald en wordt ik bijna constant gestalkt, net wat jij ook al enkele jaren doet. Met van nicknaam te veranderen, blijf ik ze makkelijk een paar stappen voor. Ik ben niet anoniem remember, ik heb dat niet nodig want ik ben voor niets en niemand bang. Moet ik dat soms zijn? Alleen wordt ik dikwijls geïrriteerd door al die peseterijen en flauwiteiten. Niks aan te doen, dit is internet, het schaduwdomein voor het krapuul van de wereld.

Waarom hou jij zo vast aan anonimiteit? Wat heb je te verbergen? Janice is niet anoniem, ik ook niet, waarom jij dan wel? Waar ben je bang voor? Heb je je TV-taks niet betaald? Zit de deurwaarder achter je aan? Wat scheelt er?Gepost door: donkerrood | 30-12-07

@Theo: "Kijk maar naar Irak"

Ik kijk naar Irak en ik zie wat jij ziet, maar het interesseert me niet.

Ik kijk naar België en wacht met jou op de eerste bomaaanslag van een islamitische zelfmoordterrorist, naar de eerste openbare steniging -niet in een arabisch land maar HIER.

Die paniekzaaierij pakt bij mij geen verf. Moslimhaat in België is onterecht en onrechtvaardig. Zo lang ze zich houden aan de wetten, rechten en plichten, van ons land, is er niks aan de hand. Toegegeven, we moeten waakzaam blijven, maar dat waren we ook al voordat de eerste moslim zijn entree deed. De toenemende criminaliteit is een Europees en Internationaal fenomeen dat ook op dat grote vlak moet aangepakt worden en ook effectief wordt bestreden en vaak met indrukwekkende successen.

Ik hoop dat de Europese landen en de rest van de wereld net zoveel energie gaat stoppen in de bestrijding van de opwarming van de aarde, want dàt probleem is 1000 keer relevanter en dwingender, dan een 'imaginair' moslimprobleem dat in België zou bestaan.

Gepost door: donkerrood | 30-12-07

@Donkerrood.

Dat je de eigen contradictie niet ziet in je eigen verhaal en de reden van je zongenaamde niet anonieme aliassen is erg.

"Na 12 jaar internetten heb ik mij de woede en frustratie van heel wat VB'rs, neonazi's e.a. op de nek gehaald en wordt ik bijna constant gestalkt, net wat jij ook al enkele jaren doet."

Ja, iedereen kan zien dat ik jou al heel lang 'stalk', wat een grap. Wat jij noemt "stalken", noem ik weerleggen van de meest stupiede argumenten.

Ik noem er even eentje, er zijn in Belgie geen aanslagen van moslims. Juist, er zijn er echter heel zware geweest in London en Madrid nog niet zo lang geleden. Er zijn ook al verscheidene moslim terreur organisaties opgerold en er zijn reeds verschillende veroordelingen geweest voor het plannen van.

De enige echte aanslagen waren idd niet van moslims maar van extreem links, die zijn ondertussen reeds terug vrij en je mag 2x raden op wie dat zij stemmen.

Het is duidelijk dat je haat en wraak gevoelens de bovenhand hebben op je objectiviteit. Iedereen kon en kan dat zien aan je bijdragen en de mijne.

Zoals ik al zei, ik heb IETS te verliezen, mijn job. Ik heb een gezin te onderhouden en wens niets kwijt te raken door de hetze van politiek correcte personen die denken alles te weten en denken het 'juiste' geweten te zijn van de mensheid.

Je bijdragen zijn lachwekkend, dat is dan toch nog de meerwaarde die van enig betekenis is.

Mvg

Gepost door: den amerikaan | 30-12-07

Terrorists in Europe find base in Belgium Terrorists in Europe find base in Belgium
http://www.iht.com/articles/2005/10/09/news/belgium-5413344.php?page=2

List of Belgians involved in terrorism
http://www.optimit.be/documents/news-items/moslim-extrimisme-in-belgie.xml?lang=en

Belgium starts trial on terror
http://www.iht.com/articles/2005/11/03/news/terror.php

Iraqi Terror Trial Exposes Belgium’s Muslim Dilemma
http://www.jamestown.org/terrorism/news/article.php?articleid=2373752

Belgium opens major terror trial
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4403536.stm

Er zijn echter GEEN problemen met moslims in Belgie...


Voor de rest Donkerrood, zal ik niet langer reageren op uw postings.

Gepost door: den amerikaan | 30-12-07

@Den A.: "er zijn in Belgie geen aanslagen van moslims"

Fijn, meer moest ik niet weten.

"ik heb IETS te verliezen, mijn job"
Dat risico loop ik ook. Ik kan nooit mijn mond houden op mijn werk, ze zijn precies op de hoogte van wat ik doe met Verzet.org en de rest, en ik ben wat je kan noemen: een actieve anti-racist op het werk. Wie de racist uithangt heeft rechtstreeks met mij te maken en dat kan er soms keihard aan toe gaan. Het is enkel omdat ik goed presteer (veel geld in de kassa breng van mijn werkgever) dat mijn 'houding' getolereerd wordt. Van het ogenblik dat ik minder ga renderen zal het snel afgelopen zijn met me. De bruine pest is overal. Mijn advies: ga bij een VB-baas werken, of laat zien dat je een kerel bent en ga ergens anders het zgn 'slachtoffer' spelen want ik vind dat maar zielig van je! :)

Gepost door: donkerrood | 30-12-07

@Den A.: "Er zijn echter GEEN problemen met moslims in Belgie... "

Zoals ik hierboven al heb gezegd: Toegegeven, we moeten waakzaam blijven, maar dat waren we ook al voordat de eerste moslim zijn entree deed. De toenemende criminaliteit is een Europees en Internationaal fenomeen dat ook op dat grote vlak moet aangepakt worden en ook effectief wordt bestreden en vaak met indrukwekkende successen.

De boeven werden tot op heden gepakt. Goed zo! De Islamisering van België is een groteske MYTHE, door het VB levendig gehouden met het doel om angst te zaaien onder de bevolking, angst die onterecht is, want hier gebeurt niks dat de aanduiding 'terrorisme' enigszins benadert.

Het doel met die paniekzaaierijen door VB en extreemrechts is ook duideliijk: de weg open te breken voor een sterke man en een of andere nieuwe vorm van dictatuur, gevolgd door een brutale ruk naar rechts met alle nefaste gevolgen van dien zoals inperking van de vrije meningsuiting en bewegingsvrijheid.

Nee bedankt!

Gepost door: donkerrood | 30-12-07

Bijbel vs Koran Doe zelf de test en zoek de verschillen tussen Bijbel & Koran. Vul een zoekwoord in (bv. stenigen, overspel, verbrand, zwaard, enz..) en vergelijk ze beiden in hun wreedheid. http://www.bijbelenkoran.nl/index.php

Gepost door: D.V. | 31-12-07

@ donkerrood


Er zijn meer dan aanwijzingen genoeg waaruit blijkt dat het met de radicalisering( lees: anti-westen) bij de jonge en groeiende populatie moslims de verkeerde kant opgaat. Als er in België nog geen nine-eleven of zo heeft plaatsgevonden, waar ligt dat dan aan? Puur toeval? Kom nou! Even nadenken... Zou het niet kunnen zijn dat "zij" één van hun comfortabelste schuiloorden links laten liggen? Recentelijk niet die reportage gezien waarin die Nederlandse onderzoeksjournalist brandhout maakte van de multicultuur, en wiens conclusie was dat een aanslag maar een kwestie van tijd is? Je minachting voor de feiten is net als bij diegenen, die nadien zeiden: "wir haben es nicht gewusst". In jouw geval is het veeleer: wat baten kaars en bril...
Je houdt van sprookjes blijkbaar, want het Vlaams Belang zaait geen haat door te wijzen op de steeds grotere invloed van achterlijke en middeleeuwse gebruiken in de westerse samenlevingen. Mooi, "we zwijgen erover, en er is niets aan de hand"? Misschien kan je nog op het kabinet van Verhofstadt terecht, die liegt er al jaren zo op los.

Je fetish voor een zgn. sterke man in een autoritair systeem, is iets wat de laatste decennia toch wel hét handelsmerk bij uitstek is van de linkse kerk: Noord-Korea, Venezuela...en dichter bij huis: Stevaert, Di Rupo,... dank zij wie het met de vrije meningsuiting niet in de goede richting gaat.

Wellicht heb je van politiek nog niet veel kaas gegeten, als je niet schijnt door te hebben waarom het Vlaams Belang buitenspel wordt gezet: omdat ze het (veelal francofiele) establishment aanvalt, omdat ze de Waalse corrupte politieke klasse bestrijdt die Vlaanderen enkel 'bemint' voor de centjes, omdat ze het ondemocratisch instituut van het koningshuis hekelt. Al de rest is larie en apekool, en dat kan je misschien bij de Klj van Poelkapelle proberen slijten, hoewel die ook al niet meer van gisteren zijn.

Brutale ruk naar rechts? Graag!!! De scherpe linkse koers van afgelopen decennia heeft voor genoeg bijkomende armoede gezorgd. Welk voorbeeldland noemde je weer, waar men in grote getale naartoe migreert, en waar een linkse leider de lakens uitdeelt? Of herinner je je de bewonderende uitspraken van een aantal franstalige politici op het regime van Noord-Korea? O, dat zal De Morgen of De Standaard niet brengen...vrije pers, weet je wel.

Gepost door: Wienieke | 31-12-07

Donkere ...je haat tegenover VB is onredelijk...anderzijds kunt geen slecht woord horen over de Islaaaaam...hoewel er bijna dagelijks berichten binnenlopen over bomaanslagen waarbij vele onschuldigen het slachtoffer van zijn..Moorden omwille van de eer en dergelijke fratsen ,die in ons land gebeuren door Moslims ,daar ga je voorbij,maar O wee als VB een komma in haar teksten vergeet. Je haat zou nog begrijpelijk zijn en verontschuldigend moest je persoonlijk en fysiek geleden hebben onder de oorlog ,maar net zo min als ik...je hebt teveel en ,of de verkeerde boekskes gelezen....Geef toe ! zonder de import van die Islam zouden er vele problemen niet bestaan o.a de tweedracht die er nu heerst,die vervloekte godsdienst heeft een serieuse wig geslagen in onze maatschappij,wat de Moslims alleen maar kan voorthelpen met hun plannen. Wat in Godsnaam hebben die Moslims ons te bieden ,zelfs "respect" hoeven wij niet te verwachten in ruil voor de kansen die ze hier krijgen, om de kwaliteit van hun leven aanzienlijk te verbeteren,kansen waar ze in hun thuisland enkel maar van kunnen dromen.
Trouwens het waren toch maar "gastarbeiders" he donkere ! Toen ik twee jaar geleden mijn "grote kuis" hield heb ik me laten bijstaan door een "klusjesman" betaald met dienstencheques...na een aantal dagen is die man weer vertrokken...stel je voor ,hij wilt niet meer buiten ,brengt zijn vrouw en kinderen mee een beetje later zijn neven en nichten ,begint eisen te stellen ,mijn leefgewoontes te ondermijnen...hoe zou jij reageren ,idem als het VB natuurlijk... daar ben ik zeker van .Hetzelfde gebeurd met Belgie ,ze zijn hier komen werken maar wat ze ervoor in de plaats kregen.. daar kan ene van bij ons ,nog niet aan tippen ...heel hun familie zit hier ( laat maar komen) en met het geld dat ze van ons "krijgen" bouwen ze in hun thuisland "huisjes" en dan nog geen "merci".... integendeel..."wij wille ditte ,wij wille datte ,jullie niet geven ??? jullie benne racisten....Alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah !! en vermits de traditionele correcte partijen..als de dood zijn om dat "toverwoordje "racist" niet op hun partij te zien kleven ,allee vooruit dan maar !!..want ge ziet wij zijn geen racisten maar het VB DAT zijn racisten ,want zij durven "Neeje" zeggen !!!

De poging tot Islamisering van Belgie is een realiteit ,dat ziet zelfs een blinde polderboer!! en wordt enkel weggefloten als een Mythe door diegene die er belang bij hebben (bv omwille van stemmetjes) of door mensen zoals "donkere" die door hun "haat" elke zin voor realiteit verliezen.

Het is een beetje hyprocriet je een gelukkig nieuw jaar toe te wensen donkere , heel het jaar verwens je ons naar de hel met al zijn duivels..maar goed wij zijn VB-ers dus mensen. "Ik wens je geen haat ,in je straat zonder haat" in 2008

Gepost door: Rene | 31-12-07

DV snapt het nog altijd niet !! DVVVVVVVVVVVVVVV !! zoals ik reeds eerder schreef en zoals iedereen weet ,behalve jij blijkbaar...wordt den Bijbel bij ons alang niet meer toegepast !! De Koran daarentegen is nog altijd "up to date" voor Moslims ,vandaar hun achterlijk gedrag...bv ze kleden zich nog altijd zoals in de oudheid..het enigste verschil is dat ze nu rondlopen met een GSMeke een van de vele producten en resultaten van het vrije westers denken...moesten wij nog volgens den bijbel leven ,zoals de Minaretbijters ,dan liepen we nog rond in een berenvel en sleurden we onze vrouwen met hun hoofdharen over de grond (iets dat ge nu ,niet meer moet proberen !)

DV moest ge het nog niet begrijpen zoals "donkere" wil ik je dat "volgend" jaar met alle plezier nog eens uitleggen !!

Gepost door: Rene | 31-12-07

@ René


In je post van 31/12 om 1u02 ga je wel wat kort door de bocht. Je maakt immers geen onderscheid tussen gastarbeiders, en wat hier de laatste -zeg maar- paar decennia is toegestroomd.

Toen er behoefte was aan extra werkkracht voor onze economie, werd er noodgedwongen in het buitenland gezocht naar invulling daarvan. Het is een fabel te denken dat alle werklozen kunnen ingezet worden alvorens elders te zoeken, in elk land ter wereld is er een zeker percentage werklozen. Het zgn. patronaat en establishment redeneerde uit eigenbelang, en kwam uit in het noorden van Afrika(In het oosten stond daar dat mooie Ijzeren Gordijn van de U.SOCIALISTISCHE.S.R). Geïnteresseerden kwamen graag over om het werk te doen dat weliswaar hard was, maar veel meer kansen bood dan van waar ze kwamen. Ze werden dus geenszins naar hier "gehaald" zoals vele linksen ons voorliegen, maar dat terzijde. Wat ze met dat verdiende geld deden, was/is hun eigen vrijheid, ook al kochten ze daarmee een huis in het thuisland. Het bewijst ten volle de stelling, dat cultuur en verbondenheid met "thuis" veel dieper zit dan linkselaars willen toegeven. Tot zover is er niets aan de hand, en met die groep 'migranten' was er nauwelijks een probleem, moslim of niet.
Nadien echter is het beginnen mislopen, toen niemand de moed had om te zeggen na de geleverde arbeid: "dank u wel, het werk zit erop, nu mag je terug naar huis."
Want intussen zagen degenen die in de thuislanden achterbleven, hoe die arbeidsmigranten er economisch op vooruitgingen. Intussen had ons uitgebouwd sociaal systeem ook iets als het bestaansminimum opgezet, wat elders in de wereld begrepen wordt als: "fijn, geld krijgen en er niets voor moeten doen!". De politieke recuperatie van die nieuwe onderkant van de maatschappij door links, lag algauw voor de hand, met een massale instroom van westers-vreemde culturen en volken, gezien links de politieke lakens uitdeelde. Ook was er niemand die meedeelde, dat er naast rechten ook plichten waren in het nieuwe land, een betoog waar links met de recuperatie van mei '68 al helemaal geen zin in had. Plichten, stel je voor...

Voor het vervolg is je betoog wel correct: de aggresiefste cultuur is die, gebaseerd op een religie met waarden, haaks op de westerse, met name de islam. Islam betekent geen vrede, maar onderwerping, alleen in het woord al zit de boodschap.

Iemand als donkerrood(een belediging voor ideologisch links) en anderen, hebben nog niet ingezien wat er aan de hand is, sommigen hebben een flagrantere confrontatie nodig om wakker te worden. Misschien raken ze al helemaal niet meer wakker, wie weet. Zij belichamen perfect mijn al eerder aangehaalde spreuk: Wat baten kaars en bril,...

Aan allen, een Goed Jaareinde, en hou het veilig!

Gepost door: Wienieke | 31-12-07

Sprookjes van Wienieke @Wienieke: "Iemand als donkerrood (een belediging voor ideologisch links)"

Ik ben niet links, jullie zeggen dat altijd omdat jullie kleurenblind zijn en maar 2 kleuren kennen: zwart en wit.

Ps: je immigrantenverhaaltje klopt aan geen kanten. Dat heb je gekopieerd van de VB-website vermoed ik? Je uitleg bevat geen enkel feit, en ook geen enkele bron die je verhaal ondersteunt (kan ook niet) Er staat alleen hoe jij denkt dat het in zijn werk is gegaan.

Maar 'k ga niet de moeite doen om er op te antwoorden want dan heb in een half boek nodig en dat is teveel lectuur voor de gemiddelde VB'r.

Gepost door: Dr. Igor Savantas | 31-12-07

Die Dr Igor is ne straffe die schrijft iets, maar in feite schrijft hij niks ,dus hij weet vermoedelijk niks, hij zou kunnen antwoorden maar daar heeft hij een halve boek voor nodig...dat doet me denken aan een "dobbelaar" die heeft ook meer tijd nodig om iets uit te leggen en uiteindelijk komt het allemaal op hetzelfde neer...wat Wienieke schrijft is volgens mij correct !

Gepost door: Rene | 31-12-07

@ donkerrood


"...Jouw volk? Daar hoor ik dan al niet bij, want ik ben een socialist, geen SP.a of PS-type, maar terug naar de 'basics'..."

"...Ik ben niet links, jullie zeggen dat altijd omdat jullie kleurenblind zijn en maar 2 kleuren kennen: zwart en wit..."

Van een overduidelijk geval van schizofrenie gesproken! Voorwaar een vette kluif voor psychiaters!!

Bovendien heb je iets teveel alcohol naar binnen gegoten, met dat "jullie"; ik heb ook geen tweelingsbroer.

Verder is je "verweer" te catalogeren als toogpraat, op het welles-nietes niveau. En daar ga 'k me écht niet toe verlagen!
Het staat je echter altijd vrij om met degelijk onderbouwd weerwerk, argumenten dus, een weliswaar niet-vb'er, te overtuigen dat één en ander gelopen is zoals jij denkt te 'weten'. Waarom ik als een collaborateur zou denken, ook al was WO2 al decennia voorbij toen ik geboren ben. Voor het geval je jezelf bent vergeten, hier je quote: "...Wordt aldus het gevaar van het gedachtegoed, die tevens de munitie is van hedendaags rechts (=de erfgenamen van de colaboratie)...".
Ik ben dus wel degelijk een ideologisch rechts denker, dat klopt als een bus. Ik verdedig mijn visie, en respecteer diegenen die er ideologisch een andere op nahouden. En dat, mijn beste, is net waar je het laat afweten: behalve wild om je heen schoppen, en fulmineren en schelden tegen jan en alleman, kom je met bitter weinig eigen verhaal om te verdedigen. Bij gebrek aan...?

Gepost door: Wienieke | 31-12-07

Een laatste reactie.

Islambashen, roodkapje en de boze wolfbashen, sneeuwwitjebashen...waar zit het verschil?
Het zijn verhalen. Verhalen die niet gesteund worden door enig wetenschappelijk bewijs. Alleen is het ene verhaaltje al wat gevaarlijker dan het andere omdat er zoveel 'volwassenen' fanatiek in geloven.
En niemand kan mij overtuigen respect te hebben voor mensen die voor een 'verhaal' mensen onthoofden, vrouwen onderdrukken -verminken - afranselen en vermoorden, kinderen misbruiken, zichzelf en vele onschuldigen opblazen, dieren op de meest gruwelijke wijze ombrengen en verder denken dat ze een superieur volk zijn omdat dit toevallig in het verhaaltje staat.

Het oude testament was inderdaad even gruwelijk, omdat het geschreven werd in gruwelijke tijden, maar daar hebben ze iets op gevonden. Het christendom - dat spreekt van naastenliefde en de andere wang aanbieden enzo... Ok, goed zot, maar tot nu toe ongevaarlijk, behalve wanneer ze denken dat de islam ook kan aangepast worden in wat ze noemen 'een westese islam' (nog zotter, want dat kan niet!Dan worden ze op slag 'afvalligen' die ook mogen gedood worden).

Maar daarom vind ik dat het ene sprookje mag blijven (zolang ze ons er maar mee gerust laten en zich niet met politiek of koningskwesties gaan bemoeien) en de rest moet hier, en als het even kan overal, verdwijnen.

Dat de belgische nationaal socialisten zo gelovig zijn had ik nooit kunnen vermoeden, maar ik had ook nooit gedacht dat ze koningsgezind waren ... alhoewel, ik had ook nooit kunnen denken dat de socialisten het vrouwenstemrecht zouden tegenhouden, en toch hebben ze het vroeger ook gedaan.

Gepost door: Janice | 01-01-08

mooie afsluiter Janice...Je laat de socialisten en andere "isten" ver achter jou ideeen ! Wie nog in sprookjes gelooft is niet van deze tijd ,wie fanatiek is kan niet voor rede vatbaar zijn ..wat hun tegenargumenten ook mogen zijn...wij zitten het dichts bij de waarheid...de toekomst zal ons gelijk geven !! en dat is al eerder gebleken.

Gepost door: Rene | 02-01-08

da is hier veel te lange pagina

Gepost door: jos | 27-02-08

Zitten René en Theo ook in de districtsraad ons Janice haar handje vast te houden en in haar plaats te spreken? Van kiezersbedrog gesproken. Ons Janice heeft mìjn emailadres trouwens ook, als ze de discussie dan toch vertrouwelijk wil houden. Maar veel heb ik van haar nog niet mogen ontvangen. En ook hier blijft het bij wat slappe pogingen om mij in een hokje te duwen, en een kletsverhaaltje over haar moeder. Van naast de kwestie gesproken. Ter herinnering: de grond van de zaak is, dat je geen 'bruggen' kunt bouwen naar mensen die je niet respecteert. En ons Janice respecteert de helft van de Borgerhoutenaren niet. Iemand die je respecteert, vraag je immers niet om zijn identiteit en overtuiging op te geven, voor je 'm als persoon aanvaardt. Ons Janice doet dat wel, en zo slaat ze haar eigen geloofwaardigheid in één klap de bodem in. En geen honderd Theo's of René's die daar wat aan kunnen doen. Sterkte, Janice.

Gepost door: jongvlaanderen | 17-10-08

Man, man, man...jij ligt echt wel wakker van mij, hé?


Inderdaad vraag ik integratie aan nieuwkomers. Je kunt trouwens geen bruggen bouwen met mensen die zelf liever aan de andere kant van de oever blijven staan. En ja, daarvoor ga ik zelfs in het hol van de leeuw gaan pleiten.

Blijkbaar sta ik niet alleen in de overtuiging dat enkel een volledige integratie, niet alleen in het voordeel van de nieuwkomers, maar van iedereen is. Dat heeft niets te maken met neerkijken op mensen, maar wel met bijschaven van een cultuur die niet past bij onze Westerse cultuur, onze normen en waarden.

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar ik wil in elk geval niet terug naar de middeleeuwen en ik wil zeer zeker geen islamitisch Eurabia.

De nieuwbakken burgemeester van Rotterdam zegt net hetzelfde als Pim Fortuyn, vertelde men op de Nederlandse televisie. Raar! Een Marokkaanse racist tegenover het eigen volk misschien? Desondanks vind ik het niet kunnen dat een Nederlandse stad een Marokkaanse burgemeester krijgt. Hij zou eventueel veel aan geloofwaardigheid winnen, mocht hij zijn Marokkaanse identiteitskaart naar koning Hassan terug sturen.
Maar dat zal hij wel niet doen, want het blijft bij velen toch steeds 'wij' tegenover 'zij'. Dat bewees Fauzaya Talhaoui gisteren in Terzake ook nog maar eens, toen ze de hele tijd over 'wij' en 'we' bezig was toen ze het had over haar gemeenschap', de Marokkanen.


Weet je wat opvalt, als wij hetzelfde zeggen als de Marokkaanse burgemeester en kritiek hebben op het migrantenbeleid, criminaliteit, integratie en islam, zijn we meteen 'extreem rechts' en 'racistisch', als de nieuwbakken burgemeester van Rotterdam dat zegt is het iemand die 'moedige standpunten durft innemen'.

En tenslotte, beste, niemand hoeft mijn handje vast te houden in de districtsraad, ik roer mijn mondje ook zo wel als fractieleider.
En verder voel ik helemaal geen zin om privé met je te mailen, want ik voel totaal geen behoefte om mijn eigen geloofwaardigheid tegenover jou te bevestigen.

Over jouw geloofwaardigheid valt anders wél zo het één en ander te zeggen.
Zoals bijvoorbeeld 'een fotosessie op de kist met de voorzitter' en nog zo'n paar dingen?? Ik weet begot niet waarover je zit te lullen, kerel...

Bovendien gooi je alles een beetje op één hoopje. Voorpost is een aparte organisatie, dus inderdaad, je zal mij daar niet vaak zien tussen staan.

De helft van de Borgerhoutenaren, worden zeer goed vertegenwoordigd door Sp.a/Spirit (ach ja, ondertussen al voor de vijfde keer een nieuwe naam) Vl.Pro en Groen! Dus mag er gerust iemand anders de andere helft van de Borgerhoutenaren, die helemaal niet gerespecteerd worden door eerder genoemde partijen, vertegenwoordigen. Meer nog, aangezien bovenstaande partijen op ondemocratische wijze de macht hebben gegrepen, benutten ze elke kans om de autochtone Borgerhoutenaren te discrimineren en hun gevoel van eigenwaarde te ontnemen.


Gepost door: Janice | 18-10-08

De commentaren zijn gesloten.