28-12-07

Geert Hoste houdt woord

1115472839_fbaea5f209_mZoals vorig jaar, gingen we ook dit jaar op tweede kerstdag kijken naar de eindejaarsconference van Geert Hoste in de Arenbergschouwburg. En ook dit jaar was het weer 2 uur lang lachen geblazen.

Geert Hoste had een dankbaar politiek jaar achter de rug, en moest tot vijf maal toe zijn teksten aanpassen, zei hij.
Ze passeerden weer allemaal de revue. Albert, Laurent en de marine, Filip en zijn ‘frigo’ Matilde, Wendy Van Wanten en haar ‘Brazilian Wax’, Leterme, Reynders, de feeks Milquet en de leguaan 'Mozart'.

Het ene al grappiger dan het andere. Hij sprak over de Spaanse gieren die hier in ons land waren neergestreken en vertelde dat hij zich toen afvroeg of er misschien iets aan de hand was met Fabiola…
Hij wist ook waarom Milquet geen chauffeur vond, je kon maar met één persoon op zo’n bezem…
Meer vertel ik niet, je moet het zelf zien. Binnen enkele dagen zal het wel op tv komen, maar live is het natuurlijk altijd veel beter. Zijn liedje dit jaar heet ‘Marine’ gezongen op de toon van ‘Marina’ van Rocco Granata. Waarover dit gaat zal iedereen wel weten…


Interview met Geert Hoste

02:37 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

27-12-07

Extremistische aanslag in Pakistan

225px-Benazir_Bhutto<Bij een zelfmoordaanslag tijdens een verkiezingsmeeting van de Pakistaanse oud-premier Benazir Bhutto zijn vandaag vijftien mensen omgekomen. De moslimextremist schoot eerst op het volk en blies daarna zichzelf op.
Eerst dacht men dat Bhutto enkel gewond was, maar ook zij overleed later in de kliniek. Ze werd letterlijk geëxecuteerd door een nekschot.

Dit is heel erg. Deze actie van extremistische moslimterreur zet het land in rep en roer en brengt een zware slag toe aan de democratie. De intelligentia spreken over opstanden.

19:19 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Het fascistisch clubje van AFF

Het lijkt er wel op alsof het extreem links fascistisch clubje achter elke hoek een nazi zoekt. Misschien zouden ze beter eens in het eigen huis kijken, het zit er vol van.
Waarom maakt iemand er zijn levenswerk van om mensen die een andere mening hebben dan zijzelf te besmeuren en te belasteren? Voor mijn part heeft ieder recht op zijn eigen mening en overtuiging…maar hou het een beetje fatsoenlijk!
Maar fatsoen, dat is nu net iets wat ze bij links absoluut niet kennen.

Alles wat ter rechter zijde gezegd of geschreven wordt trekken ze in twijfel, (vooral wanneer het niet past in het haatplaatje dat ze over mij, als Vlaams Belangster, willen ophangen). Of ze verdraaien gewoon je woorden, zodat datgene wat er in feite gezegd werd, een totaal andere betekenis krijgt. Ze kunnen liegen als geen ander. Wat je bijvoorbeeld op AFF leest grenst vaak aan het ongelooflijke. Ik vraag mij af hoe die mensen leven, hoe kan iemand constant als zuurpruim vol haat door het leven gaan…
Ik snap het niet, maar dat zal wel zijn omdat ik ‘dom’ ben (volgens AFF toch…).

Ieder diertje zijn pleziertje natuurlijk. Normaal schrijf ik nooit iets over een ander blog, ik lees ze zelfs nooit, maar dit werd onder mijn aandacht gebracht. En ik moet zeggen, amaai...'t is de moeite...
Hebben die gasten nu echt niets anders te doen?
Ik weet in ieder geval dat alles wat ik schrijf de waarheid is. Ik zou niet weten welk voordeel ik er kan bij hebben om verhaaltjes uit mijn duim te zuigen. Ik ben niet van plan om nog mee te doen aan de verkiezingen ofzo… Niet omdat ik niet van politiek hou, maar omdat ik een leeftijd heb bereikt waar je het wat rustiger aan wilt gaan doen. Ik wil ondertussen bruggen bouwen in Borgerhout met mensen die hetzelfde willen, ook al behoren ze tot een andere cultuur.
Je wordt trouwens niet uitgenodigd op Marokkaanse of Turkse feesten wanneer je een ‘racist’ bent.

Ik zei het al eerder, indien ik zo goed was in fictie, dan schreef ik een boek in plaats van een blog.

Hier op mijn blog is het trouwens net hetzelfde. Wat ik, schreef over die brandweerman is de waarheid. Jozef weet het, want hij kent die brandweerman ook. Moet die man zijn identiteit kenbaar maken wanneer hij weet dat er dan represailles volgen? Nee toch?
Wat ik schreef over de Sint-Niklase Van Bellingen was ook de waarheid. Hij werd het slachtoffer van de socialistische burgemeester Willockx. Hoor je daar nog iets over sedert ik dit naar buiten bracht? Nee, ze hebben het stilletjes laten doodbloeden…

In feite heb ik medelijden met hen, ik kan zelfs niet boos worden wanneer ik lees dat ze weer eens een laaghartige aanval lanceren. Ik ben het volkomen eens met de Franse socialist Lévy, die zegt: "'Voor mij is de opkomst van extreem-links een van de grootste bedreigingen...". Ik wil daar zelfs nog iets aan toevoegen, het is een even grote bedreiging als de opkomst van het toenmalige nazisme!!!! Chruchill zei het 60 jaar geleden ook al: "Wat nu rechts is zal binnen 30 jaar links zijn".

Deze keer gaat het bij AFF weer over een lokaal Vlaams Belang krantje dat we bussen in Borgerhout tussen kerst- en Nieuwjaar vanwege een eindejaarsactie.

AFF valt over een zin in een tekst die ik schreef waarin ik het linkse stemgedrag verantwoordelijk stel voor de parallelle samenleving in Borgerhout. Ze verwijten mij zelf in nieuw Borgerhout te wonen, terwijl ik schreef dat net het stemgedrag van de 'linksstemmers' uit nieuw Borgerhout, met hun ‘zonder haat plakkaatje’ voor het raam, diegenen zijn die de parallelle samenleving in stand houden.
Verketter rechts met hun kritiek op de samenleving, blijf uit mijn buurt en laat ons verder met rust… Dat is hun boodschap.

Maar AFF, zoals we van hen gewoon zijn, verdraait weeral eens de feiten en beschuldigen diegenen die pleiten voor integratie.

Ze beseffen nog steeds niet dat integratie de eerste en meest dringende noodzaak is voor de huidige allochtone jongeren, om hen hier een toekomst en welvaart te garanderen. Links houdt hen liever ‘kansloos’ en wil blijkbaar die stemmen niet verliezen. Alles wat niet in het linkse kraampje past wordt afgedaan als leugen of uitvindsel. Natuurlijk met de nodige scheldwoorden aan mijn- (en het VB) adres erbij. Op deze blog wis ik die uiteraard. Dat heeft niets meer te maken met 'vrije meningsuiting' - De vrije meningsuiting houdt op waar laster en schelden begint.

Die Marokkaanse lifter die ik heb meegenomen vorige maand wordt hier in de reacties ook afgedaan als 'verzinsel'.
Waarschijnlijk moet ik in het vervolg van elke lifter die ik meeneem eerst de identiteitskaart vragen?

't Ja...een paar maanden daarvoor heb ik een paar jonge gasten meegenomen van de scouts (ofzoiets) met die blauwe hemdjes aan. Ze moesten op eigen kracht op een bepaald punt geraken waar ze op kamp gingen. Vlak na de zomer heb ik nog iemand meegenomen, die zijn auto in de garage moest terughalen en een week later iemand die autostop deed in Sint- Niklaas en naar de Nationalestraat moest, waar hij woont. Naar het schijnt is hij een bekende sportwandelaar en doet hij vaak lange trips tevoet. (Zijn naam heb ik geweten, maar ben het ondertussen alweer vergeten). En zelfs indien ik het wist…met welk recht zou ik dat hier mogen bekend maken? Omdat er een paar zijn die betwisten of ik hier al dan niet de waarheid schrijf?
Om maar te zeggen... Ik heb het niet nodig om te liegen en ik neem wel eens vaker lifters mee...
Raar dat dit voor links zo abnormaal lijkt, zouden het misschien 'bange blanke mannen' zijn???

Wel, ook al denken sommige 'linksen' mij te kennen, dat doen ze zeer zeker niet! Ik ben socialer dan de meest fervente socialist en ik hou van mensen, ook al is ‘houden van mensen’ iets wat zij absoluut niet kunnen begrijpen.

Acht jaar lang heb ik op vrijwillige basis geholpen in rusthuizen. De mensen helpen met eten, met rolstoelen rijden bij uitstappen… ze wisten dat ze op mij konden rekenen. Een telefoontje en ik was er. Ik ben ermee gestopt toen ik met politiek begon. Maar heb ik daar ooit één linkse ontmoet? Wat denk je???

Mijn minachting voor links wordt werkelijk van dag tot dag groter, en dat ligt zeker niet aan mijn 'goede wil'.

16:36 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

De laatste (echte) socialist woont in Frankrijk

We hebben het recht om tegen de islam te zijn

23-12-2007 - Frank Renout itv. Bernard Henry Lévy - de standaard

Wie durft het nog oneens te zijn met Nicolas Sarkozy? Veel linkse intellectuelen hebben zich achter de rechtse Franse president geschaard. Alleen Bernard-Henri Lévy biedt nog weerwerk. 'Ik doe wat mijn geweten me ingeeft.'

'Het klopt dat ik me de afgelopen tijd weleens alleen gevoeld heb. Onlangs nog, toen de Libische leider Kadhafi door Sarkozy werd ontvangen: dat bezoek was grotesk en beschamend. Ik begrijp niet dat zoveel van mijn kameraden, met wie ik zo vaak samen op de barricaden stond, niet protesteerden. Het ging me niet eens zozeer om dat bezoek. Maar je kunt toch ook contracten afsluiten zonder de rode loper uit te rollen?'

'We hebben een terrorist ontvangen. Het Elysée en minister Kouchner van Buitenlandse Zaken zeggen dat Kadhafi veranderd is. Hij zou geen terrorist meer zijn, hij zou weer respectabel zijn. Maar dat is niet zo! Tot een paar maanden geleden heeft hij mensen gegijzeld (de Bulgaarse verpleegsters en de Palestijnse arts die acht jaar in Libië gevangen zaten, nvdr), ze laten martelen in hun cel en ze vrijgelaten tegen losgeld. Dat is toch de definitie van terrorisme? En toch was er nauwelijks protest tegen zijn bezoek. Dat verontrust me.'

Bernard-Henri Lévy is in Frankrijk de linkse intellectueel bij uitstek. Hij is geëngageerd, zet vaak de toon in openbare debatten en geeft zijn ongezouten mening over de actualiteit, of het nou om Kadhafi, Darfour of Carla Bruni, de nieuwe vriendin van de president, gaat. Maar Bernard-Henri Lévy is ook een ster. Hij is miljardair, hij is getrouwd met de actrice en zangeres Arielle Dombasle en hij besteedt opmerkelijk veel aandacht aan zijn uiterlijk.

Het is eind van de middag als hij op de afspraak verschijnt. Het is bijna donker op straat en Lévy draagt een grote zwarte zonnebril. Buiten is het vrieskoud en Lévy draagt een colbert met niets daaronder.

'Het zijn vreemde tijden. Ik vraag me af of de macht angst inboezemt', zegt Lévy over het gedrag van zijn mede-intellectuelen. De linkse filosoof André Glucksmann schaarde zich een jaar geleden al openlijk achter de rechtse Sarkozy. De linkse schrijver Max Gallo steunde Sarkozy tijdens diens verkiezingscampagne.

'Er lijkt een soort krampachtige fascinatie voor de president te bestaan. Er is ook bewondering voor zijn hyperactieve en hyperpositieve manier van doen. Maar er heerst onder intellectuelen, denk ik, ook cynisme of wanhoop. Het is een soort politieke melancholie. Die komt voort uit dat foutieve idee dat in de Verenigde Staten is ontstaan, het idee van “het einde van de geschiedenis,. Er zouden geen botsende ideeën meer zijn, er zou geen debat meer nodig zijn. Dat idee wint ook in Frankrijk veel terrein.'

Bernard-Henri Lévy wil er niet in meegaan. Hij publiceerde onlangs een kritisch nieuw boek over de politiek in het algemeen en de linkse politiek in het bijzonder. Daarin beschrijft hij een telefoontje dat hij kreeg van Sarkozy op 23 januari 2007, enkele maanden voor de presidentsverkiezingen. 'En, wanneer sluit je je bij me aan?' herhaalt Sarkozy keer op keer tijdens dat gesprek. 'Wees dapper, petit Bernard. Wees dapper, sta op. Geef me je hand, en we gaan, wij tweeën, een revolutie ontketenen. Je zult het zien. Je zult je toch niet tegen mij keren, hè?'

Lévy houdt voet bij stuk: hij gaat Sarkozy's campagne niet steunen, de socialisten zijn z'n 'familie'. 'Het is allereerst een kwestie van karakter. Ik verzet me tegen elke poging om me in te laten lijven. Of het nou destijds door Mitterrand was of nu door Sarkozy. Maar het gaat me natuurlijk ook om de inhoud. Ik wil Sarkozy niet demoniseren, maar hij hoort gewoon niet tot mijn ideeënfamilie.'

Toch kennen de twee elkaar al bijna 25 jaar. Lunches, diners met partners, gezamenlijke vakanties. Lévy noemt Sarkozy in zijn boek een kameraad. 'Hij was mijn vriend. Wás. Als president word je een ander persoon. Als president heb je geen vrienden meer. En Sarkozy heeft weleens de neiging vriendschappen en ideeën door elkaar te halen. Hij begrijpt niet dat een vriend niet achter hem kan staan wegens ideologische verschillen.' De president is er volgens Lévy een meester in om continu alle ogen op zich gericht te krijgen, om alle aandacht te monopoliseren. 'Hij wil 24 uur per dag spektakel. Dag en nacht. Hij is heel berekenend, hij manipuleert journalisten. Ik denk dat Sarkozy, zoals ik hem een beetje ken, niets per ongeluk doet. Hij manipuleert door de media altijd weer een spektakel voor te schotelen waar dan weer verslag van wordt gedaan. Dat is een duivels pact tussen de president en de pers.'

Zijn uitstapje naar Disneyland Parijs - met zijn nieuwe geliefde, Carla Bruni, een zangeres en ex-model - was er een voorbeeld van. Jaren geleden liet Sarkozy zich ook al graag en veelvuldig fotograferen met zijn (ex-)vrouw Cécilia. Alle familievakanties werden, met instemming van de politicus, breed uitgemeten in de roddelpers.

Lévy is bang dat het showelement het gaat winnen van het beleid, dat de verpakking belangrijker wordt dan de inhoud. 'Die verpersoonlijking van de politiek, de peoplisation, kan heel gevaarlijk zijn. Een beetje is niet erg, dat laat zien dat de president ook maar een gewone mens is. Maar te veel is slecht.'

'Politieke macht overleeft zichzelf niet als ze te veel wordt ontheiligd. Dus dat proces van peoplisation brengt risico's met zich mee en we moeten nog maar zien waar dat op uitloopt. Maar het is een gevaarlijk proces. Gaan wandelen met je vriendin in Disneyland is precies dat proces waar ik op doel. Het kan goed zijn als dat de president en de Fransen dichter bij elkaar brengt. Maar het kan de allerslechtste keuze zijn als het tot die ontheiliging leidt, als het alleen nog maar om de buitenkant gaat.' Hij denkt even. 'Een president in Disneyland met een vedette aan zijn zijde. Misschien is dat wel heel gevaarlijk, ja.'

In zijn jongste boek concentreert Lévy zich op zijn ideologische vrienden: de socialisten. Ze verloren de presidentsverkiezingen en de parlementsverkiezingen en slaagden er de afgelopen maanden niet in een vuist te maken, laat staan een krachtige oppositie te voeren. Lévy presenteert een keiharde diagnose en geeft een stapel recepten mee.

'Links is als een kadaver dat op z'n rug ligt, zoals mijn laatste boek ook heet. Links is in coma, misschien zelfs dood. Misschien is de Socialistische Partij ook wel dood. En misschien is dat maar beter zo. Want we moeten de partij niet meer hervormen. Dat zou betekenen dat je zegt: we houden hetzelfde huis, we gaan alleen wat renoveren, we gaan de fundering versterken. Ik zeg: stop dynamiet in dat huis en bouw ergens anders een nieuw huis. Om die reden heb ik mijn boek geschreven. Ik weet dat het gelezen is door leden van de Socialistische Partij. Ook door Ségolène Royal. Laat de ideeën maar circuleren, we zien wel wat ermee gebeurt.'

Lévy leerde Royal kennen na een kritisch artikel dat hij eind 2006 schreef in weekblad Le Point. Hij werd door haar uitgenodigd voor een diner in het chique Hotel Raphael. Tot zijn verbazing kwamen alle thema's aan bod waarmee de socialisten nauwelijks uit de verf kwamen in de verkiezingsstrijd: Tsjetsjenië, de islam en terrorisme, de banlieues en de Europese eenwording. 'Ze is veel beter geïnformeerd dan sommige slechte waarnemers weleens beweren. Ik hou veel van Ségolène Royal, ik vind haar briljant. Ze kan zeker degene zijn die het linkse huis opnieuw zal opbouwen. Maar het kan ook een ander zijn. Ik bewonder haar, maar politiek gaat niet over gevoelens, wel over ideeën.'

Lévy veegt in zijn boek de vloer aan met opvattingen die bij de socialisten post hebben gevat. Het verstokte antiliberalisme, het anti-Amerikanisme en vooral ook de houding ten opzichte van het moslimextremisme zitten hem dwars.

'Er bestaat in Europa, in landen als Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië, het idee dat islamofobie gelijkstaat met racisme. Dat is niet zo. We hebben het recht om tégen de islam te zijn, net als tegen het judaïsme en het christendom. Kritiek hebben is niet racistisch. Kritiek hebben op dogma's, een religie bespotten, zoals Voltaire al deed, dat hoort bij het vrije denken. Maar de linkse politiek heeft er mede voor gezorgd dat het vrije denken zich vandaag de dag stilhoudt in Europa. We hebben in Frankrijk de filosoof en leraar Robert Redeker gehad, die de islam bekritiseerde en werd gestenigd door links in Frankrijk. In Denemarken was er de krant - een conservatieve krant, maar dat maakt niet uit - die spotprenten met de profeet Mohammed publiceerde. Dat recht hebben ze, maar links in Denemarken zei dat het respectloos was, dat het racisme tegenover moslims was. Nee! Nee! Als we spotten, is dat geen racisme.'

'En er is nog iets anders. Onder het mom van tolerantie bestaat er bij linkse partijen een vreemde inschikkelijkheid als het gaat om de extreemste vormen van de islam. Toen Theo van Gogh in Nederland werd vermoord, waren er mensen die vonden dat hij het zelf had opgezocht door zich als provocateur op te stellen.' Lévy ontmoette zelf de Nederlandse politica Ayaan Hirsi Ali, die wegens haar kritiek op de islam werd bedreigd. Hij ondertekende een petitie om haar in Frankrijk bescherming te bieden. 'Ik bewonder haar enorm, ik ben extreem solidair met haar.'

Maar die andere criticaster, de filosoof Tariq Ramadan, die ook zegt te pleiten voor een 'nieuwe islam in Europa', kan alleen maar op hoon rekenen. 'Hij is de erfgenaam van de Moslimbroederschap. En dat zijn de Arabische fascisten. Je hebt een Arabisch fascisme, net als een Europees fascisme. Fascisme is niet een specialiteit van één land. In de jaren tachtig vocht ik tegen Le Pen. Nu vecht ik tegen het islamisme. Dat is hetzelfde. En Ramadan is het spiegelbeeld van Le Pen en óók gevaarlijk.'
Lévy vecht tegen het islamisme, maar ook tegen de denkfouten van links, benadrukt hij. 'Ten eerste halen ze dus islamofobie en racisme door elkaar. Ten tweede doen ze alsof de radicale islam een opinie is als elke andere. Ten derde rechtvaardigen ze, onder het mom van tolerantie, opinies die niet te rechtvaardigen zijn en die juist veroordeeld moeten worden.'

'Natuurlijk moet links tolerant zijn. Maar het wereldlijke, de laïcité, moet vooropstaan. Links moet verschil leren maken tussen opinies die misdadig zijn en opinies die dat niet zijn. Links moet politiek en religie uit elkaar halen. Nu zien we in West-Europa alleen maar linkse politiek die buigt voor onderdrukking, bijvoorbeeld van vrouwen. In Amsterdam mogen vrouwen met boerka op straat lopen, uit naam van de tolerantie. In Frankrijk wordt geaccepteerd dat Robert Redeker maar één recht heeft: om onder te duiken (na bedreigingen, nvdr).'

De socialisten moeten zich ook een strategische vraag stellen, betoogt Lévy. Wáár moet het nieuwe huis worden gebouwd? Langs de 'Derde Weg', naar het voorbeeld van het Britse Labour? Moet samenwerking worden gezocht met de Democratische Beweging, de centrumpartij van François Bayrou, of moet de hand worden uitgestoken naar extreem-links?

'Voor mij is de opkomst van extreem-links een van de grootste bedreigingen voor Frankrijk. We hebben Olivier Besancenot (de leider van de LCR, de Communistische Revolutionaire Liga), en dat is een belangrijk politicus. Interessant ook. Voor het eerst in de westerse geschiedenis is een trotskist met een menselijk gezicht opgestaan:
sympathiek, en iemand die erin slaagt om een grote groep mensen om zich te verzamelen. Trotskisten vormden altijd een soort sekte. Maar Besancenot is een slimme vent, die mensen aan zich bindt. Heel interessant én heel gevaarlijk. Hij kan weleens meer dan 5 tot 10 procent van de kiezers achter zich krijgen. En daarmee komt de verleiding van een verenigd links weer in zicht: de samenwerking tussen links-democratisch en links-totalitair. Dat is een stap terug voor de Socialistische Partij: het kan leiden tot nieuwe kritiek op de markteconomie, een rem op Europa, een ridicuul anti-Amerikanisme. Zo is extreem-links namelijk. De enige goede slachtoffers in de wereld zijn, in hun ogen, de slachtoffers van Amerika. Ze vinden dat Israël een fascistische staat is en dat de Joden de nieuwe Barbaren zijn. Dat is het links van Besancenot. De socialisten kunnen twee kanten op: die van Bayrou of van Besancenot. Ik ben zelf voor een humanistisch links, niet voor een totalitair links.'

Vooralsnog staat hij vrijwel alleen met zijn publieke adviezen. De Socialistische Partij lijkt nog steeds in een hopeloze crisis te verkeren, kopstukken zijn in de regering opgenomen of naar het IMF in Washington gepromoveerd, en buitenstaanders lijken niet voor heelmeester te willen spelen. Maar Bernard-Henri Lévy wil van geen melancholie weten.

'Ik ben in topvorm', zegt hij lachend. 'Ik praat. Ik ben vrij in wat ik zeg. Ik kan melden wat me bevalt aan Sarkozy en wat niet. Zo doe ík het. En de anderen, tja... Ik heb geen idee. Ik heb geen anderen gesproken de laatste tijd. Ik was te druk bezig met mijn boek. Als ik schrijf, dan schrijf ik achter elkaar door. Ochtend, middag, avond. Ik kan weken, soms zelfs maanden achtereen schrijven. De pauzes beperk ik dan tot het strikte minimum. En ik kijk ook niet te veel naar wat anderen doen. Ik doe wat mijn geweten me ingeeft.'

Bernard-Henri Lévy: 'Ce grand cadavre à la renverse'. Éditions Grasset.

12:08 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

24-12-07

Prettig Kerstfeest allemaal!

groteboom


18:55 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Brandweermannen weigeren uit te rukken!

Dit is geen verzonnen verhaal, maar waar gebeurde feiten die mij werden medegedeeld door een franstalige brandweerman ergens in het Brusselse. Om begrijpelijke redenen wenst deze persoon anoniem te blijven.

In Brussel hebben brandweerlieden geprotesteerd tegen het gedrag van hun moslimcollega’s. Wanneer ze worden opgeroepen om uit te rukken weigeren moslimbrandweermannen mee te gaan wanneer het net het uur van het gebed is. Dat gaat vóór op het redden van levens en het blussen van branden.

Ook de dagelijkse karweien, waaronder het schoonmaken van de toiletten, weigeren ze te verrichten omdat dit ‘beneden hun waardigheid’ ligt om WC’s van ongelovigen te reinigen.
Van 'racisme' kan hierbij natuurlijk geen sprake zijn...

Werden ze ontslagen? Nee natuurlijk niet! Ze kregen enkel een berisping en werden overgeplaatst naar een andere kazerne. De brandweerman zei, “is het dan te verwonderen dat de overgrote meerderheid van de brandweermannen zogezegd ‘racist’ worden? En ik zeg wel ‘zogezegd’ racist’ enkel in de betekenis dat men tegenwoordig aan het woord heeft gegeven.”

Ik zou wel graag willen weten wat men zou gedaan hebben mochten de werkweigeraars autochtonen geweest zijn. Zouden ze er ook van af komen met een berisping en een overplaatsing?

02:24 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Sois Belge et tais-toi

Na de geslaagde koninklijke staatsgreep besteeg Verhofstadt vandaag het parlementaire halfrond als een held. Want hij had de eer en de glorie van Belgique à papa gered. Luc Van Der Kelen in het Laatste Nieuws is uitzinnig van vreugde en begreep niet dat het applaus zeer gematigd was.
In feite waren het enkel de Franstaligen die applaudisseerden, want zij hebben hun slag binnengehaald en de Vlamingen weerom op hun plaats gezet. Ik denk dat Van Der kelen een adelijk plaatsje ambieert, wat wat hij dit weekend in zijn column schreef is een schande voor Vlaanderen.

De verliezers van de verkiezingen matigen zich een air van overwinnaars aan.

De Gught vond het bijzonder onbeleefd dat Verhofstadt geen applaus kreeg op alle banken, want tenslotte, zei hij, had Verhofstadt toch klaargespeeld wat Leterme in geen 200 dagen had klaargespeeld. Niet moeilijk natuurlijk. Verhofstadt is niet alleen ‘onder de lat’ gekropen, hij heeft eerst nog een put moeten graven om er zo laag mogelijk onder te kunnen en bovendien een meerderheid van Franstaligen aangesteld in een land met een Vlaamse meerderheid aan kiezers.

Als Leterme en Dewever niet zolang voet bij stuk hadden gehouden, dan hadden we ook na de verkiezingen al meteen een regering gehad die in niets scheelde met de vorige regering en waar zelfs over een staatshervorming niet zou gedacht worden. Nu werd er tenminste al over gepraat…

De eedaflegging was al helemaal een grap. Of eerder om te huilen. Het kleinzoontje van wijlen De Clerck deed het zowaar in de drie landstalen, waarbij hij na zijn Franse eedaflegging een staande ovatie kreeg van alle Franstalige parlementairen. Van zo’n Vlaamse vod hadden ze al altijd gedroomd. Daar kunnen ze eens lekker de vloer mee aandweilen in het parlement.

Toen de koning bij Leterme kwam zei hij op een vriendelijk, neerbuigend toontje, zoals alleen een koninklijk lid dat kan, “Maar dat is toch ook een goeie job die je nu hebt gekregen, hé? De begroting, dat doe je toch graag en dat kan je je toch goed, niet?”

Ik heb nog nooit iemand gekend die al die vernederingen met een glimlach in ontvangst neemt, maar Leterme kan het blijkbaar wel.

Ik hoop dat Bart Dewever zijn conclusies hieruit trekt, want ik denk niet dat de paashaas veel verandering in de situatie zal brengen. Als deze regering het zolang volhoudt natuurlijk.

In ieder geval heeft Gerolf Annemans de hele klucht vandaag allemaal heel goed onder woorden gebracht in het parlement. Laat ons hopen dat ze dan ook allemaal goed geluisterd hebben. Maar de doorsnee Vlaming is weer allang content. Geef hem brood en spelen en je hoort hem niet meer. Dat ze door de Franstalige bourgeoisie zo lang dom werden gehouden loont blijkbaar nog tot op de dag van vandaag.

01:12 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

20-12-07

VRT Censuur

KLIK HIER

15:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Globalisatie en hogere prijzen

Ik heb niets tegen de globalisatie, maar ik vind het verdomd hypocriet van de socialisten wanneer ze nu beginnen te roepen dat de koopkracht daalt omdat het brood en andere levensmiddelen duurder worden.
Ik erger mij al jaren aan het feit dat je hier nog zelden een tarweveld ziet. Elke boer in ons land plant maïs. Tarwe wordt ingevoerd uit Australië en Argentinië. Die tarweoogsten zijn echter mislukt, bovendien stijgt ook de vraag uit China en India.

Vanaf het eerste moment dat men sprak over globalisatie, heb ik altijd gezegd dat het heel belangrijk is voor een natie om voor de eigen voedselvoorziening te zorgen. De afzet van onze Europese overproductie (melk e.d) in de derdewereldlanden was echter voor Europa veel belangrijker.

Ik kan mij nog heel goed herinneren dat er toen grote paniek heerste onder de tomatenkwekers, omdat het toenmalige Agalev wou dat groenten zouden worden ingevoerd uit landen waar het niet in serres moest gekweekt worden vanwege het energieverbruik. Dat er vliegtuigen en vrachtwagens nodig waren om die spullen naar hier te brengen bleek niet zo belangrijk.

Ik vraag mij echter af waarom de melkprijzen verhogen. Er is altijd al een overschot geweest en boeren mogen daarom niet boven de melkquota gaan. Waar zijn die melkstromen, die boter - en tomatenbergen gebleven?
Die worden goedkoop gedumpt, ten nadele van de lokale boeren, in Afrika.

Hetzelfde met de energie. De lege doos Gennez doet alsof er een nationale ramp aan de gang is omdat de energieprijzen de pan uitswingen, ze vergeten daarbij dat ze Electrabel verkocht hebben aan Suez. Een winst die bij Suez Tractebel verzevenvoudigd is doordat de Electrabelaandelen naar Suez werden doorgeschoven, wat hen een nettowinst van 6,5 miljard euro opbracht. Electrabel zet met de regelmaat een klok miljardenwinsten neer en dit zou onder meer te wijten zijn aan de 'intelligente' aanwending van de notionele interesten (uitvinding Verhofstadt) die hen een belastingsbesparing van ongeveer 30 miljoen euro opleverde.

Waarom hoor je Gennez daar niets over zeggen??? Moeten de werkgevers nu opdraaien en hogere lonen betalen voor de hogere kosten aan energie? Of kunnen we beter Gennez naar Saoedie-Arabië sturen om daar een paar sjeiks op te geilen en zo betere olieprijzen te bedingen.
Stuur ze dan liefst gesluierd, want anders zullen er nog niet teveel sjeiks toehappen, vrees ik.

14:22 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Zuid-Afrika kiest misdadiger als president.

1361071+s(120!x120!)


Vorige maand begon in Zuid-Afrika een zeer belangrijk congres. Ruim vierduizend afgevaardigden van de oppermachtige regeringspartij ANC zijn in het noorden op de Universiteit van Limpopo bij de stad Polokwane bijeen gekomen om, onder meer, een nieuwe president te kiezen. De twee belangrijkste kanshebbers waren de huidige president Thabo Mbeki en de misdadiger Jacob Zuma.

47940-aHet werd de misdadiger Jacob Zuma.

Volgens onderzoeksjournalist Peter Siebelt heeft Zuid-Afrika onder de huidige president Mbeki een ononderbroken groei doorgemaakt. Naar verwachting in 2007 opnieuw met 5%. Leefde in 2001 nog 51,4 procent van de Zuid-Afrikanen onder de armoedegrens, in 2006 was dat percentage gedaald tot 43,2 procent. Desondanks krijgt Mbeki het verwijt dat het wegwerken van de economische achterstanden niet snel genoeg gaat. De belangrijkste sfeermakers tegen Mbeki zijn de jarenlang door Nederland (en ook door Louis Michel) ondersteunde vakbeweging Cosatu en de jeugd- en vrouwenliga’s van het ANC, invloedrijke organisaties die Zuma steunen.

anctoday_l


Nu Zuma tot ANC-president werd verkozen is hij de komende vijf jaar de machtigste man van het land. Gezien de invloed van het ANC wordt hij dan zo goed als zeker ook president van Zuid-Afrika bij de landelijke verkiezingen in 2009.

Voor velen een huiveringwekkend scenario. Zij vinden Zuma corrupt en volgens hen schuwt hij geen enkel middel om zijn doel te behalen. Wie de media heeft gevolgd heeft kunnen lezen dat Zuma een aantal malen terecht heeft gestaan. In 2005 werd hij aangeklaagd voor de verkrachting van de met HIV besmette Fezeka Kuzwayo, een dochter van zijn overleden vriend. Aan de rechter gaf Zuma toe sex met haar te hebben gehad, wetend dat ze besmet was met HIV. Welke kwaliteiten de man heeft blijkt uit een van zijn uitspraken voor de rechter. Om besmetting tegen te gaan gebruikte hij geen condoom maar ‘een warme douche’, aldus Zuma. Uiteindelijk ging Zuma vrijuit maar voor het slachtoffer zag het er anders uit. Na haar aanklacht werd zij dermate zwaar bedreigd dat zij en haar moeder Zuid-Afrika ontvluchtte en met hulp van het Nederlandse Aids Fonds in Nederland politiek asiel vroeg en kreeg.

In 2004 was Zuma betrokken bij een omvangrijk corruptieschandaal. Hij werd aangeklaagd omdat hij 500 duizend rand smeergeld zou hebben aangenomen, alles in ruil voor bemiddeling bij grote wapenorders. Inmiddels is bekend geworden - en zijn er bewijzen - dat het om 4,07 miljoen rand (400 duizend euro) ging. Zijn financieel adviseur werd tot 15 jaar celstraf veroordeeld omdat hij steekpenningen voor Zuma had geregeld. Algemeen werd verwacht dat een veroordeling van zijn adviseur onvermijdelijk zou leiden tot een veroordeling van Zuma. Maar de praktijk was anders, Zuma werd vrijgesproken.

In de aanloop naar het huidige partijcongres waren deze schandalen weer volop in het nieuws. Maar zéér opmerkelijk is dat bijna de gehele internationale media zweeg - en nog steeds zwijgt - over een vele malen grotere schandvlek uit Zuma’s verleden. Zelfs in biografieën over Zuma op bekende internetsites als Wikipedia is er geen woord over te lezen. Namelijk over zijn directe en indirecte verantwoordelijkheid voor het martelen en executeren van gevangen. Nota bene mensen uit zijn eigen gelederen. Misdaden die plaatsvonden in de kampen van de gewapende tak van het ANC, in landen als Angola, Tanzania, Uganda of Zambia.

In de oorlog tegen het voormalige apartheidsregiem werd Zuma in 1987 benoemd tot hoofd van de contra inlichtingendienst van het ANC. Hij was verantwoordelijk voor het opsporen van spionnen of vijandelijke agenten binnen de organisatie. Daarbij werd geen enkel middel geschuwd om inlichtingen te verzamelen (reeds eerder heb ik een aantal methoden daarvan beschreven*). Gevangen werden overgoten met kokend water, opgesloten in metalen containers die vervolgens in de brandende zon werden gezet, mishandeld met stukken gesmolten plastic en bij één gevangen werden zelfs spijkers in het hoofd geslagen.

Alhoewel deze ‘oorlogs’misdaden al jaren in binnen en buitenland bekend waren kwam de grote ophef pas nadat op 13 januari 1993 een rapport verscheen van de Douglas Commissie. De Commissie noemde Zuma als een van ANC leiders die verantwoordelijk was voor het martelen en executeren van gevangen. Daarna volgden er nog vele onderzoeken en getuigenverklaringen en werd Zuma herhaaldelijk – ook in allerhande dagbladen – als medeplichtige genoemd. Maar binnen enkele maanden verdween zijn naam in dit verband al weer snel uit de media.

Terug naar de huidige toestand.
Tijdens het congres overstemden de Zuma-aanhangers de overige ANC-leden. Massaal zongen ze Zuma’s lijflied: ‘Awulethe Umshini Wami’, geef me mijn mitrailleur terug. Het lied verwijst naar Zuma’s verleden bij de gewapende tak van het ANC. Deze man dreigt Mbeki van de troon te stoten. Zijn opmars zorgt voor de nodige onrust op de internationale markten. Buitenlandse investeerders zijn bang voor hem. Anderen menen dat het politieke klimaat dreigt af te glijden naar een stammenstrijd tussen Zulu en Xhosa. Ook voor de blanke Zuidafrikaner ziet de toekomst er somber uit. Met Zuma aan de macht is de tijd zo goed als rijp voor Zimbabwaanse toestanden.

Aartsbisschop Tutu waarschuwde deze week nog dat Zuid-Afrika geen leider moet kiezen “voor wie we ons moeten schamen”. Tutu weet waarover hij spreekt want in 1990 werd hij uitvoerig geïnformeerd door zeven ANC-slachtoffers uit de kampen.

‘Ik zeg al twee maanden dat geen van deze twee kandidaten onze partij zou moeten leiden’, aldus Pallo Jordan, minister van Kunst en Cultuur. ‘We hebben een leider van een nieuwe generatie nodig.’ Jordan was zelf een slachtoffer van de kampen en werd zonder argumentatie zes weken opgesloten.


De Nederlandse Peter Siebelt is één van de beste onderzoeksjournalisten en internationaal deskundige op het gebied van politiek activisme en terrorisme in Europa.

01:30 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

19-12-07

Poll bij Knack

Heeft u vertrouwen in de nieuwe regering?

78% heeft tot nu 'nee' gestemd. Geen wonder wanneer men ziet dat de Walen in deze regering in de meerderheid zijn, en de Vlamingen weeral eens diep onder de lat moesten gaan.

Knack - poll

16:39 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Censuur op de staatszender VRT

Het is misschien een beetje laat om er nog over te beginnen, maar het is toch wel te belangrijk om het zó te laten. De dictatuur die uitgaat van de staatszender is werkelijk onduldbaar en begint meer en meer te lijken op de mediacensuur die de Sovjets destijds toepasten. (En misschien wel nog steeds toepassen).

De VRT zou een reportage brengen over de klacht van het Vlaams Belang bij het Grondwettelijk Hof tegen het vakbondsmonopolie bij sociale verkiezingen. Maar waarschijnlijk hebt u het ook gemerkt, de naam ‘Vlaams Belang’ was nog maar net gevallen of de uitzending werd onderbroken.
Geen uitleg, niets. Zelfs de nieuwslezer zat er even beduusd bij, maar ging snel verder met de rest van het nieuws alsof er niets aan de hand was.

Ik moet u zeker niet vertellen dat er bij de latere nieuwsuitzendingen blijkbaar al duchtig geknipt werd en er over het Vlaams Belang met geen woord werd gerept?


Het weggelaten onderwerp – klik hier

13:51 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Democratie op z'n belgisch

CDH zegt ja tegen interimregering

De Standaard schrijft: Het partijbureau van het CDH zette vannacht unaniem het licht op groen voor regeringsdeelname. Dat CDH toch over de brug gehaald kon worden is te danken aan een compromis: een CDH-vakbondsbaas mag minister worden. Vrijdag zou een interimregering van CD&V, Open VLD, PS, MR en CDH de eed kunnen afleggen.

In een regering met Open VLD (18 verkozenen) en CD&V (30 verkozenen,waarvan een aantal N-Va-ers die je normaal niet moet meerekenen), krijg je dus 48 verkozenen aan Vlaamse kant.
MR (23 verkozenen), PS (20) en CDH (10),dus 53 verkozenen aan Waalse kant, dan kan je moeilijk spreken van eencommunautair evenwicht als je weet dat 60 % van de Belgen Vlamingen zijn ! Er zou wel dringend iets mogen gedaan worden aan de in de grondwet vastgeankerde sleutel voor de stemmenverdeling.

In de oppositie krijgen we aan Vlaamse kant VB (17 verkozenen),SP.a-spirit (14), Groen! (4) en LDD (5), dus 40 in totaal (en daarmoeten dan eigenlijk de N-Va-ers nog bij), aan Waalse kant Ecolo (8verkozenen) en FN (1), dus er zitten slechts 9 Waalse verkozenen in deoppositie!!

Dit is democratie op zijn Belgisch, onderhandeld door een groot Vlaamsstaatsman die al 8 jaar premierschap achter de kiezen heeft...

13:08 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Vakbonden proberen het land te destabiliseren

Sommige politici en vooral de vakbonden en de media proberen de mensen wijs te maken dat de inflatie en de dalende koopkracht te wijten is aan de crisis in het vormen van een federale regering.
Onzin natuurlijk.
De recessie bestaat niet alleen in België, maar laat zich voelen over de hele wereld.
Met een beschuldigende vinger wijzen naar het uitblijven van een federale regering in verband met de dalende koopkracht, is hetzelfde als met een beschuldigende vinger wijzen naar de vervuilende autogebruiker die het zelfs klaarspeelt om door zijn CO2 uitstoot niet alleen de aarde, maar ook Venus op te warmen.

Hier voelen wij de recessie nog niet eens zo heel erg. Net zo min als dat we voelen dat er geen federale regering is.
De euro is een sterk beestje. De enigen die zich ongerust maken is de koninklijke familie en zij (vooral links) die zich graag in de pluche willen nestelen.

De koopkracht is bij ons niet gedaald. De koopkracht daalde trouwens al veel vroeger door de komst van de euro waardoor de meeste producten twee- to drie maal zo duur werden dan ervoor. Maar de lonen stegen mee, en wanneer de lonen stijgen, stijgen ook de loonkosten en wordt de rest uiteraard ook weer duurder.

Bovendien is de huidige recessie al een hele tijd bezig. Banken, zoals o.a. Fortis hebben belegd in de de Amerikaanse immobiliënmarkt die plots ineen is gestort en dat geeft zijn weerslag op de beurs.

De prijsstijgingen die we krijgen liggen ook niet aan het ontbreken van een regering, maar aan de stijging van grondprijzen die we moeten invoeren uit het buitenland. En wat veel erger is, de bedrijven voeren nauwelijks uit en denken veel te nationaal. Het beste voorbeeld is dat hier vorig jaar in Zeebrugge het grootste containerschip ter wereld aanmeerde volgeladen met goederen uit China en dat schip toen leeg is teruggevaren.
(Het ergende mij trouwens altijd al, dat het fluitjesbier Heineken over de hele wereld bekend is, en ons bier, toch wel het beste bier ter wereld, nergens bekend is). En zo gaat het met veel zaken, onze export heeft niet veel te betekenen omdat onze producten te duur zijn door de hoge kosten.

Wat de vakbonden doen is het land destabiliseren omdat ze hun zin niet krijgen. Ze willen zeggenschap in de politiek zoals ze het al jaren gewend zijn. En daarbij zijn ze niet bepaald democratisch, want ze houden absoluut geen rekening met de wil van de kiezer en willen de socialisten erbij, die van de kiezer toch wel een serieus pak slaag hebben gekregen bij de laatste verkiezingen.
Zelfs het ACV wil liever de koppige Leterme eruit en de socialisten erin, omdat ze blijkbaar tot nu toe weinig vat op hem hebben.
(Of hij zal buigen of barsten valt nog af te wachten, ik vrees echter dat hij zal buigen...)

De media, niet gehinderd door enige objectiviteit, steunen de vakbonden. Maar wat kun je anders verwachten van dat zootje die tot baron of barones gebombardeerd werden en op die manier levenslang schatplichtigen aan het Hof werden en bovendien gesubsidieerd worden door de staat.

Vandaag hoorden we weer via de staatszender dat er minder kerstgeschenken gekocht werden dan andere jaren. Dat zou kunnen, ik ga dit jaar ook niet op zoek naar prullen maar geef een mooi verpakt envelopje met een strik erop. Dat ze zelf maar iets gaan kopen of een weekendtrip maken. Ik heb geen zin om daar dagenlang te lopen zoeken naar geschenkjes die ze ofwel al hebben of helemaal niet willen hebben.

De koopkracht daalt, zeggen ze dan, maar anderzijds werden er nog nooit zoveel skivakanties geboekt als dit jaar.

De koopkracht daalt helemaal niet en zolang zelfs steuntrekkers het nog kunnen klaarspelen om een eigen huis te bezitten, tweemaal per jaar op reis te gaan, en zich alle luxe te veroorloven die de werkende bevolking ook heeft, dan leven we hier nog steeds in luilekkerland.

Als we in de Europese top tien willen staan inplaats van op de 27ste plaats zoals nu, dan moeten we het dringend over een andere boeg gooien en niet bang zijn om mensen aan het werk te zetten, zelfs als er specialisten nodig zijn uit het buitenland of buitenlanders hier (verplicht) moeten omgeschoold worden.

Zonder Wallonië als blok aan ons Vlaams economisch been, zouden we er uiteraard ook een pak beter voorstaan. Want al zegt men dat het sinds 2000 op economisch gebied in Wallonië iets beter gaat (alhoewel daar nog geen bewijzen voor op tafel gelegd werden) dan ervoor en wil men ons weer eens wat wijsmaken door te stellen dat onze economische welvaart in Vlaanderen minder stijgt dan over de taalgrens, dan is dat weer eens de waarheid geweld aandoen. Wanneer men in een leeg glas 2 cl. water doet, dan valt dat op, wanneer men dat in een vol glas giet niet. Dat is het verschil.

04:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

18-12-07

Vragenlijst voor Nederlanders over Vlaanderen

PROBEER ZELF OOK EENS?

10:22 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Interview met een 'Vlaamse' minister

KLIK HIER

00:37 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

17-12-07

Sarkozy belooft geen leger naar ons land te sturen.

Als je in de krant leest dat Sarkozy belooft niet tussenbeide te komen in België, dan krijg je het toch wel even koud. Want onze voorouders hebben het natuurlijk al eerder meegemaakt. En al die zever die we nu hebben met de Franstalige overheersing in ons land, hebben we tenslotte aan Frankrijk te danken.

Maar misschien is Sarkozy een wijs man of had hij enkele verloren veldslagen in het Vlaamse land in gedachten?
Ik weet het niet, ik hoop op het eerste.
Het is inderdaad een hele geruststelling dat de Franse president vrijdag elke twijfel heeft weggenomen over een eventuele militaire tussenkomst in de Belgische ‘stammentwist’ tussen Vlamingen en Franstaligen. Stel je voor dat ook Engeland zich dan in de strijd zou werpen en we opnieuw een Waterloo meemaken.

13:51 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Kerstdecoratie verwijderd

Om de moslims die binnenkomen in het Paleis van Justitie niet te kwetsen, werden de decoraties en de slingers voor Kerst verwijderd.

(14/12/2007)
© DEMOULIN

BRUSSEL- Wat zich gisterennamiddag afspeelde in het Brusselse Justitiepaleis is gewoon onvoorstelbaar. Zelfs dubbel onvoorstelbaar. Maar wat is het meest schokkende ? Dat dit jaar de bediendes die achter hun bureau aan het onthaal zitten werden verzocht om de Kerstdecoraties te verwijderen die zich daarop bevonden ? Of dat deze zelfde werknemers dringend in het kantoor van hun directie werden ontboden als gevolg van onze aanwezigheid ? Of eerder als gevolg van onze vragen...

De aanleiding voor al deze commotie gisteren in het Justitiepaleis was dus... Kerstmis. Kerstmis en zijn slingers, Kerstmis en zijn kerstballen, Kerstmis en zijn lichtjes... Zoals ieder jaar waren ook nu de twee bureaus aan de ingang van het paleis zorgvuldig versierd. "Het was zeer mooi en ik wil er wel op wijzen dat er geen kruis of geen kerststalletje te zien was. Alleen gewone kerstversiering", legt men ons uit.

Maar voor de nieuwe verantwoordelijke van de deurwaarders die sinds één jaar in functie is, was dit reeds teveel. "Men heeft ons gevraagd om alles te verwijderen om een deel van de bevolking niet te schokken als ze het paleis betreden. We moesten neutraal blijven ten behoeve van de moslims." Alles wat nog rest is een piepklein kerstboompje... Uiteraard willen wij daar meer van weten. Wij zijn naar het paleis getogen. We verwachtten ons echter niet aan een dergelijk onthaal. 'Paniek' is het anige juiste woord. "Wij mogen daar niet met u over spreken. Wij riskeren onze job." Men laat ons vriendelijk verstaan dat we bij het hoofd van de griffie moeten zijn. Het wordt een kort bezoek. Van tussen twee deuren maakt de vrouw ons duidelijk dat ze ons niets te vertellen heeft en haar reactie niet hoeft te verantwoorden. Terug naar af, naar het onthaal. We zijn nog maar net terug beneden als de telefoon van de bediendes rinkelt : het verdict is gevallen. Hun chef wil hen onmiddellijk zien. De gevreesde reactie is werkelijkheid geworden !

"Als advocaat was ik diep geschokt toen ik de reden heb vernomen waarom de decoraties werden verwijderd"; vertrouwt Bernard Tieleman, die de versieringen de vorige dag had gezien, ons toe, . "Waar gaan we naartoe als dit wordt aanvaard ? Het is gewoon een schande. Hier niet op reageren is geen aanvaardbare optie. Er zijn grenzen. Of gaat men de kerstboom ook van de Grote Markt verwijderen ?" Ook op het parket, in het gebouw recht tegenover het justitiepaleis, heerst verbijstering. "Hoezo, geen kerstboom ? Kom nu, hier ben ik degene die hem heeft versierd !", verduidelijkt ons de bediende aan het onthaal, Atif, die daar zelf aan toevoegt dat hij Marokaan is...

Emmanuelle Praet
© La Dernière Heure 2007

12:43 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

16-12-07

Little Green footballs

Vlaams Belang can not be compared to any other right wing political party in Europe
_________________________________________________________________________
MIJN OPEN REACTIE:

By reading your (and other) articles, I was astonished to see so much ignorance and untrue stories.

First of all, the Walloons are not our enemies, and the few that would call us enemies, are rich French speaking residential inhabitants in the 19 Flemish municipals near Brussels with French language facilities. Which you won’t find the other way around. It’s a matter of fact that the only 600.000 real Walloons living in Belgium are as much a victim of French imperialism as we are. Maybe it would be best, if you studied our history before writing nonsense.

The Flemish were ruled by a variety of foreign occupants (Spanish, Austrian, French, Germans…), who all spoke a foreign language. To this day, language and politics are inextricably linked in Belgium.

So, the real Walloons are a group of people that came to this part of Europe during the occupation by the Romans. They didn’t speak French, but some kind of ‘a foul Latin’. They too are descendant of a Celtic tribe known as Volcae (Caesar called them the Tectosages). The language was a oïl-language, a Latin language but in no way similar to the French language. That came later with the French occupations...

The name ‘welsh’ and ‘Waals’ means ‘stranger’ and they are related to each other.


(Walloons, from a common Teut. word meaning “foreign,” cf. Ger. Welch, Du. waalsch, Eng. Welsh), a people akin to the French, but forming a separate branch of the Romance race, inhabiting the Belgian provinces of Hainaut, Namur, Liege, parts of Luxemburg and southern Brabant, parts of the French departments of Nord and Ardennes, and a few villages in the neighbourhood of Malmedy in Rhenish Prussia. The Walloons are descended from the ancient Gallic Belgi, with an a mixture of Roman elements.)


Ever since the union with Wales, Scotland and Ireland was established, England endeavored to abolish the administrative independence of these regions and to achieve linguistic assimilation. Religious matters were also part of this endeavor and only the Scottish Presbyterians maintained some independence.

Can you imagine how it would be in England, if the Welsh were making the rules and the rest of the British had to pay and had no right at all to invest in the country without the approval of the Welsh? Could you image, in your country, that the Indians would make the rules and had to give their consent in everything the country wants to do, from building bridges to going to war? I don’t think so…

You know that Flanders became poor because Belgium made the Flanders poor after the so called ‘independence’ in 1830 and the coming of a strange German as king, in which France and England played an important role. You probably know that Leopold I was family of the British Queen Victoria? Wouldn’t it be time to undo the harm they caused us?

Before that, Flanders was rich and flourishing.

(Already in the 13th century Bruges was an important international trading centre. Traders from all over the then known world came to the city to sell their products to each other and to buy Flemish cloth, an internationally acclaimed textile product, produced in different Flemish cities (e.g. Gent). In the early 14th century Bruges was the scene of political unrest. Because of this unrest the French king tried to annex the county of Flanders, but the population managed to kick out the French garrison on May the 18th 1302. Later on, the Flemish army beat the French army in the 'Battle of the Golden Spurs' on July the 11th in the Flemish city of Kortrijk.

In the 14th century Bruges turned into an international financial and trading centre. It became the warehouse of the North-European Hanza cities. Several countries had their own representation in Bruges: the Italians, the Germans, the Scottish, the Spanish made the city into a true European centre where different languages could be heard and where the most exotic products could be found.

In the middle of 1800 Bruges was the poorest city in Belgium.


After 1830, Flemish people had to work, fight and struggle to get what they have now. But even when they dropped dead on the fields from hunger and starvation, they paid their taxes. And they always paid more than the French part of the country, but got less back.

We intent to go further until we have our freedom again. An independent Flemish State and European member with 6 million people. We would not be the first in Europe as your Norwegian friend well knows. As you know, Norway separated from Sweden in 1905.

In Belgium, there's another story you probably don't know about. First - I want to tell you that Brussels IS already IN Flanders and furthermore Flanders is paying 30.000.000 million Euros DAILY to the French speaking community.

Yearly 11 Billion Euros.

Can you imagine how much money that is for a small community like Flanders? Do you know how hard we have to work for that kind of money and that we have to pay nearly half of our income on taxes? Do you know that the French speaking community have 49% officials, mostly installed by the PS (Socialists), and that another 25% won’t come out of bed before 10 o’clock in the morning? Are they grateful? Do they respect us? No, they are hateful and they despise us.

And by ‘they’, I mean their socialist and other left wing politicians. And of course, the French speaking imperialists in and around Brussels, that once was a Flemish village called Broekzele.

And even if I would love my neighbour, I don’t see why I have to support him financially for the rest of his life? Do you?

It is true that we pay year after year hundreds of millions to our French speaking neighbours, which they never did when the Flemish were ‘made’ poor after the ‘independence’.

Instead, many Flemish had to move to the French speaking side of the country, in order to provide food and shelter for their families. They had to work in the coalmines and steel industry, that's where the name 'sale Flamand' (Dirty Flemish) came from, but they still use the expression in Brussels.

These Flemish workers were assimilated in only one generation. And they , mostly living in the rich areas of Brussels, are our worst enemies now. But they are the enemies of the real Walloons too, even if many of them don’t realize it yet.

Most of the money is not to the benefit of the Walloons but to fill the bottomless pits of the Walloon government public enterprises. And as long as we keep paying, they will not try and make any initiatives to support themselves.

Development of Flanders, investing in infrastructure such as NMBS, social security, pensions justice and everything else that is not made federal is blocked by fanatic Walloon PS- ministers because every investment needs their approval.

But I assume this is far too complicated to explain.

You are also mixing up a few things. Germans are descendants from Germanic tribes.
Not the other way around.
In Flemish it's easier - we call Germans 'Duitsers' and Germanic means 'Germanen'. Maybe that's the difference between us and you seeing Nazi's all the time with their Celtic symbols.

This is a rather complicated story for a foreigner to understand. But I’ll try anyway.

(I’m half English, so I had to learn it too).

When the Germans attacked Belgium in 1914, Flemish young man went to fight on the front after they were called by the king Albert I.

Because of the French commands, many of them died. They didn’t understand their superiors. They were maltreated and they decided to write a letter to the king that ended with the words: “Here our blood, when our rights’. The king promised freedom, but didn’t keep his promises.

A general Drubbel did send Flemish soldiers to the most dangerous missions because ‘they could wash away the dishonor of being a Flemish peasant with their blood’. (They named a street after him).

Thousands of them died. It was a real genocide. Those who stayed alive refused to bury the dead as soldiers of the Belgian army. They chose the Celtic cross of Joe English. Those graves were smashed by ‘Belgians’ (they pissed on their graves) and since then all the Celtic symbols were doomed.

Of course it got worse since the Nazis (In fact called National Sozialisten – because Hitler was a leftist) misused these Celtic symbols. And that is what you do too.


We are indeed an anti-‘wild and reckless ’-immigration party and are opposed to the ‘Fast-Belgium –Law’, we want to stop illegal immigrants, false refugees and fortune asylum seekers, and we are against immigrants who commit crimes or don’t want to integrate. We oppose the islamisation of Europe. And if immigrants are not prepared to share their lot with ours, and try to thrust their culture upon us, or worse…are criminals.

Well, indeed, we would rather see them going back home, but we know that this is not realistic. However, we can demand that they learn our language, respect our culture, don’t get their partners from the country of which they originally came from (how else can we talk about a second or third generation?) and respect our law’s. Is this racism? No, it is not.

We make no difference in the equality of people, but in the equality of cultures. Or do you think it’s normal that some people, clearly send by fundamentalists, demanding the introduction of the Sharia and recruiting Arabic youngsters, in order to destabilize the Western establishment and make life difficult to our, and the Jewish community?

We welcome everybody who works and lives here and wants to integrate. We would never go as far as the former prime-minister of England in sending warships to intercept asylum seekers. We would never go as far as killing people in foreign countries…

We prefer that the West would no longer support the undemocratic regimes any longer, and help the people in their own countries. But even that is seen as a sort of racism.

Blair told BBC television two years ago that the Government had to reduce the number of people seeking asylum in Britain.

And he did… and so did France.

The Sangatte refugee camp near the Eurotunnel transport terminal in Calais accommodated more than 1,500 asylum seekers, most of them Afghans or Kurds. Most intended applying for a refugee status in the UK -- a country believed to grant this status more readily and offer better social benefits. The asylum seekers waited without residence permits in the Red Cross-run camp, looking for an opportunity to enter England illegally by train or in a lorry.

After closing down the camp, they came to Flanders.

And furthermore, the British Government produced a revised draft Code of Practice for the level of penalties, imposed if illegal immigrants are found on board of vehicles entering the UK.

But, we are tolerant! And yet you still are blaming us???

I will not write about the killing of the original inhabitants of the United States, but when I came to the US last year, I talked with a few people living in Miami complaining about the Spanish community. On the radio someone was talking about the 'taking over of the Spanish community' and 'that they should learn English if they wanted to live in the US. A Texan cowboy told me that he was allowed by the US government to shoot Mexican illegal’s trespassing the border. And… the US is an immigration country, ours is not.

In fact, the right wing party, Vlaams Belang never used violence and never will use it - except in self-defense.

You wonder where Vlaams Belang fits in on the Right-wing spectrum.

It doesn’t, because it’s unique in the world.

In no other country known in the world is a minority oppressing a majority. And if you think that Vlaams Belang has any relationship to fascists, you are wrong again.

Vlaams Belang voters are Nationalists. We sing our National hymn with our right hand on our heart, just like the Americans do.

And even now, when the Americans have not many friends left, we still like and support them.

The left wing however… They made pictures of your American Flag and your president and hanged them in places of ‘public convenience’ with the text ‘piss on me’. Our these your friends? Well then… who needs enemies …

The Walloon government keeps pointing a finger at the Flemish Nationalists in order to stay in power. In order to keep the socialists in government they deny nearly one million people the right to take part in government.

The left is supported by liberals, under the guidance of the freemasons, a grubby, mysterious sect,(many of our ministers are members) they demonize, insult, criminate the right wing or nearly 1 million people.

And those are the people you believe?

Why can the ‘left’ say anything they want, even if it’s cruel and detestable? Under the cover of a former social reputation they have the freedom to do so?

Why can’t the same freedom be granted to the right? Without punishing them with stigmatizations of being Nazi scum? Because everybody who is not left, is a Nazi… this has to stop! And that’s why I wrote this epistle.

And yes, I protest!!! Because it’s rather strange that left wing activists have some sort of aureole of being world improvers and a right wing organization is seen as fascist gathering, which has to be destroyed and be killed by the sword of the righteous, (or the self declared democrats).

I think you have a lot of reading to do, before you can play the role of a judge over de ‘right wing in Flanders’.

I believe you have some work to do in your own country before you begin with Europe:
Nazism: Made in the USA.


ill_karlMarx


Even Marx wrote that the social contrast in Belgium was the worst in Europe. He came to Brussels in 1845. In 1847 he was arrested and expelled from Belgium.

21:18 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Vlamingen krijgen minder pensioen dan Walen

Er is nog niets veranderd in dit land. In het boekje 'Waarom - Daarom' uit 1915 kon je al lezen dat Walen op de leeftijd van 50 jaar een pensioen kregen van 360 bef. per jaar, en Vlamingen op de leeftijd van 65 jaar kregen 65 bef. per jaar.


Vlaming krijgt minder pensioen dan Waal.

Met gemiddeld 1.006 euro krijgt een Vlaamse gepensioneerde 5,2 procent minder dan zijn Waalse en zelfs 8,2 procent minder dan zijn Brusselse collega, zo blijkt uit een onderzoek.

LEES HIER VERDER

14:48 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

13-12-07

Geen democratie in het Vlaams Parlement.

Wie op woensdag via de VRT het reilen en zeilen tijdens de plenaire zitting in het Vlaams Parlement volgde, heeft kunnen vaststellen dat ook daar de democratie met een dikke korrel zout dient te worden genomen. Want Vlaams Parlementsvoorzitter Marleen Vanderpoorten (VLD) stond niet toe dat Filip Dewinter, Bert Anciaux interpelleerde over diens (over)reactie op de uitspraken van Yves Leterme. Ik vraag mij af of links en links liberaal het woord ‘democratie’ in feite nog wel kennen. Maar misschien is democratie, in een land waar de koning een staatsgreep pleegde, wel helemaal niet meer nodig.

Filip Dewinter vroeg tijdens de plenaire vergadering bij ordemotie het woord en probeerde met een aantal terechte verwijzingen naar het Reglement de voorzitter ervan te overtuigen de actuele vraag toch nog te agenderen. Marleen Vanderpoorten bleef echter bij haar standpunt en was enkel bereid om tijdens het Uitgebreid Bureau de zaak ten gronde te bespreken. Dewinter herhaalde dat Vanderpoorten hier voor een zeer gevaarlijk precedent koos. De Vlaamse Ministers krijgen nu een vrijgeleide om soortgelijke provocerende teksten en visies te verspreiden zonder dat zij hierover verantwoording in het parlement zouden moeten afleggen.
Met deze beslissing tast de voorzitter dan ook niet alleen het controlerecht van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers aan, maar maakt ze ook het Vlaams Parlement monddood !

Anciaux schreef vorige zondag op zijn webstek dat Leterme’s uitlatingen over de RTBF als “een zender met een politieke agenda” en “relict uit het verleden” voor hem “onaanvaardbaar” waren.
Maar Anciaux bleek vooral woedend over de uitspraak van Leterme dat “ze” in Vlaanderen de RTBF ook wel eens “Radio Mille Collines” noemen. Anciaux vond dat “zij die vandaag de RTBF vergelijken met deze Rwandese radio niet goed snik” waren en stelde tevens dat “het vergelijkingen zijn die totaal misplaatst zijn en die getuigen van intellectuele en emotionele onvolwassenheid”.

Dàt was nu net wat Filip Dewinter hekelde. Bert Anciaux, dé kampioen van de emo-politiek. Maar als het goed is zeggen we het ook, Filip Dewinter kreeg na de plenaire zitting en dank zij de vrt, de kans om Bert Anciaux hierover enkele vragen te stellen voor de camera. “Geef toe”, zei hij tegen Bert Anciaux, “Wanneer ik u hoor spreken over emo-politiek, dan kan ik er niet aan doen dat dit bij mij een glimlach op mijn gezicht tovert”.

Anciaux had echter geen problemen met de niet bepaald objectieve beeldvorming over Vlaanderen die de Franstalige pers in het algemeen en de RBTF in het bijzonder nu al maandenlang verspreid.
Zijn eigen emo-politiek was niet negatief, zei hij. Hij hanteerde positieve emo-politiek. (Als het voor hem maar stemmen opbengt zal het wel positief zijn, zeker?) Heel wat van zijn vroegere medewerkers kennen echter de andere zijde van zijn ‘positieve’ emo-politiek. Wanneer Bertje zijn zin iet krijgt gebruikt hij vooral de negatieve emo-politiek.
Als nationalist heeft Bert Anciaux weer eens het Vlaams front doorbroken en zijn verachting voor Vlaanderen getoond. Was het niet Goebels die zei, “Wir sind Links und wir verachten das rechte Burgerblok.” ??

16:52 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

'Inter Milan is belediging voor Islam'

image001S11-12-2007 - Stefan van Dijk – Fok

Een Turkse advocaat heeft een klacht ingediend bij de voetbalbond, omdat zijn club Fehnerbahçe onterecht heeft verloren. Tegen Inter Milan leden de Turken een nederlaag van 3-0 tijdens een Champions League wedstrijd. Dit deden de Italianen in een wit shirt met een rood kruis, dat volgens de advocaat de kruistochten symboliseert.
Oftewel: een belediging aan de Islam. Nou durf ik mezelf ervaringsdeskundige te noemen op het gebied van geloof en alle waanzin die daar bij hoort. En ik moet zeggen: dit is wel een interessant statement. Want op het eerste gezicht lijkt deze aanklacht de grootste onzin en eigenlijk op het tweede gezicht ook.

Zover ik weet zijn in Turkije ‘kerk en staat’ gescheiden, zoals het in een goede democratie hoort. Dus in zijn eigen land heeft de man juridisch weinig in te brengen. De FIFA en UEFA hanteren wellicht hun eigen wetten, maar daar heeft religie nooit een grotere rol gespeeld dan de Hand van God. Of zou dat gaan veranderen omdat ‘hun’ beste voetballer van de wereld en Europa – Kaká – overtuigd christen is?

Overigens, dat shirt moet refereren aan de kruistochten, maar die waren toch nog langer geleden dat dan Feyenoord landskampioen werd? Waar hebben we het dan over? Als je je na duizend jaar nóg beledigd voelt over iets, dan is dat wel érg heftig zeg. En kom ik bij het volgende feit: is een belediging dan hetzelfde als doping gebruiken? Zo van: Jij doet iets wat mij beledigt, dus als jij wint is dat ook ongeldig!

Wanneer ik een voetballer zou zijn en de tegenstander beledigt mijn God, zou mij dat alleen maar motiveren. Helemaal wanneer het islamieten zouden zijn, die de gelegenheid gebruiken om hun god te promoten. Of erger: spelers van Benin die met enge voodoo-poppetjes aan het klieren zijn. Oke oke, ik speel niet dagelijks tegen die gasten, maar je snapt wat ik bedoel. En als ik een Turk zou zijn, dan zou ik me helemaal gemotiveerd voelen door een belediging, want Turken hebben tenminste nog temperament. Je weet wel, datgene dat Oranje mist.

Ja, het is een mooie juridische grap van deze advocaat maar ik geef ‘m weinig kans. Wellicht kan hij een vergelijkbare rechtzaak beginnen tegen Galatasaray. Deze stadsgenoot speelt thuis altijd in ‘de hel’. Minimaal moet Fehnerbahçe één keer per seizoen in De Hel spelen. En dat is volgens mij écht een belediging voor de Islam. Ik wens ‘m veel succes.

13:10 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

12-12-07

Franstaligen willen de eindtermen van een nieuwe staatshervorming kennen

Nu Guy Verhofstadt informateur is voor een interimregering, willen de Franstaligen graag de Vlaamse eindtermen van een nieuwe staatshervorming kennen.
'Dan moeten ze ook duidelijk maken waarom ze zo graag willen samenblijven', vindt professor Hendrik Vuye van de Universiteit Hasselt.

Zou het nu eindelijk in sommige Vlaamse kopkes doordringen dat Wallonië enkel wil samenblijven voor de jaarlijkse 11 miljard euro die ze niet willen missen? Deel 11 miljard euro eens door 365 dagen, dan weet u ook meteen dat dit samenblijven de Vlamingen 30.000.000 EURO (1.205.497.452 oude BEF) PER DAG kost.
LEES HIER VERDER

17:35 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

11-12-07

Nederlandse journaliste

...niet slimmer dan de onze...

KLIK HIER

14:35 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Begrafenisplechtigheid in Leuven

De Leuvense Sint-Pieterskerk zat deze voormiddag bomvol voor de begrafenisplechtigheid van agente Kitty Van Nieuwenhuysen. Buiten op de Grote Markt stonden nog enkele honderden agenten die geen plaats vonden in de kerk, want alles wat politiek nog eens in de schijnwerpers wou staan was aanwezig.

De jonge agente werd in de nacht van 3 op 4 december op de meest laffe manier neergeschoten door een criminelen . Er werden door de inbrekersbende niet minder dan 22 schoten gelost. Kitty werd dodelijk geraakt, haar collega Peter Vanstalle werd zwaargewond en wordt nog steeds verzorgd in het ziekenhuis.

Tijdens de plechtigheid kreeg de overleden agente het Burgerlijk Kruis voor moed en zelfopoffering. Ook de burgemeester van Beersel kreeg ‘de gouden medaille voor verdiensten’ in zijn gemeente.

(Ik vraag mij af, indien de rollen waren omgekeerd...zou de agente nu niet geschorst zijn en voor de rechter moeten verschijnen?)

Als ik bedenk hoe jong dat meisje nog was, en wat haar werd ontnomen door een bende dieven die uit waren op een auto en wat andere spullen, dan krijg ik, waarschijnlijk net als iedereen, een intriest gevoel van binnen. Maar tevens een gevoel van machteloze woede. Een gevoel dat nog wordt versterkt wanneer ik hoor dat de politie iedereen aanraadt om de komende weken geen geld meer af te halen aan bankautomaten na het invallen van de duisternis, omdat er dan criminelen op pad zijn… Is dat niet om te huilen? Is dat het toekomstbeeld van morgen?

De topman van de federale politie gaf uiting aan de woede bij de politie over het gebeuren. "Deze moord wordt door de politie en ver daarbuiten ervaren als een zware schok. Het is een laffe daad die het ganse politiekorps raakt."
De vader van Kitty Van Nieuwenhuysen bleef ondanks zijn immens verdriet zeer sereen. "Je gaf je jonge leven om anderen te helpen. Zo ben je altijd geweest", zei hij in zijn tussenkomst waarin hij afscheid nam van "ons klein Doefke".

14:24 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

10-12-07

Zoek het verschil!

10/12/07
Yves Leterme heeft dit weekend in de kranten zwaar uitgehaald naar de Franstalige omroep RTBF. Hij vergeleek die met Radio Mille Collines, de zender die tijdens de Rwandese genocide opriep om Tutsi's te vermoorden. Vooral in de Franstalige pers krijgt Leterme veel kritiek voor die vergelijking.
De Franstalige pers veroordeelt Leterme unaniem. Een vergelijking met een racistische en haatdragende zender is een banalisering van de Rwandese genocide, een van de grootste tragedies van de twintigste eeuw.
Ook de Vlaamse kranten vinden de vergelijking met Mille Collines een stap te ver. "Dwaas en onbeschoft", volgens De Morgen. "Het niveau van de kleutertuin", schrijft Het Laatste Nieuws.
Pol Deltour van de Vlaamse journalistenbond begrijpt dat Yves Leterme ontevreden is over de rol van de RTBF. Maar met een vergelijking met de Rwandese volkenmoord gaat hij absoluut over de schreef, zegt Deltour.


26/05/05
Groen! heeft haar Duitse collega's gevraagd op te treden tegen de radiouitzendingen die het Vlaams Belang opzet vanuit Duitsland. Tegelijkertijd vraagt Groen! Europarlementslid Bart Staes de Europese Commissie hoe ze denkt op te treden tegen dergelijke radiouitzendingen. Beangstigend noemt Vera Dua het feit dat het Vlaams Belang nu zondag start met eigen radiouitzendingen. De uitzendingen gebeuren vanuit Duitsland waardoor de extreemrechtse partij alvast de Vlaamse mediadecreten omzeilt. "Het is geen goede zaak voor de democratie dat politieke partijen beginnen met een eigen radiozender," stelt Vera Dua. Zij verwijst in een interview met Actua-TV morgen naar haar ervaring als gewezen lid van de Rwanda Commissie. "De Rwanda Commissie heeft ons geleerd hoe gevaarlijk het is wanneer extremisten zelf de media gaan bezetten." Dua verwijst daarmee naar de omstreden rol die werd gespeeld door Radio Mille Collines die opriep tot de genocide in Rwanda. "Het is beangstigend dat net een partij die nog maar onlangs is veroordeeld voor racisme dit initiatief neemt," zo stelt Vera Dua. Groen! heeft dan ook aan de Duitse groenen gevraagd na te gaan hoe ze kunnen optreden tegen de radio-uitzendingen. Groen!-europarlementslid Bart Staes zal hetzelfde doen op Europees niveau.Ik stel me de vraag: waarom er nu zoveel verontwaardiging over de uitspraken van Leterme is terwijl Dua daar destijds geen enkele kritiek op gekregen heeft.
Was dit omdat Dua het toen over Verstrepen had, destijds nog lid van het Vlaams Belang, de partij waartegen alles veroorloofd is? Of heeft de meute journalisten nog altijd niet kunnen verwerken dat de rechtse partijen massaal de verkiezingen gewonnen hebben en moet weldenkend vlaanderen absoluut beschermd worden tegen de "separatisten" en "egoïsten"?

17:36 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Als het buitenland dan al zou ‘lachen’ is het zeker niet met ons.

08-12-2007 - onze correspondent Jeroen van der Kris - NRC Handelsblad

Houdt de Belgische koning Albert zich bij de moeizame formatie van een nieuwe regering wel aan zijn constitutionele rol? Het Vlaamse kamp vindt steeds nadrukkelijker van niet.

Koning Albert heeft een staatsgreep gepleegd, klonk het deze week op de website van de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA). Het verzoek van de Belgische vorst aan premier Guy Verhofstadt om een oplossing te zoeken voor de politieke crisis, kwam voor velen als een verrassing. Vooral voor het ‘Vlaams kartel’ van N-VA en CD & V, de christen-democraten van ex-formateur Yves Leterme die de verkiezingen wonnen.

De verwachting was dat Albert een Franstalige formateur zou benoemen. Leterme hoopte wellicht dat die óók zou falen, waarna hijzelf weer aan zet zou komen. Een anonieme Vlaamse christen-democraat klaagde deze week: „Elke keer is het een Vlaming die de kastanjes uit het vuur moet halen.”

Het is niet de eerste keer dat koning Albert (73) kritiek krijgt tijdens de formatie, die nu 181 dagen duurt. Deze zomer werd hem verweten dat hij op vakantie was, toen het spannend werd. Leterme wilde in augustus voor de eerste keer zijn ontslag aanbieden als formateur. Hij moest wachten tot Albert was terug was uit Zuid-Frankrijk.

Maar de kritiek gaat dieper. „De grenzen worden gezocht van wat democratisch aanvaardbaar is”, zegt de Leuvens politicoloog Bart Maddens.

Formeel mag Albert ongeveer net zo weinig als koningin Beatrix. De Belgische premier gaat regelmatig naar het paleis om bij te praten. Maar de koning bemoeit zich niet openlijk met politieke zaken. Alleen na verkiezingen heeft hij een rol, wanneer hij een formateur of informateur aanwijst.

Vorige maand dreigde de formatie opnieuw vast te lopen. Het paleis liet in een verklaring weten dat Leterme „vlug” een regering moest vormen. Het grootste politieke probleem, de staatshervorming waarmee Vlamingen hopen meer autonomie te krijgen, werd losgekoppeld van de formatie. Daarover zou een „conventie” zich moeten gaan buigen.

„Een bizarre situatie”, zegt Maddens. „Leterme kon werkeloos toekijken, terwijl de koning zelf politici aan het polsen was of ze wat voelden voor zo’n conventie. De koning was eigenlijk formateur geworden. Hij moest Leterme vervolgens inlichten over die gesprekken. De rollen waren omgekeerd.”

Wie zat er achter de manoeuvre van de koning? Dat is onduidelijk, zegt Maddens. Misschien Leterme zelf, die zijn kartel onder druk wilde zetten. Mogelijk ook Franstalige politici, die graag zien dat de staatshervorming op de lange baan geschoven wordt. De conventie-formule bood echter geen oplossing. Vorige week zaterdag nam Leterme opnieuw ontslag. Die avond ontving Albert alleen demissionair premier Verhofstadt. Zondag ging er niemand naar het paleis. Maandag alleen de premier weer, twee keer zelfs.

Vreemd, vindt Maddens opnieuw. Natuurlijk moest Albert iemand aanwijzen. Maar het is gebruikelijk dat de koning in zo’n geval alle partijvoorzitters consulteert, zegt hij. „Om zichtbaar te maken te dat er breed politiek draagvlak is voor zijn beslissing.”

De liberaal Verhofstadt moet de formatie nu vlottrekken. En hij moet met zijn demissionaire regering „dringende zaken’’ aanpakken. Een deadline heeft hij niet.

De Vlaamse christen-democraten zijn bang dat de demissionaire regering, waarvan zij geen deel uitmaken, nog een hele tijd kan blijven zitten. Daardoor zou de druk op Franstaligen afnemen om in te stemmen met de staatshervorming die de Vlaamse christen-democraten eisen.

Franstalige media houden Leterme verantwoordelijk voor de crisis. Door zo snel Verhofstadt aan te wijzen, wekt koning Albert op z’n minst de schijn dat hij die mening deelt, zegt Maddens. „En het is een enorme desavouering voor Leterme. Verhofstadt, zijn grote vijand, die is afgewezen door de kiezer.”

14:28 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Beschavingswaarden tellen in sommige wijken niet meer

In een interview met jeugdrechters Kirsten Heisig en Günter Räcke stellen beiden dat bepaalde beschavingswaarden in diverse Berlijnse wijken niet meer gelden. Een aantal citaten uit het interview:
‘In wijken als Neukölln, Tiergarten, Schöneberg en Wedding stijgt het aantal geweldsmisdrijven en wordt de aard van de misdrijven steeds ernstiger. Het zijn vooral jongeren van Turkse en Arabische komaf die steeds meer geweldsdelicten begaan. De jonge, overwegende Duitse slachtoffers hebben het hoofd inmiddels in de schoot gelegd. Ze zorgen er voor dat ze niet in de buurt van sommige groepen komen. Ze zijn bang om op het verkeerde moment te kijken omdat dit agressie oproept. Deze wijken glijden heel snel af. In een wijk als Neukölln zijn Turkse en Arabische jongeren in de meerderheid’.

‘We zien dat bij de geweldsdelicten sprake is van onverbloemde haat tegen Duitsers. Meisjes worden beledigd, beetgepakt en getrapt. Duitsers worden uitgescholden’.
‘Op een school is een ingang waar in de praktijk alleen Turken en Arabieren gebruik van mogen maken. De Duitse scholieren durven er niet langs. Als een meisje zich daar niet aan houdt, wordt ze met copulatiebewegingen tegen de muur gedrukt en krijgt ze te horen ‘een Duitse sukkel mag me niet aankijken’’. ‘Volgens de regering neemt de criminaliteit af. Maar de slachtoffers durven geen aangifte te doen. Ze krijgen te horen dat ze anders worden neergestoken. Die jongens beginnen zo rond acht, negen jaar al met crimineel gedrag. Veel jongens zie je vaak nauwelijks op school’.
tagesspiegel

13:11 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Fons Van Dijck

In de weekendeditie van GvA vertelt eeen zelfbenoemde trendwatcher, Fons Van Dyck, dat het Vlaams Belang een gewone mainstream partij is geworden. Een partij die gewoon onderdeel uitmaakt van het establishment omdat ze is geëvolueerd naar een partij-in-maatpak en daar zou De Decker handig gebruik van gemaakt hebben om dat gat op te vullen.
Nonsens natuurlijk! Wij zijn nog altijd dezelfde rebellen zoals vroeger, de enige echte Vlaams separatistische partij die durft zeggen wat heel veel mensen denken. En indien we een gewone mainstream partij zijn geworden, waarom ligt er dan nog steeds een cordon rond ons? Waarom is het establishment dan zo bang van ons?
Het enige gat dat De Decker heeft gevonden is het cordon sanitaire, waar hij met quasi hetzelfde programma als het onze geen rekening hoeft mee te houden. Hij is niet diegene die wordt vervolgd en van wie men de centen wil afpakken.

De Decker zou nu meer ‘street credibility’ hebben dan van Filip Dewinter, Gerolf Annemans en Frank Vanhecke samen, zegt hij. Bovendien zou extreem rechts in de jaren tachtig groot zijn geworden omdat er angst en onzekerheid bestond bij de bevolking. Nu er bijna dagelijks mensen vermoord, verkracht of overvallen worden zijn de mensen volgens hem niet meer bang???
Er was toen veel werkloosheid en armoede, gaat hij verder, het vertrouwen van de comsument had een dieptepunt bereikt en Vlaams Blok liet het uitschijnen alsof de migranten onze jobs zouden komen afpakken,zegt hij. Als trendwatcher zou deze ‘strategische raadgever aan Sp.a en VLD ‘ toch wel beter moeten weten. Er is nog steeds veel armoede en werkloosheid en de koopkracht gaat dank zij de voorbije paarse knoeiboel, nog steeds achteruit.
Wij hebben er altijd voor gepleit dat zich beter niemand zou nestelen in de sociale hangmat, en zeker geen nieuwkomers die nooit enige bijdrage hebben geleverd aan een sociaal systeem dat door onze ouders en grootouders werd opgebouwd. Wij hebben ons terecht altijd en - nog steeds - geërgerd aan het feit dat ons land het OCMW speelt voor heel de wereld en ervoor gepleit dat diegenen die hier willen leven en wonen zich zouden aanpassen, ook op de werkvloer.

Zou die meneer de trendwatcher overigens niet beter eens kijken naar de verkiezingsresultaten van diegenen die zijn raad hebben opgevolgd? Sp.a en VLD? Waren dat nu niet net de grote verliezers bij de vorige verkiezingen??

Hij spreekt van een ‘nieuwe tijdgeest’ en neemt daarbij Patrick Janssens als voorbeeld die campagne voerde zonder het logo van zijn partij en ging ook nog de loftrompet afsteken over Steve Stevaert die volgens hem de ‘massa kon af leiden van het VB’. Waar woont die meneer de trendwatcher? Dank zij Stevaert hebben wij toen de verkiezingen grandioos gewonnen want iedereen was zijn ‘alles gratis in Limburg’ , waar de rest van de bevolking kon voor opdraaien, meer dan beu. En de dictatoriale trekjes van Janssens zijn de laatste tijd ook al meer dan eens in het verkeerde keelgat geschoten van diegenen die zo dom waren om voor hem te kiezen.

Maar het beste moet nog komen. Als machopartij zou het Vlaams Belang een gigantisch marketingprobleem hebben omdat ook onze partij steeds ‘vrouwelijker’ wordt, zegt hij. We zouden daardoor riskeren mannelijke kiezers te verliezen. Wel ik heb in de kranten al veel dwaze zever gelezen, maar dit overtreft toch alles. Het zijn net de vrouwen in onze partij die stemmentrekkers zijn, anders hadden we niet zoveel vrouwelijke mandatarissen. En ondanks die meneer op een discriminerende wijze denkt dat vrouwen enkel kunnen praten over kinderopvang en het evenwicht tussen werk en gezin, zou hij beter eens af en toe goed luisteren naar wat wij te vertellen hebben. Dat gaat over veel meer dan onze was en onze brei. Dat gaat over veiligheid, onze toekomst, onze economie, werkgelegenheid, migratie, integratie en opvoeding, onderwijs , justitie en vooral over het beheer van ons eigen Vlaams huishouden en budget.

12:26 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

08-12-07

The good old days

image001Borgerhout in 1900

dyn003_original_640_480_pjpeg_2526183_1b63b4ca601f82acb5dde03c150bffdc

Dezelfde straat nu...


MEER FOTO'S - KLIK HIER

12:30 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |