05-01-08

Wie is hier onfatsoenlijk?

Wanneer het over het Vlaams Belang gaat spreekt men graag over fatsoen. En vooral, hoe onfatsoenlijk onze partij, en hoe fatsoenlijk ze zelf wel zijn.
Eigen lof stinkt, zegt men wel eens, maar bij Spirit geldt dit gezegde zeker en vast.

Het minipartijtje Spirit hemelt zichzelf graag op en wil elke keer weer aantonen dat wij geen democraten zijn zoals zij dat uiteraard wel zijn. Uiteraard…behalve wanneer de kiezer er anders over beslist en ze daarom geen goede plaatsjes meer krijgen op de kartelkieslijsten van Sp.a/Spirit.
Na de desastreuze verkiezingsuitslagen van 10 juni vorig jaar blijft er van het democratische gevoel, waar ze zo graag mee uitpakken, niet veel meer over en stellen ze hun kartelpartner voor een ultimatum. Goede verkiesbare plaatsen, of we vertrekken en pappen aan met Groen!

Maar Groen! ziet de liefdesverklaring van Spirit in feite niet echt zitten. Ze hebben zelf al problemen genoeg. Mie Vogels vindt dat hun partij bij het grote publiek al teveel als centrumpartij wordt gezien en ze wil af van het imago een partij te zijn voor de elite en intellectuelen.
Hum, ik denk nu niet meteen dat dit het imago is dat Mieke Vogels naar buiten brengt en geloof dus niet dat ze zich daarover echt zorgen moet maken.

De nieuwe voorzitter van Spirit, Bettina Geysen, die met dit voorstel (haar enige tot nu toe) op de proppen kwam is eerlijk gezegd, bijzonder ‘onfatsoenlijk’ tegenover de kartelpartner Sp.a. – Samen blijven in goede en kwade tijden is duidelijk aan haar niet besteed. - Wanneer Spirit bijna geen stemmen haalt, is het toch normaal dat Sp.a ‘eigen volk eerst’ verkiest. Niet soms?

Maar goed dat Groen! die uit een hele diepe put probeert te krabbelen waarin de kiezers hen bij vorige verkiezingen hebben ingegooid niet op dit ‘onfatsoenlijke’ voorstel ingaat. Tenslotte is Bert Anciaux al verantwoordelijk voor de teloorgang van drie (of vier?) vorige partijen. Inclusief de Volksunie, waarvan ze nu zonder blozen beweren dat zij de enige en echte erfgenamen zijn van de partij die Bertje ook kapot kreeg. En waarschijnlijk heeft Bertje er nu ook mee voor gezorgd dat de socialistische kiezer zijn domme uitspraken beu werd en het niet langer kon aanzien dat Bertje hun zuurverdiende belastingsgeld aan nutteloze dingen uitgaf.

In ieder geval, als dit staat voor ‘fatsoen’, dan ben ik toch liever ‘onfatsoenlijk’.

17:06 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Dat gezever over "fatsoenlijk",(links of rechts), .... komt meestal uit de mond van de meest onfatsoenlijke lonkers naar de macht en de vetpotten. Men zou ze kunnen onderbrengen in één partij: "Eigen Belang"

Gepost door: jos | 05-01-08

Spirit ?? waarom sluiten die "enkelingen" zich niet aan bij het VB ,wij kunnen extra hulp gebruiken bv voor het opruimen van een zaal na een congres of de onderhoud van de secretariaten..dan zouden zij zich echt "nuttig" kunnen maken...het enigste dat die marginalen hebben kunnen verwezelijken, "voor zichzelf" zijn een paar goedbetaalde postjes..zoals den Bert, die hoeft alang niet meer te bleten.. en die "wel-doorvoede" heeft zijn groene "droombril" kunnen kopen,het enigste bij die "partij" ?? dat opvalt !

Gepost door: Rene | 05-01-08

Opruimen=Ausrotten "hulp gebruiken bv voor het opruimen van..."

De nazi's gebruikten voor 'opruimen' een ander woord: Ausrotten! Het wordt tijd dat je je woordenschat gaat aanpassen aan wat je werkelijk denkt Rene...

Gepost door: pipo | 06-01-08

Spirit? Bah! Als lid van de SP.a ben ik altijd tegen het kartel met het links-liberale separatistische Spirit geweest. Tjah, links-liberaal, wat is dat voor een beest? Wie heeft dat weer bedacht? De SP.a moet, als ze weer sterker en groter wil worden, Bertje en zijn idiote kliek weer naar de coulissen sturen. We hebben ze niet nodig. Als ik één kartel genegen ben, is het wel tussen SP.a en Groen!

Nu nog iemand vinden met een goede presentatie en een halve kilo charisme om de progressieve democraten in Vlaanderen weer op het juiste spoor te brengen. Want helaas, het draait in de politiek nog altijd om de personen. Dat zie je wel aan LDD, de Pim Fortuyn van den Belgiek. Zonder PIm, of zonder Jean-Marie, werd (en wordt) het nooit wat.

Gelukkig heeft het extreemrechtse VB maar ook maar 'houten Klazen' op de voorgrond, want anders zou het er maar beroerd uitzien voor VL.

Gepost door: donkerrood | 06-01-08

Overrijpe tomaten? Bah! Wat doet gij hier weer op dit blog? 't Is tijd om op een karpetje te gaan liggen met jouw (stomme) kop tegen de grond en achterwerk omhoog. Sorry Janice, maar dat is géén schelden (daartoe verlaag ik mij niet) het is enkel een goede raad aan iemand die de klok niet in het oog houdt.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 06-01-08

donkerrood zoekt naar charisma !! maar donkerrood toch !! je zoekt voor je partij de "Spa-bruis" iemand met goede presentatie iemand met charisma !! die het Vlaandrenland terug op het juiste spoor zet...maar jongen toch bij VB liggen die persoonlijkheden voor het rapen.... FDW bv of Van Hecke en zovele anderen ,dergelijke mensen vindt je niet in de andere partijen ..Verhofstadt met zijn konijnentanden...Genez met hare vastenavondsmoel,die weldoorvoede met zijne groenen bril...Bert die steeds maar aan het "bleten" is ..De Gucht met zijn schijnheilig arrogant kopke..och er zijn er zoveel waarvan de resterende sporen van charisma op hun achterwerk te vinden zijn...

en pipo de clown !dat woordje ausrotten is Duits ! welk woord Nederlands gebruiken de correcte politiekers om het VB te doen ausrotten
mestkevers .alle middelen zijn goed... maar ik verkies voor sommigen van uw soort graag het woordje "ausrotten"

Gepost door: Rene | 06-01-08

Janice dat zijn helemaal geen scheldpartijen dat zijn enkel vaststellingen !!

Gepost door: Rene | 06-01-08

Donkerrood , akkoord met je stelling dat het een dwaze bevlieging was (Stevaert, Van delanotte ) van de Spa , om het idiote en onbetrouwbare Spiritkliekje als kartelpartner te nemen .Maar je spreekt van " progressieve " democraten . Als je daarmee de Sp.a of Groen bedoelt ? Nou moe ....progressief ???
Een Sp.a dat krampachtig vasthoudt aan zgn " verworven rechten " , een partij die vernieuwende politieke tendensen bestrijdt , die de ouderwetse (belgische) strukturen wil behouden ?
En samen met Groen! een anachronisme als het koningschap in stand wil houden , de vrijheid van de vrouw wil propageren maar anderzijds opkomt voor een kultuur die diezelfde vrouw onderdrukt!
Knoop het maar aaneen .
Het draait inderdaad in de politiek om personen en demagogie . Jouw partij heeft dit immers goed begrepen , denk maar aan Stevaert , Janssens en eertijds Tobback , allez de teletubbies .
Groetjes

Gepost door: Theo | 06-01-08

Volgens mij trekt dat hier toch allemaal wel op scheldpartijen die ik liever niet zie op mijn blog.

Hugo heeft gelijk wanneer hij zegt dat er bij Sp.a niets fatsoenlijk zit om mee uit te pakken, en dan hoeft dat niet noodzakelijk om het uiterlijk te gaan. Die partij heeft gewoon geen inhoud meer. En mensen die onze taal begrijpen, de politiek volgen en daarover nadenken, proberen het ergens anders. Deze keer waren de CD&V en andere rechtse partijen met een Vlaams programma de grote winnaars. Dat wil zeggen dat de kiezers een staatshervorming willen met eigen bevoegdheden. Maar ondertussen werden ze alweer fel bedrogen en kabbelt het hier gewoon als vanouds verder. De mensen vragen zich dan ook terecht af waarom ze nog moeten gaan kiezen.

Is het echt zo moeilijk voor iedereen om in de reacties een beetje bij de topic te blijven zonder grof te worden?

Gepost door: Janice | 06-01-08

Boh, Steve Stevaert had veel succes bij d'ouw maddammen. Toen het gratis-avontuur voorbij was, zocht hij rap naar een vaste baan als goeverneur van Limburg. Vanuit zijn standpunt niet slecht bekeken.

De enige socialist die voor mij wat betekent, en de reden was waarom ik nog altijd SP.a-lid ben is Patrick Janssen. Hij moet het ook doen zonder charisma, maar is een stille harde hervormer, en dat was nodig in Antwerpen.

Blijft over Frank Vandenbroucke. De nieuwe Louis Tobback moet nog geboren worden vrees ik. :/

Enfin, amuseren jullie je maar met Jean-Marie Dedecker, daar zullen jullie de komende jaren de handen vol aan hebben. Let op mijn woorden.

Persoonlijk zie ik Janice nog naar LDD stappen, het is tenslotte maar over een klein bruggetje springen. Dat water kan zeker niet te diep zijn voor Janice. Haar kennende gaat dat niet lang meer duren, tenzij ze definitief uit de politiek stapt, want dat heb ik hier al een paar keer tussen de regels door kunnen lezen.

LDD kan je beter 'VB-Fatsoen' heten, en als je de reacties van hierboven leest, begrijp je meteen wat ik bedoel.

Gepost door: donkerrood | 06-01-08

Dan heb je het wel heel erg mis, Hugo! Geen haar op mijn hoofd dat eraan denkt om over te lopen naar De Decker. Als ik hier een geheim mag vertellen...ik was één van diegenen die er fel tegen was dat De Decker naar het VB zou komen en daar meteen een eerste plaats op de senaatslijst zou krijgen. Dat kan volgens mij niet...
En ja, ik kreeg tegenwind. Er werd mij verweten voor een Forza Flandria te zijn en dan te zeggen, 'jamaar die niet en die ook niet".
Ik ben voor een Forza Flandria, en blijf dat ook, maar dan liefst met aparte partijen. Ook aparte partijen kunnen samenwerken.


De Decker heeft een paar zeer goede medewerkers, mensen met verstand, zoals o.a. Sabbe. Maar hij heeft ook een hele boel overlopers die niets waard zijn en enkel hun vorige partij verlieten uit ongenoegen omdat ze ofwel geen goede plaats op de lijst kregen, of lokale interne strubbelingen hadden. Of, en dat zijn er ook wel wat, die geen genoegen nemen met een plaats in de oppositie en groot geld hebben geroken.

Je hoeft niets tussen de lijnen te lezen, Hugo, ik ben een open boek.

Gepost door: Janice | 06-01-08

Nog even vergeten, beroerder dan me de socialisten kan het nooit worden, Hugo.
Ik zie niet goed in wat de anderen beter kunnen dan dat bv. Gerolf Annemans niet zou kunnen. Van 'goed bestuur' heb ik op federaal vlak nog niet veel gezien.

Er zijn al teveel schandalen gebeurd bij de socialisten, en dat pikken de kiezers ook niet langer. Vandenbroucke zat er ook mee tussen en wou zelfs het geld in brand steken. Hoe goed hij nu ook mag overkomen, de mensen vergeten dat niet.

Wat Groen! betreft...wie is er nu niet groen? Iedereen heeft groene accenten in het programma staan. Ik heb geen groene partij nodig om mij te vertellen wat kan en niet kan. Het zijn integendeel de Groenen die tijdens de weekends het platteland gaan bezoedelen, blikjes en papiertjes overal op de grond gooien en alles plattrappen wanneer ze er gaan wandelen of fietsen. Maar oh wee, als ze daar een legaal en vergund huis tegenkomen waar geen boer in woont, dan is het een zonevreemde die ze het liefst willen lynchen en zijn huis platbranden.
Want voor dat soort vreemden zijn ze zeer zeker niet!

Gepost door: Janice | 06-01-08

Wat je twee laatste replieken betreft kan ik je helaas geen ongelijk Janice geven. Of op zijn Antwerps gezegd: "Zijnen deeg is goe, maar zijne speculaas deugt niet."

Ik ben dan wel een socialist maar zeker geen partijman zoals het er tot nog toe uitziet. Ik blijf het voorlopig bekijken van op een afstand en hoop dat er geen te grote malheuren meer gebeuren.

Probeer jij maar ondertussen een Forza Flandria te maken met Bertje den Bleiter. Maar wel genoeg kleenex meebrengen!

Gepost door: donkerrood | 06-01-08

Wie weet meer? Een vrouw werd aan het Astridplein overreden door een auto.
De automobilist stopte, maar maakte zich daarna uit de voeten. Vroeger noemde men dat "vluchtmisdrijf". Vroeger werd je daarvoor gestraft. Nu is dat blijkbaar niet meer zo erg.
Het slachtoffer een vrouw van Chinese afkomst had die avond gewerkt.
De "dader" is - terwijl men daar toch wel bijzonder geheimzinnig over doet - een Antwerpenaar.
Hij blijkt "gekend te zijn bij het gerecht".
Later werd ook bekend dat hij aangehouden werd.
Enkele getuigen kwamen iets vertellen op ATV en VTM.
Niemand van de politie, niemand van de gerechtelijke autoriteiten.
Is er iemand die iets meer weet?

Gepost door: Franky | 06-01-08

OF MOET ER IETS STILGEHOUDEN WORDEN? Is er iets wat we niet mogen weten?

Gepost door: Franky | 06-01-08

Zou het soms de Rene kunnen geweest zijn? Je weet, die is stapelgek op Aziatische meiskes, vandaar dat ie liever in Thaïland zit. Misschien overenweer in Antwerpen geweest en effekes gedacht dat hij nog in Bangkok zat en... poef!patapoef! een accidentje? Geef toe dat die de laatste tijd toch wat vreemd doet. ;)

Gepost door: Tsjiang Li | 06-01-08

Ik weet het wel. Het waren drie Marokkanen die in de auto zaten en een meisje. Het meisje heeft de politie alles verteld. En zo konden ze hem arresteren.

Een Antwerpenaar??

Ik wou dat men eens eindelijk een paard een paard zou noemen inplaats van altijd dat geheimzinnig gedoe. Antwerpenaren beschuldigen vind ik trouwens ook een vorm van racisme.

Gepost door: Janice | 07-01-08

zonder woorden ! Toen Antwerpen nog Antwerpen was heb ik nooit een "bruine" Antwerpenaar ontmoet,hetgeen er allemaal bijkwam is "import" en door het feit dat het geen "echte" Antwerpenaren zijn... vegen die hun kl... aan alles (excuus Janice) en daar mag niks over gezegd worden ander ben je ne vuile VB racist !

en Tjang Tjoeng spijtig voor jou dat de dader toch maar een "bruin getinte" jongen was ...stel je het omgekeerde voor ... een "Antwerpse" Chinees rijdt een "Antwerpse" Marokkaan omver !!.....
ik heb dat als agent eens meegemaakt op de Lt Lippenslaan te Borgerthout een "echte Belg" reed met zijn autootje ...onopzettelijk ! een Marokkaanse broeder omver...hij was gelukkig niet erg gekwetst!! (ben als VB-er nog altijd "mens") maar ... amaai !! ik heb die "echte" Belg in bescherming moeten nemen en dringend om bijstand gevraagd ,mijn bruine broeders kwamen precies uit de lucht gevallen ,op ne nik en ne flik dacht ik even in Cassablanca te zitten... en van hun kl... maken(excuus Janice) terwijl niemand echt wist wat er feitelijk gebeurd was....en dat was voor mij weer een druppeltje, dat uiteindelijk, na lange tijd mijn emmer deed overlopen....Ik kan ze niet meer rieken noch zien...behoudens de migranten de naam "mens" waardig.....
Wat is het hier toch zaaaaalig in Thailand het is zeer raar als ge hier een kopvod tegenkomt....zaaaaalig mij beste "wang spleet wang"

en beste Hugo jij die zo "overloopt" van den Janssens met zijn hernieuwing...ga eens naar het blog van Bart... staat iets plezant in, om lezen over dat vuilnis dat zich blijft ophopen in de wijken van L.O ...de verantwoordelijk...Dhrrrr schepenen rode "Lauwers" weet van niks, ondanks de vele klachtbrieven die hij mocht ontvangen en uw groot licht "Janssens" ,zou die het zich aantrekken ?? vermoedelijk te veel bezig met de goede zeden, een bijna naaktkalender wordt van de pompiersmuur gesleurd ( zou hij dat ook doen met mannelijk "naakt" ?)

Gepost door: Rene | 07-01-08

ONDERTUSSEN is alles opgeklaard.
De vermoedelijke dader zou zelfs bekend hebben en hij werd zelfs aangehouden.
Of hij ooit gestraft wordt, is een groot vraagteken.
Maar er blijven wel een weduwnaar en 3 kinderen over...
Hoe moeten we het ook weer noemen: een "autoincident" ?

En zo gaat het maar door!
Aan de bedroefde familie, mijn deelneming, en plaatsvervangend mijn excuses omdat iemand op deze blog meende er nog een beetje mee te spotten.(hij noemde zich Tsjiang Li, waarschijnlijk een volbloed communist uit één van hun paradijzen)

Gepost door: Dirk | 11-01-08

De commentaren zijn gesloten.