07-01-08

'Terreurdreiging toch serieus’

Moniquet-DecryptageDe terreurdreiging in ons land moet zeer serieus worden genomen.
Dat zegt de Franse terreurexpert Claude Moniquet, die een inlichtingenbureau heeft in Brussel, in het Laatste Nieuws van maandag.

Het Vlaams Belang zegt dit al jaren, maar niemand wil luisteren. Jaren geleden schreef ik op diverse fora dat men de imam’s die men naar hier haalt moet screenen alvorens hen toe te laten, maar niemand stoorde zich daar aan. Het zijn vooral de ‘geestelijke leiders’ die de gevangenissen bezoeken om te gaan ronselen, schreef ik, maar ik werd uitgelachen en voor raciste versleten.

Nochtans had ik het niet zelf uitgevonden maar werd het mij verteld door niet gelovige Marokkanen.
De oudere generatie vertelde men, die vinden het ongehoord dat jonge criminelen (vaak hun zonen) werden opgehitst door geestelijke leiders die meestal niet uit Marokko, maar uit andere Arabische landen komen.

Ook in de moskeeën wordt opgeroepen zich klaar te maken voor de heilige Jihad, vooral Pakistaanse moskeeën en moskeeën die gesubsidieerd worden met geld uit Saoudi-Arabië, Iran, Irak of Syrië.
Het zijn dezelfde geldschieters die de familie van zelfmoordterroristen blijven onderhouden.

Volgens Moniquet, oud geheim agent van de Franse inlichtingendienst leven er in België zevenhonderd overtuigde strijders van de heilige islamoorlog.

Zeker tien van hen zouden bereid zijn een zelfmoordaanslag te plegen. ‘Vijf bewakers van het NAVO-hoofdkwartier in Brussel opblazen, is in de ogen van de hedendaagse terroristen efficiënter dan een massaal bloedbad aanrichten in Irak.’

In ons land gold de afgelopen weken het hoogste terreuralarm nadat veertien mensen waren aangehouden die volgens de politie met geweld de terrorist Nizar Trabelsi uit de gevangenis wilden bevrijden. Inmiddels is het terreuralarm iets versoepeld.

NBN_A11_trabelsi_blg_MM
Na het oppakken van de verdachten op 21 december golden in Brussel extra veiligheidsmaatregelen op plekken waar veel mensen samenkomen, zoals het openbaar vervoer, de kerstmarkten en de Grote Markt in het centrum van Brussel. De rechter bepaalde overigens na een dag dat de veertien verdachten niet langer vastgehouden konden worden.

Volgens Moniquet is België niet alleen een ‘logistieke draaischijf’ voor terroristen, maar kan het ook zelf doelwit zijn. ‘Brussel is meer dan ooit de hoofdstad en het symbool van Europa. In onze hoofdstad is ook de NAVO gevestigd. Volgens extremisten is dit een Amerikaanse machine die oorlog voert tegen de islam’, aldus Moniquet.

Hij stelt dat de politie bovendien in België te weinig mag doen om terrorisme te bestrijden. Telefoons aftappen mag niet en de politie heeft na een arrestatie 24 uur om iemand te ondervragen. In Frankrijk bijvoorbeeld is dat vijf dagen. ‘Ons land is te soepel en daar profiteren extremisten van.’

Moniquet meent dat criminele moslims in de gevangenis worden omgevormd tot heilige strijders. ‘Moslims die criminele feiten pleegden, beseffen maar al te goed dat ze gezondigd hebben tegen hun godsdienst. Er wordt hen wijsgemaakt dat er maar één weg is om hun waardigheid terug te winnen: Een radicale moslim worden.’

arab_uprising_big

Expert Moniquet:

«Er leven in België minstens tien extremisten die bereid zijn zichzelf op te blazen. België is echt wel een doelwit voor aanslagen. Vijf bewakers van het NAVO-hoofdkwartier opblazen, is in de ogen van de hedendaagse terroristen efficiënter dan een bloedbad aanrichten in Irak.»

Moniquet bevestigt dat in de gevangenissen gedetineerden worden omgevormd tot heilige strijders. «Moslims die criminele feiten pleegden, beseffen dat ze gezondigd hebben tegen hun godsdienst. Er wordt hen wijsgemaakt dat er maar één weg is om hun waardigheid terug te winnen: radicaal worden.»

osama-quran

«Onder de 700 overtuigde strijders van de heilige islamoorlog (Jihad) die in ons land leven, zijn er minstens tien zelfmoordterroristen. De kamikazes kunnen toeslaan in België, dat nu echt wel een doelwit is voor aanslagen. Vijf bewakers van het NAVO-hoofdkwartier opblazen, is in de ogen van de hedendaagse terroristen efficiënter dan een massaal bloedbad aanrichten in Irak.» Dat zegt de Brusselse terrorismespecialist Claude Moniquet (49). Zijn analyse is weinig hoopgevend: «Of we dat nu graag horen of niet, ons land zal moeten leren leven met een permanente terreurdreiging.»

15:05 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Laat ons hopen van niet.... maar stel je eens voor,een bomaanslag in Belgie met de nodige doden...wat gaan onze correcte politiekers doen ?? de moskeeen sluiten ? gaat Janssens ,zijn medewerkster..die hij buitenzwierde, omdat zij in een rapport verwittigde dat bepaalde wijken radicaliseerde,terug in dienst nemen ? gaan onze geachte tegenstanders ernstig luisteren naar VB die al jaren waarschuwde voor het gevaar ???...niks zal er veranderen helemaal niks,integendeel,de bepampering zal hoogtepunten kennen ...want zullen ze zeggen, dat is maar het werk van enkele fanatiekelingen ,inderdaad ene idioot die zich laat ontploffen tot eer en glorie van de "profeet" en daarmee hoopt te kunnen beginnen aan zijn 72 maagden ,is genoeg om vele onschuldigen de dood in te sleuren met de nodige verschrikkingen....maar achter die "ene" zit een "macht" een ideologie een godsdienst een Koran een heel leger een volk en dat kunnen onze rode broeders en andere bepamperaars maar niet snappen...waarom zijn reeds zoveel onschuldigen moeten sterven in naam van de meest vredelievende ,omwille van een "idee" een sprookje...het hoort blijkbaar tot de natuur van de mens elkander te pesten te doden ,het leven zo zuur mogelijk te maken ,inplaats van het leven aangenaam in dat korte tijdsbestek dat we hier mogen rondlopen...het zij zo ! maar radicale standpunten ..vragen om gelijke radicale reacties...geen begrip geen bepampering maar harde maatregelen om te redden, wat er nog te redden valt...daarom ...rood, groen , blauw ,geel ,purper, roze,donkerrood enz mogen het nog zo goed uitleggen, alle argument naar boven pompen ,met moeilijke woorden om hun intelectueel peil te onderstrepen...slechts "een" partij was en is in staat om dat Islaaaaam gevaar onder ogen te zien en te waarschuwen.....en toen,lieve (andersdenkende) kindertjes werd het woordje "racisme" geboren !!!

Normaal eindigen alle sprookjes met een "happy end" maar ik vrees dat het sprookje van Allah-Baba (en zijn veertig socialisten ---grapje )..helemaaaaaaaal geen happy end zal kennen !!

Gepost door: Rene | 08-01-08

En volgens psychopaat donkerrood is er helemaal geen dreiging en is dit allemaal weeral opgeklopt.

Extreem rechts is VEEEEEEL gevaarlijker in dit land.

Gepost door: Den Amerikaan | 08-01-08

Vandaag in de GvA stond er ook een artikel in over dit onderwerp. We zijn al minstens 8 keer nipt aan een aanslag ontsnapt.

Voor diegenen die steeds weer zeggen dat het maar om een kleine minderheid van ongeveer 10% moslims gaat die fanatiek of crimineel zijn, dan is dat op de 26.000.000 moslims die we in Europa hebben toch al een verontrustend cijfer.

Gepost door: Janice | 08-01-08

Dat er ooit een aanslag van moslimextremisten in België zal plaatshebben, acht ik zeker niet uitgesloten. Tenslotte zit het Belgisch leger samen met Bush een Heilige Jihad in Afghanistan en Irak uit te vechten. Die oorlog heb ik altijd onterecht gevonden, is ook met vervalste argumenten begonnen (ze zouden chemische massawapens hebben gehad en wat weet ik al meer). Al met de eerste golfoorlog toen Bush Sr nog president was, heb ik mee betoogt in Brussel tegen die inval. Zoon Bush deed er nog een schep bovenop en zit nu tot aan zijn nek in de Iraakse en Afghaanse shit. Bush heeft er zelfs nog niet genoeg van: ook Iran zou met de grond gelijk moeten worden gemaakt. Het wordt tijd dat er een democratische president komt en dan is die Obama nog niet de slechtste kandidaat voor die job (AL Gore zou nog beter zijn, wie weet komt die nog wel op de proppen als Hilary verder wegzakt)). Het wordt tijd voor verandering, vooraleer die gekke Amerikanen en Engelsen ons in WO III storten die de ganse wereld in as kan leggen.

Gepost door: donkerrood | 08-01-08

Bush had naar Donkerrood moeten luisteren !... Donkere dat kan allemaal goe zijn ,wij weten dat je onze Moslimbroeders met hand en tand verdedigd,maar hoe zit het dan met Thailand,waar in het Zuiden bijna DAGELIJKS bommetjes ,tot eer en glorie van de meest vredelievende ontploffen...eergisteren was het alweer prijs in Sungai Kolok een touristisch centrum een reeks van 5 "ploffertjes" ... en die hebben geen leger in ...noch werken samen met gekke Ameriks of English.....neeje mijne beste ze willen " MACHT" ze willen de wereld domineren zodat ze ook met uw "sjokodijzen" kunnen rammelen..dat staat trouwens in hun Koran handleiding en daarom mijn allerbeste, wat jij en je rasgenoten ook moge verkondigen ,ze mooipraten en weet ik veel wat....Ik moet van dat "dominant" "arrogant" en fanatiek ras niks hebben...Ze kwamen naar Belgie op hun "sloefen" en hunne pyama en nu gaan ze ons zeggen "hoe het moet"
met alle Chinezen+donkerrood...maar niet met den deze !!!

Gepost door: Rene | 08-01-08

een bewijs en donkere nog dit ... uw woestijnbroeders zijn wel degelijk voor de Jihad...hunne heilige oorlog tegen de ongelovigen zoals jij er eentje bent (tenminste dat veronderstel ik)........bewijs !!.... toen FDW te Borgerhout een straatnaam wijzigende " ZONDER JIHAAT straat" waren de reacties van onze achterlijke woestijnbroeders fel tegen !!(zelfs een Vlaamsch wijf met haar kopvod")...INDIEN ze met ons .. tegen die heilige oorlog zouden zijn ...hun reacties positief !!!!...maar nee hoor, het plakaatje werd vernield...dat zegt toch heel veel over hun "MENTALITEIT" he donkere...en uiteraard de correcte politiek kon niet achterblijven met hun kritiek ,zoals verwacht van Moslim gatlakkers ...
dus besluit indien er iets zou gebeuren in Belgie dat zelfs mensenlevens zou kosten...hulp,noch begrip vanuit den bruine Koran hoek moet ge zeker niet verwachten...want het is de wil van Allah ,....smerige varkensetende ongelovige !!.... zoals donkerrood en ikzelf !!

Gepost door: Rene | 08-01-08

Het ontgaat Hugo misschien even, maar de aanslagen zijn al langer bezig dan de oorlog in Irak of Afghanistan.

Gepost door: Janice | 09-01-08

Ik heb er in België nog helemaal niks van gemerkt Janice. In welk land woon jij?

Gepost door: donkerrood | 09-01-08

Je spreekt over Iran en Irak en de daaropvolgende aanslagen, en dan begin je plots weer over België... probeer dat maar te volgen.

Gepost door: Janice | 09-01-08
'Hoge gebouwen vangen veel vliegtuigen'.

Misschien herinner je je nog het één en ander als je de spreekwoorden een beetje islamitisch aanpast.

Gepost door: Janice | 09-01-08

De commentaren zijn gesloten.