09-01-08

Een vrouw als volgende president van de VS?

Een krappe meerderheid van de Democratische kiezers in de Amerikaanse staat New Hampshire heeft verrassend de voorkeur gegeven aan Hillary Clinton. De laatste peilingen voorspelden nog een ruime zege voor Barack Obama. New Hamphire staat ervoor bekend dat de kandidaat die daar wint meestal de volgende president wordt.

Ondanks de voorspellingen zal Obama toch iets meer moeten naar voor brengen dan alleen maar een radde tong. Na eeuwenlang mannelijke presidenten te hebben gekend zou het mooi zijn om eens een vrouw als president van de VS te zien.

17:25 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Janice,
Inderdaad het zou mooi zijn eens een vrouw als president van de US.Met H Clinton zou het wel eens werkelijkheid kunnen worden . Maar wordt het ook een goede president ? Ge weet ongetwijfeld ook dat in de huidige PC politiek al te vaak de voorkeur en/of de steun aan een vrouw wordt gegeven zonder zij daarom de intelligentie en gaven heeft om een goede politieker te zijn maar alleen omdat zij een vrouw is .(zie bij ons maar Freya VD Bossche , Durant ,Mie Vogels )
Toch vind ik het goed dat H Clinton zeker nog niet verslagen is , zoals "kenners" beweerden . Haar uitdager Barack is niet "een en al " glimlach,of de "vlotte redenaar" maar ook de typisch amerikaanse machtspolitieker.Spijtig genoeg laten Amerikanen zich bij de verkiezingen al te vaak leiden door "gevoel" , leuke familie , vlotte praat , pepsodent-lach enz. Iets dat beide kandidaten voortreffelijk spelen . De Amerikaanse (voor)verkiezingen zijn altijd al onberekenbaar geweest en ook ditmaal kan het nog alle kanten uit .Toch duim ik ook een beetje voor Clinton , wie weet ,ondanks vroegere blunders van haar (in 1993 was ze zowat de hoofdreden van Bill Clintons nederlaag het jaar daarop ) wordt ze toch een goede presidente ,eenmaal in het Witte Huis groeien de meeste kandidaten uit tot min of meer goede presidenten .

Gepost door: Theo | 09-01-08

Obama zou beter wel winnen Obama zou zeer zeker een goede president zijn voor de VS en de rest van de wereld. Hij komt trouwens niet zo maar uit het niets. Al vier jaar lang brengt hij de boodschap die hij nu brengt. De eerste keer trouwens in zijn toespraak vier jaar geleden op de Democratische conventie. Die werd toen fel bejubeld. Vier jaar later is die actueler dan ooit. Obama is de juiste man op de juiste plaats en hij is er klaar voor. Change is bij hem geloofwaardig, bij Hillary niet. Het wordt tijd voor een politicus van een andere generatie. De ganse wereld zal er wel bij varen na de jaren van agressie onder Bush. O ja, mijn voorkeur heeft niks te maken met vrouw of man zijn, want als Obama een vrouw was dan zou ik hem/haar ook steunen. Neem gerust een kijkje op mijn weblog die werd opgestart een jaar terug toen Obama zich officieel kandidaat stelde.

Gepost door: Obama fan | 09-01-08

Agressie? Toen men Obama vroeg wat hij zou doen indien zou blijken dat Iran over nucleaire wapens beschikte, dan zei hij leukweg 'We gooien het plat'. Dat werd hem in New Hampshire door sommige mensen nogal kwalijk genomen.

't Ja...misschien toch beter Obama!

Gepost door: Janice | 09-01-08

Wat een dwaas argument is dat nu, om een voorkeur te hebben voor Clinton, omdat het een vrouw is!! Nooit gedacht van zo een idiote reden op dit forum te lezen!! Dat is omgekeerd hetzelfde als: Obama zeker niet, want da's een halve zwarte! Tjonge, tjonge,...!!

Terzake: Wie er ook aan het bewind komt, er is een ander buitenlands beleid nodig. Wegtrekken uit Irak is een burgeroorlog loslaten, die makkelijk heel het midden-oosten kan in brand zetten. Wegtrekken uit Afghanistan betekent carte blanche geven aan Bin Laden, en dan is het maar een kwestie van tijd voor er weer een daad van multiculturele verrijking plaatsvindt.

Uit respect voor de soevereiniteit van de VS, en de democratie in dat land, is het aan de burgers van de VS te bepalen, wie zij als president willen. Afwachten dus...

Gepost door: Wienieke | 10-01-08

Clinton is een vrouw, en inderdaad, als vrouw vind ik dat niet slecht.

In een mannenwereld, zoals de politiek toch wel is, is het voor vrouwen, zelfs al hebben ze meer capaciteiten dan sommige mannen, heel moeilijk om er te geraken. Dat is in de VS niet anders dan hier.

Zelf zou ik in de VS voor de Republican Party stemmen,maar indien ik zou moeten kiezen tussen Obama of Clinton, dan wordt het Clinton en niet Obama. (Iedereen heeft het recht om voor zijn eigen onderdrukte minderheid te stemmen, hé?)

Maar dit even terzijde, Clinton heeft veel meer ervaring dan Obama. Ook haar programma is veel beter en duidelijker. Niet alleen door de jaren dat haar man president was, en waarvan gezegd werd dat zij achter de schermen de touwtjes in handen had, maar door haar werk als senator.

Vwalla, dit is de reden van mijn dwaas argument...

Gepost door: Janice | 10-01-08

Wat het wegtrekken uit Irak en Afghanistan betreft ben ik nog niet zo zeker dat dit zal gebeuren.
Men heeft een paar jaar geleden aan Bill Clinton de vraag gesteld of hij ook Irak zou zijn binnengevallen, en zijn antwoord was resoluut 'ja'. (Was op BBC te zien.)

Gepost door: Janice | 10-01-08

Een andere reden dat ik nooit voor Obama zou stemmen is deze:

Gepost door: Janice | 10-01-08

Sorry, ik schreef BBC maar dit moest zijn: CNN

Gepost door: Janice | 10-01-08

@Kanice: "New Hamphire staat ervoor bekend dat de kandidaat die daar wint meestal de volgende president wordt."

Nochtans heeft haar man, Bill Clinton, nooit in New Hampshire voorverkiezingen gewonnen. :O)

Gepost door: donkerrood | 10-01-08

Bruno Coveliers coming man? Vraagje Janice:

Ik heb nog geen topic van je gezien omtrent de voorzittersverkiezingen bij het Vlaams Belang? Is dat geen item voor je waard? Op wie gok je? Of is alles weer boven jullie hoofden beslist (zoals gewoonlijk) en wordt Bruno Coveliers de nieuwe voorzitter? In elk geval is die meer flamingant, minder racist en minder moslimofoob dan de rest van de bende. Hoe sta je daar tegenover?

Gepost door: donkerrood | 10-01-08

JANICE FOR PRESIDENT !!!!

Gepost door: Rene | 10-01-08

Aan de Obamafan !
Barack zou zeker een goede president worden !
1) Jong en een zeer goede redenaar . (wordt zelfs nu al vergeleken met J.F.Kennedy )
2) Bovenal een koelbloedige machtspolitieker !

Maar , maar ondanks je lovende woorden is Obama in hetzelfde bedje ziek als vele presidentskandidaten .Hij kan (voorlopig) de vieze potjes gedekt houden die toch wel een wat sombere schaduw werpen op zijn karriere . Twaalf jaar geleden toen hij de kans schoon zag zich op te werpen als kandidaat voor het parlement van de staat Illinois zag hij zich gecounterd door een (zwarte) tegenkandidate.Hij zocht en vond in het priveleven van deze vrouw bezwarende feiten van passieve corruptie .Alhoewel klein en onbeduidend (in Belgisch opzicht dan,want hier moet ge al serieus corrumperen en/of frauderen wil je gestraft worden ) werd het door Barack uitvergroot , als resultaat won hij .
Ook in zijn eigen stad Chicago werd zijn naam gelinkt aan een immobilienman waar hij voordelen
uithaalde .Obama gaf het later zelf toe , dat hij een fout had gemaakt .Zoals iedere politieker nam hij steekpenningen aan.Natuurlijk werd alles een beetje liefdelijk door de media toegedekt .
Dit alleen maar om te zeggen dat Barack Obama allesbehalve een naieve of smetteloze politieker is .Dus ik wil maar zeggen ;"Change is bij hem geloofwaardiger dan bij Hillary ?" ik heb mijn twijfels .
Spijtig dat je dit in je betoog niet vermeldt.Ook niet dat Obama alhoewel een goede redenaar (zeker bij het aflezen van een op papier klaargemaakte speech) stottert en soms onsamenhangend praat in een discussie of debat.Ik denk ook niet , beste Obama-fan dat je werkelijk denkt dat de buitenland-politiek van de US drastisch zou veranderen bij een nieuwe president , wie het ook zijn zou , zwarte of blanke , man of vrouw .Vergeet ook niet dat een president hier wordt afgerekend op zijn binnenlandse politiek en dàn pas op zijn buitenland-beleid.Mijn voorkeur ligt zeker niet bij een demokratisch kandidaat, maar indien ik een keuze zou moeten doen tussen de democratische kandidaten zou ik zeker niet voor Obama kiezen .


Gepost door: Theo | 10-01-08

d'r zijn er meer 't zou ook mooi zijn om eens een Vrouwelijke partijvoorzitster te zien bij het Vlaams Belang, of een vrouwelijke lijsttrekker). Al zal dat nog wel enkele honderden jaren duren.

Gepost door: D.V. | 10-01-08

Over de voorzittersverkiezingen zal ik iets laten weten als ze voorbij zijn.

Gepost door: Janice | 10-01-08

Een vrouwelijke eerste minister zou ook eens niet slecht zijn, DV.

Heel wat lokale afdelingen hebben al vrouwelijke voorzitters. Ik ben er bv. één van.
Bovendien kan men moeilijk op een vrouwelijke algemene voorzitter stemmen, als er zich geen enkele geroepen voelt om die zware taak op te nemen en zich kandidaat te stellen.

Gepost door: Janice | 10-01-08

lap, 't is weer van dattum De nieuwsgaring is weer op z'n Laureyssens.
Zo schrijft Janice hier in een bericht:

"Een andere reden dat ik nooit voor Obama zou stemmen is deze:
http://nz.answers.yahoo.com/question/index?qid=20071220132145AA1eWiu"

is het nu kwade wil of onkunde, ik weet het niet.
Wat ik wel weet is dat niet Obama maar Rep. Keith Ellison uit Minnesota was die de koran gebruikte.

Voor janice is dat maar een detail die er niet toe doet....

Gepost door: D.V. | 10-01-08

Zeg Hugo, wie is Bruno Coverliers??

Gepost door: Janice | 10-01-08

Je bedoelt waarschijnlijk Hugo Coveliers van VLOTT of Bruno Valkeniers van VB.

Ik schreef zelf ook een fout, maar pas nadat ik zag dat je mij Kanice noemde. Ik hou nu wel van honden, maar je moet daar niet in overdrijven...

Gepost door: Janice | 10-01-08

Wonende in South Carolina interesseert het me eigenlijk niet welke van die 2 clowns de nominatie krijgt. Dit is kiezen tussen Stevaert en Vandelanotte. Hillary meer het dictator type en Obama de man van de mooie woorden en beloftes. Ik had toch liever John Edwards wat beter zien doen.
Ivm Obama. Tijdens het NH debat afgelopen zaterdag werd de vraag gesteld wat te doen bij een nucleaire aanval op de US. Hillary zei, we'll nuke them and we will let them know that we did it. Obama zei, we'll talk to that country. Ik denk dat Obama's antwoord niet voldoet voor de Amerikanen.
Obama wilt ook universal healthcare, maar hoe gaat hij dat doen en betalen ? Door de troepen terug te trekken uit Irak ? Hij wilt dan wel eventueel Pakistan aanvallen.
Die man is gewoon een lege doos. En tja Hillary, is toch niet zo geliefd bij de Amerikanen.
Alles hangt af wie de nominee wordt bij de republikeinen, en dan hopen dat hij het wordt...

Gepost door: teamusa | 10-01-08

@Janice: "Over de voorzittersverkiezingen zal ik iets laten weten als ze voorbij zijn."

Maw, je hebt er geen fluit in te brengen. Jammer, ik dacht wat meer van je te horen omtrent de interne machtsstrijd bij het VB die er al een tijd aan de gang is: aan de ene kant de racistische moslimofobe diehards strekking FDW, aan de andere kant: back to the basics vlaamsnationalisten (Bruno Valkeniers en co). Zal wel moeten voor die laatste cat. want anders loopt die ganse troep rondom Valkeniers over naar LDD.

Ps: sorry voor de typfouten!

Gepost door: donkerrood | 10-01-08

Obama for President !! Omtrent Obama en Hillary, als Obama of Hillary (als zwarte en de tweede als vrouw) het moeten opnemen tegen de Republikeinen, verliezen de democraten gegarandeerd. Conservatief Amerika is nog niet klaar , net zmoin voor een zwarte president als voor een vrouw. Jammer. Mijn voorkeur gaat naar Obama, en als 2de keus Hillary. Hopelijk zien we Al Gore nog terug, want dat is de enige die een kans maakt om het op te nemen tegen de Republikeinen.

Gepost door: donkerrood | 10-01-08

Mensen mensen toch , ik had me het discussieplatform van een open blog toch anders voorgesteld . Waarom wordt er steevast afgeweken van het hoofdtopic ? Te pas en meer nog te onpas worden reacties door anderen omgebogen in hatelijke randbemerkingen richting VB ,randbemerkingen die er zelfs niets mee te maken hebben.Waarom kan men eenvoudig niet bij het thema blijven .Wat heeft in godsnaam een vrouwelijke presidentskandidaat te maken met een schimpscheut naar een vrouwelijk VB voorzitter ?Wat hebben de verkiezingen in de US te maken met voorzittersverkiezingen van het VB ?
Dan ben ik beter af in de cafe om de hoek , daar wordt ook naast de zaak gekletst maar men kan er tenminste nog bij drinken .

Gepost door: Theo | 10-01-08

Schol Theo!

Gepost door: donkerrood | 10-01-08

Zwarte! Een zwarte president zou niet niet slecht zijn ?Maar niet Barack Obama. Lees ook dit eens!
Uitkijk.net De vredzame islam ontmaskerd.

Gepost door: zer2 | 10-01-08

Hugomofobe Daar hebt ge die "donkere" weer met zijn aanval op VB ""racistische Moslimofobe"" die vent maakt me "ziek" ... Intussen zijn er in het zuiden van Thailand weeral wat mensen slachtoffer geworden van de Moslimofobe...daar zou donkere met zijne "ZeVeR" en bepampering niet moeten afkomen.
die minaret-bijters ....Buiten !!! alvorens ze ONS ...Buiten kegelen......
ge moest "donkerrood" worden van schaamte....door de Moslim"lover" uit te hangen geeft ge een "kaak"slag aan al diegene die slachtoffer geworden zijn (en worden in de toekomst) door deze "vervloekte" godsdienst....New-York - Madrid - Londen - Casablanca - Indonesie enz enz

en wat heeft uwe moslimofobe nu te maken met de presidents-verkiezingen in Amerika ?? wat dat betreft.. hoop ik dat ze er ene kiezen die in staat is die Moslimgodsdienst,die wereldkanker terug te dringen en ..... " Alle Middelen voor die "mestkevers" (te verdelgen) Zijn Goed " en die uitspraak schaamteloze donkere komt niet van mij ! ze komen van "grote" "b"elgische politiekers.. die hun eigen volk vernederen ten gunste van " Allah Baba en zijn veertig profiteurs"

Gepost door: Rene | 11-01-08

Hugo@infoverzet.Islam ons Europa en vooral Belgie is te zacht en daar profiteren Moslims van ...zo schreef Janice in een van haar vorige "artikeltjes" das ook niet waar zeker,he "Donkere Hugo" Ik las zojuist in "krantenkoppen" strenge veroordeling voor Moslimterrorist,die het leven van verscheidene "mensen" op zijn geweten heeft !! 10 jaar ...inderdaad ZEER STRENG !! met een beetje aftrek van wet Lejeune en andere flauwe kulletjes...geen plaats in gevangenis ,goed gedrag enz ,hoelang moet die echt gaan zitten ?? als ge bedenkt dat ge voor het drinken van een pintje in onze Moslimbroederlanden ,zweepslagen krijgt of een teddy-beer Mohamed noemt de gevangenis in terwijl "achterlijken" de doodstraf eisen..steniging van vrouwen voor "overspel" of wanneer ze slachtoffer van verkrachting zijn geweest ( uitlokking) enz enz en dan noemen ze 10 jaar een "strenge" straf !! moet ge nog meer voorbeeldjes hebben om de strijd tegen die idioterie die Islam noemt ..Hugo'ke ??? zou jij je "verzet" niet in een andere richting draaien..Napoleon en Hitler zijn dood.... Allah-Baba en zijn veertig terroristen staan te trappelen om vernoemde "bloedhonden" en hun drang naar macht over te nemen...denk er eens over na beste Hugo'ke...laat je niet te veel beinvloeden door Groene Vogels die Mie heten en andere "prullen" met een hoog moraliteitsgehalte,die zo blind zijn als een blinde zonder ogen !!

Laten we hopen dat er genoeg rechtvaardige en VERDRAAGZAME Moslims zijn die verschil maken tussen Godsdienst (sprookjes) en (echte) Democratie (samenleving) de rest "de vuilbak" in harde aanpak !! dan kunnen we woordjes zoals racist en Moslimofoob schrappen

Gepost door: Rene | 11-01-08

Toen het nieuws over Obama, dat hij met de hand op de koran de eed had afgelegd, bekend werd, werd het mij doorgestuurd door de gevluchte Libanese Brigitte Gabriels, ondertussen een bekend figuur in Amerika in haar strijd tegen de islam. Ze heeft ook een tijd met Hirschi Ali samengewerkt.
Brigitte Gabriels schrijft voor de organisatie ‘Act voor America’ en stuurde het bericht door van zodra het bekend werd via radio, televisie en kranten. En ook al ontkent Obama nu dat hij geen moslim (meer) is, hij leefde in een Keniaans moslimdorp en blijft voor velen op z’n minst ‘verdacht’.

“Such is Obama's burden. To counter the misinformation campaign that has swept the country via e-mail, erroneous television and newspaper reports, and even of his rivals.”schreef een fan.
(Dus niet via Janice-blog, DV).

Keith Maurice Ellison daarentegen is de eerste moslim die verkozen werd in congress. Hij legde inderdaad zijn eed af met de hand op de koran. Maar hij probeert het nu ook niet te ontkennen en hij gaat ook niet voor het presidentschap.

Als dat ooit gebeurt dat er een moslim president van Amerika wordt, dan is de wereld om zeep en kunnen ze zeker hun First Amendment aan de haak hangen.

Gepost door: Janice | 11-01-08

Nog een verschil Ellison mag dan al bekeerd zijn tot de islam (vele zwarten doen dat). Zijn familie is al sedert 1742 in de VS en hij werd rooms-katholiek opgevoed.
Zijn roots liggen dus toch wel enigszins anders dan bij de doorsnee moslim, zijn waarden en normen dan waarschijnlijk ook wel. Want die krijg je mee van thuis uit.

Obama's moeder was ook een christen, en na de scheiding van zijn ouders kwam hij met haar terug naar de VS. Dus al bij al kan de schade nog meevallen.
Gepost door: Janice | 11-01-08

Perceptie, 't enige dat telt Janice blijft maar liegen, niet Obama maar Keith Ellison uit Minnesota zwoer op de Koran.

Gepost door: D.V. | 11-01-08

't Kan zijn DV,hij ontkent het in ieder geval en beelden heb ik niet gezien, enkel berichten. Het is wel een feit dat CNN ondertussen de eerdere aanklacht heeft 'rechtgezet'.

Maar of het nu Obama, Clinton of Bush is, iedereen die verwacht dat er veel zal veranderen zal bedrogen uitkomen.

Reuters:
Obama, a senator from Illinois, said in remarks prepared for a late-morning speech in Washington that if elected in November 2008, he would make hundreds of millions of dollars in U.S. military aid to Pakistan conditional.“I would make our conditions clear: Pakistan must make substantial progress in closing down the training camps, evicting foreign fighters, and preventing the Taliban from using Pakistan as a staging area for attacks in Afghanistan,” Obama said. Obama’s position on the Pakistani threat put him in line with Bush, whose homeland security director, Fran Townsend, said last month that “if we had actionable targets anywhere in the world, putting aside whether it was Pakistan or anyplace else, we would pursue those targets.”Gepost door: Janice | 11-01-08

Vreemde reactie DV @DV
"'t zou ook mooi zijn om eens een Vrouwelijke partijvoorzitster te zien bij het Vlaams Belang, of een vrouwelijke lijsttrekker). Al zal dat nog wel enkele honderden jaren duren."

Volledig akkoord dat een vrouw als zij de beste kandidate is mag verkozen worden.

Bovendien bij jij geen lid noch een kiezer, dus waarom maak jij je zorgen over een politieke partij die niet de jouwe is ?

Maar waarom geef ji kritiek op VB alleen, wat met CD&V....

Gepost door: Den Amerikaan | 12-01-08

Hugo verkiest liever een leugenaar Het is toch vreemd dat iemand die tegen het Kyoto akkoord was als vice president en dan later een halve leugens propaganda film maakt zoals "An inconvenient truth".

Niet alleen is Gore een hypocriet het is ook een bewezen leugenaar. Hij heeft trouwens zelf al toegegeven dat sommige onderwerpen uit de propaganda film overdreven zijn voorgesteld om een betere impact te krijgen.

DAT is in de ogen van Hugo natuurlijk de ideale kandidaat.

Maar zoals Wieneke terecht opmerkt, uiteindelijk kiezen de Amerikanen en niet wij.

Gepost door: Den Amerikaan | 12-01-08

Het klopt dat de Amerikanen moeten kiezen en niet wij. Maar het heeft wel effect op de rest van de wereld. Een verkeerde beslissing en onze economie lijdt eronder, een verkeerde inschatting en we zitten met een wereldoorlog waarvan de gevolgen niet te overzien zijn.

Dus is de keuze van een nieuwe president niet alleen belangrijk voor de VS maar ook voor ons.

Gepost door: Janice | 12-01-08

Janice,

Dat is waar maar een Ronald Reagan aan de macht kwam was iedereen het er over eens dat WO3 er aan kwam want Reagan was een gek.

Gek genoeg idd dat onder Reagan verschillende akkoorden zijn gesloten tot afbouw van het wapenarsenaal.

Doemscenario's daar geloof ik niet in alhoewel je natuurlijk wel gelijk hebt dat hun economie belangrijk is voor de wereldhandel.

Toch niet vergeten dat zelfs Rusland, India en China belangrijke spelers aan het worden zijn in die wereldeconomie. Samen groter dan de impact van de USA, is het niet vandaag dan wordt dat wel zo morgen.

Ik ben recentelijk nog in China geweest voor zaken en hun volgende 5 jarenplannen zijn zeer agressief op economisch vlak.

Gepost door: Den Amerikaan | 13-01-08

De commentaren zijn gesloten.