09-01-08

Parabel van de verstopte riolering

Urbanus - rechtdoor - rechtuit! Zo hebben we ze het liefst!!

De klassiek-liberale politieke club Nova Civitas kent de Prijs van de Vrijheid dit jaar toe aan Urbain Servranckx, alias Urbanus, voor zijn consequente verdediging van het recht op de vrije meningsuiting. Dit is de bekorte versie van de gelegenheidstoespraak van URBANUS . (Door hem zelf ingekort)


Neem nu Justine Henin. Eindelijk eens een Waalse die geld opbrengt. Loopt ze ermee naar Monaco


pasfotoGoedenavond linkse kaviaarsocialisten en rechtse wereldverslechteraars. Kortom, beste vrienden.

Ik ben heel trots de Prijs van de Vrijheid in ontvangst te mogen nemen, maar ik snap niet goed waaraan ik hem verdiend heb. Waarschijnlijk omdat ik die 28 criminelen heb helpen ontsnappen uit de gevangenis van Dendermonde. Ik ben namelijk dat telefoonkot daar gaan zetten. Of misschien omdat ik op dit moment bekender ben dan de prijs zelf. De Prijs van de Vrijheid heeft dus eigenlijk Urbanus gekregen. Wat kunt ge daar eigenlijk mee aanvangen, vraag ik mij af.

Ayaan Hirsi Ali heeft hem ook gekregen en zie wat voor een rustig leventje dat meiske nu heeft. Ik zou een collega van mij willen introduceren, met wie ik vroeger nog gevoetbald heb in 4de provinciale, Jezus van Nazareth. Wij droegen mekaars pruik en hij was nog meer paranoïde dan ik. Jezus had altijd een hoop volk achter zijn gat lopen. Hij had daar schrik van en liep daar van weg, maar dat volk bleef hem achternalopen, want zij dachten dat hij hen ging redden. Ze hebben daar later een boek over geschreven. Die achtervolgelingen riepen alsmaar 'Jezus doe nog eens die sketch van die barmhartige Samaritaan?' Jezus, dat was een goeie sul en zei oké. Hij zag dat zijn publiek nogal simpel van geest was en daarom bracht hij zijn sketchen in de vorm van een parabel. Dat was makkelijker om te verstaan. Ik heb hier eens in de zaal gekeken en... Als eerste parabel zou ik willen beginnen met 'De parabel van de verstopte riolering'.

In 1971, in volle hippieperiode, ben ik al liftend naar Kathmandu getrokken. In Iran had ik al een zevental vrienden gemaakt en wij logeerden allemaal samen in hotel 'De Sultans of Swing'. Die mensen waren daar supervriendelijk en gedienstig. Het eten en de bedden, dat was allemaal dik in orde, maar de toiletten, dat was wat minder. Daar stond geen toiletpot, er zat gewoon een klein gaatje in een betonnen vloer.

En er was ook geen wc-papier, dat was nog erger. Er stond enkel een kruikje met water. Dat water moest ge tegen uw kont kletsen totdat uw achterlicht weer proper knipperde. Dat voelde toch niet zo lekker aan en wij smokkelden telkens stiekem een gazet mee binnen. Na een paar dagen vonden die mensen ons ineens niet meer zo sympathiek want heel de riolering van dat hotel zat verstopt.

Wij werden vies bekeken en voelden ons daar niet meer op ons gemak. Eén ding kan ik met absolute zekerheid zeggen, er was daar geen Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding voorhanden om dat hotel te verplichten hun rioleringsysteem aan ons aan te passen.

Ze hadden er iets veel humaner op gevonden. Ze hebben ons daar gewoon buitengesmeten. Tot daar de eerste parabel. Wel, net als die Iraniërs zijn wij van nature heel gastvrij en heel verdraagzaam, maar de laatste jaren zijn er bij ons ook nogal wat rioleringen verstopt geraakt omdat er iemand een mand rotte appels had 'doorgesjast' en daarmee is de vriendelijkheid er hier ook een beetje uit. De mensen maar bellen om hulp, maar de ontstoppingsdienst lag politiek correct te maffen.

De tweede parabel is een gevolg van de eerste: 'De parabel van het verschoten konijn'.

Een konijn zat rustig zijn klavers te knabbelen. De zon scheen en er kwam een eekhoorn bij zitten. Ze vertelden wat grappen over eikels en denappels. Toen kwam een vriendelijk lachende vos bij het gezelschap zitten. Meteen schoten het konijn en de eekhoorn weg en ze verstopten zich angstig onder een struik. De vos zei verbouwereerd: 'Waarom kijken jullie zo raar? Ik kom hier gewoon wat in de zon zitten. Hebt ge iets tegen mijn ros haar misschien? Zijn jullie racisten?' 'Maar nee vos', zei het konijn, 'uw ros haar, dat kan ons absoluut niet schelen en er is hier zon genoeg, maar ik herinner mij een paar bloederige incidenten met gasten die net zoals gij van dat ros haar hadden, en daarmee weten wij nu niet zeker of gij hier komt om in de zon te zitten of om onze kop af te bijten.' Tot daar de tweede parabel. De ontstoppingsdienst raasde voorbij, maar te laat, de argwaan had zich al in de harten genesteld en dat zijn vlekken die er moeilijk uitgaan.


Maar er is hoop, er is een nieuwe profeet opgestaan, Karel De Gezalfde.

Sedert die de zeven wereldzeeën heeft afgeschuimd, weet hij de boel hier aardig te relativeren. 'Mensen, wat maken wij ons druk om Brussel-Halle-Vilvoorde, in Afrika is er een seksuele genocide aan de gang. Vrouwen worden er massaal verkracht, verminkt en vermoord. En wij maken ons hier druk over Franstaligen die in Vlaanderen op Franstaligen kunnen stemmen.' En inderdaad, hij heeft gelijk.

Als je dit probleem van op de maan bekijkt, is het onrecht in Afrika groter dan het onze. Maar wij zitten nu eenmaal niet op de maan, wij zitten hier. Moeten we dan ieder klein onrechtje laten woekeren zolang het grote onrecht niet is opgelost?

Het gaat er niet om hoe groot of hoe klein onrecht is, het gaat erom dat het onrecht is. Iedereen moet op zijn cirkeltje daar iets proberen aan te doen. En BHV ligt toevallig in onze cirkel. Kan iemand ons nog eens duidelijk uitleggen waar die ruzie met de Walen over gaat? Pompt Vlaanderen effectief pakken geld in Wallonië?
En zo ja, wat doen die daar dan mee? Wij hebben toch het recht dat te weten? Wij, Vlamingen, worden aan alle kanten beboet en geplunderd, het zou toch beleefd zijn als men ons zegt waar dat goed voor is.

Wij zitten opgescheept met duizenden venijnige graafjes van Alva die ons binnenstebuiten keren: 'Meneer, u brengt hier een soepmixer in als onkosten, maar ik heb ontdekt dat u uw oude mixer hebt hersteld en tweedehands verkocht, waar is dat reçuutje? Terwijl aan de andere kant iemand met cataract achter een loket zit: 'U hebt 58 kinderen, zegt u, en u wilt een grotere sociale villa... Komt in orde.'

En dan zijn ze verbaasd dat er clichés ontstaan.
'Belgen zijn dom!' Ja, haha, dat is folklore. 'Fransmannen zijn arrogant!' Haha, wees maar zeker. 'Hollanders zijn gierig!' En geen klein beetje, haha. 'Walen zijn lui!' Quoi? Ha non! C'est une honte! Un vrai scandale! Het bewijs komt echter uit verrassende hoek, namelijk de video-industrie.


Er worden veel meer dvd's verkocht in Wallonië dan in Vlaanderen. Wie heeft het meeste tijd om daar naar te kijken, denk je? Haha, maintenant toi!

We mogen niet veralgemenen natuurlijk, want neem nu Justine Henin. Eindelijk eens een Waalse die geld opbrengt. Loopt ze ermee naar Monaco. Justine je vous en prie, reviens et montre la Wallonie comment on fait.

Caroline Gennez stond onlangs in de woestijn te roepen: 'De sterkste schouders moeten de zwaarste lasten dragen.' Dat klinkt fair, jammer genoeg weten de dragers intussen dat er nogal wat sterke schouders verstopt zitten tussen de zware lasten. Als we dit principe nu eens overhevelen naar studenten. Sommigen blokken zich te pletter in de hitte van de zomer, anderen hangen intussen in 't café of in de fontein. Zij die hard geblokt hebben, zijn geslaagd, de je m'enfoutisten zijn gezakt.
Dan komt Caroline.
We zullen van de onderscheidingen een pak punten afpakken en aan de gebuisden geven, dan halen die ook hun diploma.

Let op mijn woorden, volgend jaar liggen er tien keer meer in de fontein. De mensen zijn gelukkig nog niet helemaal verzuurd, ze zijn best bereid om anderen te helpen als het erop aankomt. Kijk maar met wat een gul hart men heeft gereageerd op de tsunami-ramp. Met dat geld alleen al kunnen ze een dijk bouwen rond de Indische oceaan.


Ik vind het trouwens heel verrassend dat er van dat tsunami-geld niks naar Wallonië werd getransfereerd. Dat heeft de PS dan toch over het hoofd gezien. Maar al bij al leven wij in het schoonste land van de wereld. Ik zie toch nog redelijk wat overblijfselen van een vredige beschaving. De mensen wachten beleefd hun beurt af bij de bakker. In de file zet iedereen zich spontaan opzij als er achteraan een ambulance aankomt. Dat moeten we koesteren.

De nachtmerrie is dat we bij de bakker staan aan te schuiven. Een ambulance met loeiende sirene stopt vlak voor de winkel. Er komen twee ambulanciers uitgesprongen en met hun draagberrie stormen ze de winkel binnen. Iedereen gaat opzij, roept die ambulancier tegen de bakker: '4 croissants, 3 boterkoeken en 6 pistolets'. Ja, dan is alles verloren, want vanaf dan gaat niemand nog opzij voor een ambulance.

Urbanus
Publicatie: De Standaard
Publicatiedatum: 8 januari 2008

16:32 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

0 comma 0 reacties ... op dit voortreffelijke stuk omtrent de uitspraken van Urbany.
waar blijven de aanvallen van onze donkerrode broeders op deze poco niet correcte vent?
en de gelukwensen van de anderen, de meer rechtse broeders en zussen?

dit artikel (en Urbanus) verdient (verdienen) beter!

Gepost door: fee | 10-01-08

Urbanus voor president!

Gepost door: Bert | 10-01-08

PROFICIAT URBANUS! Schrijf jij volgend jaar de kersttoespraak van de koning -le roi- der Koning?

Dan zou ik er nog wel eens willen naar kijken!

Gepost door: Dirk | 10-01-08

lofrede Johan Sanctorum zijn lofrede mag er anders ook zijn.

Gepost door: stradi | 11-01-08

@fee: "waar blijven de aanvallen van onze donkerrode broeders"

Alleen al het feit dat een pak VB'rs staat te juichen om Urbanus zijne prijs, wordt ik al zenuwachtig van. Want, van wie komt die prijs? Juist: Nova Civitas.

Een snelle surf kom ik uit bij Wikipedia:
"Nova Civitas is een vurig voorstander van het klassiek-liberalisme en zet zich af tegen wat het de "socialistische welvaartstaat" noemt. In zijn afkeer van al wat progressief is en zijn streven naar het revaloriseren van een aantal klassieke waarden op ethisch, maatschappelijk en politiek vlak is Nova Civitas voor een aantal politieke thema's een objectieve bondgenoot van zowel de N-VA als van het Vlaams Belang."

Stichters medewerkers zijn bv Boudewijn Bouckaert (LDD), Lode Claes (ex-collaborateur, Verdinaso, stichter VVP), Hugo Coveliers (Vlott/VB).. enz...

Wat mij betreft: Urbanus mag zijne prijs hebben, ik noem het een vergiftigd geschenk.

Gepost door: donkerrood | 11-01-08

donkere prijs of gene prijs ...wat denk je van Urbanus zijn tekst zelf ???? kun je daar om lachen of niet ...en zit er waarheid in of niet ?...dat je op mijn posting niet kunt replikeren ,begrijp ik maar al te best !!

Gepost door: Rene | 11-01-08

Tekst van Urbanus : " Er mot op " .Maar ook ik zou op de tekst eens wat reacties willen lezen van onze linkse medemensen .

Gepost door: wim | 11-01-08

MULTIFLOP Wim ... probleem..wij beschouwen linksen nog als medemensen,maar of zij ons ook als "medemensen" beschouwen...is maar de vraag...wees gerust ze zullen niet reageren..omdat ze verdomd goed genoeg weten dat Urbanus "gelijk" heeft..de multikul is de grootste flop uit de geschiedenis opgestart door de correcte politiek van zogezegde "menselijkheid" stel je voor een rode of andersdenkende die zijn fouten durft toegeven , ze sterven nog liever !

Gepost door: Rene | 11-01-08

Rne: "wij beschouwen linksen nog als medemensen"

Hehe, snif snif, hier krijg ik nu de tranen van in mijn ogen. Ondanks uw hugofobie en donkerroodfobie, zijde precies de kwaadste nog nie :)

Gepost door: donkerrood | 11-01-08

@Janice: "Neem nu Justine Henin. Eindelijk eens een Waalse die geld opbrengt. Loopt ze ermee naar Monaco"

Pfft... Tom Boonen zit toch ook in Monaco? Tenandere, wat is het verschil tussen een rijke luis die in Schilde of Brasschaat woont maar in Antwerpen zijn geld komt verdienen maar het elders uitgeven?

Gepost door: donkerrood | 11-01-08

EINDELIJK! Waarom hebben we in 2008 zo lang moeten wachten? HET JAAR IS BIJNA VOORBIJ! Het maandblad Joods Actueel
haalt uit naar het VB en eist dat Filip Dewinter excuses aanbiedt voor antisemitische en neonazistische uitspraken die partijleden nu of in het verleden hebben gedaan.
Daar zaten wij echt op te wachten.
En ze noemen ook namen! Sandy Neel bv. Nu zorgt de naam Neel bij de sossen voor maagzuur: het is toch niet nodig dat ik dit toelicht?
Toch enkele vragen.
1)Hoeveel centen krijgen de Joodse verenigingen dit jaar extra van stad, provincie, staat?
2)Wanneer nog eens een grote activiteit in Antwerpen om de gruwel van de kampen te gedenken?
Liefst één georganiseerd door de stad en ook één georganiseerd door de provincie.
(Niet te verwarren met een herdenking van de 3500 slachtoffers van de V-bommen: die hoeven helemaal niet herdacht te worden, alle stoffelijke overblijfselen werden reeds jaren geleden "geruimd" op het Schoonselhof.
Bovendien waren zij slachtoffers van Duitse V-bommen...)
3)Graag ook een paar betere plaatsen op de kieslijsten voor Joodse medeburgers bij alle democratische partijen.

Het wordt bovendien hoog tijd dat alle Antwerpenaren geboren voor 8 mei 1945 PERSOONLIJK hun verontschuldiging zouden aanbieden omdat zij zich in die droevige oorlogsjaren niet strijdvaardiger hebben opgesteld!

Het is nooit te laat om goed te maken wat men verkeerd deed!
Voor de eventuele schadevergoedingen geldt: gemak van betaling! Ook euro's worden aanvaard!

Mocht ik een en ander toch verkeerd begrepen hebben, zal men dat wel graag willen toelichten!
Bovendien zijn die verdachtmakingen ten opzichte van islamitische organisaties onterecht.
Iedereen weet toch dat die aanslagen (ook in Israël) maar verhaaltjes zijn die men probeert rond te stooien om onschuldige mensen zwart te maken in de hoop dat de echte zwarten buiten schot zouden blijven.
Lees de geschiedenis na: buiten de 100 joden die Mohammed -gezegend zij zijn naam- liet vermoorden, werden geen joodse mensen meer gedood door moslims!

Gepost door: Dirk | 11-01-08

mijn excuses inderdaad Dirk...ik ben geb. in juni 1944 ,ik was toen helemaal niet Duits gezind ,noch was ik al lid van het VB maar ik bied toch mijn welgemeende excuses aan ,voor al het leed dat de Joodse gemeenschap moest ondergaan ,die ik beschouw als mijn medemens zoals ik "den donkere" ook als mijn ernaaste,heu evennaaste zie !

Gepost door: Rene | 11-01-08

Joden leven hier al duizenden jaren, dus hebben ze evenveel recht op hun eigen geloof en cultuur als wij. (Antwerpse joden hebben zelfs Amsterdam gesticht).
Ze werden bovendien in de loop van 1300 al bijna allemaal eens uitgemoord na het uitbreken van de pest. Toen gaf men de joden de schuld - ze zouden het water vergiftigd hebben. Na hen waren de vrouwen de grootste slachtoffers, toen begonnen ze met de heksenverbranding.

Een grote activiteit om de kampen te herdenken? Waarom zou men het niet in de herinnering houden? Hier herdenkt men ook zaken die veel geld kosten en waarvoor de (buitenlandse) familie van de herdachte geen cent uitgeeft. Denk maar aan 21 juli.
Joden die naar hier kwamen na WOII hebben nooit bijstand gekregen, nooit een leefloon...ze hebben het zelf moeten redden. En ook al zegt men dat joden rijk zijn, dat is niet zo. Sommigen waren (en zijn) zelfs arm, maar zij vragen niets. Zij beschuldigen ons niet. Ze trekken hun plan.
En inderdaad ze zijn niet geassimileerd, maar ze zijn wel geïntegreerd, ze respecteren de wet, de medemensen en onze cultuur.

De verdachtmakingen aan de islamitische organisaties zijn wel terecht. Elke dag wordt Israël met bommen bestookt vanuit Gaza en inderdaad vallen daar ook doden, of wat dacht je...
In Frankrijk werd een joodse burger dood gemarteld door moslims. Joden die door Brussel lopen steken hun keppel in hun zak uit angst. En vergeet je de aanslag in Antwerpen niet met die bomauto?

In de hele wereld sterven mensen door moslimgeweld en jij gaat hier vertellen dat de islamieten geen joden vermoorden? Kom zeg...een beetje serieus blijven, hé!
Islamieten vermoorden iedereen, zelfs andere 'stammen'. (Sji'iten - Soennieten - Ahmadi-moslims in Pakistan, noem maar op...)

Gepost door: Janice | 11-01-08

Filip DW die zich graag de grote vriend van de Joden heet, krijgt hier flink de wind van voren. Hehe, hij was er gisteravond op TV nieuws zichtbaar van aangeslagen! De wolf in schaapsvacht ontmaskerd. :)

Gepost door: donkerrood | 11-01-08

@Janice Ik begrijp niet dat je niet doorhad wat ik eigenlijk wilde zeggen!
Toch wens ik nog eens te herhalen wat ik al zei: wat is de reden dat de joodse mensen (althans sommigen onder hen)
altijd maar uithalen naar het VB en de mensen die daarvoor stemmen, terwijl zij zich aan de kant scharen van de moslims hier in Antwerpen?
De redaktie van dat Joods tijdschrift doet dat, o.a. meneer Marinower doet en deed dat.
Wie kan dat verklaren? Weet u dat? Of zie ik spoken waar er geen zijn?
Ik weet wel degelijk van die aanslag hier in Antwerpen, maar wie dat zou durven zeggen spreekt in het voordeel van VB dat het niet zo op heeft met de voortschrijdende islamisering in Antwerpen.
Bovendien : hoeveel miljarden werd er al betaalt als "Wiedergutmachung" sinds vhfstdt & de paarse kliek hier aan de macht is ... en voorlopig nog blijft?

Graag treed ik je bij als je zegt:
Kom zeg... een beetje serieus blijven, hé!

Gepost door: Dirk | 11-01-08

OEI! ZWARE SPELFOUT GEMELD! CORRECTIE! ...hoeveel miljarden werden er al betaalD...

Respect voor de schrijfwijze van een taal is ook respect voor de mensen die ze spreken!

Gepost door: Dirk | 11-01-08

@Dirk: "wat is de reden dat de joodse mensen (althans sommigen onder hen) altijd maar uithalen naar het VB"

Joods Actueel heeft daar op geantwoord, Freilich: "Tenslotte wens ik toe te voegen dat wie een pro-Joodse houding tracht te combineren met onverdraagzaamheid tegenover een andere bevolkingsgroep, duidelijk niet heeft begrepen wat het joodse leven betekent, en niet inziet hoezeer deze dubbelzinnige houding daar lijnrecht tegen indruist."

Of Terry Davids op TV: "Wij zijn niet tegen de Islam"

Gepost door: donkerrood | 11-01-08

@donkerrood Dank voor uw reactie.
Nu weet ik eindelijk dat er dubbel spel wordt gespeeld.
"Wij zijn niet tegen de islam."
Zij dragen de islam een warm hart toe dus en genieten van de aanslagen en al wat hun geloofsgenoten in Israël moeten ondergaan...
Eerlijk gezegd kan ik dat niet geloven!
Weten de mensen in Israël dat hier zo'n vreemde uitspraken gedaan worden.
Islam is de godsdienst van de vrede én de godsdienst van de oorlog tegen al wat niet-islam is, bijzonder tegen joodse en christelijke mensen.
Hoeveel slachtoffers zijn er al gevallen?
Dat ontkennen is toch onbegrijpelijk tenzij we hier te maken hebben met een 6de kolonne van Al Qaida...

Gepost door: Dirk | 11-01-08

Wel Hugo, ik zou hem op alle punten gelijk geven, maar nu net op dat laatste punt zeker en vast niet.

Wij hebben tegen geen enkele religie iets, maar wel tegen een doctrine die zich religie noemt.
Islam is geen religie als een ander. ze is een levensvorm, een doctrine, een politiek waaraan men zich dient te houden.

De islam is de aanbidding van een opperwezen, maar gelijk de wet die dat opperwezen zou hebben voorgeschreven en waar velen hun eigen interpretatie aan geven.
Ik ken Freilich, niet persoonlijk, maar ik heb wel al met hem gebeld nadat ik destijds met Kristalhelder weer eens de zoveelste doodsbedreiging had gekregen. Ik wist toen al dat hij anti-VB was, waarschijnlijk onder druk van Marinower, die nu ook niet bepaald de meest geliefde persoon is bij alle joden, dus heb ik hem niet meer teruggebeld omdat ik zou moeten liegen over mijn relatie tot het VB en dat kan ik niet.

Maar dat is iets wat ik echt niet snap, dat een jood de islam gaat verdedigen... daar heb ik geen woorden voor! Of toch, maar die ga ik hier niet schrijven.


Sorry Dirk, ik heb het niet helemaal gesnapt, denk ik.

Gepost door: Janice | 11-01-08

Janice, niemand verdedigt de islam an sich maar wel het principe van godsdienstvrijheid. Als de Jiood of de katholiek dat recht opeist voor de islam, eist hij de facto dat recht ook voor zich op. Het ene kan niet zonder het andere.

Gepost door: donkerrood | 11-01-08

@Dirk: "Zij dragen de islam een warm hart"

Ik heb dat nergens gehoord of gelezen. Waar zie jij dat staan?

Gepost door: donkerrood | 11-01-08

IK HEB GELEZEN WAT ER STOND. "Wij zijn niet tegen de islam".
Ik ga er dus van uit dat ze er voor zijn.
En ervoor zijn betekent op een of andere manier sympathiseren met alles wat met die islam samenhangt.
De godsdienst van de vrede die toch ook verplicht tot de jihad.
Zoals de Russische soldaten die in Tsjetjeniië gevangen werden: men stelde ze voor de keuze
bekeren tot de islam,
of dood.
De meesten bekeerden zich en overtuigd dat ze waren!

In Israël zullen ze over deze dingen wel meer "genuanceerd" denken: als ge het vuur al eens aan den lijve hebt gevoeld, weet ge dat het warm is...

En ook al hebben zij dat vuur al aan den lijve gevoeld, ZIJ dragen die islam zeker geen warm hart toe!
De beelden van de laatste (kleine) zelfmoordaanslag in Karachi gezien?
Ik durf het bijna niet te vragen...
en beviel het? Het is toch afschuwelijk... OF MAG IK DAT NIET ZEGGEN?

Gepost door: Dirk | 11-01-08

@Dirk: ""Wij zijn niet tegen de islam". Ik ga er dus van uit dat ze er voor zijn."

Nu doe je 't weer? Kan je niet gewoon kezen wat er staat? Vrijheid van religie, gebeiteld in de grondwet, het EVRM en UVRM, wou je dat soms veranderen? Ja, wij zijn voor de vrijheid van religie, zonder uitzondering.

"OF MAG IK DAT NIET ZEGGEN?"
Jij mag alles zeggen, zolang jij dat recht op vrije mening ook aan een ander gunt.

Gepost door: donkerrood | 11-01-08

Donkerrood is weeral fout "Vrijheid van religie, gebeiteld in de grondwet, het EVRM en UVRM, wou je dat soms veranderen? Ja, wij zijn voor de vrijheid van religie, zonder uitzondering. "

Opnieuw is dit fout van Donkerrood omdat dit geen absoluut recht is.

Zo heb ik bv niet het recht om te geloven dat god van Mars komt en wij nazaten zijn van aliens als godsdienst.

Zo zijn er verschillende godsdiensten die worden geklasseerd als sektes en dus NIET toegelaten worden.

Gepost door: Den Amerikaan | 11-01-08

Donkerrood is weeral fout rechtzetting, ik heb natuurlijk wel het recht om dat als MIJN godsdienst te maken, maar ze zal niet als godsdienst erkend worden, nog financieel gesteund.

De rest is juist, het recht is niet absoluut, in vele landen zoals frankrijk zijn sommige sekten VERBODEN. Nochtans voelen zij zich als een godsdienst.

Zo is de bekende godsdienst Scientology in belgie gedefinieerd als een gevaarlijke sekte en in sommige landen bijna verboden
http://www.parool.nl/nieuws/2007/DEC/10/o3.html


Moest de Islam nu worden uitgevonden zou ze op de lijst van gevaarlijke sekte worden geplaatst.

Gepost door: Den Amerikaan | 11-01-08

Donkerrood liegt "Jij mag alles zeggen, zolang jij dat recht op vrije mening ook aan een ander gunt."

Komaan Hugo, wees een man en lieg niet, in een discussie op JV website maanden geleden heb je duidelijk gezegd dat jouw doel er uit bestaat het VB monddood te maken. Of ga je nu zeggen dat het weer gelogen is.

Jij wil GEEN vrije meningsuiting, jij wil alleen JOUW mening als de enige juiste vrije mening.

Gepost door: Den Amerikaan | 11-01-08

@Janice: "Joden leven hier al duizenden jaren, dus hebben ze evenveel recht op hun eigen geloof en cultuur als wij."

Voila, Janice heeft gelijk. Jammer dat zij de enige niet-Joden hater is bij het VB.

Ps Janice? Vraag eens aan Den A. wat er scheelt want die doet zo raar zeg? ;)

Gepost door: donkerrood | 11-01-08

EVRM en UVRM @roode"vrijheid van religie, gebeiteld in de grondwet". een grondwet die althans volgens sommige Franstaligen toch maar een vodje van papier is. zo ook de vele socialistische kreten van menselijkheid, de sociale diensten aan de medemens: luister naar mijn woorden maar wees blind wat betreft mijn daden, ik spijs mijn bankrekening.
allerhande acties voor de minderbedeelde sukkelaar, rampen en tsunami's: 95 % van de poen gaat op aan werkingskosten, lonen en zakkenvulsel, dank u wel medelevende (sociale) medemens. het EVRM en het UVRM: ondergeschikt aan de poen, de postjes en het hebberige. waarom is er uberhaubt nog armoede en ellende in Afrika, geef ze het papier waarop het evrm en het uvrm gedrukt staan, is al een goed begin, iets te vreten voor de arme zwarte.
ik heb mijn buik vol van al dat gezwaai met schone woorden, de bijbel staat er vol van (de koran ook).
buitensporige lonen en pensioenen voor sportmensen, managers, politiekers enz... allemaal mensen die het goed menen met de achtbare medemens maar ondertussen de groei van hun aardse kapitaal wel met heel hun ziel beschermen. voor de arme uitgehongerde medemens is er het EVRM et le UVRM, wij slapen gerust.

geachte roode donkere, voor wanneer kunt gij melden dat het u eindelijk daget dat de ISLAM geen religie is maar een politiek van onderdrukking en domhouderij, perfect vergelijkbaar met het vroegere kristendom. de mensheid ware beter af zonder al dat domme geloof in een soortement van opperste wezen. aangezien de lompe massa blijkbaar niet zonder kan en liever lomp blijft, akkoord voor vrijheid van religie, maar dan wel zonder last en of bijverschijnselen voor de (ongelovige) medemens.

soms noemt men een religie een sekte en dan wordt deze verboden. wie heeft het recht om een geloof/religie te bestempelen als een sekte en welke regels ten voordele van wie gelden bij deze bepaling? waarom is de islam geen sekte? omdat ze met teveel zijn om er tegen in te gaan? omdat het goed is voor de mensheid? allemaal vragen, maar geen nood, Donkere weet het/de antwoord(en).

om een goed mens te zijn hoef ik niet te geloven in één of meerdere goden. andersom is een gelovige daarom nog geen goed mens.
wat betreft de joden: voor mij doen ze wat ze willen zolang het anderen niet schaad, maar wie durft te zeggen dat hun verschijnen met dat speciale kapsel, keppeltje of hoge hoed en lange zwarte jassen hem angstig maakt? ik wel, eerlijk is eerlijk en duurt het langst, Jodofobie, het bestaat. waarom lopen die mensen niet net als iedereen kleurig en fleurig in kleding en stemming over de straat? omwille van hun geloof? ze mogen het hebben. de tijd is zo ver gevorderd dat het niet meer gaat om vrijheid van geloof, maar om onderwerping, respect en zwijgzaamheid tegenover dat geloof.

nu weet ik uit ondervinding dat lange teksten voor de Rooden te moeilijk zijn om lezen vanwege zijn ongeduld en toch niet relevant: alleen zijn woord is heilig, maar toch nog dit: wanneer nu uw weerlegging van de tekst van de rede van Urbanus? jaja roode man, daar ging het hem uiteindelijk om, en wees eens eerlijk en laat ons weten wie jij allemaal op je haatlijstje hebt staan.

Gepost door: fee | 11-01-08

Het gaat hier inderdaad niet over de godsdienstvrijheid. Een vrijheid kan maar vrij zijn, als de rest van de bevolking er geen last van heeft.

Ik heb geen last van Boeddhisten, ik heb geen last van christenen, ik heb geen last van Indiase Jainisme en ik heb zelfs geen last van het moslimgebeuren bij een aangepaste en welopgevoede islamiet.

Dus godsdiensvrijheid, ok, zolang het geen doctrine is die onze wetten onder die van Allah plaatst. Nochtans --- gisteren op tv, zei elke moslim dat de wet van Allah boven die van ons staat.

Gepost door: Janice | 11-01-08

@janice: "zei elke moslim dat de wet van Allah boven die van ons staat."
Niet elke maar toch de meeste. En je hebt goed geluisterd: 'de wet van Allah' en niet die van de imam of van de koran. Die wordt door elke moslim op een andere wijze geïnterpreteerd. Jammer dat jullie die nuance niet kunnen maken.

Op mijn werk is ongeveer 10% van de werknemers van allochtone origine waarvan het gros moslims zijn. Ik heb daar werkelijk geen enkel probleem mee. Ze werken hard, zijn vriendelijk en flexibel met de klanten enz.. Als ik deze weblog zou moeten geloven, zouden die werknemers klaar staan om mijn kop af te schieten. Hopelijk beseffen jullie ooit hoe waanzinnig het is om zo alles te veralgemenen en hoeveel mensen jullie daarmee onrecht aandoen, precies DOOR te veralgemenen. Pak de boeven en laat de rest met rust. Simpel toch?

Ik hou niet van 'de' moslim, ik hou ook niet van 'de' Jood, ik hou ook niet van 'de' vlaming of 'de' christene. Ik hou alleen van MENSEN en probeer het goede in hen te ontdekken, wat we gemeenschappelijk hebben. Zit er krapuul tussen? Wit, bruin of zwart? Sorry, maar dan heb ik een probleem. Niet eerder en niet later!

Gepost door: donkerrood | 11-01-08

@fee: "nu weet ik uit ondervinding dat lange teksten voor de Rooden te moeilijk zijn om lezen"

Onzin, mijn lange teksten staan op mijn website, je zal het daar mee moeten doen, want ik heb geen tijd om hier uren te zitten typen. Teksten die snel weer verdwijnen door de aard van een 'weblog'. Een website blijft alles gewoon staan en overzichtelijk. Op een weblog vind je niks meer terug. Kort gezegd: om technische redenen doe ik hier niet uitgebreid aan mee.

Tweede reden: die is een anti-islamweblog van een mandataris van het Vlaams Belang. 95% van alle nieuw opgestarte topics gaan over de islam. De islam is niet mijn zorg, ik heb geen enkel probleem en er gebeuren ook geen aanslagen in België, noch in Antwerpen noch in mijn straat. De vele moslims die ik persoonlijk ken zijn toffe mensen. Het krapuul ken ik ook, en dan vooral uit de gazetten en weblogs als deze want ik heb er persoonlijk nog nooit mee te maken gehad.

Kort gezegd: de vele topics en replieken omtrent moslims en islam gaan aan mijn neus voorbij. Wat blijft erover? Hier en daar een item over het VB, de Vlaamse kwestie, de joodse zaak en that's it.

Overigens log ik overdag in via mijn werk, dan zijn et wel korte comments. In mijn vrije tijd (zoals nu bv) heb ik geen zin. Dan werk ik liever aan lange artikels voor Verzet.org. Daar staan ze binnen tien jaar nog en worden elke keer geupdated en bijgewerkt. Mijn levenswerk noem ik het.

Tot slot: ik hou niet van anonimiteit. Als ik de baas van internet was, kon je niet inloggen zonder je identiteit prijs te geven. Uit ervaring weet ik dat de kwaliteit van de discussies aanzienlijk toeneemt en dat het gemiddeld krapuul er weg blijft.

Doei!

Gepost door: donkerrood | 11-01-08

Met dat laatste ben ik het wel eens. De anonimiteit haalt dikwijls het ergste bij de mens boven.

Met de rest ben ik het uiteraard niet eens. Dit is inderdaad een anti-islamblog, maar het gaat hier niet uitsluitend over dit onderwerp. En je doet net of mandataris zijn bij het VB een ziekte is...

Bovendien veralgemeen ik niet. Als je bijvoorbeeld het allereerste artikel leest dat ik hier op deze blog schreef (dat is de gemakkelijkste om terug te vinden), zie je het.

Maar je moet het natuurlijk willen zien. Het ontkennen wil niet zeggen dat het niet bestaat.

Natuurlijk zijn er toffe mensen bij, het zou maar erg zijn indien het niet zo was. Maar het is een feit dat de criminaliteit, waar jij geen last van hebt, maar dat toch gebeurt, een realiteit is dat je niet kunt ontkennen. Het is ook een feit dat 'jongeren' weinig of niet bestraft worden en autochtonen uitgescholden worden voor racisten als ze zich over iets durven beklagen.

Dat de islam een religie is als een andere is in geen geval waar. Misschien moet je maar eens eerst de koran lezen, en dan kunnen we verder praten. Want wanneer je zegt "'de wet van Allah' en niet die van de imam of van de koran." Dan zeg je daar iets waarvoor elke devote moslim je meteen een kopje kleiner maakt. De Koran is namelijk het woord van Allah. Het is een heilig boek, dat geen enkele ongelovige mag aanraken. Dat is het wetboek, het boek van de wetenschap en alles wat er bestaat. Bovendien is het woord van Allah eeuwig en kan en mag geen sterveling er iets aan veranderen.

Natuurlijk speelt de interpretatie ook een grote rol. Daarom zei een imam, dat de islam als een rivier is die van kleur kan veranderen naargelang de grond waarover ze stroomt.

Jij vindt de multiculturele samenleving een zegen? Wel ik dacht dat vroeger ook. Nu niet meer, want de multiculturele samenleving met moslims is verdomd moeilijk. En ik denk dat niet alleen.

Lees dit artikel dat verscheen in Liberales:Gepost door: Janice | 11-01-08

Donkere heeft alle mensen lief behalve die van het VB...Over heel de wereld sneuvelen bijna dagelijks onschuldige mensen in de naam van Allah...maar daar heeft donkere geen last van..op zijn werk lopen er een paar tof-O-tonen rond,Islamieten die erg vriendelijk zijn, dus met de Islam is geen vuiltje aan de lucht !
Maar hij kan niet anders dan "een" ding toegeven ,in tegenstelling tot andere godsdiensten betekend de Islaaaaam een beperking tot de vrijheid van denken en handelen...en dat hebben we niet zo graag Hugoke...probeer je vrouw maar eens te verplichten morgen met een burka rond te lopen,een kopvod,of te verbieden dat zij nog een varkenscotteletje eet....ik denk met zeep aan uwe buik ,richting exit !! wel wij reageren op dezelfde manier als uw vrouw.......

Wat die joden betreft, behoudens enkele nog levende uitzonderingen,die aan den lijve hebben ondervonden wat nazisme betekende , is er nu een nieuwe generatie...en zoals van iedere "deftige" en correcte mens of groep wordt verwacht...... zien zij het als hun plicht, VB eens goed uit te kafferen...ik heb zo de indruk als ik die postings allemaal lees ,de joden eerder zouden kiezen voor de Islam dan voor het VB...das natuurlijk dikke zever...idioten en fanatiekers zitten overal ook bij Joden...idem de wreedheid... is geen monopolie van Duitse nazi's ,maar is eigen aan ieder volk ,zelfs de Joden ,wat zij met de Palestijnen aanvangen is ook niet altijd even mooi en anderzijds voelen zij zich goed in een "slachtofferrol" en sleuren te pas en te onpas de holocaust erbij...
Hetzelfde met die Islaaamers als ge opruiende teksten op hun web leest allemaal slachtoffers , wij doen niks anders dan ze pesten ,het is verdomd juist andersom !!

Gepost door: Rene | 12-01-08

Zou donkerrood een rode "zuurpruim zijn ?? Hoe zit het nu "donkere" vondt je de tekst van Urbanus nu grappig of niet , kon je er helemaal niet om lachen...je bent toch geen zuurpruim ,of wel ?

Gepost door: Rene | 12-01-08

Rene,

Hugo heeft het toch al duidelijk gemaakt, Urbanus en Nova Civitas (alhoewel zij duidelijk afstand nemen van het VB) zijn extreem rechts en dus fascisten omdat zij niet de mening hebben van de links rakkers in dit land.

Gepost door: Den Amerikaan | 12-01-08

Komaan Hugo "Tot slot: ik hou niet van anonimiteit. Als ik de baas van internet was, kon je niet inloggen zonder je identiteit prijs te geven. Uit ervaring weet ik dat de kwaliteit van de discussies aanzienlijk toeneemt en dat het gemiddeld krapuul er weg blijft. "

Zegt iemand die overal aliassen gebruikt.... anonimiteit mag geen reden zijn tot misbruik en beledigingen, akkoord.

Ik zal ook altijd proberen om dat te doen, maar wanneer Hugo, ik u zeg dat u een beetje ziek bent dan meen ik dat oprecht. Afleidende op je bijdragen kan je toch niet zeggen dat JIJ een objectief, intellectueel eerlijk en volwassen gesprek kan voeren. Nergens, in geen enkel fora.

Wat houd je trouwens tegen om je eigen forum op te starten op je website, buiten het feit dat je amper bezoekers hebt ?

Een goede raad, doe niet iets wat je anderen verwijt (oa gebruik alias) en beledig niet indien je niet zeelf wil beledigd worden.

Behandel mensen zoals je zelf wil behandeld worden.

Mvg

Gepost door: Den Amerikaan | 12-01-08

Leuk idee. Komaan Hugo, start je eigen weblog waarop we kunnen reageren.

Gepost door: Janice | 12-01-08

@Janice: "Komaan Hugo, start je eigen weblog waarop we kunnen reageren."

Nee bedankt, ik heb hier al een voorproefje hoe dat er aan toe zou gaan. Ik heb helemaal geen behoefte aan interactief gezwets waar alleen anonieme racisten, neonazi's en moslimofoben op af komen. Er staat een gastenboek op en daar moeten ze het maar mee doen. Dat wordt wel gefilterd want "Juden Raus", "Hugo, ik kom uw kot in brand steken!" en meer van dattum, worden vooraf onmiddelijk gedeleet. Laat ze dat soort commentaren op de gekende weblogs lozen.

Diegenen die mij willen spreken kunnen altijd een email sturen. Uiteraard niet vanuit hotmail, yahoo enz maar met een gekende extensie. Zodat ik ze kan laten traceren als het uit de hand loopt.

Ps zeg eens tegen Den A(noniemerd) dat ik erg tevreden ben met het aantal bezoekers op mijn website. Hij zal ook content zijn van dat te horen.

Gepost door: donkerrood | 12-01-08

@Janice: "Neem nu Justine Henin. Eindelijk eens een Waalse die geld opbrengt. Loopt ze ermee naar Monaco"

Ik heb er nog geen antwoord op gehad dus begin ik er maar weer over.

Tom Boonen, de wilerheld van Vlaanderen zit toch ook in Monaco om dezelfde financiële redenen? Wat zeg je daar op?

Of neem nu bv René, die gepensioneerde polies die uw weblog moet recht houden. Driekwart van de tijd woont hij in Thaïland om daar zijn pensioen (dat wij betalen!) uit te geven. Waarom geeft hij dat (=ons) geld niet hier uit? Misschien dat Rene daar zelf antwoord wil op geven. Niet dat Rene een uitzondering is. Tienduizenden Belgen houden er een 'adreske' in België op na, om dan vanuit het zonnige zuiden (of waar dan ook als't maar niet in B. is) te genieten van de Belgische centen en ze daar uit te geven.

Op deze weblog wordt veel gekankerd op allochtonen die geld naar hun families in het buitenland opsturen. Wat is dan het verschil?

Niet rekenend op een zinnig antwoord,

Gegroet vanuit Antwerpen, ik ga weer werken!

Gepost door: donkerrood | 14-01-08

Groot verschil tussen pensioen en miljarden inkomens. Marokkanen bouwen en kopen het ene huis na het andere in Marokko (- Titel in de Telegraaf 'Steuntrekkende Marokkanen kopen volledige allee's op') - maar dan staat dat nog niet in verhouding met Justine Henin, die aan de ene kant staat te roepen dat België één geheel moet blijven en niet mag gesplitst worden, maar aan de andere kant haar belastingen niet wil betalen aan het land waarmee ze zich politiek wil bemoeien. Ze werd uiteraard in de adelstand verheven om zoiets te roepen, voor de 'eer' van het land, want de centen houdt ze hier liever buiten.

Een andere zingende trien werd eveneens in de adelstand verheven en vond ook dat België niet mocht gesplitst worden, maar zij woont dan weer in Frankrijk, waar ze haar belastingen investeert. Waar bemoeien zij zich mee?

Tommeke net hetzelfde, maar hij bemoeit zich dan niet met de politiek. (Of ik heb het toch nog niet gehoord).

En wat Rene betreft. Voor zijn pensioen heeft hij in het verleden zelf betaald. Dus doet hij ermee wat hij wil, bovendien staat dat bedrag in geen geval op het niveau van het inkomen van Henin.

Gepost door: Janice | 14-01-08

Dat bewuste artikel dateert alweer van 2001(?) maar goed, er wordt inderdaad flink belegd in eigen thuisland door onze burgers van allochtone origine, en dat is niet bepaald enkel door Marokkanen. Of waar denk je dat al die Polen, en inwoners van de andere landen van de voormalige sovjet-unie met al hun centen blijven?

Persoonlijk vind ik dat een gerechte comensatie voor ontwikkelingshulp die ze niet van ons krijgen. Ze werken er zelf voor dus geven ze het uit waar ze willen. Hoe meer ze 'ginder' investeren, hoe minder van hun familieleden en kennissen geneigd zij om naar hier te komen.

Bij mijn weten is Justine niet in de adelstand verheven (kan nog komen)

RTot slot: pensioenen worden betaald door hen die NU werken aan de gepensioneerden. Het is een misvatting dat mensen denken dat al wat ze ooit gewerkt en verdiend hebben, dat dit in een spaarpot komt waarvan dan later hun pensioen wordt uitbetaald. De werkenden van NU betalen die.

Gepost door: donkerrood | 14-01-08

Je bent toch wel echt dom he Hugo Er bestaan 2 pijlers voor de pensioenen. Het staats en prive pensioen. Dat 2de werk je wel degelijk voor jezelf pipo, dat je dat niet weet is waarschijnlijk omdat je het zelf niet hebt.

Maar zelfs dan nog maakt het niets uit. Dat pensioen is van jouw en niemand heeft daar zaken mee. Je hebt dat bedrag opgebouwd door je bijdragen ongeacht de financiering ervan vandaag, stop toch met die stomme opmerkingen.

Gepost door: Den Amerikaan | 15-01-08

Verzet.org 2500 bezoekers per dag 2500 bezoekers per dag, waarvan niet duidelijk hoeveel unieke bezoekers. Correct ?

Evenveel als de eerste de beste beginners site....

Of ben ik verkeerd....

Gepost door: Den Amerikaan | 15-01-08

Eerlijk gezegd Den A, ik vind dat een enorm aantal. Daarnaast 7.900 pageviews per dag. Reken uit per jaar... ongelooflijk. Merci dat je daar de aandacht op wilt vestigen. Ik was al content met één lezer per dag die één artikel van me zou lezen. Dus, dat zit dik snor. Waar maak jij je zorgen over? Of denk je dat er zoveel mensen staan te trappelen om over de holocaust te lezen? Jij al zeker niet.

Gepost door: Louis Sacoche | 15-01-08

De commentaren zijn gesloten.