14-01-08

Europa steelt de Afrikaanse vis, migranten volgen.

14fishing_600

De illegale toestroom van Afrikanen ligt aan de Europeanen zelf. En dan vooral aan de industriële visvangst waardoor geen enkele Afrikaanse visser nog iets bovenhaalt om van te leven. Ale Nodye, een visser uit Senegal, vertelde aan een reporter van The New-York Times, dat hij amper nog genoeg uit de zee kan halen om de benzine voor zijn boot te betalen. "Een vaste vloot van uit de Europese Unie, China, Rusland en elders vissen alles leeg", zegt hij.
Daarom is hij een ander bedrijf begonnen. Hij brengt nu dagelijks illegalen naar Europa. “Europeanen stelen onze Afrikaanse vis, Afrikanen volgen”, zegt hij. Waarschijnlijk zijn ze in China en Rusland iets minder welkom?

14fishing02_190Ondanks de noodkreet vanuit de Canarische eilanden, die dagelijks de vele vluchtelingen moeten opvangen, blijft de EU doofstom en wordt er niets aan het probleem gedaan.

13:39 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Das straf,ge koop wat vis en ge krijgt er een neger bij...grapje !...in feite een drama voor die mensen , als ik dan lees dat Europa een groot aandeel in die elende heeft.De vetbetaalde troep die beslissingen nemen voor Europa moeten er voor zorgen dat vreemdelingen buiten ons werelddeel, geen reden meer hebben om nog naar onze landen te vluchten...nu is blijkbaar hun grootste zorg kopvod ja of kopvod nee

Gepost door: Rene | 14-01-08

Dat is inderdaad waar. Maar China trekt zich ook niets aan. Ze hebben eerst de katoenindustrie in Afrika kapot gemaakt. Nu vissen ze daar dapper mee en de prijsverhogingen hebben we ook grotendeels aan hen te danken. Vooral de olieprijzen gaan enorm de hoogte in doordat nu bijna elke Chinees een auto heeft. Ik gun hen natuurlijk wel een auto, maar...ze zijn met zoveel, hé! En zij mogen bovendien naar hartelust CO2 uitstoten, want dat is een prille economie die zich geen zorgen hoeft te maken over het milieu.

Gepost door: Janice | 15-01-08

nogmaals, een domme vraag...
Wat zou er gebeuren als alles gratis was? Als geld of eender welk betalingsmiddel nutteloos?

Gepost door: Frank | 19-06-08

De commentaren zijn gesloten.