14-01-08

Turkije moet bij de EU, zegt Bush.

gul%2Bvrouw_AP070828011521_tcm44-317135De Amerikaanse president Bush moet zich niet bemoeien met de vraag of Turkije moet toetreden tot de Europese Unie, vindt het Duitse Europarlementslid Elmar Brok. En dat vinden wij ook!

,,Het zou net zo fout zijn als dat de EU eist dat Puerto Rico dezelfde rechten moet krijgen als andere Amerikaanse staten. De VS begrijpen het politieke project van de Europese Unie nog steeds niet'', zei de christen-democraat Brok, die namens het parlement de EU-uitbreiding volgt.

Niet alleen Puerto Rico, maar waarom ook niet Mexico? Dan was het probleem met de illegale toestroom vanuit dat land meteen van de baan.

Brok reageerde hiermee op een oproep van Bush. De Amerikaanse president George Bush had dinsdag gezegd dat hij graag wil dat Turkije toetreedt tot de EU ,,in het belang van vrede''. De Turkse president Abdullah Gul was die dag op bezoek bij Bush.

In het belang van de vrede, welke vrede? Vrede zoals wij ze begrijpen? Of de vrede zoals moslims ze begrijpen. Want voor hen kan er enkel vrede zijn in het ‘Huis van Allah’.

Bush omschreef Turkije als een brug tussen Europa en de moslimwereld. ,,Ik geloof sterk dat Europa voordeel heeft als Turkije lid is van de Europese Unie.''

Dergelijke onzin kwam ook al uit de mond van onze eigen globetrotter, Karel De Gucht.

Europarlementslid Ria Oomen (CDA) is genuanceerd over de bemoeienis van Bush. ,,Hij moet uiteraard vooral naar zichzelf kijken, maar Bush mag zeggen wat hij wil. Wij vinden ook van alles over de Irak-oorlog.''

Oomen stelt namens het parlement een standpunt op over de Turkse toetreding. ,,Feit is dat de onderhandelingen tussen EU en Turkije zijn begonnen. De uitkomst is onzeker. Dat is altijd zo.

Jammer genoeg is Sarkozy, die ooit zei dat hij er een verkiezingsstandpunt ging van maken om Turkije buiten de EU te houden, tegenwoordig al even ‘genuanceerd’.

13:09 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

de USA moet bij Cuba

Gepost door: watje | 14-01-08

Schrijf een briefje naar Bush.

Gepost door: Janice | 14-01-08

kluchtzanger Karel de klucht is een manneke van en voor de
ondernemers, altijd maar meer en meer en nooit genoeg. De toetreding van de turken zal ook in goede aarde vallen bij de professer ballen pijn, want als goede mossel lims roken zij niet. Op de gewone mens kijkt karel de klucht hoogmoedig neer. Iemand die strijd voor het behoud van zijn eigenheid en vrijheid is een mestkever.

Gepost door: gilbert | 14-01-08

vrede zij met U !! We kunnen doen wat we willen Turkye zal uiteindelijk toch lid worden... van wat wij ooit Europa noemde...en met dat enorm land samen de "Islaaaaaaaaaaaaam" met zijn vredelievende verdraagzaamheid.... dan wordt ons VB "letterlijk" monddood gemaakt,de ultieme droom van donkerrood,eindelijk zal hij denken!! maar Hugoke !! ,geen pintje meer drinken of ...zweepslagen ,op je blote billen !!....de druk zal niet komen met een Bush of iets dergelijks maar wel via de supperrijke Oliesheiks die in de USA bijna alles opkopen , enorm veel macht hebben en nog meer invloed zullen laten gelden.Het waren trouwens de enigsten die mochten wegvliegen na de aanslag op de WTC towers...de rest moest er nog niet aan denken

Gepost door: Rene | 15-01-08

Hij zal dan ook niet meer mogen spreken over de genocide op de Armeniërs, of ze draaien hem de doos in.

Met 75 miljoen inwoners wordt Turkije het grootste land in Europa dat dan ook het meest te vertellen zal hebben binnen de EU.

Gepost door: Janice | 15-01-08

@"Met 75 miljoen inwoners wordt Turkije het grootste land in Europa dat dan ook het meest te vertellen zal hebben binnen de EU."

Juist Janice, dan wordt het hoogtijd dat je je een beetje beschaafder gaat opstellen tegenover onze toekomstige mede-EU-burgers. Er komt een tijd dat je ooit de rekening wordt gepresenteerd voor je schofterig moslimofoob gedrag. Wat jij vrije meningsuiting noemt, heet is laster en smaad aan een bevolkingsgroep van één bepaalde origine en / of religie. Overigens zijn massa's Turken niet-moslim en ook zij worden belasterd door jouw gedrag dat buiten alle proporties is.

Gepost door: platzak | 15-01-08

Hugoke toch, de ene heeft een fobie voor spinnen en de andere voor de islam. En hoe beter ik de islam heb leren kennen, hoe groter mijn fobie werd.
En vergeet niet, ik ben daar ongeveer een jaar lang geweest, hé! Da's zelfs langer dan Jan Leyers zijn reis naar Mekka. En dan nog als vrouw...

Maar toch, mijn fobie werd niet groter ginder in Noord-Afrika maar wel hier in ons geliefde Europa.

Gepost door: Janice | 15-01-08

De commentaren zijn gesloten.