14-01-08

Weer een incidentje?

Ze sloegen tot de kinderen neervielen'

Bijna de hele scholierenploeg V&O United uit Merksem belandde zaterdag op de spoedafdeling van het ziekenhuis. Tientallen jongeren én volwassenen stormden na een wedstrijd in het Rivierenhof in Deurne het veld op en haalden naar hen uit.

Enkele spelers van FC Belgica uit Edegem werden herkend.

De 17-jarige Michael V.D.A. werd als eerste aangevallen.

“De wedstrijd was net afgefloten. Ik wilde naar de kleedkamers lopen toen er drie gasten van Belgica voor mij stonden. Ze hadden me plots omsingeld. Ik wilde naar de rest van de ploeg lopen, maar een van die mannen sloeg recht op mijn gezicht.”

Naast de schrik van zijn leven liep Michael een schaafwonde boven zijn linkeroog op. Hij staat ook vol builen en raakte gewond aan zijn rug. “Al mijn spieren doen pijn. Vandaag (zondag, red.) nog meer dan gisteren (zaterdag, red.)”, zegt de tiener.

Trainer Jimmy Brunson (31) deelde ook in de klappen. “Ze waren zeker met dertig en kwamen van overal. Allemaal allochtonen, jong en oud. Ik probeerde mijn spelers zo snel mogelijk de kleedkamers in te krijgen, maar werd zelf aangevallen. Ik ben vijf dagen werkonbekwaam”, zucht de man.

“Ik train al acht jaar jeugdploegen, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Volwassenen die met paraplu’s op de kinderen sloegen tot ze neervielen. Sommige spelers hebben oppervlakkige steekwonden. De daders moeten dus wapens hebben gehad.”De vechtpartij duurde maximum vijf minuten, maar de verwondingen waren er niet minder om. Acht van de elf spelers die op het veld stonden, allemaal jongeren tussen twaalf en zeventien jaar, moesten in het ziekenhuis worden verzorgd.

De aanvallende meute verdween even snel als ze op het veld verscheen. De politie spoort de daders op.

Wraak?

Een paar weken geleden werd een match tussen V&0 United en Belgica uit Edegem stilgelegd na enkele racistische opmerkingen. Vermoedelijk is het toen naast het veld tot relletjes gekomen tussen een paar jongeren.

“’Wat was dat daar vorige keer?’ zegden die kerels die voor mij stonden”, vertelt Michael V.D.A. “We hebben intussen via de website al vijf spelers van Belgica herkend.”

“Als ploeg hebben wij hier niets mee te maken”, reageert Tom Diercksens, secretaris van Belgica. “Het gaat om een paar individuen die in hun vrije tijd handelden. Als we met zekerheid weten welke personen erbij betrokken waren, vliegen zij zonder pardon de ploeg uit.”


Bron: GvA

voetbal_135024dOok de Telegraaf schreef erover:

Commentaren

Waardoor het weeral eens.... bewezen is dat blinde, woeste, gewelddaden in dat soort hun genen zit.

Gepost door: Victor Van Vosselaer | 14-01-08

Weet iemand wanneer tom barman zijn volgende consert voor verdraagzaamheid inricht? doet koen wouters ook weer mee?

Gepost door: jos | 14-01-08

Ha de Jos.... bedoeld waarschijnlijk "De Barman Burka" feesten ...ja hoor dit jaar nemen ze zelfs uitbereiding ,met de verkiezing van "Miss Burka Beautifull" de winares enkel te beoordelen naar de seksy"tenen"...
Het loopt toch allemaal de verkeerde kant uit...we moeten ons laten "vernederen,afslagen en dan "eisen ze nog respect voor hunne bruine smoel" ...en ..of dat nog niet genoeg is idem gebeurd door onze eigen mensen ,waarvan die "donkerrode" sukkel het intellectuele prototype is ,of een halve groene halve rode die meer neigt naar de domme kruiperige Vlaming....die steunen en bepamperen dat allemaal,die hebben "BEGRIP"

Binnen afzienbare tijd "orde-dienst" voor de politie, niet alleen bij grote risico wedstrijden maar ook voor 12 jarige jongetjes die tegen idem migrantjes spelen,want onze mannekens,stel je voor.. zouden eens kunnen winnen......
Ik heb vroeger ook al eens voetbal gespeeld...wij scholden elkaar ook uit ,sukkelaar ,onozelaar enz.. maar daar werd mee gelachen dat was allemaal niet slecht bedoeld
dat hoorde erbij....maar nu ...stel je voor dat ge tegen een bruine in het vuur van het spel "onozelaar" zou roepen...dan wordt je door zijn vrienden en papa's Mohameds in elkaar geslagen + je bent een racist en een vuile VB-er ,klacht bij dat centrum enz...inderdaad een minderheid kan nooit een meerderheid discrimineren zo sprak het wijze opperhoofd van dat Centrum...(was het geen minderheid die de meerderheid in Ruanda uitroeide ?) en zo gaat het maar verder dag in dag uit....tot de bom zal barsten..dan zal misschien den "donkere rode loper" het doel van zijn verzet wat wijzigen en Paling intgroen misschien toch wakker schieten.

Gepost door: Rene | 15-01-08

"Belgen" Is het toeval dat die gewelddadige allochtonen lid zijn van een club die "Belgica" heet?
Dit zijn voorwaar echte aangepaste nieuwe "Belgen", naar het voorbeeld van burgemeester Thielemans en zijn politiekrapuul.
Nu, ik weet voor welke partij de spelertjes van United gaan stemmen wanneer ze achttien jaar geworden zijn.

Gepost door: Rob | 15-01-08

@Viktor: "bewezen is dat blinde, woeste, gewelddaden in dat soort hun genen zit"

Uw aangebrande 'soort' zegt dat wel maar, heeft u wel voor dat vak gestudeerd? Bent u professor in biologie of genetica? Of gooit u gewoon wat rond met shit en hoopt dat die ergens blijft plakken?

Gepost door: Prof. Van Zwam | 15-01-08

De Prof leert iets bij Prof Zwamworst, je hoeft niet voor biologie of genetica gestudeerd te hebben...gewelddaden zitten zonder twijfel in hun genen..dat "soort" bewijst het "iedere" dag ... dus de Victor heeft overschot van gelijk !!!

Je moet toch ook geen "viskunde" gestudeerd te hebben om te weten dat een vis in het water zwemt

Gepost door: Rene | 15-01-08

Mensen toch! Welke kranten lezen jullie? De waarheid is dat ongeveer dertig allochtonen, niet alleen jongeren, maar ook volwassene allochtonen, onze kinderen hebben aangevallen, ook met messen. Zelfs de trainer is werkonbekwaam. En kinderen met diepe messteken liggen in het hospitaal. En de aanvallers waren allochtonen. Niks, maar dan ook niks, kan dat goedpraten en de daders moeten bestraft worden, inclusief opname en gevangenisstraf. Dit gaat niet gebeuren en niemand die daarop reageert. Wie met een mes een ander "neersteekt" is toch bijzonder strafbaar, niet? Zelfs al is het in groep. Dit laten we niet los hoor! Binnen een paar dagen is het weer vertikaal geklasseerd, maar ditmaal niet. Hier gaan koppen vallen als voorbeeldproces. Dus de "allochtonen" die dit aangericht hebben, mogen beginnen beven bij de echte rechtbank, ipv te gaan klagen bij het Centrum.

(doofpot media .... )

Gepost door: Roland ( Deurne ) | 16-01-08

je zou voor minder "racist" worden Een echte rechtbank ? welke rechtbank ?
Beven ? met een gespecialiseerde Marok lover en blank hater.. advocaat als Luckx ,die zal wel bewijzen dat het allemaal overdreven is en heel dat incidentje "uitlokking" was en de Maroks handelde in de drang "waartegen ze niet konden weerstaan" om hun "eer" te verdedigen ! Nog iets gehoord van het St Niklaas of dergelijke incidentjes ? Ze worden langs alle mogelijke kanalen beschermd beste Roland...een rechter die een rechtvaardige harde straf of maatregelen zou uitspreken...is een onbegripvolle onverdraagzame "racist" en welke rechter wil dat nu zijn ??
Raar dat er nopens dit onderwerp zo weinig rode kletsers hun mening geven ,behalve die Zwamworst,intussen weer onder zijne steen gekropen...

Gepost door: Rene | 16-01-08

Ik ben ook van Antwerpen (woon nu 6 jaar in Brasschaat), en het is echt niet normaal meer wat er tegenwoordig allemaal gebeurt en oogluikend toegelaten wordt door de politie, omdat ze zelf BANG zijn van de allochtonen. Ja, zover is het nog gekomen, spijtig genoeg.

Deurne bijvoorbeeld is een getto aan het worden. Ik heb er zelf 10 jaar gewoond en dan was het nog te doen, maar tegenwoordig begint het de spuigaten uit te lopen (hoor ik van mijn toenmalige buren waarmee ik nog contact heb).

Mijn tante heeft les gegeven aan het Atheneum aan de Ruggenveldlaan (vlakbij het Rivierenhof) en zij kan verhalen vertellen waarvan je haar recht naar omhoog komt te staan. Zij heeft het heel moeilijk gehad, omdat 80% van haar leerlingen allochtonen waren en die GEEN GEZAG van een vrouw aannamen. Ze heeft taferelen gezien van ruzies tussen allochtonen en autochtonen in de school. Na schooltijd stonden een 20-tal allochtonen de autochtonen op te wachten, met een compleet laffe verdeling in aantal.

Ik durf al bijna niet meer de tram of de bus te nemen de laatste tijd, ook niet OVERDAG hé. Vooral tram 10 en tram 3 zijn tikkende tijdbommen, ondanks het feit dat er stadswacht aanwezig is. Een paar maanden geleden zat ik met mijn zoontje van 5 jaar op tram 3, we kwamen van de Zoo (ca. 18:00u) en reden naar Schoten waar mijn auto geparkeerd stond. Komt daar controle van De Lijn op de tram gestapt. Amai mijn botten, ik had echt schrik voor mijn zoontje. De tram zat voor 80% vol met allochtonen, tot daar geen probleem. Maar wat we zelf al heel dikwijls hadden vastgesteld (een groot aantal van deze mensen vinden het nl. meestal niet nodig om een plaatsbewijs te kopen en stappen met een gezicht op de tram van "bekijk me niet of ik klop op je bakkes"), werd deze keer extra in de verf gezet door de controle van De Lijn. Ze werden namelijk betrapt. Jongens, het kot was te klein. Ik was blij dat ik in het achterste gedeelte van de tram zat, want alles speelde zich vooraan af. Een allochtoon zonder plaatsbewijs ging zwaar in de tegenaanval en probeerde na verloop van tijd EEN STOELTJE af te breken, naar eigen zeggen om de controleur ermee te slaan. Onmiddellijk werd hij bijgestaan door de halve, allochtone tram. De tram heeft een half uur onder de grond stilgestaan, mensen liepen op en af de tram, wij hoorden geroep en getier, gebonk en noem maar op. Uiteindelijk kwam de politie eraan en heeft de betreffende persoon ingerekend.
(Ter info : ik heb zulke dramatische toestanden nog NOOIT zien gebeuren indien diegene zonder plaatsbewijs een autochtoon was, gewoonlijk geven zij braaf hun fout toe en nemen hun boete braaf in ontvangst....)

Dus weer maar eens een "incident" dat niet noodzakelijk in de krant komt, maar wel degelijk GEBEURT, zoals zovele incidenten dagelijks, waarvan sommige met meer ongelukkige afloop.

Gepost door: Fientje | 17-01-08

De commentaren zijn gesloten.