15-01-08

Weer een politiek correct ballonnetje doorprikt.

Manpower deed de test. Ze hebben een deel allochtonen anoniem laten solliciteren, en de andere helft niet anoniem. Maar het resultaat bleef hetzelfde. Er kwamen niet meer jobs uit.
Want zoals ik altijd al gezegd heb, wil een werkgever vooral de juiste man/vrouw op de juiste plaats.

Wie niets geleerd heeft kan dus ook niet aan een job geraken.

Ik hoop dat de politici en het CGKR, die steeds de 'racistische werkgever' de schuld gaven voor het niet aan het werk krijgen van de allochtone medeburgers, zich nu gaan verontschuldigen en de hand in eigen boezen zullen steken?

01:07 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Dat zal een ijdele hoop blijven, Janice. Links WIL eenvoudigweg niet toegeven dat ze het verknoeid hebben met hun Mengele-technieken, met name experimenteren met mensen, in dit geval met andere culturen. Dat is zo in elk autoritair systeem: hoe meer de 'dictators' zich vastrijden in hun eigen grote (on)gelijk, des te manifester wordt helder hoezeer ze fout bezig zijn.
Nederland kende een schokeffect met Fortuyn, daar is de nikkel gevallen, ondanks hier en daar nog wat hardnekkige blinden. In België komt die schok ook, hoe vlugger hoe liever, desnoods (helaas) met een scenario zoals in Madrid of Londen.

Vooraleer ik op de hoop van de huidskleur-haters belandt, ik heb het wel degelijk over andere culturen: Stel je je eigen straat eens voor met allemaal Slowaken. Nagenoeg even 'blank' als wij, maar hun cultuur? Hola, je zou raar opkijken...!!

Gepost door: Wienieke | 15-01-08

"hun Mengele-technieken"??

Nog een beetje de geschiedenis verkrachten om je eigen (on)gelijk extra in de aandacht te brengen? Goed geprobeerd maar bar slechte smaak! 'Jouw' cultuur? Ik kijk er raar van op!

Gepost door: halfroodhalfgroen | 15-01-08

@ hal...ve gare!


Een beetje 'geschokeerd' door de vergelijking? Nou, misschien is er nog hoop dat je ontwaakt uit je fantasiedromen; diezelfde die je (naar verluidt) bekomt na het gebruik van een dosis verdovend spul, genre 'onschuldig jointje'.

Jawel, ik neem er geen letter van terug. Het is een misdaad zonder meer van de linkse politieke kerk, om met mensen te experimenteren, met name een 'multicultuur' te installeren, die door de tijd heen in ALLE landen heeft aangetoond geen kans te maken. Onvermijdelijk leidt dat steeds weer tot segregatie, zij het niet in de feiten, dan wel in de hoofden(cfr Joegoslavië: een burgeroorlog als ultiem bewijs). Wat daar 'sociaal' aan is, kon nog niemand uitleggen. Te hard gesteld, dat dat experimenteren met mensen is? 'k Zou niet weten waarom.

Ik spreek ook niet van MIJN cultuur. Misschien eerst een paar lessen begrijpend lezen volgen...

Ik heb héél veel respect voor anderen hun cultuur, twee zaken die voor jou blijkbaar moeilijk liggen. Da's ook de reden waarom ik me zo verzet tegen de multiculturele onzin, waarbij op termijn altijd de dominantste gaat bovendrijven. Of dacht je dat er mensen met een andere cultuur naar het westen komen, omdat ze zo opkijken en houden van die westerse cultuur? Onzin, geld is hun enige drijfveer. Heel begrijpelijk, dat hoor je me niet zeggen, maar voor wat, hoort wat: wie wil 'drijven' op de materiële welvaart van het westen, moet ook maar aanvaarden dat hij dan zijn hele cultuur niet klakkeloos kan meebrengen. Is dat een te groot probleem? Goed, even goede vrienden, ga dan wonen op een plaats, waar die culturele beleving je meer bevalt. Lijkt me véééél socialer, niet?

Gepost door: Wienieke | 15-01-08

spijtig voor die jongen halfroodhalfgroenhalfdoorbakken ,heb jij nog wel enig idee over onze cultuur of ben je al zo doordrongen van de Islaaaaaam....een beetje minder luisteren naar Vogels en die andere Spirit met haar kopvod.

Gepost door: Rene | 15-01-08

och Liesje toch...zo mooi zo blond en zo alleen !!...en nu vlug naar je beddeke want morgen ist schooleke....

Gepost door: Rene | 15-01-08

werk aan de winkel Aan jouw boodschap evenmin beste Liesje...jouw commentaar en ik denk niet alleen te zijn,deed me inderdaad denken aan een beetje wereldvreemd, naief jong meisje ! Je noemt ons "een bende racisten" bangerikken ! Janice is een "schande" voor het Vlaamse volk en doet onze IQ dalen !! dat moet je toch wat nader toelichten hoe je tot die besluiten gekomen bent..Wij omschrijven het "waarom" en "hoe" , steeds bereid om te discussieren
schelden zonder te weten waarom ,"zomaar" om anderdenkenden te kwetsen,geeft een niveau aan dat ge bij VB niet zult terugvinden op enkele uitzonderingen na...Wij zijn geen partij die anderen uitscheld voor mestkevers en alle middelen zijn goed...en denken ....dat een bepaalde partij over de hele lijn ongelijk heeft is gewoon waanzinnig ,dat heeft te maken met fanatisme...Alleee vaarwel want ik geloof dat we jou nooit meer terugzien,je was "zomaar iemand" en spijtig voor jou maar we zijn van je scheldpartijtje echt niet onder de indruk !!

Gepost door: Rene | 15-01-08

beste Lies Beste Lies(je)

Jouwe mening is even belangrijk als die van iemand anders, iedereen zijn mening tot daar aan toe.

Alleen vraag ik mij af wat je hier dacht te vinden, dit is GEEN objectieve website maar een blog van een politieker, dus wat brengt je dan hier ?

Denk je dat je enige objectiviteit vindt bij welke andere politieker van welke partij dan ook ?

Wil je objectiviteit, lees dan zelf eens wat, doe wat onderzoek, lees niet wat er zomaar in blogs wordt geschreven... van niemand. En gebruikt de 'neutrale' media als je het nieuws wil lezen.

Dat jij Janice een laag IQ geeft, op welke basis doe je dat dan ? Hee die praat over de Islam dus dat is een VTM kijker met laag niveau of zoiets? Ik vraag het me maar af zie je.

Vooroordelen zijn u blijkbaar wel niet onbekend, afgaande op uw reactie....

Wat mij veel erger is voor vlaming en belg, is dat een hoop genationaliseerd krapuul ons 'belgen' of vlamingen onze naam verpest door criminele activiteiten te plegen, zonet nog een marokkaan-belg in Spanje opgepakt en nu weer iemand in Afrika voor pedofilie...

Wat doen we daarmee....

Mvg

Gepost door: Den Amerikaan | 15-01-08

Vraagje aan Liesje Beste Lies(je)

"Het feit dat hier alleen artikels worden vermeld die de islam en linkse partijen in een slecht daglicht stellen vind ik inderdaad niet objectief,opruiend en kortzichtig."

De vraag is beste Liesje (mooie naam trouwens), is wat er geschreven wordt leugens ?

Indien ja, bewijs ons waar die leugens zijn. Want dat is eigenlijk de essentie van uw bijdrage.

Gepost door: Den Amerikaan | 15-01-08

Liesje , als je de islam en de linkse partijen in een goed daglicht wil zien kijk dan naar de VRT.
Wat ik wel waardeer zijn eerlijke meningen van zowel Links als Rechts op artikels die hier verschijnen en dit met respect voor elkaars mening . Maar de kans om een "linkse" mening op een "rechts " blog te krijgen is veel groter dan andersom of kan er iemand mij
een paar tips geven .

Gepost door: wim | 15-01-08

toch raar Liesje ,je behoort niet tot een partij,maar toch beoordeel je het VB en wat met die andere partijen...die zijn dan volgens jou allemaal "zaligmakend" je bent wel erg objectief..

Elsje jou grote politieke voorbeelden hebben van het woord racisme een "cultuur" gemaakt, wie "haat" homo's , de Islam misschien ? en "onze" haat tegenover Vlamingen ,dan moet je de postings van "donkerrood" eens nalezen...wat zijn echte Vlamingen volgens jou , mensen die slikken wat de grote partijen inlepelen? maar als een deel ervan ,hun vingertjes omhoogsteken en vragen mogen wij ook iets zeggen ?? dan noemt jij dit ON-VLAAMS gedrag en schaam jullie...
Ik schaam me helemaal niet om jullie beiden,ik heb eerder medelijden en dat meen ik oprecht !!
Maar als je nog eens iets post laat je dan eerst wat voorlichten en probeer wat objectief te zijn...

Gepost door: Rene | 15-01-08

Vraagje aan Els Els,

Oeioei, dat zij harde woorden. :-) Vlamingen hebben een goede reputatie, in het land en in het buitenland. En ZEKER als het verdraagzaamheid gaat, en ik kan het weten aangezien ik dagelijks met andere nationaliteiten omga.

Dus laat ons maar even objectief blijven want homohaat en vrouwenhaat, dat kom ik idd VEEL tegen maar het probleem is dat de daders geen VB'ers zijn.

Heeft u persoonlijk of iemand die u kent al iets meegemaakt met een VB'er ? Zo ja hoe wist u dat het een VB'er was ? En bestaat er trouwens zoiets als een VB'er, zo ja wat is dat dan ?

Te gemakkelijk en een beetje hypocriet. In nederland is het reeds bewezen, de meeste aanvallen op homoo's zijn van morakkaanse jongeren, die houden daar helemaal niet van.

En holebi's bij moslims ??? Dat bestaat niet in Iran... en ook niet in de andere moslim landen.

Oh ja, en Sarkozy zijn vriendin, die mocht niet mee want Moslims houden niet van vriendinnen.

Trouwens lees hun charter eerst een even en LEES zelf eens wat zij als enige familie erkennen, namelijk getrouwde man en vrouw.

Geen alleenstaanden, geen BOM's, geen homo's geen ongetrouwde samenwonenden.

Ik denk echt dat u op de verkeerde schiet....

Gepost door: Den Amerikaan | 15-01-08

Vraagje aan Els Els,

Hier Els, want ik vermoed dat je tcoch niet zal gaan zoeken

Marokkanen gooien homo in het water http://www.nujij.nl/marokkanen-gooien-homo-in-het-water.168480.lynkx

Marokkanen slaan homo's in bioscoop
http://homo.blieb.nl/article/homo_3781/Marokkanen_slaan_homo_s_in_bioscoop.html

'Marokkaanse criminelen leven op eiland - ongrijpbaar'
http://www.turksenhomo.nl/article.php/20031019232051466

Marokkaanse reljeugd onder curatele
http://www.coc.nl/dopage.pl?thema=any&pagina=viewartikel&artikel_id=1090

Gepost door: Den Amerikaan | 15-01-08

Natuurlijk Amerikaan wordt er hier flink gelogen. Een voorbeeld. Wienieke schrijft dat links Mengeletechnieken gebruikt. Hiermee wordt bedoelt dat, als mensen niet naar links luisteren dat wij zoals Dr. Mengele mensen fenol in de bloedbaan of hartspier spuiten, dat wij vergelijkende testen uitvoeren op tweelingen, dat wij bij mensen infecteren met verschillende preparaten om te zien hoe lang ze daarmee nog in leven blijven enz. Bij mijn weten Amerikaan, maar ik kan me vergissen en dan is het aan jou om dat te bewijzen, heeft geen enkele linkseling ooit dergelijke medische testen uitgeprobeerd op haar tegenstanders. Nu jij weer Amerikaan!

Gepost door: halfgroenhalfrood | 15-01-08

Manpower: culturele diversiteit winstgevend Manpower schrijft:
"Manpower: culturele diversiteit winstgevend":
Culturele diversiteit op het werk levert winst op. Door de mix van achtergronden kunnen teams productiever en creatiever zijn, kunnen bedrijven (nieuwe) kansen pakken en verbetert de sfeer en bedrijfscultuur."

Kan je bovenstaande ook even toelichten Janice nu je toch bezig bent de krant te lezen?

Gepost door: Louis Sacoche | 15-01-08

Best Hugo Hugo,

1) Eerst even de officiele stats voor je website die iedereen bezoekt (pffff...)

Page Views per user for Verzet.org:
The number of unique pages viewed per user per day for this site
Yesterday 1 wk. Avg => 1
3 months average => 5.1
http://www.alexa.com/data/details/traffic_details/verzet.org

2) Mengele was een compleet doorgedraaide smeerlap, een vergelijking met dit soort krapuul kan voor mij dus niet.

Om op je vraag te antwoorden een linkse : "Pol Pot"

http://www.khmerhealthadvocates.org/stories.asp?view=2
"...They believed in using peoples’ bodies for fertilizer. They believed also in using people for medical tests. Peoples’ flesh was eaten by those who killed them; blood of people was taken to drink also. Nice women were usually raped before they were killed. The husbands were mostly sent to jail or to death, so that the wives would be alone and the Khmer Rouge could enjoy sex."

Gepost door: Den Amerikaan | 15-01-08

Louis Sacoche "Culturele diversiteit op het werk levert winst op. Door de mix van achtergronden kunnen teams productiever en creatiever zijn, kunnen bedrijven (nieuwe) kansen pakken en verbetert de sfeer en bedrijfscultuur."

En het bewijs daarvoor is ???

Dit impliceert ook dat wanneer je geen diversiteit hebt productiviteit lager is. Hoe wordt dit bewezen ? Wij hebben in het bedrijf veel diversiteit maar of dat nu de productie verhoogt of verlaagt dat is pure nonsens. Dat zijn drogredenen om aan te zetten tot, de realiteit is dat de beste persoon voor de job moet gekozen worden, ongeacht de kleur.

Gepost door: Den Amerikaan | 15-01-08

"En het bewijs?" Vraag is wat jij wilt geloven, sta je nog wel open voor andere meningen die de jouwe afwijzen of tegenspreken?

Zoek het zelf uit, hier staat het artikel:

Gepost door: platzak | 15-01-08

Den A: "Om op je vraag te antwoorden een linkse : "Pol Pot"

Pol Pot was de vraag niet, de vraag was of wij leugens in deze draad konden weerleggen, in dit geval de vergelijking van Wienieke van links met Dr. Mengele. Kan je even bij de les blijven? Was het een leugebn of niet?

Gepost door: platzak | 15-01-08

Beste Platzak (lees beter) Platzak

Volgens mij lees jij niet goed beste,

Ik zeg duidelijk dat vergelijkingen met Mengele voor mij niet kunnen door niemand, dit omdat zijn praktijken de meeste humanitair schandelijke waren in van die eeuw.

Vraag van Hugo "Bij mijn weten Amerikaan, maar ik kan me vergissen en dan is het aan jou om dat te bewijzen, heeft geen enkele linkseling ooit dergelijke medische testen uitgeprobeerd op haar tegenstanders."
Antwoord van mij : Pol Pot is een linkse (communist) die idd medische tests heeft uitgevoerd op zijn slachtoffers. (URL bijgeleverd)

2) "Zoek het zelf uit, hier staat het artikel:"

Knap argument, zoek de oplossing !

Ik zal in ieder geval morgen op het vliegtuig eens proberen tijd te maken terwijl ik naar een deel van mijn teams ga. Een diverse team trouwens met mensen van over heel europa en afrika.
Mensen van verschillende kleur en religie, en het is geen probleem omdat ik selecteer op basis van kunde en niet op basis van geslacht of kleur.

Dat mensen van een andere cultuur 'betere' medewerkers zouden zijn is je reinste nonsens, iedereen is een individue met zijn voor en nadelen.

Het is trouwens stigmatiserend voor zowel allochtoon en autochtoon om zulke dingen nog maar te beweren. Alsof iedere allochtoon en autochtoon hetzelfde is betreffende werkmentaliteit.

Waar we wel verschil zien is dikwijls op de werkvloer, daar kan diversiteit zelfs leiden tot problemen, daar waar het op het bedienden niveau meestal geen problemen veroorzaakt. Rara....

U moet mij natuurlijk niet geloven...

Gepost door: Den Amerikaan | 15-01-08

Platzak Ik heb er eens vlug doorgelezen, wat merk ik op.

1) Er zijn geen statistische onderzoeken gedaan maar louter interviews met vragen aan personen, objectiviteit is er dus niet.

2) De steekproef is ongeveer 1173 personen (statistisch totaal niet representatief)

3) Het gaat over persoonlijke meningen en niet meetbare resultaten

Dit rapport is voor mij niet veel waard buiten een mening zoals een andere, er wordt niets bewezen met objectieve metingen en onderzoek, het zou me trouwens verbazen hoe ?

Indien zij hun ander onderzoek zo hebben gedaan dan heb ik idd ook vragen bij dat resultaat.

U mag mijn beweringen weerleggen met argumenten uit het rapport.

Gepost door: Den Amerikaan | 15-01-08

Den A: "daar kan diversiteit zelfs leiden tot problemen"

Het rapport van Manpower spreekt u tegen. Maar u mag altijd uw eigen objectief onderzoeksrapport publiceren. Ik kijk er alvast naar uit.

Ps: doe je 't nog altijd in je broek als iemand je identiteit zou kennen? :)

Gepost door: platzak | 15-01-08

Platzak (Hugo) Hugo, het blijft ziekelijk om iemand zijn identiteit te vragen en zelf aliassen te gebruiken. Dat je dat niet zelf doorhebt...

Het rapport spreekt me niet tegen tenzij je me kan tonen waar. Het is niet representatief en ik BEWIJS je waarom.

Ik sta in de bedrijven en werk internationaal, dus kom in de meest diverse omgevingen. De realiteit is iets anders. Je bent een vertegenwoordiger en je mag me altijd bewijzen geven van bedrijven die statistisch bewezen hebben (data driven) dat diversiteit een added value is.

Diversiteit draait NIET om toegevoegde waarden maar om gelijke kansen voor idereen die wil werken, afkomst en cultuur is geen waarborg voor een andere werkmentaliteit en omgekeerd ook niet. Zo weten wij ook ondervinding, met herhaling, dat sommige nu eenmaal niet WILLEN werken, bij alle kleuren en geuren.

Ik ben directeur van een afdeling van 50 personen die overal in europa, midden oosten en zuid afrika zitten. Mensen van verschillende afkomst, taal en cultuur. Bij mij is kleur en religie niet belangrijk bij aanwerving, dat bewijzen mijn diversiteitscijfers wel.

Ik spreek die studie dus tegen voor de redenen die ik aangehaald heb.

Het is niet aan mij om iets tegen te bewijzen dat niet bewezen is. Geef me de staalharde bewijzen uit het rapport (heb je dat wel gelezen ???) en dan wil ik verder praten.

Maar ik durf wedden dat je die uitdaging wel uit de weg zal gaan.

Gepost door: Den Amerikaan | 15-01-08

Hugo,

En voor een bewijs van diversiteits problemen bij de arbeiders, zo hebben we een turk en marokkaan moeten ontslagen wegens vechten op de werkvloer... en zo moeten we regelmatig opmerken dat de voertaal nederlands is, maar de realiteit dat elke 'cultuur' zijn eigen taal spreekt en in groepen opdeelt, zeg me eens waar de added value is voor de werksfeer?

Als bedrijf lopen we daar echter niet mee te koop, zoiets is niet goed voor niemands reputatie.

Gepost door: Den Amerikaan | 15-01-08

Ik ben ervan overtuigd dat de dames (?) van 'Femistyle' hier binnen de kortste keren een betrouwbaar en eerlijk rapport zullen geven over de bezetting van vluchthuizen voor vrouwen, slachtoffer van partnergeweld of... verstoting. Ik ben ervan overtuigd dat Femistyle zal weten te zeggen over welke nationaliteit het gaat, waarbij de term 'allochtoon' in het geval van de echtgenoot tot drie generaties terug mag gaan. Ook wat het achtergelaten en niet erkende kinderaantal betreft, en misschien de al dan niet uitgekeerde alimentaties van bijvoorbeeld Marokkaanse vaders verwacht ik van Femistyle een spontaan antwoord.
Wat Allochtonen op de werkvloer betreft: de massa-immigratie en onbeperkte gezinshereniging legt de lat steeds meer naar beneden inzake produktiviteit, scholing en verloning.
Hoeveel (mathematisch en maatschappelijk) overbodigen zijn er tegenwoordig interimair aan het werk(???)op een zuiderse manier, net lang genoeg om de nodige dagen bijeen te schrapen die recht geven op niets doen?
Is er al eens een rapport verschenen over het aantal mensen, het aantal vreemdelingen dat via artikel 60 van het O.C.M.W. aan de nodige dagen geholpen wordt? Veelal ten koste van autochtonen?
Niet altijd, maar zéér dikwijls zijn autochtonen in bedrijven (of eerlijk ingeburgerden) slachtoffer van het overaanbod aan interim-ongemotiveerden en lusteloze rondhangers.
Een autochtoon/normaal ingeburgerde en gemotiveerde werkt zich kapot om de luiheid, de (taal)onkennis, de domheid op te vangen van de ongebreidelde immigratie. Gewoon de aanwezigheid op de werkvloer, of... een aantal aan gelijkgestelde dagen maakt het voor zuiderse interimmers mogelijk om een leven zonder stress te leiden, familie zonder enige verdienste te laten overkomen, om mensen die het syteem bevochten hebben laten kraken onder de stress.
De pot op, profiteurs.
Groetjes aan Fee en beterschap.

Gepost door: Jade | 15-01-08

Beste Amerikaan en Rene Rene, ik heb op geen enkel moment het VB genoemd, ik reageerde gewoon op wat ik hier las. Ik heb nooit beweerd dat de artikels die hier te lezen zijn niet op waarheden gestoeld zijn. Het zijn de reacties erop die me hebben doen reageren. Vlamingen zijn duidelijk banger dan ik dacht en dat shockeert me.
De Amerikaan, ik ben hier beland door een link op een forum. Maw. door mijn nieuwsgierige aard... Ik lees al sinds mijn zesde en ik weet heel goed dat echte objectiviteit een utopie is. Ik heb het echter niet zo begrepen op mensen die dmv. een eenzijdige verslaggeving (al is het op een blog) mensen zand in de ogen strooien. De reacties die ik hier lees, doen me huiveren omdat ze me doen denken aan angstige kwezels die niet weten waar kruipen. Veel lawaai, maar weinig rede... Vandaar dat ik het had over een laag IQ. Een zeer hoog EQ, dat misschien wel...Als het op eigen volk aankomt toch. Ik kan gewoon heel moeilijk begrijpen dat sommige mensen zo negatief ingesteld zijn. Ik heb de vele autochtonen en allochtonen die ik al ben tegengekomen altijd met respect behandeld. Ik heb met beiden heel goede en ook slechte ervaringen gehad. Ik ga dit niet zitten afwegen. Elke persoon die ik leer kennen, krijgt sowieso het voordeel van de twijfel... Ook Vb-ers, Rene.
Over onderzoeken spreek ik me niet uit: met statistieken valt alles te verklaren.

Gepost door: Liesje | 15-01-08

Censuur! Wel wel, ik word zowaar gecensureerd!!! En dat op een blog van iemand die lid is van VB, dé partij van de vrije meningsuiting. Zwak, hoor...
Het had nog zo mooi kunnen worden :)

Toedeloe en slaapwel!

Gepost door: Liesje | 15-01-08

Vwalla..een beetje opgekuist. venijnige domme trienen hebben we hier niet nodig. Wie het verschil niet kent tussen bang of beu, heeft hier niets te zoeken.

Dit bericht over Manpower heb ik niet in de krant gelezen, maar werd gisteren gewoon op het vrt-nieuws medegedeeld. Kijkt hier dan niemand TV?

Bovendien is het waar. Wij hebben zelf ook een Marokkaan in dienst gehad. Het gaat niet om de identiteit, maar om het kunnen, de collegialiteit, stiptheid en de attitude. Hij werkt nu bij een collega omdat dit meer in zijn richting lag. Feit is dat hij een 'stiel' heeft geleerd en er goed in is, anders hadden we hem niet bij een collega aangeraden. Feit is dat hij op tijd begint. Feit is dat hij geen verschil maakte tussen een man of een vrouw. Feit is dat hij gewoon een toffe knul is, en of hij al dan niet nog moslim was hebben we nooit geweten omdat het werk er niet onder leed. Hij was in ieder geval wel met een Vlaamse getrouwd die zich niet had bekeerd tot de islam. En hij dron af en toe graag een pintje...

Gepost door: Janice | 15-01-08

Liesje, dit is mijn blog en niet van het VB. Plus, indien je hier al langer zou zijn, zou je weten dat schelden meteen gewist wordt. Je kunt deftig discussiëren of je vliegt...zo simpel is het.

Gepost door: Janice | 15-01-08

Mijn excuses!

Gepost door: Liesje | 15-01-08

Liesje schrijft: "Ik heb nooit beweerd dat de artikels die hier te lezen zijn niet op waarheden gestoeld zijn. Het zijn de reacties erop die me hebben doen reageren."

Nochtans waren de gewiste reacties van Liesje regelrechte aanvallen op mij. Zelfs mijn naam stond erbij.
Nu gaat het plots weer over de reacties...

Toen ik deze blog begon heb ik geen reacties toegelaten. Toen kreeg ik mails, of schreef men op andre blogs dat ik bang was voor reacties.
Ik liet ze toe en iedereen kan hier bevestigen dat ik niet snel een reactie wis, tenzij er iemand hier komt lezen, en al na twee of drie artikels beslist om mij de huid vol te schelden omdat ze menen zich een oordeel over mij te kunnen vormen. Dat kan niet en dat neem ik niet en of je dat nu goedvindt of niet zal mij worst wezen.

Gepost door: Janice | 15-01-08

Ik kan het niet laten, sorry: het is 'voila', niet vwalla. Ziedaar het bewijs voor mijn eerdere beweringen.Zoals ik zei: geen gescheld, maar harde feiten.

Gepost door: Liesje | 15-01-08

Janice, laat je niet om de tuin leiden... Liesje is ook gekend op andere fora vooral als de kopvod in 'gevaar' komt !

Gepost door: Ovi | 15-01-08

@ Half...


Nogmaals, je zou echt geholpen zijn met een cursus begrijpend lezen, wel wat anders dan fantaseren.

"...Wienieke schrijft dat links Mengeletechnieken gebruikt. Hiermee wordt bedoelt dat, als mensen niet naar links luisteren dat..."

Wederom zo een leugen. Ik bedoel dit en dat als mensen niet naar links luisteren??? Dit stond er: "... verknoeid hebben met hun Mengele-technieken, met name experimenteren met mensen, in dit geval met andere culturen..."
Ik zeg helemaal niets over de vrije keuze van iemand, om zich met het gedachtegoed van links te identificeren. Iedereen doet maar. Aanbid wie je wilt. Bijgevolg insinueer ik ook op geen enkele manier, wat dan ook.
In mijn vergelijking met zgn. Mengele-technieken, benadruk ik de ernst van de misdaad, om een experiment met mensen uit te voeren! Ik sprak niet over fenol, noch over de details die jij blijkbaar heel boeiend vindt. Het principe, daar gaat het om. Mensen misbruiken om eens iets te proberen, wat bij voorbaat tot massale mislukking is gedoemd. Zie jij niet in dat de evolutie in de richting van een 2e Joegoslavië gaat, dan is dat jouw zaak. Maar ik heb het het beste voor met iedereen, blank, bruin, geel, whatever, en dat is niet door aan te sturen op een burgeroorlog. Ik heb lak aan de lafheid van links, geen rekenschap af te leggen voor hetgeen ze verantwoordelijk is. Ik haat de struisvogelpolitiek, die elke vorm van visie vreest, en gigantische problemen tegemoet zal treden met een uitlating als: hadden we toen maar.... Het is me echt een raadsel welk een voldoening jij vindt om in leugens te denken en te leven; je bent er in ieder geval al zo mee besmet, dat je de woorden van anderen moet verdraaien, of het zijn geen leugens meer.

En Den Amerikaan hoeft geen rekenschap af te leggen voor mijn uitspraken, dat kan ik zelf wel. Hij onderschrijft mijn woorden niet, en zo hoort het ook: elk zijn eigen benadering. Ik respecteer elkeens mening, vooral als ze anders is dan die van mij. Alleen als ze onzinnig zijn, en bvb aansturen op burgeroorlog, of misdaden in het algemeen, dan ga ik er tegenin met alle mogelijke argumenten. Wanneer je daar weinig weerwerk tegen hebt, dan scheldt je maar wat, als dat je oplucht. Iets wat in een vorig leven ene Bakoenin ook ten lange leste deed.


@ Liesje


Ik kon wel je eerste (gewiste) reactie lezen, en begrijp Janice wel. Er zijn er nog die er genoegen in scheppen een ander af te kraken als persoon, niet om wat ze denken.
Wie zegt schrik te hebben van "de islam"-invasie, is een bange kwezel, een vb'er, of weet ik veel wat? Wel, ipv te schimpen, geef argumenten om gerust te stellen. De media doen al 200% hun best om de berichtgeving in die richting te sturen, en toch zijn er nog veel mensen bang? Raar, toch? En jij hebt enkel positieve ervaringen met andere culturen? Heel fijn, goed zo! Maar daarmee stel je toch niet veel mensen gerust, me dunkt! Is de islam een verrijking voor onze westerse cultuur? Ok, geef me daar eens een goed voorbeeld van, dat is dan toch een makkie, niet?

Lees ook de onlangs door Urbanus gehouden speech eens, en de uitstekend gevonden vergelijkende verhaaltjes erdoorheen geweven.

De kruik gaat zolang te water, tot ze barst...;-)

Gepost door: Wienieke | 16-01-08

Ovi, ik ben helemaal niet gekend op andere fora en al zeker niet over het onderwerp dat jij aanhaalt. Ik weet niet waar je het haalt, maar ik zal nooit de hoofddoek verdedigen. Al vind ik het soms wel mooi (en soms zelfs sexy) staan...

Wienieke, leer zelf eens begrijpend lezen. Ik heb gezegd dat ik zowel positieve als negatieve ervaringen heb gehad met zowel autochtonen als allochtonen.
Mijn grote kritiek hier was net de eenzijdigheid van dit blog. Mocht het hier ook eens gaan over positieve gebeurtenissen, dan had ik hier zelfs geen woorden vuil gemaakt. Het is niet aan mij om dat hier recht te zetten. Jullie hebben je mening toch al lang gevormd... Maar hier enkele voorbeelden: een vriend staat altijd klaar voor ons, we kunnen altijd op hem rekenen. Een nobele onbekende sprong voor me in de bres toen ik lastig gevallen werd door enkele zatlappen. Een jongeman heeft me een hele weg vergezeld en we hebben een leerrijk gesprek gehad over wederzijds respect. Een lieve vrouw doet de ochtend- en avondopvang op school en ze doet dit fantastisch. De kuisvrouwen op het werk doen hun werk fantastisch en zijn altijd vriendelijk,ze tracteren zelfs op heerlijke koekjes. De man in het frituur bakt de lejkkerste frietjes die er te vinden zijn, daar rijden we zelfs speciaal voor om. En zo kan ik nog wel even door gaan... Kleine dagelijkse feitjes die het leven veel aangenamer maken en daar ben ik dankbaar voor.
Ik heb er geen nationaliteiten bij gezet omdat dat er gewoon niet toe doet.
Ik heb trouwens nooit beweerd dat de Islam een verrijking van onze cultuur is. Ik heb zelfs gezegd dat ik geen islamlover ben. Voor mij persoonlijk is het wel een verrijking als ik mensen ontmoet die eens iets nieuws te vertellen hebben. Daarom ga ik niet automatisch akkoord, hé.
Mijn heftige uithaal in het begin, was niet bepaald open-minded, maar intussen heb ik genoeg ervaring met deze (toch wel) angstige manier van denken, dat ik het beu ben (of misschien wordt ik wel bang van dit ongenuanceerd denken). Janice had alle recht om mij te censureren, het is haar blog...
Dat Urbanus zijn uitspraken worden gebruikt, was te verwachten. Zijn gesprek op canvas wordt dan weer niet geciteerd... En hij geeft zelf toe dat hij bang is. Dat respecteer ik. Ik heb trouwens veel respect voor de man en zijn werk.
Ik ben ook niet gerust voor de toekomst, maar ik geloof niet dat dit de manier is om komende problemen op te lossen. Over iets blijven zagen heeft geen enkele zin...

Janice,zoals ik al zei: natuurlijk is het jouw blog en mag jij censureren wat jij wil. Maar klagen dat ik je bij naam noem, vind ik er toch over: jij bent het die commentaar geeft op artikels en je naam staat er telkens bij. Je bent dus niet bepaald anoniem, hé.
Dat ik reageer op reacties en niet op de artikels, wil zeggen dat ik ook reageer op jouw bijdragen. Jij schrijft de artikels toch niet, hé... Die komen volgens mij nog steeds uit de vakpers.
Ik veronderstel dat je al erger hebt gehoord, niet?

Gepost door: Liesje | 16-01-08

@ Liesje


Laatste bijdrage was idd. al heel wat genuanceerder dan je eerste uithaal, terecht heb je dat zelf recht gezet.
Ik betwist geenszins je persoonlijke positieve ervaringen met anderen, waarbij je bewust niet wil kijken naar de afkomst van betrokkenen. Mijn eigen ervaring is net zo: ik vertoef héél vaak op Antwerpen-Kiel, maak links en rechts praatjes, wordt steeds vriendelijk begroet door de daar overwegend allochtone bewoners. Ik ga ook de zachte confrontatie aan in de gesprekken, en leer bij door het face-to-face contact met wat er leeft. Geen wereldvreemde praatjes zoals van kaviaarsocialisten in hun dure lofts, maar de vinger aan de pols in de directe omgang.

Niettemin blijf ik bij mijn eerdere postings, en misschien net vanwege wat ik zelf zie en hoor, is er de ongerustheid voor de toekomst. Het is heel egoïstisch te zeggen, dat als er voor mij geen probleem is, is er niks aan de hand tout-court. Er heerst ook veel ongenoegen onder allochtone mensen, die zich hier niet thuis wanen, en dat heette ooit culturele ontwrichting. Natuurlijk maken zij er het beste van, maar er is een verantwoordelijkheid van politici, die dit gecreëerd hebben owv de stemmetjes. Dat zijn puur feiten, zonder meer. De bestaande situatie is geenszins ideaal, en het is aan de leiders van een natie om een lijn uit te zetten in het belang van alle burgers.
Ben ik bang? Nee, hoor, in geen geval. Maar er zijn veel mensen die dat wel zijn, en die recht hebben om bang te zijn. Of dat nu terecht is of niet. Vandaag wordt die angst geduid, als hun eigen schuld, en daarmee is de kous af. Een sausje van 'racistisch ongeschoolde extremisten' eroverheen, en klaar is kees. Helaas werkt dat niet, en struisvogelpolitiek leidt steeds tot groter wordende problemen, tot de zweer zo groot is dat ze barst.

Jij bent die angst-uitlatingen beu, en daarom reageer je op diegenen die ze uiten. Helaas brengt dat geen zoden aan de dijk. En gezien de recente generatie politici meer deel uitmaken van het probleem dan wel de oplossing, moet er luid worden 'geroepen' om gehoor te krijgen. Je noemt dat dan gemakshalve 'zagen' ,en dat dat niets oplost.... Een engagement om iets aan te pakken vereist wel wat betrokkenheid, en luisterbereidheid naar mensen die een andere ervaring hebben dan jezelf. Eenvoudig is dat niet, en dankzij de 'zagen' komt men te weet wat er leeft...

Gepost door: Wienieke | 16-01-08

Wie zou het anders schrijven? Uiteraard gaat het om feiten die ook de pers halen, of onderwerpen waar de mensen mee bezig zijn. Maar ook zaken die de pers verzwijgen. Enkel wanneer ik een goed artikel heb gelezen in het buitenland of in andere niet of minder gekende media, dan neem ik het hier over of vertaal het eerst, maar dan staat de bron erbij.

Uiteraard schrijf ik over mijn maatschappijvisie, als je die van jou wil zien staan op een blog, dan moet je er zelf maar één beginnen.

En als je hier al langer zou lezen, zou je weten dat 'vwalla' een grappige vertaling uit het Frans is, maar nu moet ik helaas ook nog de pijnlijke conclusie trekken dat humor aan jou niet besteed is.

Gepost door: Janice | 16-01-08

CO vergiftiging Even een korte mededeling: vannacht werd ik (plus mijn vrouw en een vriendin) in zeven haasten opgenomen wegens CO-vergiftiging. Twee uur in de decompressiekamer in Stuyvenbergziekenhuis. Enfin, om het kort te houden: 1 uur langer en thePiano was eveneens definitief geschiedenis geweest.

Tav Janice: mijn kater (Tsiko) heeft alarm geslagen en ons en mijn leven gered door ons als een gek bovenop te staan dansen, krabben en bijten en ons alzo effekes uit het roes te halen en den 100 te kunnen draaien.

Nu ga ik eerst wat recupereren. Morgenvroeg komen ze alle schouwen en boilers kuisen. Dat heb ik dan ook weer mee gemaakt. Door het oog van de naald.... sjonges toch...

Salut en tot later!

thePiano, still alive and kicking!

Gepost door: thePiano | 16-01-08

Dieren merken zoiets gelukkig noagl snel.

In ieder geval wens ik je veel beterschap, Hugo, en gooi de oorzaak buiten. Een stoof - een boiler? Wat was het?

Take care...
Wat zouden we beginnen zonder jou, hé!

Gepost door: Janice | 16-01-08

Leentje, euh Liesje of wat dan ook , Je zit zeker op andere fora, je schrijfstijl verraadt je overal !
Kijk bv ook eens op http://multiblog.vrt.be/dewegnaarmekka/deze-week/
of lieg er nog wat op los... het staat je geweldig!

Gepost door: Ovi | 16-01-08

"plus zijn vrouw en een vriendin"....
héhé en dan wenst hij jou er nog even bij te nemen ook janice :D

Ik begin te vermoeden dan Hugo een of andere sjeik is die hier wat uit zijn nek komt kletsen...

Gepost door: Ovi | 16-01-08

den Hugo toch ! zijn strijd,in de voorlinie,zijn postings,zijn onbuigzaamheid,zijn keiharde replieken...bijna onderuitgehaald door een "stoofje" en gered door een kat,waar zit de romantiek.....in ieder geval vlug beterschap,oprecht gewenst !!

Gepost door: Rene | 16-01-08

Jef Weet er iemand waar Jef is gebleven? Ik mis zijn replieken hier wel.

Gepost door: Janice | 16-01-08

Janice,


Jef? Die bekomt van een CO-vergiftiging; hij lag namelijk verkleed als vrouw in bed bij the piano!

Grapje...

Gepost door: Wienieke | 16-01-08

Lees Evita maandblad over Islam en vrouwen van Januari Lees Evita maandblad over Islam en vrouwen van Januari

Gepost door: Den Amerikaan | 16-01-08

Ovi, lol, ik weet echt niet waar je het over hebt. Ik lees nooit blogs, laat staan dat ik erop reageer. Dit is echt de eerste keer... Zoals ik al zei, werd mijn nieuwsgierigheid aangewakkerd door een link op een totaal ander forum dat niets met politiek te maken heeft. Een schrijfstijl is nu niet bepaald een bewijs, hé.
Janice, het is intussen wel duidelijk dat ik hier nog maar pas meelees. Ik zou ook niet weten waarom ik hier eerder zou komen... Gevoel voor humor heb ik zeker, maar om nu te lachen met 'vwalla', nee, daar zie ik de humor echt niet van in... Eerder flauw, vind ik. Een eigen blok opstarten doe ik al helemaal niet, zoveel pretentie heb ik niet, hoor.
Wienieke, mensen moeten zelf voor verandering zorgen, niet alleen de politiekers. Je kan niet alles in wetten gieten. Oppositie voeren is gemakkelijk, maar geef eens wat oplossingen?...
De niet-tevreden allochtonen zullen het trouwens toch niet echt eens zijn met wat hier allemaal staat geschreven. Op socialisten, allochtonen, enz. wordt hier lustig gekakt, maar een beetje zelfkritiek ben ik hier nog niet tegengekomen. Wie zonder zonde is...
Ik ga er nu mee stoppen. Ik heb de tijd niet om me ook nog bezig te houden met een stelletje rechtse blogverslaafden. Het echte leven roept me. Als ik jullie dar ooit tegen kom, zet ik de discussie graag verder. Nog veel plezier
Toedeloe,

Gepost door: Liesje | 16-01-08

Beste Liesje Beste Lies(je)

"Het feit dat hier alleen artikels worden vermeld die de islam en linkse partijen in een slecht daglicht stellen vind ik inderdaad niet objectief,opruiend en kortzichtig."

De vraag is beste Liesje (mooie naam trouwens), is wat er geschreven wordt leugens ?

Indien ja, bewijs ons waar die leugens zijn. Want dat is eigenlijk de essentie van uw bijdrage.

Toch een eenvoudige vraag, maar blijkbaar moeilijk om te beantwoorden.

Gepost door: Den Amerikaan | 16-01-08

Ze zijn zo lief mijnheer... Beveiliger voorkomt aanval op Ehsan Jami

http://www.telegraaf.nl/binnenland/3038505/_Beveiliger_voorkomt_aanval_op_Ehsan_Jami__.html?p=19,1

Gepost door: Den Amerikaan | 16-01-08

ze is ontmaskerd en dan snel ribidibi... daar zijn we weer vanaf

"Het was de eerste keer, echt waar ...;" waar heb ik dat nog gehoord ???

Gepost door: Ovi | 16-01-08

bedankt Jade ik bedank Jade voor zijn/haar bekommernis omtrent mijn "zijnde" toestand.
mijn oprechte dank om uw medeleven beste Jade.

met verbazing maar zeer geamuseerd lees ik hier de reacties. verbazing om de soms domme (gewild?) verdraaiingen, en toch geamuseerd om zoveel verschillende geesten, al dan niet van goede wil.
doe zo voort beste mensen, het leven is al zo kort, zelfs aliassen man Hugo is uiteindelijk een mens (ja toch?).

Gepost door: fee | 16-01-08

dat Liesje toch...ze kwam ,ze zag.....en ging terug weg...niet in staat om, op eenvoudige vragen een antwoord te geven....ze gaat terug naar het "echte leven" ze rijpt verder ,bijna helemaal rood !

Gepost door: Rene | 17-01-08

Ik heb Evita speciaal gekocht om dit artikel te lezen. Het gaat toch over de moslimvrouwen in Mauretanië, niet?
Waar ze de vrouwen vanaf zeer jonge leeftijd vetmesten om aan het schoonheidsideaal van de mannen te voldoen. 150 kg moeten ze minstens wegen.
Dat hebben ze enkele jaren geleden op Canvas al eens laten zien. Sommige vrouwen verzetten zich ertegen maar worden dan uitgestoten.

Erg is dat, maar niemand doet er iets tegen want die vrouwen ziek en kortademig maken mag, het hoort bij hun cultuur zou onze linkse (harde en ongevoelige) maatschappij zeggen.

Die vrouwen moeten vanaf ze kind zijn blijven liggen en eten, liters kamelenmelk moeten ze onder dwang drinken om aan te komen.
Als je dat met ganzen doet is (en terecht, want ik ben daar ook tegen) de helft van het land aan het protesteren.

Maar het zijn maar vrouwen, dus mag het.

Het liedje "Women is the nigger of the world, yes she is, think about it", van John Lennon komt weer meteen spontaan in mijn gedachten.

Gepost door: Janice | 17-01-08

Woman is the nigger of the world Voor diegenen die het niet kennen:

Gepost door: Janice | 17-01-08

Janice,

Het is het nummer van Januari, interview met Jan Leyers en een Islamitisch vrouw (naam effe vergeten) die een boek heeft geschreven over Allah en de -slechte- behandeling van de vrouw, gelezen op het vliegtuig naar de UK.

Leyers is heel duidelijk over de Islam, zijn EIGEN ervaringen en stelt kritische vragen.

Een zeer goed artikel, zeker voor diegenen die steeds beweren dat vrouwen en homo's beter af zijn met de Islam....

Gepost door: Den Amerikaan | 18-01-08

Was het een leugen? Manpower deed de test in Nederland. Het werd niet alleen in het tv-nieuws vermeld, maar het stond ook de dag nadien in onze kranten.

Hier kunt u het volledige artikel lezen. Ik blijf echter mijn vraag herhalen...wanneer komen de verontschuldigingen tegenover de werkgevers die steeds als 'racisten' bestempeld werden?

Gepost door: Janice | 19-01-08

De commentaren zijn gesloten.