17-01-08

Hugo heeft veel geluk gehad.

De kater Tsiko redde dinsdag zijn baasjes én de bovenbuurvrouw van een gewisse dood. De kat reageerde op de hoge concentratie koolstofmonoxide in het appartement aan de Simonsstraat in Antwerpen.

Terwijl baasje Hugo in de zetel wegzakte, danste Tsiko als een gek op zijn schoot. Dankzij twee uur in de decompressiekamer van de spoeddienst is de koolstofmonoxide - die de zuurstof in het bloed verdrijft - uit het lichaam van Hugo Van Minnebruggen (55) en zijn vrouw Marina (49) verdwenen. Ze zijn sinds donderdagmiddag weer thuis.

Hun kat Tsiko - acht jaar geleden van de straat geplukt - zijn ze eeuwig dankbaar. “We waren bijna geschiedenis”, vertelt Hugo. “Ik zat voor tv toen ik mezelf voelde wegzakken in de zetel. Toen Tsiko op me sprong en begon te dansen, te krabben en te bijten als een gek, wist ik dat er iets niet klopte. Mijn vrouw was bij onze bovenbuurvrouw. Ik heb haar opgebeld en samen kwamen ze kijken wat er aan de hand was.”

Het drietal verwittigde de hulpdiensten. Met een ziekenwagen ging het in allerijl naar het Stuivenbergziekenhuis. Ondanks het feit dat de twee vrouwen slechts korte tijd in het appartement vertoefden, waren ze eveneens stevig bedwelmd geraakt. “Ik was er met een CO-waarde van 40 het ergst aan toe”, gaat Hugo verder. “Onderweg hebben de ambulanciers me moeten reanimeren.”

Tsiko werd voor de rit naar het ziekenhuis bij de buren afgezet en is springlevend. “Wat een beetje frisse lucht niet kan doen”, lacht Hugo. Toch kan het beestje door het gebrek aan een decompressiebehandeling later nog last krijgen van de vergiftiging. “In principe ben je met een beetje lucht meteen over het ergste heen, maar op lange termijn kunnen er neurologische afwijkingen optreden”, legt Karen Schoonheydt uit, als arts verbonden aan het Stuivenberg- en Erasmusziekenhuis en gespecialiseerd in intensieve zorgen.


Bron: GvA

11:40 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

Lief van je. ;)

Bedankt

Hugo

Gepost door: thePiano | 17-01-08

@ Hugo


Ik lees dat je godzijdank, door het oog van de naald bent gekropen.
Alvast sterkte en Beterschap!

Gepost door: Wienieke | 17-01-08

Ik hoor je al jaren spreken over je kat Tsiko. Misschien een stomme vraag, maar hoe oud is je kat nu?

Gepost door: Janice | 17-01-08

Héhé den Ugo, zou het nu toch nog in orde komen in zijn bovenkamer ? Er zouden op termijn zich nevenverschijnselen kunnen voordoen, neurologisch...
Bon, we zullen er voor duimen dat het toch nog "in orde komt" bij den Ugo

Gepost door: Me | 17-01-08

Tsiko Aha! Goede vraag Janice. Ik heb ook wat moeten zoeken want precies wist ik het niet meer. Van op het PI-forum op op 5 dec 2001:
"Hiermede geef ik dan de volledige identiteit van mijn kat vrij: Tsiko, gecastreerde rosse kater, halfgek zoals ik, en die heb ik halfdood van de straat opgeraapt op 15 augustus 2000, toen hem maar een paar weken oud was."

Ik heb ooit Tsiko gered van de dood en nu Tsiko mij. We staan quite nu! ;)


Gepost door: thePiano | 17-01-08

Nu nog je verontschuldigen tegenover alle andere mensen en ook daar kan je dus mee in het reine komen... De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Gepost door: Me | 17-01-08

zou den Hugo een gecastreerde VB-er ook van straat oprapen , hem in huis pakken...of er eens flink tegen schotten !!

Gepost door: Rene | 18-01-08

Hugo, veel beterschap. Hugo,

Ik wens je ook veel sterkte en beterschap !

Vanwege een onbekende.


Gepost door: Den Amerikaan | 18-01-08

Allez merci allemaal. Maar wordt nu niet allemaal te vriendelijk want dan kan ik me straks niet meer kwaad maken op ullie. Janice heeft me nu al op het verkeerde been gezet. :)

Gepost door: thePiano | 18-01-08

Ach Hugo, dat bekvechten vind ik best wel leuk als het maar niet te grof wordt en niet uit de hand loopt.
Wie wat forumervaring heeft kan best wel tegen een stootje.

Gepost door: Janice | 18-01-08

""Aan mijn liefste Hugoo-tje" Dat komt Hugo omdat we tenslotte allemaal maar mensen onder elkaar zijn,we hebben dezelfde kenmerken,armen benen enz ...het grote verschil zit in de hersenen ,die alles verwerken en hun conclusie trekken...Moest ik geboren zijn in het midden Oosten ,zou het kunnen dat ik een hevige Moslim was...maar ik ben nu eenmaal hier geboren en heb geen affaire met hunne Mohamed,dat ze mij gerust laten ... maar dat doen ze niet...ze denken het monopolie te hebben in godsdienst ,wijsheid en rechtvaardigheid,ze zijn arrogant,geweldadig en dringen hun wil op....Ik vraag me ook af, waarom jij het VB zo haat...je hebt zo min als ik een oorlog meegemaakt ,dus omwille van boekjes ,toespraken documentaires en weet ik veel wat , heb jij je besluiten getrokken. Ik kan tenminste zeggen dat mijn antipathie tegenover , Moslims voortkomt uit " ervaring" en uiteraard kom je als politieman enkel in kontakt met het "soort" die zeker niet representatief zijn voor de ganse Islamgemeenschap..zomin als Lies haar goede ervaringen met enkele "tof" O-tonen ,zouden bewijzen dat het allemaal "goei" zijn....maar uiteindelijk klitten ze altijd aaneen, verbonden door hunne Islaaaaam....Ik ben VB-er geworden omdat het ondemocratisch is ,dat een partij "met andere mening" zo den duivel wordt aangedaan...dat heeft een reden en men laat geloven dat er verbanden zijn met Nazi's ...dat is natuurlijk dikke zever ,de echte reden is de bedreiging voor de verborgen politiek van Belgie...bewijs de bevolking stemt...maar de gestraften nemen leukweg terug het roer over...de echte machthebbers zijn de loge's en enkele zeer kapitaalkrachtige families...de rest is poppenkast ,wie deze onbekende machthebbers niet voor de voeten loopt ,krijgt een postje,de rest ... alle middelen zijn goed ter verdelging van mestkevers...men lepelt dat mondjesmaat in bij de bevolking ,wat leugens een beetje scheinheiligheid , een orkestje door Tom en de slaafjes maar tutteren aan die geweldige dikke vette politieke boezem...racisme ,onverdraagzaamheid,moslimfobie,bange blanke man ,Moskeeen a volonte,dat vervloekt centrum ...het kan niet meer op ,dat mijne beste Hugo ,heeft zijn reden... in feite kunnen die Moslims bij de correct politiekers...allemaal den boom in ,maar er zit meer achter ,veel meer dan we denken !!

Gepost door: Rene | 18-01-08

Hugo, wij zijn mensen Dat komt Hugo, omdat wij mensen zijn, geen onmensen zoals je soms maar al te graag wil geloven of wil bewijzen.

En ook nog eens intelligent, intelligent omdat wij niet zomaar willen aanvaarden van welke politieke partij dan ook, of het nu VB is of een andere. "Ik denk dus ik ben", ik moet je niet zeggen wie dat heeft gezegd he, awel dat is zo voor de meeste vlamingen.

Wie stemt voor een partij stemt voor die partij niet omdat ze tegen een andere zijn, maar omdat ze in die partij de meeste van hun standpunten terugzien. Niet omdat ze per definitie met ALLE punten akkoord zijn. Zo ben ik persoonlijk tegen het standpunt bij het VB over abortus.

Maar het is gemakkelijk om een 'vijand' te vinden en de kiezers omdat men dan de aandacht kan afleiden van de problemen die die partij aanklaagt.

Ik ben ervan overtuigd dat voor de meeste mensen zo is. Wat mij stoort is dat je niet zozeer voor je overtuiging opkemt, je mening ventileert maar eigenlijk gewoon afbreekt en alles zo veel mogelijk tot het nazisme wil herleiden.

Bovendien maakt je veel redenerings fouten of schrijf je zaken die totaal verkeerd zijn, die worden wel afgestraft door anderen, maar die ontwijk je dan maar zo snel mogelijk.

Dat maakt het onmogelijk om een goede discussie op te zetten, maar maakt het mij niet moeilijk om je als mens beterschap te wensen.

Gepost door: Den Amerikaan | 18-01-08

zou den Hugo nu nog zo "kwaad" zijn op ons ,nu hij ondervonden heeft dat wij ook "mensen" zijn met gevoelens en emoties,dat heeft hij volgens mij nooit durven dromen..

Gepost door: Rene | 19-01-08

@Rene: moslims zijn ook mensen met armen en benen, gevoelens, hak op de terroristen en laat de rest gerust. De meeste moslims in België zijn niet eens geïnteresseerd in wat er in het midden-oosten gebeurd.

@Den A: "Dat maakt het onmogelijk om een goede discussie op te zetten"

Correctie: deze weblog, het concept ervan en de manier waarop en door wie het wordt gecontroleerd, alsook het acuut gebrek aan (boeiende) deelnemers, maakt het voor mij totaal zinloos om een goede discussie op te zetten. Vandaar enkel wat korte interventies, gewoon om te laten weten dat niet iedereen zich zomaar neerlegd bij systematische moslimofobie en vreemdelingenhaat. 'Aanwezig zijn', heet dat in verzetsjargon. En om één persoon te behagen, daar doe ik de moeite niet voor, het vreet ontzettend veel tijd op, en die tijd kan beter besteed. Ik mik op een ruimer publiek. Maar zoals eerder gezegd: je mag me altijd e-mailen, maar niét anoniem en met een bekend providers adres.

Gepost door: donkerrood | 20-01-08

och ik zal nog eens antwoorden !! Volkomen met je eens "donkere" maar dan moet je de lijn doortrekken...Zelfs Nazi's waren mensen met armen en benen,maar velen lieten zich "MISLEIDEN" en hadden ze de oorlog gewonnen waren het helden geweest....Zo zie ik ook de Moslims...ze hebben allemaal "een" en dezelfde "noemer" hunne "Allah" en zijn bijhorende handleiding "de Koran" maar als de "slechte" geest van de Koran, het wint op de "goede" geest zullen.. zij.. allemaal aan hetzelfde zeel trekken,juist zoals de Nazi's het "gewone Duitse volk" volgde blindelings ...ze moesten wel...daarom beste "donkere"moeten wij die Koran een halt toeroepen en de Slammertjes laten beseffen dat wij "geen"arabieren zijn maar "Europeanen" en da zij zich moeten "onderwerpen" aan "onze" reglementeringen .... dat hunne Allah hier niet moet komen vertellen "hoe het moet"...
maar goed...volgens jou heeft dit blog gebrek aan boeiende deelnemers en je wil daar verder niet veel tijd meer insteken met uw idee dat wij andersdenkenden... allemaal "vreemdelingenhaters" zijn en lijden aan moslimofobie,met deze bewijs je, eens te meer, dat je het niet begrijpt ,of niet wil begrijpen...dus het is misschien voor jou inderdaad beter dat je alle energie stopt in uw verzet tegen de Nazi's en dat maakt het gemakkelijk voor jou,want die zullen niet tegenpruttelen vermits ze allemaal dood zijn,maar het kan uw therapie zijn jezelf te overtuigen van je grote gelijk !!
Wij zijn "realisten" en geen "dagdromers" jullie zien de wereld zoals hij zou moeten zijn ...maar zo is de wereld spijtig genoeg niet

Gepost door: Rene | 20-01-08

Hugo Hugo, dat het nu JV, PI of hier is, je bijdragen zijn altijd subjectief en laten geen opening tot discussie.

Het feit dat je door je 'interventies' je eigen poten onder je stoel wegzaagt, je eigen reputatie om zeep helpt en daardoor je eigen werk/website lijkt me niet slim.

De cijfers geven me trouwens gelijk, het aantal bezoekers van je verzet.org zijn zo zwak dat het bijna om te wenen is. Ik was een lezer van het eerste uur, maar mede door de bijdragen op verschillende fora (ik lees er vele ...) ben ik dat met een meer kritisch oog gaan bekijken.

Ik heb je meermaals op complete foutieve informatie betrapt en zie zelden andere zeer goede argumenten weerlegd worden door jou zonder te beginnen schelden (verwijzingen naar nazi's, netationisten, revisionisten, etc..) zonder het punt zelf degelijk te weerleggen.

Zelfs mensen die de holocaust absoluut erkennen als een der grootste misdaden, samen met de sovjet misdaden onder Stalin/Lenin. Zelfs die worden als negationisten beschouwd indien zij sommige rapporten als onbetrouwbaar bestempelen.

Dat is je grote probleem, je bent de Don Quichot van menig weblog en van de politieke correctheid.

Wil je iets veranderen ga dan IN de politiek en vecht voor je normen en waarden.

Gepost door: Den Amerikaan | 20-01-08

"Rene: "hadden ze [de nazi's] de oorlog gewonnen waren het helden geweest"

Omdat ze dan de Joden, zigeuners en oppositie volledig hadden uitgeroeid? Je hebt ze toch nog op een rijtje hoop ik? :O

Gepost door: donkerrood | 21-01-08

@Den A: "Ik was een lezer van het eerste uur"

Je raakt maar niet uitgepraat over mijn website. Ze moet je vast heel erg boeien op de een of andere wijze. En met jou heb ik toch al één lezer. Tof van je, blijven volgen. Merci voor je trouwe belangstelling. :)

Gepost door: donkerrood | 21-01-08

slotrede voor den "donkere" Donkere ,allee t'is goed ge hebt den dikste !!!....ik heb alleen de bedenking gemaakt...Indien den Duit"sch"...de oorlog "zou" gewonnen hebben..dan gaan ze elkander toch niet opsluiten denk ik ??
Jij strijdt tegen iets waarvan je denkt dat het onrechtvaardig is ,wat dat ook moge zijn...
wel beste donkere wij doen juist hetzelfde...wij vinden dat de Islaaaaam de vrouwen onderdrukt en dit en dees en zus en zo...Jij neemt uw verantwoordelijkheid en wij nemen de onze...met dit verschil uw discussie zal blijven duren want uwe bedoelde Duitsch is allang geschiedenis....en onze discussie zal stoppen wanneer al onze tegenstanders beginnen te beseffen wat die vervloekte Islaaaaaam in feite inhoud...maar dan zal het te laat zijn ...maar voor jou geen nood je kunt met je verzet tot het einde der tijden blijven zeveren over uwe Duitsch

Gepost door: Rene | 21-01-08

De commentaren zijn gesloten.