17-01-08

Vrije meningsuiting scoort in de Verenigde Staten van Amerika

Vorige week werd door Joseph Shahda een zeer verontrustend artikel geschreven voor ‘Act for America’ over een terroristische website Ekllaas.
De terroristische website Ekllaas riep op om de, in het Arabisch geschreven chatroom voor Koptisch-christelijke en anti-islamitische deelnemers, van het web te halen. De oproep gebeurde niet alleen via andere terroristische websites en fora, maar ook via een petitie waarop al 1 miljoen handtekeningen werden genoteerd.

In de VS is men zeer bezorgd over dergelijke oproepen. The First Amendement is voor Amerikanen uiterst belangrijk. Vroeger vond je er op druk bezochte plaatsen mensen die op een kist gingen staan om hun mening te verkondigen, nu gaat dit via chatrooms, fora, blogs en websites. Aan deze vrijheid kan niet worden getornd.

Daarom besliste Act for America en Congress for Truth om haar bezorgdheid via een schrijven mede te delen aan de webhoster in Tampa, een Internet Service Provider ‘HiVelocity’, één van de grootste ter wereld.
Paltalk reageerde op de brief en bevestigde dat ze niet zouden buigen voor moslimactivisten die via een petitie druk willen uitoefenen op de ‘freedom of speech’.
Een petitie van moslims die een Koptisch-Christelijke chatroom van het web willen halen is in strijd is met de constitutioneel beschermde vrijheid van spreken (meningsvrijheid).
De moslims hadden het gerucht verspreid dat ze dit konden doen waneer ze één miljoen handtekeningen hadden en gebruikten daarbij het bedrieglijke klassieke islamitische ‘tagiyyah’ dat zoveel betekent als ‘in het belang en de vooruitgang van de islam’.

Islamieten hebben al lang de vrije meningsuiting als ‘belediging’ toegevoegd aan hun wapenarsenaal, maar de VS beschermt, in tegenstelling tot Europa, haar journalisten, andere auteurs en publicisten tegen elke vorm van intimidatie en rechtsvervolging vanuit het buitenland. In Europa bestaat die vrije meningsuiting ook, maar Europa laat haar mensen in de steek en zwicht uit angst of lafheid voor de druk.
Hier in ons land mag je van de vrije meningsuiting gebruik maken tot je gepakt wordt door de collaborerende ‘Gedankenpolizei’.

13:20 Gepost door Janice Laureyssens in Algemeen | Permalink |  Facebook |

Commentaren

en toch blijven onze roodjes en dergelijken die lieve Mosslimmertjes geloven in de onschuld en edele doelstellingen die enkel maar onze cultuur kunnen verrijken,wij zijn maar arme banke bange mannen.Ze zien het wel groots "Amerika" als ze daar vaste voet onder de grond hebben ..dan zal de rest wel volgen...en de Paus ,hij ploegde voort !!

Gepost door: Rene | 17-01-08

De commentaren zijn gesloten.